Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ile teraz można dostać za Megane II ?

Featured Replies

Napisano

bo zastanawiam się nad ceną a nie chce sprzedawać przez 2 lata zlosnik.gif

2003 rok , 185tys przebiegu , 1.6 16v benzyna , wspomaganie , abs , tempomat , 6 poduszek , wl szyby i lusterka , czujniki deszczu i zmierzchu itp zero rdzy z tyłu na zderzaku mały ślad po słupku hmm.gif

Wszystko serwisowane na bieżąco i na wszystko mam potwierdzenie od mechaników ok.gif zmieniony rozrząd , KZFR itp ok.gif

jak myślicie ? wiem że tego na rynku mnóstwo dlatego mam mętlik sciana.gif

Napisano

realnie z 9000 zl myśle dostaniesz zlosnik.gif

Napisano

jak się nie będziesz spieszył to max 11 może 12 kPLN uda się wziąć

Napisano
  • Autor

> realnie z 9000 zl myśle dostaniesz

w sumie też dramatu by nie było hmm.gif

Napisano
  • Autor

> jak się nie będziesz spieszył to max 11 może 12 kPLN uda się wziąć

jop też mi się wydawało że to max do wyrwania ale by nie było łatwo hmm.gif

Napisano

> jop też mi się wydawało że to max do wyrwania ale by nie było łatwo

w świętokrzyskim ceny używanych aut są średnio ok 10% wyższe niż np w mazowieckim czy łódzkim... cfaniaczek.gif

Napisano

A dlaczgo tak jest? Rynek bardziej wygłodniały w tych rejonach?

Napisano

> A dlaczgo tak jest? Rynek bardziej wygłodniały w tych rejonach?

rynek jest malutki i daleko do granicy z DE, tak mi się przynajmniej wydaje. Często widuję skupione auta z łodzkiego, małopolskiego, mazowieckiego wystawione na sprzedaż "przy ulicy". Sam kupiłem auto w Krakowie, brat w Łodzi. Było zdecydowanie taniej niż w podobnych ofertach z Kielc

Napisano

Jeśli auto wizualnie jest ładne - po prostu ładne, gładkie, błyszczące i nie poobijane - a do tego technicznie z punktu widzenia kupującego nie ma do czego się przyczepić, to możesz sprzedać to auto znacznie drożej jak za wspomniane wyżej 9 tysięcy. Tu przecie jest Autokącik, tu każdy tanio kupuje a drogo sprzedaje a prawdy się nie dowiesz. Jeśli z autem jest wszystko OK, to wystaw go na otomoto, ale też na różnych regionalnych portalach czy nawet gazetach za ca. 13-13,5 kPLN i poczekaj trochę. Wbrew pozorom nie da się kupić współczesnego auta w dobrym stanie poniżej 10 kPLN, czegokolwiek ktokolwiek by nie opisywał. A z ceny ogłoszeniowej trzeba mieć jak jeszcze zejść w dół, choćby dla dobrego samopoczucia kupującego.

Napisano
  • Autor

nie wygląda źle smile.gif a techniczne wszystko w jak najlepszym porządku ok.gif

IMG_4278-horz-vert.jpg

IMG_4291-horz-vert.jpg

IMG_4313-horz-vert.jpg

Pomyśle walnę jakiś opis mądry i zobaczę czy w ogóle bedzie zainteresowanie hmm.gif

cały czas się waham co kupić następne i wychodzi na to że kupię albo taką megane w kombi tylko no nowszą albo scenik hmm.gif

Napisano

> jak się nie będziesz spieszył to max 11 może 12 kPLN uda się wziąć

za 12.900 moj znajomy kupil 2005 kombi z navi i xenonem

Napisano
  • Autor

> za 12.900 moj znajomy kupil 2005 kombi z navi i xenonem

ale już krajowy ? smile.gif bo jak nie to jeszcze opłaty plus rozrząd itp a to opłat około 900 -1200 chyba i rozrząd z kołem zmiennych faz zlosnik.gifok.gif korzystałeś z tej navi ? zlosnik.gif bo ja bym chętnie podziękował bo ona nic nie wnosi zlosnik.gif ale kombi by było ok i chciałbym takie po liftowe smile.gif

Napisano

> ale już krajowy ? bo jak nie to jeszcze opłaty plus rozrząd itp a to opłat około 900 -1200 chyba

> i rozrząd z kołem zmiennych faz

na PL blachach, co do rozrządu - to dla mnie jedyną wiarygodną info byłaby FVAT z ASO, inaczej rozrząd do wymiany po zakupie

> korzystałeś z tej navi ? bo ja bym chętnie podziękował bo

> ona nic nie wnosi

nie korzystalem, ale mowil ze chomik dal rade i jest spoko

> ale kombi by było ok i chciałbym takie po liftowe

meble wozisz ? zlosnik.gif

Napisano

> na PL blachach, co do rozrządu - to dla mnie jedyną wiarygodną info byłaby FVAT z ASO, inaczej

> rozrząd do wymiany po zakupie

> nie korzystalem, ale mowil ze chomik dal rade i jest spoko

> meble wozisz ?

pewnie dlatego, że wygląda troche lepiej od sedana zlosnik.gif

Napisano

> pewnie dlatego, że wygląda troche lepiej od sedana

przynajmniej wózek mi się mieści w bagażniku z_lol1.gif

Napisano
  • Autor

> na PL blachach, co do rozrządu - to dla mnie jedyną wiarygodną info byłaby FVAT z ASO, inaczej

> rozrząd do wymiany po zakupie

> nie korzystalem, ale mowil ze chomik dal rade i jest spoko

ja tam już wolę smartfona zlosnik.gif

> meble wozisz ?

nie ale być może więcej gratów rodzinnych będę musiał zlosnik.gif

Napisano

> ja tam już wolę smartfona

> nie ale być może więcej gratów rodzinnych będę musiał

rozpocznij kalkulacje ubezpieczenia na mbank.pl - po drodze dostaniesz wycene eurotaxu

btw: gratulacje smile.gif

Napisano

IMO wyjdź od 13,5 kPLN. Zobaczysz jakie zainteresowanie, czy telefon zadzwoni raz czy będzie dzwonił ciągle. Zdjęcia zrobić umiesz, opis napiszesz przy szklance albo kufelku wieczorem. Kupujący powoli zaczynają doceniać auta na PL tablicach, bo poznają choć szczątkową historię tego auta, co jest niemożliwe w przypadku sprowadzonego/do opłat + umowa z Niemcem. Do tego masz benzynę, a w przypadku tego auta to raczej też na plus. Za 9 tysięcy to kupi, ale handlarz i bez wielkiego wysiłku zarobi minimum 3 tysiące.

Co do kupionych młodszych, taniej, lepiej:

- ale jakoś rozrząd trzeba było wymienić tydzień po zakupie, a nie choć pojeździć 10-20 tysięcy spokojnie?

- o oleju lepiej nie wspominać, bo przecież z góry wiadomo że nikt od dawien dawna nie wymienił?

- opony przeważnie nadawały się na drogę do sklepu z oponami, gdzie już zostawały?

- ale jak był przecież pięknie umyty i wypolerowany... wink.gif

Napisano

Wyczyść proszę skrzynkę PRIV, jestem zainteresowany meganką i pogadać chciałem grinser006.gif

Napisano

> jak myślicie ? wiem że tego na rynku mnóstwo dlatego mam mętlik

Podobny egzemplarz, ino 3 drzwiowy ma żona

W ASO wycenili jej samochód 10 tys. Znaczy ma zostawić w rozliczeniu za nowy samochód.

Ponieważ ma czas do 23 grudnia, bo tak zaplanowana jest dostawa jej samochodu, spróbujemy wyciągnąć więcej.

Napisano
  • Autor

Ogłoszenie dane 2h temu i już dzwonił pan zajarany zaklepał cena 10900 smile.gifok.gif

W przyszłym tyg ma przyjechać po kupno i błaga żeby nie sprzedać szybciej ok.gifzlosnik.gif

Napisano

> Ogłoszenie dane 2h temu i już dzwonił pan zajarany zaklepał cena 10900

> W przyszłym tyg ma przyjechać po kupno i błaga żeby nie sprzedać szybciej

Możesz mi wierzyć lub nie, ale gdybym teraz szukał auta, to bym go przebił nieco. I odezwałbym się sporo wcześniej.

Hmm, a może ktoś ma chętkę na polskosalonowe 307 2.0HDi 90KM z autentycznymi 184kkm na liczniku? wink.gif

Napisano
  • Autor

> Możesz mi wierzyć lub nie, ale gdybym teraz szukał auta, to bym go przebił nieco. I odezwałbym się

> sporo wcześniej.

> Hmm, a może ktoś ma chętkę na polskosalonowe 307 2.0HDi 90KM z autentycznymi 184kkm na liczniku?

fakt i ja się zdziwiłem bo pan był zdziwiony że mówiłem co w nim zmieniłem i zrobiłem przez ten czas ok.gif zapytał się czy może w pon przyjechać ,a ja mówię że nie bo zmieniałem przekładnie kierowniczą i jest ona na gwarancji ,a coś puka w niej i muszą wymienić na nową wtedy poziom wzniecenia poszedł do góry zlosnik.gif

Napisano

> fakt i ja się zdziwiłem bo pan był zdziwiony że mówiłem co w nim zmieniłem i zrobiłem przez ten

> czas zapytał się czy może w pon przyjechać ,a ja mówię że nie bo zmieniałem przekładnie

> kierowniczą i jest ona na gwarancji ,a coś puka w niej i muszą wymienić na nową wtedy poziom

> wzniecenia poszedł do góry

Napalił sie jak szczerbaty na suchary ,auto kupuje nie ogladając go? spineyes.gif

Napisano
  • Autor

> Napalił sie jak szczerbaty na suchary ,auto kupuje nie ogladając go?

będzie oglądał smile.gif ale oglądał już to co jest na rynku od dziadków z Niemiec zlosnik.gif

Napisano

No widzisz, czyli jednak słusznie pisałem, abyś wystawił cenę wyższą niż owe 10900. Wtedy może nie w ciągu godziny, ale tygodnia czy półtora pewnie i tak sprzedał auto, a więcej w kieszeni jest więcej i tu dyskusji nie ma.

Napisano
  • Autor

> No widzisz, czyli jednak słusznie pisałem, abyś wystawił cenę wyższą niż owe 10900. Wtedy może nie

> w ciągu godziny, ale tygodnia czy półtora pewnie i tak sprzedał auto, a więcej w kieszeni jest

> więcej i tu dyskusji nie ma.

było kolejnych 5 telefonów zlosnik.gif więc cena faktycznie niska zlosnik.gifok.gif

ale cieszę się i wolę sprzedać teraz , niż później bujać się jakiś czas ok.gif

Napisano

> było kolejnych 5 telefonów więc cena faktycznie niska

> ale cieszę się i wolę sprzedać teraz , niż później bujać się jakiś czas

Jak bedziesz mial pieniądze w kieszeni to wtedy napisz.

Napisano

> Jak bedziesz mial pieniądze w kieszeni to wtedy napisz.

Dokładnie zlosnik.gif

Takich kupujących to może być na pęczki, a tego który zechce wyłożyć kasę za auto ani jednego (czego osobiście nie życzę).

Napisano
  • Autor

> Jak bedziesz mial pieniądze w kieszeni to wtedy napisz.

spoko na jutro kolejnych dwóch go ogląda smile.gif

Napisano
  • Autor

> Dokładnie

> Takich kupujących to może być na pęczki, a tego który zechce wyłożyć kasę za auto ani jednego

> (czego osobiście nie życzę).

Clio sprzedane w tydzień było zlosnik.gif

Napisano

A ja zastanawiam się za ile swojego paździerza wystawić. hmm.gif

Napisano
  • Autor

> ja beemkę sprzedałem w 7min, bez ogłoszenia, ba, nawet nie myślałem o sprzedaży

mówi jak zlosnik.gif

Napisano

> mówi jak

znajomy mojego mechanika się napalił zlosnik.gif

odebrałem go z lotniska, dałem się przejechać i usłyszałem "ok, jedziemy pisać umowę" zlosnik.gif

Trochę się zmarszczyłem, ale podjąłem słuszną decyzję zlosnik.gif

Napisano

> spoko na jutro kolejnych dwóch go ogląda

sprzedaj temu, ktory pierwszy wyciagnie pieniadze, jakies zaklepywania itp. rożnie się kończą.

Napisano
  • Autor

> sprzedaj temu, ktory pierwszy wyciagnie pieniadze, jakies zaklepywania itp. rożnie się kończą.

wiem wiem i tak zamierzam ok.gif

Napisano

> było kolejnych 5 telefonów więc cena faktycznie niska

> ale cieszę się i wolę sprzedać teraz , niż później bujać się jakiś czas

ja sprzedalem 1,6, bez klimatronika

salon pl, 112kkm, 2004 z jednym kompletem opon, za 12300 w 2 dni

w aso reno dawali tylko 10 i 500 upustu do nowego auta

Napisano
  • Autor

> ja sprzedalem 1,6, bez klimatronika

> salon pl, 112kkm, 2004 z jednym kompletem opon, za 12300 w 2 dni

> w aso reno dawali tylko 10 i 500 upustu do nowego auta

jop dzisiaj jeszcze przyjeżdża oglądać i na stacje pojazdów ok.gif zobaczy się smile.gif

z jednej strony fajnie że będzie nowy z drugiej w tym wiem co jest i co może się zepsuć i jak to wyleczyć smile.gif

Napisano
  • Autor

> a co bedzie nastepne?

Scenic II jutro jadę po niego ok.gifsmile.gif

Napisano

> Scenic II jutro jadę po niego

Masz jakiegoś linka?

A w scenicu popsuje się to samo co w Megane grinser006.gif

Napisano

> Masz jakiegoś linka?

> A w scenicu popsuje się to samo co w Megane

plus parę dodatkowych gratów ok.gif

Napisano

> plus parę dodatkowych gratów

co np?

ale nie nie...dla mnie stworzona jest laguna 2.0T lub też 3.0 v6 hmm.gifzlosnik.gif

Napisano

> co np?

> ale nie nie...dla mnie stworzona jest laguna 2.0T lub też 3.0 v6

np. e-hamulec lub e-licznik... pewnie kilka innych dupereli znajdzie się jeszcze.

Napisano

> co np?

elektryczny ręczny, wyświetlacz na desce...

Napisano

> elektryczny ręczny, wyświetlacz na desce...

Elektryczny hamulec to jest bardzo awaryjne ustrojstwo?

Napisano

a mi się zacina klamka...napsikanie WD40 podobno rozwiązuje częściowo problem - praktykowałeś ?

Napisano

> Elektryczny hamulec to jest bardzo awaryjne ustrojstwo?

U mnie działą, u kilku znajomych działa bez problemów w starszych autach ale na necie piszą że awaryjny grinser006.gif

Deska znajomym padła. Zrobiliśmy po kosztach za 50 zł.

Napisano

> a mi się zacina klamka...napsikanie WD40 podobno rozwiązuje częściowo problem - praktykowałeś ?

u mnie działa ok, ale z forum megane.com wynika, że psikanie niestety nie rozwiąże problemu oslabiony.gif