Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Octavia Tour - wyprzedaż

Featured Replies

Napisano

> Jak rozumieć ten cennik?

> Cennik

> Ile w takim razie kosztuje taka OII Tour Combi z 1.6 bez gazu ?

to jest chyba tak jak było - gaz w cenie 0zł , bez lub z gazem kosztuje tyle samo grinser006.gif

Napisano

> to jest chyba tak jak było - gaz w cenie 0zł , bez lub z gazem kosztuje tyle samo

Dokładnie

byłem 3 dni temu w salonie skody i wychodzi że z gazem kosztuje tyle co bez gazu...

edit.

Sprzedawca powiedział że bywają taqcy co przy równej cenie byliby skłonni dopłacić kilkaset złotych żeby byłóo bez LPG... zlosnik.gif

Napisano

> to jest chyba tak jak było

Czytamy:

"Upust w wysokości 4 299 zł przy zakupie ŠKODA Octavia Tour 1.6/75 kW (102 KM) bez instalacji gazowej"

Napisano

> Cennik

Quote:

Auto wyposażone w benzynowy silnik 1,6 MPi o mocy 102 KM idealnie nadającym się do przystosowania w zasilanie gazem LPG. Tylko do końca września za instalację LPG z montażem możesz NIE ZAPŁACIĆ*!!!. Wszystko to z zachowaniem pełnej gwarancji producenta!!

jak już niżej pisali LPG masz za darmo np. jedno z wielu - link

Napisano

> jak już niżej pisali LPG masz za darmo np. jedno z wielu - link

nono.gif za darmo to i w ryj trudno zarobić.

Masz do wyboru:

albo LPG

albo 4.299 zł rabatu.

Czyli LPG kosztuje 4.299 zł - chyba bym 2 lata poczekał i założył za rynkowe 2.500.

Napisano

> Dokładnie

> byłem 3 dni temu w salonie skody i wychodzi że z gazem kosztuje tyle co bez gazu...

> edit.

> Sprzedawca powiedział że bywają taqcy co przy równej cenie byliby skłonni dopłacić kilkaset złotych

> żeby byłóo bez LPG...

ja bym dopłacił zlosnik.gif

Napisano

> Czyli LPG kosztuje 4.299 zł - chyba bym 2 lata poczekał i założył za rynkowe 2.500.

a przez 2 lata jezdzenia dolozyl do interesu jezdzac na drozszym paliwie np. 5000 pln? hmm.gif interes zycia zlosnik.gif

Wiem, teoretycznie mozna kupic auto i nie jezdzic. Ale po co wtedy kupowac? zlosnik.gif

Napisano

> Cennik

Ten LPG mimo cennika i tak dorzucali gratis.

Ze 3 tyg temu kombiaka wycenily mi 2 salony na cene ok 57,5 (podstawa+pakiet z manual klima+radio+zapas+opony zimowe i pare innych gumek bez ktorych zyc nie umiem + oczywiscie LPG gratis grinser006.gif)

Napisano

> a przez 2 lata jezdzenia dolozyl do interesu

To zależy ile auto jeździ. Chodziło mi o wykazanie że LPG w tym aucie NIE JEST za darmo.

Napisano

> Ze 3 tyg temu kombiaka wycenily mi 2 salony

Można zamówić do produkcji, czy wybierasz z tego co na placu ?

Jaki termin realizacji ?

Napisano

> ... Chodziło mi o wykazanie że LPG w tym aucie NIE JEST za darmo ...

Dokładnie.

Nasz FM negocjował kilka kombi i poza standardowymi upustami za LPG była dopłata 4300 od sztuki (nienegocjowalna).

Ale tu chodziło dosłownie o kilka aut więc pole manewru było bardzo małe.

Napisano

> Można zamówić do produkcji, czy wybierasz z tego co na placu ?

> Jaki termin realizacji ?

Toura nie produkuja, wiec bierzesz z tego co jest dostepne.

Termin w zaleznosci, w ktorym miescie stoi i kiedy transport planuja.

Napisano

A mnie podoba się wyposażenie tej skody rotfl.gif

Nawet za przednie szyby elektryczne, za centralny zamek lub za zapalniczkę trzeba dopłacić.

Ale za to gratis są np. pozycje:

- Bagażnik o pojemności 585 litrów

- Kieszenie w drzwiach przednich i tylnych

- Lampka z przodu (dotyczy wersji Limuzyna)

Wielki blagam.gif dla tych co stworzyli ten cennik

Napisano

> ... w ktorym miescie stoi i kiedy transport planuja ...

Gall we Wrocławiu ma tego parę sztuk wink.gif

Napisano

> A mnie podoba się wyposażenie tej skody

> Nawet za przednie szyby elektryczne, za centralny zamek lub za zapalniczkę trzeba dopłacić.

> Ale za to gratis są np. pozycje:

> - Bagażnik o pojemności 585 litrów

> - Kieszenie w drzwiach przednich i tylnych

> - Lampka z przodu (dotyczy wersji Limuzyna)

> Wielki dla tych co stworzyli ten cennik

Wiesz wogóle jaką to auto ma fukcję w cenniku Skody czy narzekasz, żeby wypełnić czymś internet?

Tour z założenia miał oferować cztery koła, silnik, siedzenia i dużo miejsca w środku za stosunkowo niewielkie pieniądze. Dla wybrzydzających jest w cenniku normalna Octavia II FL.

Napisano

> Wiesz wogóle jaką to auto ma fukcję w cenniku Skody czy narzekasz, żeby wypełnić czymś internet?

> Tour z założenia miał oferować cztery koła, silnik, siedzenia i dużo miejsca w środku za stosunkowo

> niewielkie pieniądze. Dla wybrzydzających jest w cenniku normalna Octavia II FL.

Ale w "normalnej" octavi jak dobrze pamiętam są podobne kwiatki, więc to nie o to chodzi, że tour jest budżetowym modelem.

Nie lubię być nabijany w butelkę poprzez podanie niskiej ceny samochodu, a później być zdziwionym za co muszę jeszcze dopłacić.

Napisano

> Ale w "normalnej" octavi jak dobrze pamiętam są podobne kwiatki, więc to nie o to chodzi, że tour

> jest budżetowym modelem.

> Nie lubię być nabijany w butelkę poprzez podanie niskiej ceny samochodu, a później być zdziwionym

> za co muszę jeszcze dopłacić.

Ależ to jest polityka całego koncernu - kupujesz auto w konkretnej wersji wyposażenia a potem dobierasz sobie do tego to co chcesz. To się niestety jakiś czas temu pozmieniało poprzez durne pakiety (chcesz mieć szyberdach? owszem ale tylko z hakiem do przyczepy screwy.gif)

Jeżeli nie chcesz być "nabijany w butelkę" idź do Toyoty - masz tam trzy czy cztery wersje wyposażenia, w które nie możesz ingerować w żaden sposób - poza kolorem auta.

Napisano

Dzieki temu wyszedl im "kawal" kompakta za male pieniadze.

Za to pakiet za 2050 podstawowe rzeczy uzupelnia, a pakiet dla palacych mam glboko w poszanowaniu.

Napisano

> Ależ to jest polityka całego koncernu - kupujesz auto w konkretnej wersji wyposażenia a potem

> dobierasz sobie do tego to co chcesz. To się niestety jakiś czas temu pozmieniało poprzez

> durne pakiety (chcesz mieć szyberdach? owszem ale tylko z hakiem do przyczepy )

> Jeżeli nie chcesz być "nabijany w butelkę" idź do Toyoty - masz tam trzy czy cztery wersje

> wyposażenia, w które nie możesz ingerować w żaden sposób - poza kolorem auta.

Tak, ale kiedyś nawetmyślałem nad skodą octavią właśnie. Uruchomiłem konfigurator, wpisałem to co chciałem i baaardzo się zdziwiłem...

Dlatego tak teraz podchodzę do cenników skody. Trzeba np. dopłacić za każdy dodatkowy schowek w bagażniku albo we wnętrzu..

Jestem skąpy biglaugh.gifi jak mam dopłacić za jakiś kolejny drobiazg 200 lub 500zł to tego nie kupię (pewnie później będę żałował).

Wolę pójść do konkurencji i tam jak piszesz na przykładzie Toyoty kupuję już "ułożony" samochód do moich możliwości finansowych

Napisano

> Nie lubię być nabijany w butelkę poprzez podanie niskiej ceny samochodu, a później być zdziwionym

> za co muszę jeszcze dopłacić.

To prawda, skoda nawet radia nie ma i trzeba je wybrać jako opcja ale przecież istotne jest, jaka jest cena samochodu w wersji, która sobie wybraliśmy i która nam odpowiada.

Pytanie co jest lepsze dla klienta: możliwość wybrania, tego co się chce czy otrzymanie "za darmo" wielu rzeczy, które nie są potrzebne a za które zapłaciliśmy przecież, gdyz tworza one ofertę a - jak wiadomo - nie ma nic za darmo.

Napisano

> Dokładnie

> byłem 3 dni temu w salonie skody i wychodzi że z gazem kosztuje tyle co bez gazu...

> edit.

> Sprzedawca powiedział że bywają taqcy co przy równej cenie byliby skłonni dopłacić kilkaset złotych

> żeby byłóo bez LPG...

facepalm%5B1%5D.gifscrewy.gif

Napisano

Nie przesadzajmy z tymi ikonkami. Jeśli ktoś uważa, że to jest mu niepotrzebne, to po prostu tego czegoś nie chce.

Napisano

> To prawda, skoda nawet radia nie ma i trzeba je wybrać jako opcja ale przecież istotne jest, jaka

> jest cena samochodu w wersji, która sobie wybraliśmy i która nam odpowiada.

> Pytanie co jest lepsze dla klienta: możliwość wybrania, tego co się chce czy otrzymanie "za darmo"

> wielu rzeczy, które nie są potrzebne a za które zapłaciliśmy przecież, gdyz tworza one ofertę

> a - jak wiadomo - nie ma nic za darmo.

Ja kupiłem średnią wersję O2FL i zacząłem troche "dokładać" od siebie.

Np. światła do jazdy dziennej (w cenniku 400zł stało) kosztowały zaznaczenie jednego "ptaszka" w kodowaniu i ~15minut pracy.

Takich kwiatków niestety mają dużo więcej.

Ale o niektórych rzeczach w cenniku się nie dowiesz. Np. Jak weźniesz radio Blues (1200zł w tym cenniku) to dostajesz antene na dachu. Jak zdecydujesz się na droższego Swinga, to dołożą Ci drugą antenę w bocznej szybie...

Napisano

> Ja kupiłem średnią wersję O2FL i zacząłem troche "dokładać" od siebie.

Też tak robiłem do wybranej wersji O2Fl dokładając to, na czym zależało. Pozwoliło to uniknąć niepotrzebnych czy irytujacych dodatków, które zgodnie z polityką innych marek są "za darmo" czyli za które płacimy i nie da się z nich zrezygnować i zapłacic mniej.

Napisano

> Też tak robiłem do wybranej wersji O2Fl dokładając to, na czym zależało. Pozwoliło to uniknąć

> niepotrzebnych czy irytujacych dodatków, które zgodnie z polityką innych marek są "za darmo"

> czyli za które płacimy i nie da się z nich zrezygnować i zapłacic mniej.

Najśmieszniejsze jest że polityka koncernu nie pozwala nawet ASO zrobić pewnych rzeczy. Chociażby dołożenie komputera pokładowego do wersji Classic (wymiana jednej manetki i zmiana kodowania zegarów z czym poradzi sobie średniorozgarnięty licealista), czy wymiana kluczyków na "składane". System nie pozwala dorobić i tyle. A później ludzie kombinują z przekładaniem pastylek immobilizerów itp...

Napisano

> Najśmieszniejsze jest że polityka koncernu nie pozwala nawet ASO zrobić pewnych rzeczy. Chociażby

> dołożenie komputera pokładowego do wersji Classic (wymiana jednej manetki i zmiana kodowania

> zegarów z czym poradzi sobie średniorozgarnięty licealista), czy wymiana kluczyków na

> "składane". System nie pozwala dorobić i tyle. A później ludzie kombinują z przekładaniem

> pastylek immobilizerów itp...

No i dlatego nie ma tak lekko, że "se w pietnaście minut dołożę ptaszek odhaczając", tylko często musisz wrzucić do BC odpowiednia aplikację, która to aplikacja jest dostępna tylko bezpośrednio od producenta.

Za odpowiednią opłatą ofc.

Napisano

> No i dlatego nie ma tak lekko, że "se w pietnaście minut dołożę ptaszek odhaczając", tylko często

> musisz wrzucić do BC odpowiednia aplikację, która to aplikacja jest dostępna tylko

> bezpośrednio od producenta.

> Za odpowiednią opłatą ofc.

W Skodzie w 99% wystarczy VCDS z chin za 50zł. Mi tak się dodało doświetlanie zakrętów, tempomat, dogrzewanie elektryczne (nie dostępne w benzynie w najbogatszej wersji), radio z dotykowym wyświetlaczem + zestaw głośnomówiący (najfajniejsza rzecz), podświetlane przestrzenie na nogi (które VW montuje tylko w passacie jakimś, chociaż w fotelach są nawet otwory na lampki), kontrole ciśnienia w kołach, sygnalizacje awaryjnego hamowania, comming i leaving home, staging (dostępny tylko w wersji RS)... pewnie jeszcze coś bym sobie przypomniał jakbym się zastanowił

a - i wyłączyłem ten durny patent Skody polegający na tym że jak używasz wycieraczek przedniej szyby i wrzucisz wsteczny, to automatycznie włącza się tylnia. Super to było do grudnia jak śnieg spadł a ja nie odśnieżając zbyt dokłądnie tylniej szyby wracałem z pracy mając całe 5km do domu. Szyba zawsze zostawała z lodem co dało się słyszeć cofając do garażu... Jedna zima i wycieraczka do wymiany...

Napisano

> W Skodzie w 99% wystarczy VCDS z chin za 50zł. Mi tak się dodało doświetlanie zakrętów, tempomat,

> dogrzewanie elektryczne (nie dostępne w benzynie w najbogatszej wersji), radio z dotykowym

> wyświetlaczem + zestaw głośnomówiący (najfajniejsza rzecz), podświetlane przestrzenie na nogi

> (które VW montuje tylko w passacie jakimś, chociaż w fotelach są nawet otwory na lampki),

> kontrole ciśnienia w kołach, sygnalizacje awaryjnego hamowania, comming i leaving home,

> staging (dostępny tylko w wersji RS)... pewnie jeszcze coś bym sobie przypomniał jakbym się

> zastanowił

> a - i wyłączyłem ten durny patent Skody polegający na tym że jak używasz wycieraczek przedniej

> szyby i wrzucisz wsteczny, to automatycznie włącza się tylnia. Super to było do grudnia jak

> śnieg spadł a ja nie odśnieżając zbyt dokłądnie tylniej szyby wracałem z pracy mając całe 5km

> do domu. Szyba zawsze zostawała z lodem co dało się słyszeć cofając do garażu... Jedna zima i

> wycieraczka do wymiany...

tylna wycieraczke to mozna chyba z maxi dota wylaczyc

Napisano

> tylna wycieraczke to mozna chyba z maxi dota wylaczyc

nie znalazłem tej funkcji. Może w kolejnych wersjach to wprowadzili (po 2009)

Napisano

> A mnie podoba się wyposażenie tej skody

> Nawet za przednie szyby elektryczne, za centralny zamek lub za zapalniczkę trzeba dopłacić.

> Ale za to gratis są np. pozycje:

> - Bagażnik o pojemności 585 litrów

> - Kieszenie w drzwiach przednich i tylnych

> - Lampka z przodu (dotyczy wersji Limuzyna)

Widziałem jakiś miesiąc temu protokuł zamówienia Audi Q7, uwierz mi, przy tym gratis bagażnik to nic śmiesznego. Tam jak dobrze pamiętam było coś w stylu: zestaw obowiązkowy za 2 kpln: gaśnica i apteczka. Pół listy to były śmieszne rzeczy typu kluczyki, klamka w drzwiach, etc.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.