Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie auto może tak ruszać?

Featured Replies

Napisano

Jest sobie filmik

Jakie auto NAJTAŃSZE może tak ruszać? Może nie być oryginalne (czyli np po swapie), ale w takim sensie że np. ktoś napisze, e30 ze swapem na 4.0 V8 wyjdzie Ci najtaniej i tak będzie startować

Napisano

chodzi Ci o to zarzucanie dupą?

duży fiat ze 100KM z zaspawanym tylnym mostem na stałe zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> chodzi Ci o to zarzucanie dupą?

> duży fiat ze 100KM z zaspawanym tylnym mostem na stałe

ale ten zaspawany most nie nadaje się do normalnej jazdy, uściślając auto ma mieć możliwość normalnej jazdy zlosnik.gif

Napisano

Może Mazdaspeed mx5 NB, albo zwykła 1.8 z dołożonym turbo?

Napisano

> Jest sobie filmik

> Jakie auto NAJTAŃSZE może tak ruszać?

www.allegro.pl

- zeszperowane

- RWD

- wystarczająco mocne

I po kłopocie grinser006.gif

Napisano

> Jest sobie filmik

> Jakie auto NAJTAŃSZE może tak ruszać? Może nie być oryginalne (czyli np po swapie), ale w takim

> sensie że np. ktoś napisze, e30 ze swapem na 4.0 V8 wyjdzie Ci najtaniej i tak będzie

> startować

Ja bym wolał

Napisano

Zeby na takich oponach tak długo nie złapać przyczepności to potrzebujesz kilkaset KM + albo V8 albo V6 z turbo.

Napisano

> Ja bym wolał

Nie wiem czy przeczytałeś pierwszy post. Ale żeby auto tak ruszało warunkiem koniecznym jest napęd na tył.

Napisano

> Nie wiem czy przeczytałeś pierwszy post. Ale żeby auto tak ruszało warunkiem koniecznym jest napęd

> na tył.

No ma na tył grinser006.gif

i na przód też grinser006.gif

Napisano

> No ma na tył

> i na przód też

Na tył ma tak od niechcenia. To przednionapędowiec z czasem trochę napędzanym tyłem - do tylnonapędowego pojazdu mu tak blisko jak transwestycie do kobiety.

Napisano

> Na tył ma tak od niechcenia. To przednionapędowiec z czasem trochę napędzanym tyłem

Dokształć się trochę, zanim zaczniesz pisać takie bzdury.

To Audi S4 ma bardzo skutecznego Torsena i rozkład inicjalny 50:50

Kształcenie możesz zacząć np. tu: http://www.torsen.com/products/T-2.htm

Napisano

> Na tył ma tak od niechcenia. To przednionapędowiec z czasem trochę napędzanym tyłem - do

> tylnonapędowego pojazdu mu tak blisko jak transwestycie do kobiety.

Oj chyba nie Marek.

Jakby miał Haldex to tak, ale tam Torsen

to bardziej zależy jaka nawierzchnia

Napisano

> Ale musi być tylko na tył.

Rozumiem, sądzę, że dowolne auto zrobi taki burnout byle tylko dużo Nm było. 200SX ? ew. jakiś Muscle Car.

Napisano

> Rozumiem, sądzę, że dowolne auto zrobi taki burnout byle tylko dużo Nm było. 200SX ? ew. jakiś

> Muscle Car.

Temu nawet lepiej to wychodzi hehe.gif

Napisano

jesli chodzi o zarzucanie dupa to e30 is na krótkiej skrzyni ze szperą 30% tak wystartuje-warunek odpowiednie opony. jesli chcesz miec takie przyspieszenie to swap na jakis wiekszy motor.

Napisano

> jesli chodzi o zarzucanie dupa to e30 is na krótkiej skrzyni ze szperą 30% tak wystartuje-warunek

> odpowiednie opony. jesli chcesz miec takie przyspieszenie to swap na jakis wiekszy motor.

Ale nadal lepiej byłoby znaleźć coś ze sztywną belką z tyłu - np. Mustanga.

Napisano

> Ale nadal lepiej byłoby znaleźć coś ze sztywną belką z tyłu - np. Mustanga.

no tak .tylko kolega pytał o wersje niskobudrzetową w PL:)

Napisano

> no tak .tylko kolega pytał o wersje niskobudrzetową w PL:)

Starego, zardzewiałego Mustanga. Będzie pewnie budżetowy. Do tego z V8 zawsze da się trochę mocy i momentu wykrzesać łatwiej niż z jakiejś czterocylindrowej pierdziawki.

Napisano

> Starego, zardzewiałego Mustanga. Będzie pewnie budżetowy. Do tego z V8 zawsze da się trochę mocy i

> momentu wykrzesać łatwiej niż z jakiejś czterocylindrowej pierdziawki.

http://video.interia.pl/obejrzyj,film,37407,sortuj,u,st,12835,pozycja,6,%C5%81ada_VFTS_-_prolog!

i po co Ci V8 ? zlosnik.gif

Napisano

> Starego, zardzewiałego Mustanga. Będzie pewnie budżetowy. Do tego z V8 zawsze da się trochę mocy i

W dodatku to v8 działa jak kowadło i odciąża tył - faktycznie to jest pomysł na sukces w "takim ruszaniu" grinser006.gif

Napisano

Jeśli o Mustanga chodzi to ten jest niskobudżetowy i na pewno dobrze rusza, zwłaszcza w 0:46 smile.gif

Napisano

> ale ten zaspawany most nie nadaje się do normalnej jazdy, uściślając auto ma mieć możliwość

> normalnej jazdy

Oj tam, oj tam. Nadaje się grinser006.gif

Napisano

> Jest sobie filmik

> Jakie auto NAJTAŃSZE może tak ruszać? Może nie być oryginalne (czyli np po swapie), ale w takim

> sensie że np. ktoś napisze, e30 ze swapem na 4.0 V8 wyjdzie Ci najtaniej i tak będzie

> startować

Odpowiedziałeś sobie na pytanie.

Co najważniejsze: odchudzić tył i zeszperować przy mocnym RWD

mój tak startuje już na lekkim syfie/deszczyku. Myślę, że na jakichś kiepskich oponach 185 mógłbym tak nawet na suchym pójść (krócej, bo mam krótszą jedynkę). A raptem 143 konie pod maską jest. wink.gif

Napisano

> Ale nadal lepiej byłoby znaleźć coś ze sztywną belką z tyłu - np. Mustanga.

Oj, Marek. Jesteśmy w EU.

Więc nie ma co marudzić.

Proszę: r rodzinne kombi

Wszystko czego trzeba i jeszcze więcej. 300 kucyków z V8 powinno sobie poradzić z samochodem ważącym około 1200kg. wink.gif (no tu może być ciężej bo jest "wypas" i silnik swoje waży więc przyjmijmy nawet 1300kg). Robi się dupowóz bardzo chętny do zarzucania tyłeczkiem.

Napisano

> przyjmijmy nawet 1300kg). Robi się dupowóz bardzo chętny do zarzucania tyłeczkiem.

Nawet bardzo chętny smile.gif

Napisano

> Jest sobie filmik

> startować

Ale to ma byc torowy scigant, uliczny rajdowiec czy szybkoruszasz w koncu ? zlosnik.gif

Napisano

> Myśle, że maluchowi od Żurawia nieduzo brakuje

Nie no, troche brakuje, ale dzieki za checi hehe.gif

Napisano

> Nie no, troche brakuje, ale dzieki za checi

debica frigo 145/70 cisnienie 3+ i obstawiam ,że do 3 biegu bokiem:)

Napisano

> debica frigo 145/70 cisnienie 3+ i obstawiam ,że do 3 biegu bokiem:)

Swoim fabrycznym maluchem EL kręciłem się jak bąk po ulicy ..... po deszczu hehe.gif aleeeeeeeeeeee cfaniaczek.gif i tak wszyscy byli w szoku rotfl.gif

Napisano

> Nawet bardzo chętny

Była niedawno nagonka na motocyklistę który jechał dynamiczniej w korku.

A jak driver 4oo na drodze publicznej takie klocki wyrabia, to nikt nie złoży doniesienia o piratowaniu i ukaraniu mandatowym.

Napisano

> Była niedawno nagonka na motocyklistę który jechał dynamiczniej w korku.

> A jak driver 4oo na drodze publicznej takie klocki wyrabia, to nikt nie złoży doniesienia o

> piratowaniu i ukaraniu mandatowym.

Wg mnie każdy powinien być karany na równo, czy motocyklista, czy kierowca samochodu. A na Cargo zdarza się to nagminnie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.