Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

przeładowanie dostawczaka

Featured Replies

Napisano

Jest pacjent - Transit krótki 2.5d z 1998 r. z ładownością w papierach 910 kg na 3 piórach resorów i pytanie czy pociągnie na krótkim odcinku załadowany 2 paletami łącznie 1,8t? Czy koła będa tarły o nadkola?

Wiem że nie powinno się ale już z debilami nie mogę i chyba sam pojadę odebrać ładunek. Więc nie krytykujcie tylko poradźcie czy dziad mi się nie powinien przełamać i trzeć o nadkola.

Napisano

> Jest pacjent - Transit krótki 2.5d z 1998 r. z ładownością w papierach 910 kg na 3 piórach resorów

> i pytanie czy pociągnie na krótkim odcinku załadowany 2 paletami łącznie 1,8t? Czy koła będa

> tarły o nadkola?

> Wiem że nie powinno się ale już z debilami nie mogę i chyba sam pojadę odebrać ładunek. Więc nie

> krytykujcie tylko poradźcie czy dziad mi się nie powinien przełamać i trzeć o nadkola.

Powinien dać radę bez problemu.

Tylko koła mocniej napompuj.

Napisano

> Jest pacjent - Transit krótki 2.5d z 1998 r. z ładownością w papierach 910 kg na 3 piórach resorów

> i pytanie czy pociągnie na krótkim odcinku załadowany 2 paletami łącznie 1,8t? Czy koła będa

> tarły o nadkola?

> Wiem że nie powinno się ale już z debilami nie mogę i chyba sam pojadę odebrać ładunek. Więc nie

> krytykujcie tylko poradźcie czy dziad mi się nie powinien przełamać i trzeć o nadkola.

resory sie wyprostuja i most siadzie na odbojach ramy i kola nie beda tarly

udzwignie ten ciężar ( ja nie skorodowane mocowanie resorow tylnych i przedniego wink.gif ) tylko uwazać na dziury i odpowiednio wczesniej hamować

Napisano

> tarły o nadkola?

Mam nadzieję że opony masz C. Sorry ale widziałem talentów na oponach "osobowych".

Napisano
  • Autor

Doradzaliście zakup Transita to mam nadzieję, że da radę mimo że nie planowałem takich ciężkich ładunków.

Dopuszczalna masa 2,44 t wydaje się mocno zaniżona więc dodatkowa 1 tona nie powinna być większym problemem.

Napisano

> Doradzaliście zakup Transita to mam nadzieję, że da radę mimo że nie planowałem takich ciężkich

> ładunków.

> Dopuszczalna masa 2,44 t wydaje się mocno zaniżona więc dodatkowa 1 tona nie powinna być większym

> problemem.

nie byla to wersja osobowa na wiecej niz 2 ludziów ?

Napisano
  • Autor

3 osobówka blaszanka z poczty holenderskiej

> nie byla to wersja osobowa na wiecej niz 2 ludziów ?

Napisano

> 3 osobówka blaszanka z poczty holenderskiej

> > nie byla to wersja osobowa na wiecej niz 2 ludziów ?

widac tak byl homologowany ze wzgledu na podatki albo przepisy czasu pracy

Napisano

> i pytanie czy pociągnie na krótkim odcinku załadowany 2 paletami łącznie 1,8t?

Ładunek w sam raz na dwa kursy zlosnik.gif

Napisano

kiedyś do trafica wrzuciłem paletę kostki brukowej, twierdzili ze wazy ona 1400 kg + 2x100 kilowych ludków.Ale mi się wydaję że kostka ważyła ciut więcej, była nasiąknięta wodą, ale autko bez problemu dało radę.

Napisano

> kiedyś do trafica wrzuciłem paletę kostki brukowej, twierdzili ze wazy ona 1400 kg + 2x100 kilowych

> ludków.Ale mi się wydaję że kostka ważyła ciut więcej, była nasiąknięta wodą, ale autko bez

> problemu dało radę.

ale co znaczy dało radę ? że przejechało z pkt A do B ?

pytanie co by były gdyby trzeba zahamować gwałtownie grinser006.gif

jeździłem trochę mb207 i z 1500kg na pace, nie raz się człowiek spocił bo ktoś późno sobie przypomniał że ma skręcić

przy awaryjnym hamowaniu nie ma szans frown.gif

Napisano

> tarły o nadkola?

Mój z 2005 spokojnie 2T wytrzymał - co prawda 300 m i po zamkniętym placu ale bez problemu poradził sobie.

Napisano

> tarły o nadkola?

Nie będzie trzeć. Są gumowe odbojniki, poza tym zawieszenie i błotniki są tak skonstruowane, że jest pozostawiony pewien nadmiar właśnie na wypadek gdyby komuś zachciało się załadować dwa razy więcej.

Napisano

A to nie możesz pojechać 2 razy po jednej palecie ? Wyszłoby i legalnie, i bezpiecznie...

Napisano

> A to nie możesz pojechać 2 razy po jednej palecie ? Wyszłoby i legalnie, i bezpiecznie...

Niemiec by pojechał dwa razy.

Polak leniwy i oszczędny: dwa razy jeździć nie będzie wink.gif

Napisano

> jeździłem trochę mb207 i z 1500kg na pace, nie raz się człowiek spocił bo ktoś późno sobie

> przypomniał że ma skręcić

W pierwszej robocie jak miałem 18 lat kazali mi jeździć truckiem. ładowności toto miało z 600-700 kilo a 1200 było standardem w tym raz trasa 900 kilo na pace do wawy, tam doładować 200 kilo i do siedlec. Tam notorycznie było przeładowane auto ale taka robota nie miałem nic do gadania.

Napisano

> Niemiec by pojechał dwa razy.

> Polak leniwy i oszczędny: dwa razy jeździć nie będzie

No właśnie widzę jak wszyscy prawi i sprawiedliwi tutaj doradzają, nikt nawet nie wziął pod uwagę normalnego przewiezienia towaru... facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

Każdy dostawczak przewiezie 2 tony. Problemy zaczynają się powyżej tej wagi. Znam takie co i 4 tony woziły. 2 tony to standard

Napisano

> Niemiec by pojechał dwa razy.

> Polak leniwy i oszczędny: dwa razy jeździć nie będzie

Stawka polaka nie pozwala jechać dwa razy.

Napisano

> W pierwszej robocie jak miałem 18 lat kazali mi jeździć truckiem. ładowności toto miało z 600-700

> kilo a 1200 było standardem w tym raz trasa 900 kilo na pace do wawy, tam doładować 200 kilo i

> do siedlec.

teraz rozumiem dlaczego wszystkie trucki ktore sie wydywalo wygladaly jak przelamane. Ludzie zbyt serio traktowali napis "truck" po prostu zlosnik.gif

Napisano

> teraz rozumiem dlaczego wszystkie trucki ktore sie wydywalo wygladaly jak przelamane. Ludzie zbyt

> serio traktowali napis "truck" po prostu

a wiesz jak to hamowało tragicznie??

Ale tak mój się złamał jak na pake weszło szefowi 1800 kilo taśmociągu, wtedy kupili kolejnego trucka

Napisano

> No właśnie widzę jak wszyscy prawi i sprawiedliwi tutaj doradzają, nikt nawet nie wziął pod uwagę

> normalnego przewiezienia towaru...

a co rozumieć pod pojęciem "normalne przewiezienie towaru"

Jak ja na busa ładuje 2x tyle co mogę, to pojawia się już ryzyko, mniejsze lub większe i to nie jest "normalne przewiezienie towaru" Jest ryzyko i jest cena tego ryzyka i jest to moje ryzyko, którego skutki odczuję lub nie oraz czasami mogą odczuć inni, w żaden sposób nie mający z tym nic wspólnego.

Napisano

> teraz rozumiem dlaczego wszystkie trucki ktore sie wydywalo wygladaly jak przelamane. Ludzie zbyt

> serio traktowali napis "truck" po prostu

a wiesz jaką kasę kosili grinser006.gif taki poldek na LPG z 1200kg na pace przebijał każdego dostawczaka icon_rolleyes.gif

Napisano

Jak trzeba by zahamować to nie było by żadnych problemów; zdziwili by się co niektórzy jakby wiedzieli ile busów jeździ z takimi ładunkami "ciut" większymi.

Napisano

> Jak trzeba by zahamować to nie było by żadnych problemów; zdziwili by się co niektórzy jakby

> wiedzieli ile busów jeździ z takimi ładunkami "ciut" większymi.

chyba zależy od auta, mnie w mb207 z 1400kg na pace zamiast 1000kg, hamowało się powiedzmy średnio icon_rolleyes.gif

pewnie zależy to od auta, ale ogólnie jazda przeładowanym to nie jest dobry pomysł

Napisano
  • Autor

Życie zmusiło do przetestowania przeładowanego woła roboczego i poza średnio działającymi hamulcami na krótkim odcinku nie było większej różnicy. Czyli bez większego problemu auto łynęło 2,2 t na dwóch paletach.

Napisano

> a co rozumieć pod pojęciem "normalne przewiezienie towaru"

> Jak ja na busa ładuje 2x tyle co mogę, to pojawia się już ryzyko, mniejsze lub większe i to nie

> jest "normalne przewiezienie towaru" Jest ryzyko i jest cena tego ryzyka i jest to moje

> ryzyko, którego skutki odczuję lub nie oraz czasami mogą odczuć inni, w żaden sposób nie

> mający z tym nic wspólnego.

Normalne, znaczy zgodne z ładownością pojazdu, odpowiednio zabezpieczonym ładunkiem itp.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.