Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pomiar radarem "ręcznym" z jadącego samochodu

Featured Replies

Napisano

> Czy taki radar

> prawidłowo działa jeśli pomiar wykonywany jest z jadącego samochodu?

A jak sądzisz??

Napisano

> sądzę, że będzie prawidłowo, ale jakoś tak jednak mam mieszane uczucia

Prawidłowo czy nie - nieważne

Ważne natomiast jest to, że nie jest w homolowacji przewidziany taki sposób pomiaru - a zatem panowie policial.gif mogą nas pocałować kara.gif jeżeli chcieliby za jego pomocą nałożyć mandat

Napisano

g... prawda

Na racingforum masz fajny temat, owszem niby niewolno ale sąd oddalił tą drogę myślenia i dowalili kolesiowi karę 1,5 razy większą niż mandat plus opłaty. W normalnym kraju popatrzyliby w homologacje i oddalili

Napisano

Nie no, jak to rosyjska produkcja, to znaczy że wszystko może i działa zawsze prawidłowo. Bez względu na warunki wink.gif

Napisano

> Czy taki radar

> prawidłowo działa jeśli pomiar wykonywany jest z jadącego samochodu?

oczywiście, że tak.

wymierzony w zaparkowany po przeciwnej stronie drogi pojazd, powinien bezbłędnie wskazać prędkość radiowozu zlosnik.gif

Napisano

A skąd ta "suszarka" bierze info/sygnał o prędkości auta, z którego był wykonany pomiar? niewiem.gif

Napisano

> g... prawda

> Na racingforum masz fajny temat, owszem niby niewolno ale sąd oddalił tą drogę myślenia i dowalili

> kolesiowi karę 1,5 razy większą niż mandat plus opłaty. W normalnym kraju popatrzyliby w

> homologacje i oddalili

Odwoływałbym się do upadłego. icon_rolleyes.gif Generalnie to co piszesz brzmi jak jakiś absurd.

Napisano

Pytanie brzmi na jakiej podstawie obliczysz prędkość pojadu. Bo jedynei będziesz znał różnicę prędkości pomiedzy pojazdem mierzącym i mierzonym.

Napisano

> g... prawda

> Na racingforum masz fajny temat, owszem niby niewolno ale sąd oddalił tą drogę myślenia i dowalili

> kolesiowi karę 1,5 razy większą niż mandat plus opłaty. W normalnym kraju popatrzyliby w

> homologacje i oddalili

Daj linka bo aż nie wierzę.

Napisano

Quote:

W plecy, zamiast 500zl to mam 1500zł...i straconą wiare w wymiar sprawiedl. w Polsce. Biegły powiedział winny (bo jak mógł inaczej przeciez opieral sie tylko na wersji policji a nie mojej) sąd to przyklepał i heja. Nie miałem siły dalej się babrać z tym bagnem policyjno-sądowym. Nie masz nagrania wideo...nie masz szans

Ps. nagrania wideo sąd moze oczywiście nie dopuścić ale youtube a pózniej inne media chętnie podłapią temat

> Daj linka bo aż nie wierzę.

http://www.racingforum.pl/Strza-szuszarkAe-w-plecy-z-jadAecej-policyjnej-kijanki-t88429.html

moja pomyłka 300% pierwotnego mandatu

Napisano

> moja pomyłka 300% pierwotnego mandatu

Nie dostał 300% mandatu tylko doliczyli koszty biegłego, a policja twierdziła że strzelała standardowo... i w tym momencie sprawa się rypła a wnioskowanie o biegłego było bez sensu.

Napisano

No i to jest standardowa linia obrony i jak udowodnisz że nie strzelali. Koleś miał filmik i nie pomogło

Napisano

Wszystkie Alfy mają właśnie taki zestaw z Iskrą jak na zdjęciu. Może działać to jako samodzielna bezprzewodowa suszarka, ale i też po podłączeniu w uchwyt za szybą i do instalacji jako czujnik wideorejestratora.

Wiem, że były jakies niejasności co do pewnej partii tych mierników zamówionych przez Policję, ale skąd będziesz wiedział, z jakiej serii Cię ustrzelono. Pozostaje powiedzieć sprawdzam i bujać się po sądach. A jakoś tłumów "całujących w d... policmajstrów" nie zauważyłem smile.gif

Napisano

> A skąd ta "suszarka" bierze info/sygnał o prędkości auta, z którego był wykonany pomiar?

Tak na szybko ze strony fotoradary.ue, gdzie jest opis tego systemu:

"Impulsowy sposób pomiaru zastosowany w radarze ISKRA1 umożliwia bardzo szybką pracę. W ciągu mniej niż 1 sekundy radar mierzy zarówno własną prędkość, jak również prędkość celu, co eliminuje możliwe błędy. Radar przetwarza rezultaty pomiarów po czym wyświetla je na wyświetlaczu lub przekazuje do komputera."

Napisano

tylko pare sztuk tych iskier do alf mialo dopuszczenie i wszystkie kwity dopuszczajace do pomiarow w polsce (GUM itp).

reszta to wlasne sciaganie z bialorusi i montowanie w alfach.

spora czesc spoleczenstwa juz jest wypaczona i oszukuje oslabiony.gif

Napisano

> No i to jest standardowa linia obrony i jak udowodnisz że nie strzelali. Koleś miał filmik i nie

> pomogło

Nie wierzę.... albo miał filmik, który nic nie dowodził albo zapomniał o nim wspomnieć na sprawie zlosnik.gif

Inna sprawa, że w sądzie z takim pospolitym człowiekiem bez pełnomocnika/obrońcy, nikt się nie liczy i nie słucha na poważnie.

Napisano

> A skąd ta "suszarka" bierze info/sygnał o prędkości auta, z którego był wykonany pomiar?

Miałem okazję kilka lat temu rozmawiać z importerem, który twierdził, że pomiar prędkości pojazdu, z którego się mierzy, dokonywany jest na podstawie analizy odbić od elementów tła w iluś punktach poza środkiem wiązki, a środek wiązki mierzy pojazd namierzany. Ile w tym prawdy, nie wiem.

Napisano

> No i to jest standardowa linia obrony i jak udowodnisz że nie strzelali. Koleś miał filmik i nie

> pomogło

właśnie nie miał, czytaj uważnie

Napisano

> pomogło

Wogle ta cała histroyjka jest mocno naciągana. Po pierwsze żeby bylo 114 na radarze to jesli oni jechali 50 to on by musiał jechać 164km/h albo w przeciwnym kierunku. Gdyby oni jechali 50 a on nawet 60 to by na radarze pokazało 10km/h. Inna sprawa że poziom wypowiedzi tego gościa świadczy o tym że ma z 18 lat i wydaje mu się że wszystko mu wolno.

Wg mnie było tak że on jechał do nich 50 poźniej dał w palnik , oni zmierzyli go z odjazdu i wyszlo im 114. Wsiedli w radiowóz i go dogonili i zatrzymali. Tyle na temat.

Inna sprawa że ja bym nie odpuścił i poszedł do sądu wyższej instancji. Nie od dzisiaj wiadomo że w pierwszej instacji go udupią bo tam nikt go nie słuchał. Przyjeli że policjancji mają racje i tyle. Dopiero jak by się odwołał to może ktoś by się zaczął nad tym zastanawiać.

Napisano

> Prawidłowo czy nie - nieważne

> Ważne natomiast jest to, że nie jest w homolowacji przewidziany taki sposób pomiaru - a zatem

> panowie mogą nas pocałować jeżeli chcieliby za jego pomocą nałożyć mandat

Co więcej, można jeszcze gliniarza ciągnąć po sądach za próbę wyłudzenia, bo jak by nie patrzeć to jest próba wyłudzenia.

Napisano

> Co więcej, można jeszcze gliniarza ciągnąć po sądach za próbę wyłudzenia, bo jak by nie patrzeć to

> jest próba wyłudzenia.

życzę powodzenia rotfl.gif

już ci się prawko znudziło, to do szuflady schowaj, kosztów dodatkowych unikniesz biglaugh.gif

Nawet jakby jakimś cudem postawili mu zarzuty, to w max kilka tygodni wypunktowany jesteś. tylko nie pisz, że zawsze masz wszystko przepisowo, bo to nie chwyci. Jak będą chcieli to pytanie brzmi, nie "czy wypunktują" lecz "kiedy". biglaugh.gif

Napisano

> Pozostaje powiedzieć sprawdzam i bujać

> się po sądach.

No to poza grzywną zapłacisz jeszcze koszta sądowe i pozamiatane grinser006.gif