Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Passat do oceny ..........

Featured Replies

Napisano

> 300 tys km na 11-letnie auto to nie jest duzy przebieg.

W porównaniu do 120 tys.km jest duży wink.gif

Napisano

> w benzynie dwumasa ?

aha

zlosnik.gif tyle ze zwykle nie pada

Napisano

> W benzyniakach do 150k km przebiegu można w Niemczech wybierać i przebierać. Przynajmniej we

> Fiatach i Alfach różnej maści bo z tymi akurat mam do czynienia. Za to klekoty jak ma 200k km

> to już niziutko.

Kupiłem Fiata z silnikiem benzynowym z widniejącym na liczniku przebiegiem niewiele powyżej 150000km. Po sprawdzeniu historii serwisowej wychodzi na to, że tyle faktycznie przejechał.

Sprawdzałem jeszcze inne z tymi samymi silnikami i miały około lub powyżej 200000km, w jednym przypadku nawet podchodziło pod 300000km.

A liczniki cofnięte do średnio 70000km.

Napisano

> w benzynie dwumasa ?

Oczywiście skromny.gif Mało kto wie ale nawet w pierwszych A4 B5 1.6 benzyna jest dwumasowe koło zamachowe. Wytrzymują one trochę więcej ze względu na mniejszy moment obrotowy, ale szanse na wysypanie się tego elementu jak najbardziej są.

Nowsze benzyny-praktycznie każda ma takie sprzęgło.(nie piszę tu o małych pojemnościach)

Napisano

O proszę. Wczoraj było 13,900 zł, a teraz 16,900 zł niewiem.gif

Napisano

> O proszę. Wczoraj było 13,900 zł, a teraz 16,900 zł

no to okazja...

tyle dać za samochód słabo wykonany, w silniku który nie jedzie i pali tyle co moje bmw wink.gif

Napisano

Gość zobaczył ile ma kliknięć i zwęszył krew.

Za 13,900 sam bym łyknął tego rodzyna, ale teraz już nie warto.

A tak poważnie to podoba mi się kolorystyka wnętrza, ale z zewnątrz to auto jest paskudne.

No i obowiązujący przebieg ustawiony jak trza.

Napisano

> Oczywiście Mało kto wie ale nawet w pierwszych A4 B5 1.6 benzyna jest dwumasowe koło zamachowe.

> Wytrzymują one trochę więcej ze względu na mniejszy moment obrotowy, ale szanse na wysypanie

> się tego elementu jak najbardziej są.

> Nowsze benzyny-praktycznie każda ma takie sprzęgło.(nie piszę tu o małych pojemnościach)

Miałem takie trzy i nie bylo dwumasy, skrzynia była odkręcana od bloku.

Napisano

> Gość zobaczył ile ma kliknięć i zwęszył krew.

> Za 13,900 sam bym łyknął tego rodzyna, ale teraz już nie warto.

> A tak poważnie to podoba mi się kolorystyka wnętrza, ale z zewnątrz to auto jest paskudne.

> No i obowiązujący przebieg ustawiony jak trza.

Chytry dwa razy traci.

17 tys za badz co badz leciwe autko to juz niemalo pieniedzy.

Ci co im wisi wydaja 50-100 lekka reka a nie szukaja 12 latka:)

Ale my ni eumiemy cieszyc sie zyskiem rozsadnym, kazdy chce sie dorobic odrazu.

Minie rok, auto nie zejdzie i juz rok starsze.

Znajomy kiedys wystawil auto za 14,5. kobitka dawala 13,5, mowie nie, rok minal, dzwon miedzyczasie i naprawa, wysypana glowica(uszczelka) i ubezpieczenie extra na nowy rok i sprzedal za...7 tysi po ponad roku:)

Chytry dwa razy traci.

Napisano

> Gość zobaczył ile ma kliknięć i zwęszył krew.

> Za 13,900 sam bym łyknął tego rodzyna, ale teraz już nie warto.

> A tak poważnie to podoba mi się kolorystyka wnętrza, ale z zewnątrz to auto jest paskudne.

> No i obowiązujący przebieg ustawiony jak trza.

Klikajmy aaa podniesie do 30 tysi do wieczora:)))

Napisano

> Znajomy kiedys wystawil auto za 14,5. kobitka dawala 13,5, mowie nie, rok minal, dzwon miedzyczasie i naprawa, wysypana glowica(uszczelka) i ubezpieczenie extra na nowy rok i sprzedal za...7 tysi po ponad roku:)

Gdyby sprzedał, dzwona mógł mieć już nowym/nowszym autem grinser006.gif

Ale pozostałe argumenty jak najbardziej pasują. Lepiej sprzedać nieco taniej, od założonej kwoty, ale uniknąć tych dających się przewidzieć kłopotów generujących dodatkowe koszty (ewentualna awaria, spadek wartości, ubezpieczenie etc.).

Napisano

No to przegięcie. 13 tys można dac od razu , ale 16 to gruba przesada.

Napisano

> W porównaniu do 120 tys.km jest duży

W 120 chyba nikt nie uwierzyl , ja gdybym dla siebie go ogladal to bym tak obstawial ze jak ma do 300kkm to biore (ale i tak bym nawet nie zaprzatal sobie glowy weryfikowaniem przebiegu, nie w aucie za takie pieniadze).

Napisano

> Miałem takie trzy i nie bylo dwumasy, skrzynia była odkręcana od bloku.

I co to oznacza?Że nie mają wcale, czy że akurat miałeś takie egzemplarze? cfaniaczek.gif

Być były, a że nie wszystkie to jak najbardziej się zgodzę, zresztą w samym silniku było parę drobnych modyfikacji pomimo że cały czas był to prawie ten sam 1.6.

Napisano

> Oczywiście Mało kto wie ale nawet w pierwszych A4 B5 1.6 benzyna jest dwumasowe koło zamachowe.

> Wytrzymują one trochę więcej ze względu na mniejszy moment obrotowy, ale szanse na wysypanie

> się tego elementu jak najbardziej są.

> Nowsze benzyny-praktycznie każda ma takie sprzęgło.(nie piszę tu o małych pojemnościach)

Czyli moje auto z profilu ma dwumasę? Pytałem dwóch mechaników i nie odpowiedzieli jednoznacznie...

Napisano

> Czyli moje auto z profilu ma dwumasę? Pytałem dwóch mechaników i nie odpowiedzieli jednoznacznie...

Na 99% tak. Ale spoko - nawet w 1.8T koło wytrzymuje znacznie dłużej niż w TDI.

Napisano

> Czyli moje auto z profilu ma dwumasę? Pytałem dwóch mechaników i nie odpowiedzieli jednoznacznie...

Najlepiej rozkodować VIN by mieć pewność, ale 80 do 20 że masz DKZ.

Wiem wiem...w nieświadomości żyje się lepiej zlosnik.gif

Napisano

kiedyś miałem Golfa GTI 1.8T 1998 i była dwumasa

Napisano

> I co to oznacza?

Oznacza to, że jestem w szoku, że w takim padle może być dwumasa.

Napisano

> Oznacza to, że jestem w szoku, że w takim padle może być dwumasa.

Nie Ty jeden robisz yikes.gif swego czasu jak się dowiedziałem też tak reagowałem, potem jak się zagłębiłem w temat to się okazało że mnóstwo samochodów benzynowych sprzed 2000r miało dwumasy, a z nowożytnych większość takowe posiada.