Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

z seriii wybieramy autooo po raz miliooon pieńcet itd itp

Featured Replies

Napisano

założenie użytkowania :

- miasto tak 70%

- trasa 5%

- budowy w tym budowy dróg 25% (teren wyjątkowo perfidny pod względami kurzu i syfu)

chcę wygodnie ... chce spokojnie ... chcę mocne autko (szybkie) ... chce 4x4 ... chce z f-vat (czytaj dostępne w polskim salonie) ... chce jedno autko którym dojade do biura ... dojade na budowe drogi ... zrobie 500 km w ciągu jednego dnia w trasie i tyłek nie odpadnie ...

plusem był by automat ... nie ma znaczenia ... ON , PB , LPG ... wsio akceptowalne z naciskiem na ON i LPG ... rocznikowo ... nie wiem ale raczej nie stare (2006 i wyżej) i w cenie do ~50-60 tys ...

wyjsciem był by jakis LC albo pajero ( roczników nie trafi sie w tych pieniadzach) ... ale padaja typy XC70 ... allroad ... duster ... G-CH ....

dorzućcie coś z doświadczenia albo z pomysłów własnych ...

Napisano

Audi A6 C6 Allroad .... 2007 rok się uda kupić , ładne , lekko zwiększony prześwit 4x4

Bardzo fajny samochód , który zaspokoi Twoje wymagania :

Mitsubishi Outlander - 4x4 2.0did , 2008r. ..

Napisano

> Bardzo fajny samochód , który zaspokoi Twoje wymagania :

> Mitsubishi Outlander - 4x4 2.0did , 2008r. ..

"chcę mocne autko (szybkie)"

rotfl.gif

Napisano

Znajomy uzywal Pajero Sport jako kierownik na budowach z rocznika gdzies 2007-2008 i powiem Ci, ze po jezdzie z nim stwierdzam, ze nie jest to auto na 500km po trasie, przynajmniej nie dla mnie.

Napisano
  • Autor

> Znajomy uzywal Pajero Sport jako kierownik na budowach z rocznika gdzies 2007-2008 i powiem Ci, ze

> po jezdzie z nim stwierdzam, ze nie jest to auto na 500km po trasie, przynajmniej nie dla

> mnie.

no to jakie jest ??? passed_out.gif

Napisano
  • Autor

> "chcę mocne autko (szybkie)"

wypsło sie koledze ...

daj swoją propozycje ... zlosnik.gif

Napisano

Może Touareg? Diesle te same co w Audi lub 4.2 V8 z LPG devil.gif

Napisano
  • Autor

> Może Touareg? Diesle te same co w Audi lub 4.2 V8 z LPG

myślałem o tym ... ale boję sie że chyba jak sie coś urwie to może baaardzo zaboleć ... finansowo ...

Napisano

> wypsło sie koledze ...

> daj swoją propozycje ...

CX-7 zlosnik.gif tylko nie wiem czy ogarniesz w budżecie palacz.gif

Napisano
  • Autor

> CX-7 tylko nie wiem czy ogarniesz w budżecie

na szybko widze że tak ino czy nie za delikatne do jazdy po piachu

a któryś z pikapów ... nadaje sie na dłuższą trasę tak żeby wysiąść z niego i normalnie funkcjonować

Napisano

LC, pahero - w trasie kupa. Na lekki "teren" coś samonośnego, ale szybkie to to nie będzie - w szerokim rozumieniu szybkości. grinser006.gif

Napisano

> na szybko widze że tak ino czy nie za delikatne do jazdy po piachu

> a któryś z pikapów ... nadaje sie na dłuższą trasę tak żeby wysiąść z niego i normalnie

> funkcjonować

No właśnie nie bardzo. 270751858-jezyk.gif

Bier jakiegoś suva - na piach wystarczy, a od bidy będzie w miarę komfortowy w trasie. ok.gif

Napisano

Hmm... A może Kia Sorento? Poprzednim model był na ramie i dawał radę w terenie. Do tego słyszałem że całkiem wygodne autko (niestety nie miałem okazji osobiście sprawdzić).

Żeby nie było że spełnia wszystkie wymagania - uważam że to niezły kompromis grinser006.gif

Do wyboru do koloru

Napisano

> Audi A6 C6 Allroad .... 2007 rok się uda kupić , ładne , lekko zwiększony prześwit 4x4

propozycja dobra

ale ten rocznik za 60k to chyba wersja mocny ulep

Napisano

Grand Cherokee np z 5.7 spelnia wszystkie Twoje wymogi.

Osobiscie takim smigam po budowach jak i po czarnym wiec nie pisze tego z teorii wink.gif

Napisano

> Hmm... A może Kia Sorento? Poprzednim model był na ramie i dawał radę w terenie.

No właśnie dlatego nie jest specjalnie wygodny. W terenie daje radę i jest mało awaryjny. Ale na autostrady to średni wybór. Tyle że ja się najeździłem francuzami i mam być może inną definicję wygody. Ze swej strony też polecam Forka/Outbacka.

Napisano

A może polecany w innym wątku Outback z benzynowym silnikiem 2.5 ? Sam kiedyś się zastanawiałem, jednak przestraszyłem się potencjalnych wysokich kosztów eksploatacji (być może błędnie)

Napisano

> A może polecany w innym wątku Outback z benzynowym silnikiem 2.5 ? Sam kiedyś się zastanawiałem,

> jednak przestraszyłem się potencjalnych wysokich kosztów eksploatacji (być może błędnie)

Zależy co bierzesz jako koszty eksploatacji. Bo jak tylko paliwo to rzeczywiście nie wygra z dieslem. Choć można założyć lpg. Ale jak całość to przy jego bezawaryjności eksploatacja nie jest droższa niż Twojego Mondeo.

Napisano

> Audi A6 C6 Allroad .... 2007 rok się uda kupić , ładne , lekko zwiększony prześwit 4x4

> Bardzo fajny samochód , który zaspokoi Twoje wymagania :

> Mitsubishi Outlander - 4x4 2.0did , 2008r. ..

z tego rocznika to budzet wystarczy conajwyżej na jakiegos A4 kombi... a6 będzie trudno, a allroad nierealne. bądźmy realistami.

Napisano

> No właśnie dlatego nie jest specjalnie wygodny. W terenie daje radę i jest mało awaryjny. Ale na

> autostrady to średni wybór. Tyle że ja się najeździłem francuzami i mam być może inną

> definicję wygody. Ze swej strony też polecam Forka/Outbacka.

ja rozumiem że nie jest "tak wygodny jak" francuska kanapa. Ale słyszałem pochlebne opinie na temat komfortu (jak na SUVa).

Napisano

> ja rozumiem że nie jest "tak wygodny jak" francuska kanapa. Ale słyszałem pochlebne opinie na temat

> komfortu (jak na SUVa).

Znajomy zrobił 200 kkm (od nowości). Twierdzi że jest twardy. A mówiąc prościej - telepie. Ja mam porównanie do Forka i on, mimo że daleko mu do francuzów, jest bardziej komfortowy.

Napisano

> Zależy co bierzesz jako koszty eksploatacji. Bo jak tylko paliwo to rzeczywiście nie wygra z

> dieslem. Choć można założyć lpg. Ale jak całość to przy jego bezawaryjności eksploatacja nie

> jest droższa niż Twojego Mondeo.

Chyba nie szedłbym tak daleko w stwierdzeniach. Akurat moje Mondeo to bardzo tani i trwały typ

Napisano

> Tyle że ja się najeździłem francuzami i mam być może inną

> definicję wygody.

Czym się ona charakteryzuje ?

Napisano

> "chcę mocne autko (szybkie)"

Moje niedopatrzenie :D

Aczkolwiek , są jeszcze silniki 2.2D 177km , no i mocne benzyny ;p

Napisano

> Pojeździj. Zrozumiesz.

Ale ja Ciebie proszę o opisanie Twoich spostrzeżeń.

Napisano

> no to jakie jest ???

Jak samochod na drogi terenowe, a nie na trasy.

Po trasie Białystok-Augustów (zaledwie 100kkm) wysiadłem z niego jak polamany, w fotelach polskorzanych siedzialo sie twardo jak na lawkach w remizie wiejskiej.

Nie mowie tu juz o tyle, gdzie bym wcale nie wytrzymal (rzuca na koleinach jak w ostatnim rzedzie busika na malutkich kolkach).

Ciche to to tez nie bylo, ale ja wogole nie lubie diesla, a siedzenia preferuje kanapowate, wiec odczuwam jazde poprzez swoje zboczenia.

Zeby nie bylo, auto bylo kupione jako nowka, jak mialem okazje nim jezdzic to nalatane jeszcze niewiele mialo.

Kolega wytrzymal 5 lat i jakos nie narzekal (przezyl w nim obcierke z "TIR-em"), przesiadl sie teraz na Toyote Land Cruiser.

Napisano

> LC, pahero - w trasie kupa. Na lekki "teren" coś samonośnego, ale szybkie to to nie będzie - w

> szerokim rozumieniu szybkości.

Nie wiem jak Pajero ale Land Cruser (J120) w normalnej jeździe w trasie jest bardzo wygodny

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.