Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Grande Punto do oceny

Featured Replies

Napisano

> Witam, jako że szukam auta proszę o ocenę tych Grande Punto:

> http://otomoto.pl/fiat-grande-punto-C30369511.html

> http://moto.gratka.pl/tresc/fiat-grande-punto-dynamic-15710318.html#d5e9c9c438782089,1

> Z góry dzięki

> Pozdro

Drugi jest z lpg i w ten przebieg 80 tys w życiu nie uwierzę. Przynajmniej na to nie wskazuje kierownica.

Napisano

> Drugi jest z lpg i w ten przebieg 80 tys w życiu nie uwierzę. Przynajmniej na to nie wskazuje

> kierownica.

ta kierownica wygląda jakby ktoś jeździł z sygnetem na każdym palcu icon_eek.gif

Napisano

> ta kierownica wygląda jakby ktoś jeździł z sygnetem na każdym palcu

Może cygan grinser006.gif a tak serio to ta kiera to masakra w samochodach co mają po 400 tyś i więcej dużo lepsze widuję...Pierwszy bardzo tani, po tyle to pofirmowe chodzą z przebiegami +200, z racji, że nie zaznaczone bezwypadkowe-tu bym spodziewał się "mieszania", a o tym szarym to nawet nie wiem co mysleć yikes.gifzlosnik.gif

Napisano

Ten szary sprzedaje jakaś Pani nauczycielka dająca korepetycje z matematyki. Może i nosiła pierścionki itp.

Napisano
  • Autor

co do tej kierownicy to znalazłem info że w grande punto z początku produkcji tak się działo nawet po przebiegu 30-40tys i fiat wymieniał potem na inną skórę.

Co do tego LPG to też to zauważyłem i napisałem do niej czy to autentyczne foty silnika, ale widzę że teraz to foto zniknęło.

To że pani nauczycielka to też znalazłem.

Napisano

tylko pamietajcie ze fiat ma slabe materialy i czasami 80 k wystarczy zeby zjechac kiere jak sie nie dba smile.gif

Napisano

Mialem sweog czasu Fiata GP z przebiegiem ~130 kkm tez byl z 2007 roku... kierownica tak nie wygladala smile.gif

Mialem 2-3 zmarszczki ale malutkie i udalo sie je usunac przez 'nakrecenie' skory w druga strone...

Ja bym sie jej dopytal o to... ew. telefon do ASO i moze powiedza ze takie bywaly...

Napisano

> tylko pamietajcie ze fiat ma slabe materialy i czasami 80 k wystarczy zeby zjechac kiere jak sie

> nie dba

Pacz Pan, u mnie w Punto 2fl do 170kkm kierownica nie nosiła śladów użytkowania, a później szybciutko zaczął się rozkład, ma 210kkm obecnie i słabo wygląda crazy.gif

Napisano

> Drugi jest z lpg i w ten przebieg 80 tys w życiu nie uwierzę. Przynajmniej na to nie wskazuje

> kierownica.

Akurat w tym przypadku kierownice bym pominal, widzialem z podobnym stanie w autach z mniejszym przebiegiem. Jest pokryta skora, ale chyba z plastikowej krowy. Niestety potrafi sie luszczyc po bardzo malym przebiegu. Znajomemu zmieniali na gwarancji w Megane III po przebiegu niecalych 30tys km, bo rowniez skora zlazila. W ASO powiedzieli, ze to wina zlego Ph dloni pad.giffacepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> ta kierownica wygląda jakby ktoś jeździł z sygnetem na każdym palcu

Bo ma plastikowa skore, niestety ostatnio czesty widok w nowszych samochodach.

Napisano

> tylko pamietajcie ze fiat ma slabe materialy i czasami 80 k wystarczy zeby zjechac kiere jak sie

> nie dba

To jest kierownica w moim byłym GP przy przebiegu ponad 170k km

287133793-3.JPG

post-50051-14352521480292_thumb.jpg

Napisano

Ostatnio sprzedałem swoje GP za 15400. Rok 2008 (październik), 1.4 77KM, pierwszy właściciel, salon PL, auto miało przejechane 94kkm. Ogólnie auto bezproblemowe, 100% sprawne.

Napisano

Wystarczy że ma specyficzny pot w rękach a do tego jakieś kremy i inne śuwaksy jak to często kobity używają do tego plastikowa świnia na kierownicy i takie kwiatki są- ocenić te autka trzeba pod innym kątem czy aby nie po nauce jazdy i tyle. koszt nowej kiery to ok 250 pln lub obszycie starej

U mnie kiera po 35 tkm też się marszczyć zaczęła więc...

Napisano

Ciemny zaliczył strzał w tył - brak naklejek na szybie, brak emblematu na pokrywie bagażnika i jakaś taka pofalowana miejscowo ta klapa Niechluje kombinowali coś przy BCMie czy jak to się tam zwie (z lewej str pod kierownicą) widać że źle założony plastik , szary też do ideałów się nie zalicza

Napisano
  • Autor

> Ciemny zaliczył strzał w tył - brak naklejek na szybie, brak emblematu na pokrywie bagażnika i

> jakaś taka pofalowana miejscowo ta klapa Niechluje kombinowali coś przy BCMie czy jak to się

> tam zwie (z lewej str pod kierownicą) widać że źle założony plastik , szary też do ideałów

> się nie zalicza

to napisz na co zwrócić uwagę przy oględzinach szarego

Napisano

no super brawo nic tylko sie cieszyc..... dbasz to masz a ta mwidocznie ktos nie dbal albo tak jak ktos pisal mial agresywny pot i dziekuje smile.gif

Napisano

> to napisz na co zwrócić uwagę przy oględzinach szarego

googel coś już nam powiedział

Wiemy że właścicielka jest matematyczką - zakładamy że jest to umysł ścisły - w związku z powyższym rodzą się pytania:

dlaczego poprzednie auto sprzedała pomimo tak znikomego przebiegu? - lans, coś było na rzeczy z tym autem, czy brak racjonalnej oceny sytuacji - dokłada ponad raz jeszcze tyle by kupić auto z drugiej ręki itd.

Czytamy ogłoszenie między wierszami:

Quote:

Samochód był tam regularnie serwisowany.

zapewne od zakupu przez obecną panią już nie jest zlosnik.gif

Jak by coś wyszło że jest nie tak z tym autem to zawsze pani zasłoni się tym że to pewnie za kadencji poprzedniego właściciela się stało.

Jakiś paskudny ślad po naklejce przy lewym nawiewie się ostał, jakość zdjęć nie umożliwia odnalezienia śladów napraw blacharskich

Napisano

> Wystarczy że ma specyficzny pot w rękach a do tego jakieś kremy i inne śuwaksy jak to często kobity

Ok ale podstopnica tak mocno wytarta , chyba w podkutych butach nie jeździła

287134087-otomoto.jpg

a pod niedomkniętą klapką złącza diagnostycznego pewnie telefon chowała. grinser006.gif

post-50051-14352521481361_thumb.jpg

Napisano

> Ok ale podstopnica tak mocno wytarta , chyba w podkutych butach nie jeździła

> a pod niedomkniętą klapką złącza diagnostycznego pewnie telefon chowała.

Pedaly jakos bardzo nie wytarte, ale galka od biegow juz tak. Poduszka powietrzna ma inny odcien jak ta wydarta kierownica. Moze jasiek byl zmieniany.

Napisano
  • Autor

tylko że to jest foto tego czarnego, a jego sobie odpuszczam.

Napisano

Oczywiście takie elementy wzbudzają podejrzenie na fotkach, ale w swoim życiu widziałem masakrycznie wytartą kierownicę w C5 z przebiegiem 33 kkm. Wyglądała na wytartą jakby auto przejechało 500 kkm. Raz oglądałem golfa którego kierowcą była kobieta. Babka wręcz zrobiła dziurę w wykładzinie bo tak kładła nogę, że obcas zawsze w tym samym miejscu lądował. A niedomknięta klapka ukrywająca złącze oczywiście może wzbudzać podejrzenia ale równie dobrze kobita była w serwisie, mechanik kasował inspekcję serwisową i niechlujnie zamknął klapkę.

Napisano

Mam przetartą przy 71tkm. Do tego regularnie robię dziury w dywanikach gumowch oraz w nakładkach na pedały. Za to kierownicę, co prawda nie plasticzaną, mam jak nową zlosnik.gif

Napisano

> Witam, jako że szukam auta proszę o ocenę tych Grande Punto:

> http://otomoto.pl/fiat-grande-punto-C30369511.html

> http://moto.gratka.pl/tresc/fiat-grande-punto-dynamic-15710318.html#d5e9c9c438782089,1

> Z góry dzięki

> Pozdro

mam taką kierę i 106kkm na blacie, u mnie to salon w porównaniu do tego yikes.gif

Napisano

> Poduszka powietrzna ma inny odcien

> jak ta wydarta kierownica. Moze jasiek byl zmieniany.

Mi się wydaje, że obręcz kierowcy z czasem jaśnieje w GP. Przynajmniej u mnie coś takiego zauważam.

Napisano

> Pedaly jakos bardzo nie wytarte, ale galka od biegow juz tak. Poduszka powietrzna ma inny odcien

> jak ta wydarta kierownica. Moze jasiek byl zmieniany.

Piszesz o tej kierownicy z plastiku? Przecież w żadnym gp nie pasuje kolor poduszki do koloru wieńca. Z resztą tak samo dziadowsko jest i w wielu innych autach, nie tylko od fijata zlosnik.gif

Napisano

> Mi się wydaje, że obręcz kierowcy z czasem jaśnieje w GP. Przynajmniej u mnie coś takiego zauważam.

U mnie nie, ale ja mam skorzana skorzana kiere wink.gif. Fragmenty nie pokryte skora caly czas maja niezmieniony kolor.

Napisano

> U mnie nie, ale ja mam skorzana skorzana kiere . Fragmenty nie pokryte skora caly czas maja

> niezmieniony kolor.

Ja mam zwykłą. Jak go kupiłem, to kolory poduchy i kiery były identyczne, teraz (autem przejechałem 30000km, w sumie ma 135000km) zaczynam dostrzegać drobną różnicę.

Napisano

> tylko że to jest foto tego czarnego, a jego sobie odpuszczam.

Ups źle mi się wkleiło grinser006.gif Ale w tym drugim jest identycznie , przyjrzyj się.