Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sprzedaż aut w 2013r. w Polsce

Featured Replies

Napisano

> To akurat nie jest żadna nowość, że Ceedów mniej sprzedali. Popyt na ceedy spadł już jakieś 2 lata

> temu. Najpierw część klientów wolało Vengi, a teraz Sportage. Właśnie z 2 lata temu w jednym z

> salonów na mazowszu w ciągu pół roku sprzedali JEDNEGO cee'da i ok 25 Veng. Teraz w tym

> salonie więcej sprzedają Sportagów niż cee'd co ładnie ukazują statystyki sprzedaży co ludzie

> bardziej wolą kupić z gamy koreańskiego producenta.

Ja tu widzę raczej lawinowo rosnący popyt na SUVy w Polsce. Swoją drogą, szalenie dla mnie niezrozumiały.

Napisano

Wujo moj kupił w pazdzierniku Fabie za jakieś 65tyś o ile pamiętam i sprzedawca w salonie na końcu po wielu targach i promocjach stwierdził że to najbardziej wypasiona wersja Fabii jaką sprzedał ok kiedy pracuje bo 90% to zupełne golasy, nawet do firm takie idą. Także jak ktoś kupuje to pseudo auto to jest to zwykle bida i oszczędność na czym tylko sie da byle zejść z ceną w dół.

A jazda tym.... bez komentarza jak na tą kasę.

Napisano

> Ja mam służbową 1,6 tdi 75 KM kombi:

> Z bajerów:

> - światła przeciwmgielne + dzienne

> - elektryczne lusterka z podgrzewaniem

> - elektryczne szyby przód

> - entralny + kluczyk scyzoryk

> - czujniki parkowania tył

> - radio Swing

> - koła 15" + zapas

> - górny schowek z klapką

> - klimatyzację manualną

> i takie cudo kosztuje prawie 60 kpln bez rabatów.

1,4 16v z climatronikiem, alumami bez czyjników parkowania (reszta jak u Ciebie) zapłaciłem 41tys. (hatchback) co wiecej trzeba do miasta?

Myślę że w tej cenie nie ma na rynku konkurencji.

A wygląd jednym sie podoba innym nie co zrobić.

Napisano

> Ja tu widzę raczej lawinowo rosnący popyt na SUVy w Polsce. Swoją drogą, szalenie dla mnie

> niezrozumiały.

patrząc na miłość wielu rodaków do festynu to wręcz przeciwnie zlosnik.gif

Napisano

> patrząc na miłość wielu rodaków do festynu to wręcz przeciwnie

ile aut w podpis jeszcze wejdzie ?? zlosnik.gif

Napisano

> no fakt

> z tym silnikiem siódemki jeszcze nie masz

no i skóra jest, mniej wypierdziany fotel bo pierd nie wnika pod poszycie ok.gif

Napisano

> no i skóra jest, mniej wypierdziany fotel bo pierd nie wnika pod poszycie

wnika grinser006.gif

Napisano

> wnika

przez taką skórę? chyba sobie żartujesz skromny.gif możesz sobie w taka skórę pierdzieć ile sobie chcesz i wszystko się od niej odbija. Wiem bo jak kupowałem w lumpeksie majtki to Pani przy kasie mi właśnie polecała takie skórzane z ćwiekami że higieniczne zlosnik.gif

Napisano

> przez taką skórę? chyba sobie żartujesz możesz sobie w taka skórę pierdzieć ile sobie chcesz i

> wszystko się od niej odbija. Wiem bo jak kupowałem w lumpeksie majtki to Pani przy kasie mi

> właśnie polecała takie skórzane z ćwiekami że higieniczne

A przez perforowaną? no musi wnikać, chyba, że taka omijasz to nie mam doświadczenia zlosnik.gif

Napisano

> A przez perforowaną? no musi wnikać, chyba, że taka omijasz to nie mam doświadczenia

widziałeś kiedys perforowane majtki skórzane z ćwiekami? mlot.gifzlosnik.gif

Napisano

> wnika

z tych siedzeń z tej bety z 92r

jak byś dobrze rozwalcował to kompletna tapicerka do sześciu fabii by wyszła zlosnik.gif

tak samo jak z mojej maski w mercedesie byś całe tico zrobił hehe.gif

Napisano

> Ciekawe jest też na przykład to, że Kia sprzedała więcej Sportageów niż Ceedów. Podobnie zresztą

> Dacia...

Ale juz i30 poszlo wiecej niz ix35 IMO nowy ceed jest za drogi. Lece po tanszego focusa zamiast po ceeda jakbym mial wybierac ofkors.

Napisano

> z tych siedzeń z tej bety z 92r

> jak byś dobrze rozwalcował to kompletna tapicerka do sześciu fabii by wyszła

a ja myślę że jest na odwrót, z jednego fotela z Fabii byś zrobił całą tapicerkę do takiego BMW palacz.gifok.gif

Fabia jest najlepsza, miałem kiedyś taką nową z salonu 1.2 HTP, co się działo powiem Ci icon_eek.gif nigdy tego nie zapomnę, taki wóz, najlepszy jaki miałem ok.gifpalacz.gif

Napisano

> widziałeś kiedys perforowane majtki skórzane z ćwiekami?

przyznam się, że w temacie skórzanych majtek jestem noga icon_rolleyes.gif

Napisano

> z tych siedzeń z tej bety z 92r

> jak byś dobrze rozwalcował to kompletna tapicerka do sześciu fabii by wyszła

> tak samo jak z mojej maski w mercedesie byś całe tico zrobił

nie widzę sensu porównywać BMW do Skody Fabii grinser006.gif

Napisano

> a ja myślę że jest na odwrót, z jednego fotela z Fabii byś zrobił całą tapicerkę do takiego BMW

> Fabia jest najlepsza, miałem kiedyś taką nową z salonu 1.2 HTP, co się działo powiem Ci nigdy tego

> nie zapomnę, taki wóz, najlepszy jaki miałem

shocked.gif

aż se chyba kupię boje_sie.gif

Napisano

> aż se chyba kupię

NIE będziesz żałował, do końca życia ok.gif

ja tak jej napierdziałem w fotel, chłooopie - ten biedaczek co odkupił wszystko musiał potem wąchać rotfl.gif wieśniak! zlosnik.gif

Napisano

> NIE będziesz żałował, do końca życia

> ja tak jej napierdziałem w fotel, chłooopie - ten biedaczek co odkupił wszystko musiał potem wąchać

> wieśniak!

to jak nic po nową muszę iść grinser006.gif

bo jak bym się wpakował w sztukę po Tobie zlosnik.gifsciana.gif

Napisano

> No!

> Moja kosztowała ponad 70 kpln

Nie wiem czy wiesz, ale za takie 70kpln mógłbyś mieć spokojnie dwie BMW X5, ze skórą, ksenonami i alu 20". Łyso ci?

Napisano

> to jak nic po nową muszę iść

> bo jak bym się wpakował w sztukę po Tobie

koniecznie nowa, nie zapomnij nie dopłacać do pokrywy schowka i dywaników bo producent zapobiegawczo nie dał w standardzie ok.gif

skoda__fabia_1_2_htp_cool_edition_2011_6_lgw.jpg

a to jest fajna opcja, trochę trzeba uważać żeby sobie o krawędzie rąk nie pociąć, ale za to wszystko od razu wyciągasz jak należy ok.gif

Napisano

> koniecznie nowa, nie zapomnij nie dopłacać do pokrywy schowka i dywaników bo producent

> zapobiegawczo nie dał w standardzie

> a to jest fajna opcja, trochę trzeba uważać żeby sobie o krawędzie rąk nie pociąć, ale za to

> wszystko od razu wyciągasz jak należy

a jasiek dla pasandzera to dzie ?

czy może za dużo wymagam ? hmm.gif

Napisano

> Nie wiem czy wiesz, ale za takie 70kpln mógłbyś mieć spokojnie dwie BMW X5, ze skórą, ksenonami i

> alu 20". Łyso ci?

za 70kzł mógłby mieć używane BMW E34 M5 w stanie "mint" z niemiec, i myślę że mu łyso, ale się nie przyzna zlosnik.gif

albo sobie wmówi że woli Fabie zlosnik.gif

Napisano

> Lece po tanszego focusa zamiast po

> ceeda jakbym mial wybierac ofkors.

Tylko ze Cee'd w podstawie za 52 tys. ma to wszystko, co Focus w wypasionej wersji za ponad 70! Za 52 nie kupisz Fiesty z tym wypasem. Ogarnij się! hehe.gif

Napisano

> za 70kzł mógłby mieć używane BMW E34 M5 w stanie "mint" z niemiec, i myślę że mu łyso, ale się nie

> przyzna

> albo sobie wmówi że woli Fabie

jak bym robił autem 10000 rocznie to by pod blokiem stało coś V12, jak stoi to nie pali czyli nie kosztuje zlosnik.gif

ale jaki szacun jest grinser006.gif

albo, jak już ruszam auto tylko w niedziele to muszę mieć radochę cool.gifzlosnik.gif

Napisano

> Tylko ze Cee'd w podstawie za 52 tys. ma to wszystko, co Focus w wypasionej wersji za ponad 70! Za

> 52 nie kupisz Fiesty z tym wypasem. Ogarnij się!

Aż odpaliłem katalog, o ten. W 52 tysiącach mieści się wersja S z najsłabszym benzynowym silnikiem. Zobaczmy. 13 sekund do setki, nie ma centralnego zamka sterowanego z pilota, przeciwmgielnych, nawet manualnej klimatyzacji (dopłata 3500pln), w standardzie piękna stalówka z kołpakiem i 195/65/15. Nie no, wypas jak nie wiem. Ogarniam się! rotfl.gif

Napisano

> Aż odpaliłem katalog, o ten.

Odpal katalog Forda, potem podejdź do okolicznego dilera hehe.gif, to dopiero się zdziwisz facepalm%5B1%5D.gif. 1600 za uchwyt na kubki i 2500 za podłokietnik hahaha.gif.

Napisano

> Aż odpaliłem katalog, o ten. W 52 tysiącach mieści się wersja S z najsłabszym benzynowym

> silnikiem. Zobaczmy. 13 sekund do setki, nie ma centralnego zamka sterowanego z pilota,

> przeciwmgielnych, nawet manualnej klimatyzacji (dopłata 3500pln), w standardzie piękna

> stalówka z kołpakiem i 195/65/15. Nie no, wypas jak nie wiem. Ogarniam się!

shocked.gif

to ja w uno 1.4 miałem 12.4 do setki

nówka z salonu za 25900zł w 97r spineyes.gif

Napisano

> jak bym robił autem 10000 rocznie to by pod blokiem stało coś V12, jak stoi to nie pali czyli nie

> kosztuje

> ale jaki szacun jest

> albo, jak już ruszam auto tylko w niedziele to muszę mieć radochę

i dlatego niech każdy kupuje co mu odpowiada i za ile odpowiada. Gadanie, że moje wybory sa najlepsze, bo to moje wybory, a innych wybory nie są dobre, bo ja mam inne zdanie to z lekka niepoważne jest wink.gif

Napisano

> to ja w uno 1.4 miałem 12.4 do setki

> nówka z salonu za 25900zł w 97r

Nie ściemniaj. Nie kupiłeś nówki. Nie jesteś frajerem.

Napisano

> Odpal katalog Forda, potem podejdź do okolicznego dilera , to dopiero się zdziwisz . 1600 za

> uchwyt na kubki i 2500 za podłokietnik .

a za 1500zł można mieć Volvo w automacie ze sprawną klimą shocked.gif

Napisano

> Nie ściemniaj. Nie kupiłeś nówki. Nie jesteś frajerem.

no nie icon_rolleyes.gif

pierwsze auto dostałem od Taty blush.gif

Napisano

widzę tu szalony sukces sprzedaży Lancii Themy hehe.gif

Napisano

> to ja w uno 1.4 miałem 12.4 do setki

> nówka z salonu za 25900zł w 97r

Uno zawsze było najlepsze zlosnik.gif

Napisano

> Odpal katalog Forda, potem podejdź do okolicznego dilera , to dopiero się zdziwisz . 1600 za

A co mnie interesuje ford? Opisany przez Ciebie wypas ceeda zadziałał na moją wyobraźnię, że aż sprawdziłem na czym polega. Jak zwykle w dyskusji z Tobą - nie zawiodłem się. Jest wypas, wypas jak nie wiem.

Napisano

> i dlatego niech każdy kupuje co mu odpowiada i za ile odpowiada. Gadanie, że moje wybory sa

> najlepsze, bo to moje wybory, a innych wybory nie są dobre, bo ja mam inne zdanie to z lekka

> niepoważne jest

ok.gif

Przepraszam ok.gif

ja jestem dziwak i już idę sobie ok.gif

Napisano

> a za 1500zł można mieć Volvo w automacie ze sprawną klimą

ale progi na blachowkręty grinser006.gif

Napisano

> Uno zawsze było najlepsze

biorę przykład z najlepszych zlosnik.gif

L hmm.gif

zlosnik.gif

Napisano

> ale progi na blachowkręty

koNik masz wkręty ? zlosnik.gif

Napisano

> za 70kzł mógłby mieć używane BMW E34 M5 w stanie "mint" z niemiec, i myślę że mu łyso, ale się nie

> przyzna

> albo sobie wmówi że woli Fabie

Ile +/- by wyszło za eksploatację takiego M5 na dystansie 75 kkm (3 lata)?

Paliwo, ubezpieczenie, naprawy, części eksploatacyjne itd. ?

Napisano

RR Ghost i Pasagon, po 3 sztuki poszły - prawdziwe egzotyki hehe.gif

Napisano

> Ile +/- by wyszło za eksploatację takiego M5 na dystansie 75 kkm (3 lata)?

> Paliwo, ubezpieczenie, naprawy, części eksploatacyjne itd. ?

tyle ile utrata wartości Fabii zlosnik.gif

Napisano

> Tylko ze Cee'd w podstawie za 52 tys. ma to wszystko, co Focus w wypasionej wersji za ponad 70! Za

> 52 nie kupisz Fiesty z tym wypasem. Ogarnij się!

Teraz jest promocja na focusa i ma wszystko co trzeba. Lacznie z dobrym nowoczesnym silnikiem.

Napisano

Odpal sobie strone forda i zobacz co ma wersja edition. Pozniej wroc do ceeda i zobacz co daje kia. Sorry ale tania KIA sie skonczyla.

Napisano

> Teraz jest promocja na focusa i ma wszystko co trzeba. Lacznie z dobrym nowoczesnym silnikiem.

nie pasuje mi jakoś to zlosnik.gif

Napisano

> Czyli ile ?

nie wiem nie mam jeszcze M5 E34 (zresztą raczej będę ewentualnie szczepił ten silnik do E12 niż kupował M5), ale ja myślę troszkę inaczej o takich rzeczach - dla chcącego nic trudnego zlosnik.gif

nawet jeśli utrzymanie byłoby trochę droższe to trudno porównać do siebie te 2 auta wink.gifzlosnik.gif

fakty są takie:

+ za 70kzł kupi się naprawdę ładne M5 E34

- więcej pali

- droższe części i naprawy

+ ma RWD

+ nie tanieje tylko drożeje

+ generalnie co tu porównywać zlosnik.gif

werdykt:

M5 zlosnik.gif

Napisano

> nie pasuje mi jakoś to

1.6T 150KM mozna dlubnac na 180KM za 67k vs ceed 1.6 130 bez alu np. zlosnik.gif

Napisano

> nie wiem nie mam jeszcze M5 E34 (zresztą raczej będę ewentualnie szczepił ten silnik do E12 niż

> kupował M5), ale ja myślę troszkę inaczej o takich rzeczach - dla chcącego nic trudnego

> nawet jeśli utrzymanie byłoby trochę droższe to trudno porównać do siebie te 2 auta

> fakty są takie:

> + za 70kzł kupi się naprawdę ładne M5 E34

> - więcej pali

> - droższe części i naprawy

> + ma RWD

> + nie tanieje tylko drożeje

> + generalnie co tu porównywać

> werdykt:

> M5

M5 to troche pojechales zreszta porownujesz nie te klasy aut. Ja zamiast nowej fabi moglbym kupic BMW 1. Ale tylko szanowane zlosnik.gif. W praktyce za 40k moze byc ulep.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.