Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czym odstraszyć gryzonie wchodzące do auta ?

Featured Replies

Napisano

> Macie jakieś sposoby,wyczytałem w sieci że sprawdza się zawieszenie pod maska kostki toaletoj czym

> bardziej śmierdzącej tym lepiej.

> http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110822/REGION/30000093

Zgadza sie ja mam kupione najtańsze z tesco i mam spokój już 2 lata ok.gif

W poprzednim aucie miałem wyżartą mate wygłuszającą silnik ,coś podobnego jak na Twoim zdjęciu ! oslabiony.gif

Napisano

Zawieś w komorze silnika związane w pęczek, wyciągnięte z budy kłaki psa łańcuchowego. Najlepiej jak to będzie ostry pies, którego nikt nie głaska. Kuny takie auto będą omijać szerokim łukiem.

Napisano

> Zawieś w komorze silnika kłaki psa łańcuchowego. Najlepiej

> jak to będzie ostry pies, którego nikt nie głaska.

I najlepiej głodnego.

Napisano

> I najlepiej głodnego.

Ale takiemu to strach kudły wyrywać grinser006.gif

Napisano

> Zawieś w komorze silnika związane w pęczek, wyciągnięte z budy kłaki psa łańcuchowego.

facepalm%5B1%5D.gif chyba szybciej będzie zostawić majtki babki, co ma okres

Napisano

> To jest MK czy HP?

a to co jest: wyciągnięte z budy kłaki psa łańcuchowego ??? cfaniak.gif

Napisano

> Macie jakieś sposoby,wyczytałem w sieci że sprawdza się zawieszenie pod maska kostki toaletoj czym

> bardziej śmierdzącej tym lepiej.

> http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110822/REGION/30000093

> Takie mam szkody

> Uploaded with ImageShack.us

To samo spotkało moją Cromę jakieś 3 tygodnie temu. Po przeczytaniu kilku wątków w necie, nabyłem kostkę toaletową domestos, zawiesiłem w komorze silnika i problem znikł jak na razie.

Polecam - wady niestety śmierdzi ,,kiblem'' przechodząc obok samochodu grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Na jednych aukcjach gdzie są sprzedawane odstraszacze gryzoni,sprzedawcy sprzedają również płyny którymi jest dobrze umyć komorę silnika po pojawieniu się np.kuny

Na razie wypróbuję metode z kostką toaletową ewentualnie zaaplikuje trochę np.domestosu na osłonę silnika no i trochę sierści tez by się znalazło.

Napisano

> kostka toaletowa

potwierdzam, sam stosowalem, lacznie z tym, ze na przegladzie dopuszczajacym do ruchu pan diagnosta widzac kostke stwierdzil, ze widzial sporo samochodow z kostka pod maska.

Napisano

> a to co jest: wyciągnięte z budy kłaki psa łańcuchowego ???

praktyczna rada zlosnik.gif

Czytałem też o moczu wilka rotfl.gif

Ale IMO z tymi kostkami toaletowymi to lekkie przegięcie - samochód to nie kibel. Ja bym jednak optował za elektroniką, zwłaszcza że rozwiązań jest sporo i wcale nie za astronomiczną cenę:

kuny myszy

Conrad smile.gif

Napisano

> praktyczna rada

> Czytałem też o moczu wilka

> Ale IMO z tymi kostkami toaletowymi to lekkie przegięcie - samochód to nie kibel. Ja bym jednak

> optował za elektroniką, zwłaszcza że rozwiązań jest sporo i wcale nie za astronomiczną cenę:

> kuny myszy

> Conrad

cena sporo wyższa niż kostka toaletowa , czepiasz koszyczek w miejscu niewidocznym , nie musisz podłączać pod elektrykę auta , nie masz dodatkowego poboru prądu, tak więc same plusy na korzyść zwykłej kostki toaletowej

Napisano

> cena sporo wyższa niż kostka toaletowa , czepiasz koszyczek w miejscu niewidocznym , nie musisz

> podłączać pod elektrykę auta , nie masz dodatkowego poboru prądu, tak więc same plusy na

> korzyść zwykłej kostki toaletowej

A jak sie nie sprawdzi to wyrzucasz i tracisz +- 0,99 za szt .ok.gif

Napisano

> potwierdzam, sam stosowalem, lacznie z tym, ze na przegladzie dopuszczajacym do ruchu pan diagnosta

> widzac kostke stwierdzil, ze widzial sporo samochodow z kostka pod maska.

ze mnie mechanicy niezly ubaw mieli widzac kostke WC pod maska

Napisano

Zdjęcie0231.jpg

Też kiedyś miałem problemy z gryzoniami. Akurat jeden z nich skończył niedobrze.

Zauważyłem, że tego lata jakby był wzmożony ruch z myszami . W garażu na ogół jesienią zaczynały się sprowadzać. W tym roku widuje ślady po myszach ciagle.

Cały garaż przez cały czas obstawiony mam trutką. I to jeden ze sposobów. Jak już się taki gryzoń sprowadzi to długo nie pomieszka.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.