Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Camaro się zepsuło

Featured Replies

Napisano

I to raczej poważnie, choc na szczęscie nie stanęło w polu. Objaw - niskie obroty i 6 bieg + lekkie dodawanie gazu a samochód zaczyna sie trząść jakby miał febrę. I traci moc. Podobne objawy zdarzają sie także na 5 biegu. Diagnoza serwisu GM - torque converter sie rozleciał i jest do wymiany. Część zamówiona, we wtorek będą zmieniać, na razie kazali córce operować zdecydowanie gazem smile.gif

P.S. Jak widać GM nadal nie może wyprodukować niezawodnego samochodu - wymiana TQ wymaga wyjęcia całego silnika.

Napisano

Ciekawe czy w tym Camaro też nadkola pękają? hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Ciekawe czy w tym Camaro też nadkola pękają?

Na razie nie stwierdzono takiego problemu. Ale rozpadnięcie się torque converter to dla mnie wystarczający powód by psioczyć na GM. A miało być podobno lepiej z jakością ich produktów...

Napisano

> Na razie nie stwierdzono takiego problemu. Ale rozpadnięcie się torque converter to dla mnie

> wystarczający powód by psioczyć na GM. A miało być podobno lepiej z jakością ich produktów...

To jest jeden z takich elementów, w których nie ma co się za bardzo zepsuć, a jednak.

Napisano
  • Autor

Ciąg dalszy epopeji zepsutego Camaro - córka zostawiła im wczoraj, miało być gotowe na dzis. Dzis dzwonią ze nawet nie zaczęli bo żeby zmienić ten TQ to trzeba cały silnik wyjąć co zajmuje trzy dni. I robi sie niezła rozróba, bo chętnie by dali jej samochod zastępczy ale musi mieć 21 lat. A ona ma 18. Ja jej mojego nie dam, bo jak zaparkuje pod akademikiem to rano znajdzie go bez kół. I jest pat.

Napisano

> Ja jej mojego nie dam, bo jak zaparkuje pod akademikiem to rano znajdzie

> go bez kół.

Na Pradze ma szkołę? rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> Na Pradze ma szkołę?

Mniej - wiecej. W Orlando strasznie kradną.

Napisano

> Ciąg dalszy epopeji zepsutego Camaro - córka zostawiła im wczoraj, miało być gotowe na dzis. Dzis

> dzwonią ze nawet nie zaczęli bo żeby zmienić ten TQ to trzeba cały silnik wyjąć co zajmuje

> trzy dni. I robi sie niezła rozróba, bo chętnie by dali jej samochod zastępczy ale musi mieć

> 21 lat. A ona ma 18. Ja jej mojego nie dam, bo jak zaparkuje pod akademikiem to rano znajdzie

> go bez kół. I jest pat.

Wypożycz coś i zaproponuj im zeby zapłacili fakturę z wypożyczalni.

zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Wypożycz coś i zaproponuj im zeby zapłacili fakturę z wypożyczalni.

Nie da sie, nikt 18nastolatce nie wynajmie samochodu smile.gif Ale znaleźliśmy rozwiazanie - córka ma ferie w marcu i wtedy wymienią, obejdzie sie bez wynajmowania.

Napisano

> Nie da sie, nikt 18nastolatce nie wynajmie samochodu Ale znaleźliśmy rozwiazanie - córka ma ferie

> w marcu i wtedy wymienią, obejdzie sie bez wynajmowania.

Zwykłe wypożyczalnie też nie? yikes.gif

To jest jakiś stanowy przepis, brak możliwości ubezpieczenia takiego wynajmu czy po prostu boją się ryzyka?

Bo jak tylko to trzecie, to pewnie da się znaleźć taką wypożyczalnię co się nie przejmuje ryzykiem. cfaniaczek.gif

Napisano

Camaro fajnym autkiem jest, choć faktycznie w nim cienko z widocznością.

Napisano

> Czekaj - czy tam nie masz czasem 3.6l SIDI pod maska z Port Melbourne (Oz)?

Camaro musi mieć V8.

Wersja z 3.6 V6 jest bez sensu jak mondeo z 3 cylindrowym 1.0 wink.gif

Napisano

> Camaro musi mieć V8.

> Wersja z 3.6 V6 jest bez sensu jak mondeo z 3 cylindrowym 1.0

Przesadzasz, 360KM daje radę. ok.gif

Napisano

> Camaro musi mieć V8.

"Moje" - znaczy sie Hertzzlosnik.gif mialo V6zlosnik.gif - tez dawalo minimalna drive.gif radoschmm.gif... Plastikifacepalm%5B1%5D.gif[...]

a to juz mnie doksztalcili ze takie robiahahaha.gif

Napisano
  • Autor

> Camaro musi mieć V8.

Nie jest to demon szybkości, ale zbiera się bardzo fajnie.

Napisano
  • Autor

> "Moje" - znaczy sie Hertz mialo V6 - tez dawalo minimalna radosc... Plastiki[...]

Plastiki są rzeczywiście tragiczne.

Napisano

> Plastiki są rzeczywiście tragiczne.

Fiat ma lepszezlosnik.gif - te w C'ro musialy byc wyplute przez Chrysler, przemielone i sprzedane do Camarozlosnik.gif[...]

Generalnie milo go wspominamhmm.gif - gdyby nie ten szaaaaaaaaaaaaarypanic.gif colorbuu.gif

Napisano

> Zwykłe wypożyczalnie też nie?

> To jest jakiś stanowy przepis, brak możliwości ubezpieczenia takiego wynajmu czy po prostu boją się

> ryzyka?

> Bo jak tylko to trzecie, to pewnie da się znaleźć taką wypożyczalnię co się nie przejmuje ryzykiem.

A w Polsce da sie wynajac auto na osobe 18-letnia? Tez nie ok.gif

Napisano

> A w Polsce da sie wynajac auto na osobe 18-letnia? Tez nie

Nie wiem, myślałem że się da. Ja już od dawna nie mam 18 lat... buu.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Ciąg dalszy epopei z cyklu "dlaczego nie lubię GM" - oddaliśmy dziś Camaro do naprawy. Bardzo mili i uprzejmi ludzie, ale rażą drobiazgi:

- w serwisie lest lada, po jednej stronie stoi pracownik a po drugiej klient. Jak w Polmozbycie. Ja bym chciał usiąść, napić się kawy a nie stać jak jakiś petent

- papiery które musiałem podpisywać odbite były na jakimś niezbyt działającym ksero. Tak trudno kupić przyzwoitą drukarkę laserową i wypełnić formularz danymi klienta (które przecież mają?). Dlaczego po raz tysięczny muszę wpisywać adres?

- poprzednim razem jak zostawiliśmy samochód (kiedy to nic nie zrobili, bo mieli za mało czasu), wrócił brudny. Szanująca się marka nigdy nie wypuściła by brudnego samochodu z serwisu, nawet jeżeli nie zrobili przy nim niczego

Takie drobiazgi właśnie odstraszają od zakupu produktu GM...

Napisano

> Ciąg dalszy epopei z cyklu "dlaczego nie lubię GM" - oddaliśmy dziś Camaro do naprawy. Bardzo mili

> i uprzejmi ludzie, ale rażą drobiazgi:

> - w serwisie lest lada, po jednej stronie stoi pracownik a po drugiej klient. Jak w Polmozbycie. Ja

> bym chciał usiąść, napić się kawy a nie stać jak jakiś petent

U mnie są krzesła i formalności na siedząco. W poczekalni jest TV i automaty do kawy ok.gif

Ale ostatnio byłem w banku ING i wszystko odbyło się przy słupku na stojąco - mają taki nowy design no.gif

> - papiery które musiałem podpisywać odbite były na jakimś niezbyt działającym ksero. Tak trudno

> kupić przyzwoitą drukarkę laserową i wypełnić formularz danymi klienta (które przecież mają?).

> Dlaczego po raz tysięczny muszę wpisywać adres?

U mnie wszystko drukują - wystarczy podpisać smile.gif

> - poprzednim razem jak zostawiliśmy samochód (kiedy to nic nie zrobili, bo mieli za mało czasu),

> wrócił brudny. Szanująca się marka nigdy nie wypuściła by brudnego samochodu z serwisu, nawet

> jeżeli nie zrobili przy nim niczego

Mój zawsze odbierałem umyty smile.gif

> Takie drobiazgi właśnie odstraszają od zakupu produktu GM...

Ja po raz 4 kupiłem produkt GM zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Zajęło im to dwa dni, przyczyną było rozpadajace sie sprzęgło torque converter. Wymienili TQ + płyn w skrzyni biegów. I nawet umyli samochód (ale niedbale).

Napisano

> Zajęło im to dwa dni, przyczyną było rozpadajace sie sprzęgło torque converter. Wymienili TQ + płyn

> w skrzyni biegów. I nawet umyli samochód (ale niedbale).

Under warranty. Wiesz jaki byl koszt?

Napisano
  • Autor

> Under warranty. Wiesz jaki byl koszt?

Nie podali, wszystko było $0. Ale przy $100 za godzinę i 12 godzinach pracy to sama robocizna musiała sporo kosztować.

Napisano
  • Autor

Doczytałem dokładnie co robili w czasie naprawy i jedną z czynności było "demontaż i wyczyszczenie skrzyni biegów z resztek sprzęgła". Czyli mówiąc inaczej rozłożyli całą skrzynię biegów na czynniki pierwsze i ją wyczyścili. Co oznacza że przez pewien czas (kilka miesięcy) pracowała w mieszaninie oleju i resztek sprzęgła. Mam spore przypuszczenia że oznacza to gwarantowane problemy ze skrzynią w przyszłości. Na szczęście GM daje 5 lat/160 tys. km gwarancji na silnik i skrzynię, ale nadal sama myśl o tym że wcześniej czy później skrzynia poleci mnie przeraża.