Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Seicento czy Matiz czy....co do 5 TPLN

Featured Replies

Napisano

> w Matizie wręcz przeciwnie... przekładnie bez wspomagania potrafią padać, te ze wspomaganiem są

> wolne od tej przypadłości.

przekładnia to wydatek niecałych 200zł

Napisano

ale przecież auto ma tylko 69kkm, daleko mu jeszcze do takich awarii

Napisano
  • Autor

> ale przecież auto ma tylko 69kkm, daleko mu jeszcze do takich awarii

Oby ok.gif

Do wymiany jest wahacz, ale jak wcześniej w tym wątku pisano jest to groszowy koszt.

Napisano

> przekładnia to wydatek niecałych 200zł

zgadza się... Ale w przypadku przekładni ze wspomaganiem właściwie pady się nie zdarzają - dokładnie odwrotnie niż w przypadku tej bez wspomagania. Czyli upada argument, że nie posiadanie wspomagania w Matizie to plus, bo się nie popsuje - jest dokładnie odwrotnie.

Napisano

> ale przecież auto ma tylko 69kkm, daleko mu jeszcze do takich awarii

Błąd- w swoim matizie wymieniłem przekładnię ( bez wspomagania ) w styczniu tego roku, czyli po 11 latach i jakichś 60 tys.km- podobno guma była uszkodzona i to uszkodziło przekladnię. Koszt faktycznie niewielki razem ze zbieżnością.

Napisano

generalnie powstaje luz na tulejce teflonowej która prowadzi listwę zębata przekładni, u mnie zaczeła stukac po 90kkm jazdy po naszych drogach, kupiłem uzywane kompletne wspomaganie za 300zł, zamontowałem i wszystko gra ok od ok 20kkm. Orginalna przekładnia kosztuje jak dobrze pamietam ok 500zl, w te za 200zl niema sie co ponoc ładowac, sa to regenerowane przekładnie. Jeśli chodzi o wahacze sam wymieniałe komplet dopiero po 110kkm, polecam Febi 100zl/sztuka. ok.gif

Napisano

> Znaczy co z nim nie tak?

> 1.2 8V, 4 poduchy, abs, klima, el.szyby, radio 6głośników ze sterowaniem przy kierownicy, 4 drzwi,

> światła soczewkowe, roczne opony, powymieniane potrzebne rzeczy.

> Ale w 5 tysiach budżetu się nie mieści. Patrząc na ceny z allegro trzeba by zacząć od jakiś 7500

to sprzedaj za tyle smile.gif za 7500 sprzedawałem moje Clio 1.5DCI z 2003 z podobnym wyposażeniem. Dość mocno doinwestowane.. i nie było za wielu chętnych..

Napisano

> przekładnia to wydatek niecałych 200zł

Oryginał > 400. A rzemiosło - trzeba mieć szczęście.