Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

126p - zagwostka

Featured Replies

Napisano

Czy 126p to dobry pomysł na drugie auto na lokalne dojazdy parę razy w tygodniu? Jeśli tak to czy szukać jak najmłodszego czy wziąć pod uwagę inne kryteria?

PZDR

Napisano

> Czy 126p to dobry pomysł na drugie auto na lokalne dojazdy parę razy w tygodniu? Jeśli tak to czy

> szukać jak najmłodszego czy wziąć pod uwagę inne kryteria?

> PZDR

Nie - lepszy będzie CC900 lub Tico.

Napisano

> Czy 126p to dobry pomysł na drugie auto na lokalne dojazdy parę razy w tygodniu?

Jak lubisz dłubać.... to dobry. Swojego sprzedałem parę lat temu, trochę żałuję, że pozbyłem się "zabawki"

Pierwszy rok powymieniałem/ponaprawiałem sporo rzeczy, następne lata była mało awaryjny

> Jeśli tak to czy

> szukać jak najmłodszego czy wziąć pod uwagę inne kryteria?

Mechanicznie poleciłbym jak najmłodszy. W swoim el-u lubiłem to, że silnik był niekapryszący, nieusterkowy. Choćby zapłon na czujniku Halla, bezrozdzielaczowy i bezstykowy - dobra rzecz.

Ale blacharsko el i elx to była jedna wielka tragedyja.

Jak mi przyjdzie kaprys mieć Malucha to kupię FL-a z jak najlepszą budą i drugi, jak najmłodszy "elegant" - żeby wziąć z niego silnik itp.

Napisano

> Jak mi przyjdzie kaprys mieć Malucha to kupię FL-a z jak najlepszą budą i drugi, jak najmłodszy

> "elegant" - żeby wziąć z niego silnik itp.

Happy end na przeszczepy biglaugh.gif

Napisano

> Czy 126p to dobry pomysł na drugie auto na lokalne dojazdy parę razy w tygodniu?

Przejedź się kaszlem i oceń. Bo "TO" trzeba lubić wink.gif

Napisano
  • Autor

> Przejedź się kaszlem i oceń. Bo "TO" trzeba lubić

Jak ostatnio jechałem kaszlem to miałem o połowę mniej lat... devil.gif

Napisano

> Jak ostatnio jechałem kaszlem to miałem o połowę mniej lat...

To weź pod uwagę ,że skręcając w lewo na skrzyżowaniu potrzebujesz dużo więcej czasu na przejechanie niż w obecnych autach.

Według mnie bezpieczeństwo i komfort podróżowania są bardzo marne w "maluchu" sick.gif

HanYs

Napisano

> To weź pod uwagę ,że skręcając w lewo na skrzyżowaniu potrzebujesz dużo więcej czasu na

> przejechanie niż w obecnych autach.

> Według mnie bezpieczeństwo i komfort podróżowania są bardzo marne w "maluchu"

> HanYs

Co ty mozesz wiedziec o jezdzie maluchem cfaniaczek.gifgrinser006.gif

Napisano

> No jasne , miałem tylko dwa.

> HanYs

Ale wolne 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Nie - lepszy będzie CC900 lub Tico.

Zamieniłem CC700 na 126p, nie żałuje, dojeżdżam do pracy codziennie 10km przez miasto w jedną stronę, grzeje jak wściekły, zabawy po pachy, ludzie się uśmiechają :D

Napisano

Zdecydowanie lepszą opcją na dojazdy będzie CC900 na wtrysku. Mój był praktycznie bezawaryjny. Brak problemów z odpalaniem w zimie bo wtrysk to wtrysk. Ogrzewanie wnętrza jak należy.

Maluch poza lataniem bokiem nie nadaje się do normalnej jazdy w zimie. Szyby zamarzają, parują. IMO, nie da się tym normalnie jeździć na codzień. Chcesz coś sensownego kup CC900 na wtrysku.

Napisano

jak sie dołozy dmuchawe z fl z tyłu zeby pchała powietrze z termostatu od tunelu to grzeje lepiej jak nie jedno nowe auto

koszt przeróbki śmieszny, a skuteczność ogzewania wzrasta znacznie

Napisano

> Zdecydowanie lepszą opcją na dojazdy będzie CC900 na wtrysku. Mój był praktycznie bezawaryjny. Brak

> problemów z odpalaniem w zimie bo wtrysk to wtrysk. Ogrzewanie wnętrza jak należy.

> Maluch poza lataniem bokiem nie nadaje się do normalnej jazdy w zimie. Szyby zamarzają, parują.

> IMO, nie da się tym normalnie jeździć na codzień. Chcesz coś sensownego kup CC900 na wtrysku.

x 2 ok.gif

arek - a pozostałe mankamenty prócz ogrzewania też Ci się uda tak latwo wyeliminować? hmm.gif

Napisano

Ja to wiem. Taki tjun miałem poczyniony w moim Białym. Faktycznie dawało to radę, ale czy ja wiem czy lepiej?

Do 126p trzeba odpowiedniego podejścia. Sam osobiście uważam, że 126p nie nadaje się na dojazdy do pracy jeśli nie jest się fanatykiem tego auta. Lepiej kupić CC900 na wtrysku i cieszyć się "normalną" jazdą.

Zależy też czego i kto oczekuje. Sam posiadam 2 126p, przez 5 lat jeździłem CC. Ani na jedno ani na drugie złego słowa nie mogę powiedzieć, jednakże w CC komfort jazdy niebagatelnie większy.

Tak jak pisałem wszystko zależy czego kto oczekuje od auta.