Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

do użytkowników recaro young sport

Featured Replies

Napisano

Kiedy zrezygnowaliście z tych seryjnych pasów 3 punktowych ? hmm.gif

mój młody ma 3 lata i 3 miesiące waży 15kg i widzę że te pasy mają zapas ale jak by go całkowicie nie trzymały w barkach jak ma grubą kurtkę hmm.gif

Napisano

> Kiedy zrezygnowaliście z tych seryjnych pasów 3 punktowych ?

> mój młody ma 3 lata i 3 miesiące waży 15kg i widzę że te pasy mają zapas ale jak by go całkowicie

> nie trzymały w barkach jak ma grubą kurtkę

Nie wiem, jak w Recaro, ale wydaje mi się, że dosyć długo jeździ w tych pasach. Ja miałem fotelik Romer 9-18kg i musiałem wymienić na taki 15-36, jak córka miała 2 lata i 8 m-cy, a ważyła wtedy około 13-14kg, także od tamtej pory jeździ zapięta pasem samochodu. Wzrost nie pozwalał już na te szelki z fotelika.

Kilka m-cy temu mając 3 lata i 4 m-ce przeżyła na dużym foteliku dosyć poważną kolizję (czołowe zderzenie z innym autem), także pas samochodowy spełnił swoją funkcję idealnie.

Napisano

> mój młody ma 3 lata i 3 miesiące waży 15kg i widzę że te pasy mają zapas ale jak by go całkowicie

No AFAIR od 15 kg. to już się używa pasa samochodowego?

Napisano

Mój ma prawie 4lata i 16kg, jeździ jeszcze w tych 3-pkt, ale też już myslę nad zwykłym pasem +nakładka.

Przy kurtce zimowej pasy YS jeszcze starczają

Napisano

My mamy Bebe confort iseos 9-18 kg i podobnie jak u Ciebie pasy 5pkt nie leżą już idealnie (16kg, prawie 4 lata). Myślę, że jest to najwyższy moment, żeby się przerzucić na pasy samochodowe.

Napisano

> mój młody ma 3 lata i 3 miesiące waży 15kg

Mój junior jest w tym samym wieku.

Jak się zaczął sezon "kurtkowy" jesienią zdjąłem pasy 5-punktowe właśnie ze względu na upierdliwość zapinania. Żeby mu nie spadały z ramion musiałem mocno je ściągać, co wywoływało protest młodego wink.gif

Poza tym sam chce wsiadać na fotelik, a ta klamra zawsze pod tyłek gdzieś się podsuwała...

Mam fotelik Storchenmuhle, czyli to samo co recaro.

Napisano

Zmieniłem Recaro Young Sport na Recaro Monza gdy młody miał ok. 2,5r. Głównie dlatego, że pięciopunktowe pasy ograniczały mu ruchy więc znalazł sposób żeby je zdejmować.

Z pasami elastycznymi w Monza nie ma tego problemu. Nie ograniczają ruchów więc nie kombinuje.

Napisano

mój w wieku 2 lat i 8 miesięcy miał 15kg i włąśnie wtedy wymontowałęm pasy i zacząłem używać normalnego pasa

Napisano

> mój w wieku 2 lat i 8 miesięcy miał 15kg i włąśnie wtedy wymontowałęm pasy i zacząłem używać

> normalnego pasa

Jak przekladasz pas (samochodowy) od gory, przez ten czerwony zapinany uchwyt ? Czy trzeba go pominac - tylko wtedy nie ma stalej blokady hmm.gif

Pasy zdemontowalem ale instrukcja nie jasno pokazuje jak przelozyc gore.

Napisano

> Jak przekladasz pas (samochodowy) od gory, przez ten czerwony zapinany uchwyt ? Czy trzeba go

> pominac - tylko wtedy nie ma stalej blokady

> Pasy zdemontowalem ale instrukcja nie jasno pokazuje jak przelozyc gore.

Pas przekładam tylko przez oczko przy zagłówku fotelika

Napisano
  • Autor

> Pas przekładam tylko przez oczko przy zagłówku fotelika

dokładnie dziś sprawdzone tylko przez czarne oczko żeby pas nie oceirał się o szyję ok.gif

Napisano

> Pas przekładam tylko przez oczko przy zagłówku fotelika

ok dzięki ok.gif