Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Proama, AXA, Liberty, Link4 AC +OC ?

Featured Replies

Napisano

Witam,

wiem, że temat rzeka.

Ale - w którym z ww. można spodziewać się najmniej problemów przy ew. zdarzeniu ? Poprzednio korzystałem z Warty ale ich cena już mnie osłabiła mocno.

A może jakieś inna ubezpieczalnia ?

W pakiecie - brak udziału własnego, warsztat (ASO) , nowe części, bez amortyzacji.

Pozdrawiam.

Napisano

> Ale - w którym z ww. można spodziewać się najmniej problemów przy ew. zdarzeniu ?

W żadnym. Wszystkie mają opinie złodziejskich.

Napisano
  • Autor

> W żadnym. Wszystkie mają opinie złodziejskich.

A które nie ma ? Warta , PZU ?

Napisano

> A które nie ma ? Warta , PZU ?

Warta do przejęcia w 2012 roku miała dość pozytywne opinie, sam kilkakrotnie likwidowałem u nich szkody bez większych problemów. Słyszałem, że jednak od przejęcia bardzo zmieniło się podejście i jest już raczej bardzo źle.

Napisano

> W żadnym. Wszystkie mają opinie złodziejskich.

masz jakies dowody na to? Czy oczerniasz bo lubisz?

Napisano

> masz jakies dowody na to? Czy oczerniasz bo lubisz?

Własne doświadczenia mam z likwidowaniem szkody z OC sprawcy w Link4. Skończyło się na tym, że spuściłem ich na drzewo, zlikwidowałem z własnego AC w warcie z regresem na nich. Zresztą, mówię o opiniach, Ty możesz mieć doskonałe (pytanie czy polegają one na doskonałym przyjmowaniu Twoich wpłat czy rzeczywiście miałeś okazję coś u nich likwidować), inni mają trochę gorsze...

Napisano

> Własne doświadczenia mam z likwidowaniem szkody z OC sprawcy w Link4. Skończyło się na tym, że

> spuściłem ich na drzewo, zlikwidowałem z własnego AC w warcie z regresem na nich. Zresztą,

> mówię o opiniach, Ty możesz mieć doskonałe (pytanie czy polegają one na doskonałym

> przyjmowaniu Twoich wpłat czy rzeczywiście miałeś okazję coś u nich likwidować), inni mają

> trochę gorsze...

mam w firmie cala flote samochodowa w AXA ok 50 samochodow. Szkody sa co chwile wiadomo jak jezdza PH i nigdy nie bylo problemu.

Sam ubezpieczam 3 samochody w domu w AXA tez likwidowalem szkody zero problemu. Wiec albo piszesz baje albo nie wiem w czym tkwi problem smile.gif

Napisano

> mam w firmie cala flote samochodowa w AXA ok 50 samochodow. Szkody sa co chwile wiadomo jak jezdza

> PH i nigdy nie bylo problemu.

> Sam ubezpieczam 3 samochody w domu w AXA tez likwidowalem szkody zero problemu. Wiec albo piszesz

> baje albo nie wiem w czym tkwi problem

Normalny człowiek nie spina się gdy ktoś szydzi z jego ulubionego ubezpieczyciela. Stąd uważam, że nie masz żadnej floty, ani też niczego nigdy nie likwidowałeś. Jesteś natomiast przedstawicielem AXA.

Napisano
  • Autor

> Warta do przejęcia w 2012 roku miała dość pozytywne opinie, sam kilkakrotnie likwidowałem u nich

> szkody bez większych problemów. Słyszałem, że jednak od przejęcia bardzo zmieniło się

> podejście i jest już raczej bardzo źle.

Czyli sprzedać samochód najlepiej waytogo.gif

Napisano

> Czyli sprzedać samochód najlepiej

Pytanie czy chcesz płacić niską składkę czy mieć mniejszą szansę na szarpanie się z ubezpieczycielem. Doskonałych ubezpieczalni niestety nie ma.

Napisano

> Witam,

> wiem, że temat rzeka.

> Ale - w którym z ww. można spodziewać się najmniej problemów przy ew. zdarzeniu ? Poprzednio

> korzystałem z Warty ale ich cena już mnie osłabiła mocno.

> A może jakieś inna ubezpieczalnia ?

> W pakiecie - brak udziału własnego, warsztat (ASO) , nowe części, bez amortyzacji.

> Pozdrawiam.

Ja wykupuję pakiet w mBanku, BRE Ubezpieczenia. Biorę opcję max, bez udziałów własnych itp. itd.

Kiedyś likwidowałem szkodę i nie było problemów.

Nie wiem jak teraz.

Napisano

> mam w firmie cala flote samochodowa w AXA ok 50 samochodow.

To troche inna sytuacja niż dla śmiertelnika z jednym samochodem.

Napisano

W sumie wymieniłeś ubezpieczalnie, które powinno się omijać a nie szukać polisy. Idź do PZU, Allianz i będziesz miał dobrą polisę.

Napisano

> mam w firmie cala flote samochodowa w AXA ok 50 samochodow. Szkody sa co chwile wiadomo jak jezdza

> PH i nigdy nie bylo problemu.

> Sam ubezpieczam 3 samochody w domu w AXA tez likwidowalem szkody zero problemu. Wiec albo piszesz

> baje albo nie wiem w czym tkwi problem

tą firmę powinni zamknąć. likwidacja z AC w moim przypadku skończyła się skargą do KNF i RZPU. po tej akcji zwrócili kasę. oszuści i naciągacze.

Napisano

> Ale - w którym z ww. można spodziewać się najmniej problemów przy ew. zdarzeniu ?

Proama ma opcję za dopłatą około 200 złotych przy sumie ubezpieczenia 1500, że samochód jest naprawiany w ASO na oryginalnych częściach bez udziału ze strony klienta. Poza tym są teraz chyba najtańsi na rynku i nie grymaszą jak inni na młodych czy ryzykownych kierowców biglaugh.gif.

Napisano

> tą firmę powinni zamknąć.

Sama się niedługo zamknie. Za nowe Clio wyliczyli MI! old.gif składkę OC/AC prawie 4 tys. hehe.giffacepalm%5B1%5D.gif.

Napisano

> Sama się niedługo zamknie. Za nowe Clio wyliczyli MI! składkę OC/AC prawie 4 tys. .

A wiesz, że np. polityka firmy może być taka, że nie chcą ubezpieczać aut marki Renault albo ludzi takich jak Ty (bez obrazy, po prostu nie wiem ile masz lat i skąd pochodzisz smile.gif ) Widzisz ubezpieczyciel musi mieć ofertę dla każdego a jak nie chce czegoś lub kogoś ubezpieczać to może to tylko zrobić windując składki w kosmos, tak żeby klient sam sobie poszedł smile.gif

Napisano

> Witam,

> wiem, że temat rzeka.

> Ale - w którym z ww. można spodziewać się najmniej problemów przy ew. zdarzeniu ? Poprzednio

> korzystałem z Warty ale ich cena już mnie osłabiła mocno.

> A może jakieś inna ubezpieczalnia ?

> W pakiecie - brak udziału własnego, warsztat (ASO) , nowe części, bez amortyzacji.

> Pozdrawiam.

A tak po staropolski, PZU?

Ostatnio mocno popracowali nad cenami i w moim przypadku (roczne auto, pełen pakiet) byli tańsi od konkurencji.

Napisano

> Proama ma opcję za dopłatą około 200 złotych przy sumie ubezpieczenia 1500, że samochód jest

> naprawiany w ASO na oryginalnych częściach bez udziału ze strony klienta. Poza tym są teraz

> chyba najtańsi na rynku i nie grymaszą jak inni na młodych czy ryzykownych kierowców .

Do wszystkich, czy tylko tych młodszych? Bo dla mojej z 2008go nie dali wyboru AC ASO, max komfortowy, a tam aso nie ma.

Napisano

> tą firmę powinni zamknąć. likwidacja z AC w moim przypadku skończyła się skargą do KNF i RZPU. po

> tej akcji zwrócili kasę. oszuści i naciągacze.

U mnie było podobnie, likwidacja z OC sprawcy z Axa tongue.gif.

Pół roku czekałem na $$, dopiweo po skardze do RZPU i kolejnym wezwaniu do zapłaty, łaskawie zapłacili tongue.gif

Także jak najdalej od AXA czacha.gif

Napisano

> To troche inna sytuacja niż dla śmiertelnika z jednym samochodem.

tez mam ubezpieczone prywatne auta tam ok.gif

Napisano

> tą firmę powinni zamknąć. likwidacja z AC w moim przypadku skończyła się skargą do KNF i RZPU. po

podejrzewam, ze znajdzie sie X osob ktore powiedza to samo o PZU np

Napisano

> masz jakies dowody na to? Czy oczerniasz bo lubisz?

Do Axa tak, do poczytania w archiwum ..

Napisano

> prosze o linki chetnie poczytam

wystarczy Axa wpisac w szukaj, to akurat moj watek: jakiś tekst

Napisano

> tez mam ubezpieczone prywatne auta tam

Taaaa, i z pewnością nie wzięli pod uwagę, że ubezpieczacie tam 50 pozostałych.

To tak samo jak Sibui chwalił aso za super traktowanie samochodu i front do klienta nie zauważając, że decyduje gdzie będzie serwisował flote 200 samochodów.

Napisano

> podejrzewam, ze znajdzie sie X osob ktore powiedza to samo o PZU np

2 raz miałem wypłatę z PZU ze sprawcy polisy OC i za każdym razem zachowali się tak jak trzeba.

axa ewidentnie przy wypłacie gra na czas i na jak najniższą kwotę zwrotu. wypłacili z ustawowymi odsetkami ale co nerw straciłem to moje. chyba im o to chodzi. z axa wyleczyłem się raz na zawsze.

Napisano

> A tak po staropolski, PZU?

> Ostatnio mocno popracowali nad cenami i w moim przypadku (roczne auto, pełen pakiet) byli tańsi od

> konkurencji.

Dzisiaj byłem u nich i niestety- kiepsko z cenami. Nie dość, że mają błędnie wprowadzone wersje auta ( pomylone wersje wyposażenia z dodatkowymi pakietami no.gif ), to jeszcze podają masakrycznie niską wartość auta ze składką o 100zł wyższą niż zapłaciłem w zeszłym roku w innej firmie za nowe auto. Wspomnę jeszcze, że poprzednie auto miałem u nich ubezpieczone przez kilka lat w zakresie OC, AC i NNW i dzisiaj nie mogli tej informacji znaleźć, więc mam przytargać zaświadczenie o przysługujących zniżkach ( mam pełne ).

Napisano

> Dzisiaj byłem u nich i niestety- kiepsko z cenami. Nie dość, że mają błędnie wprowadzone wersje

> auta ( pomylone wersje wyposażenia z dodatkowymi pakietami ), to jeszcze podają masakrycznie

> niską wartość auta ze składką o 100zł wyższą niż zapłaciłem w zeszłym roku w innej firmie za

> nowe auto. Wspomnę jeszcze, że poprzednie auto miałem u nich ubezpieczone przez kilka lat w

> zakresie OC, AC i NNW i dzisiaj nie mogli tej informacji znaleźć, więc mam przytargać

> zaświadczenie o przysługujących zniżkach ( mam pełne ).

składka w górę, bo podrożało ubezpieczenie

Napisano

> Taaaa, i z pewnością nie wzięli pod uwagę, że ubezpieczacie tam 50 pozostałych.

> To tak samo jak Sibui chwalił aso za super traktowanie samochodu i front do klienta nie zauważając,

> że decyduje gdzie będzie serwisował flote 200 samochodów.

moze i biora co z tego?

Napisano

A mi zaproponowali składkę 1280zł przy odnawianiu polisy. Jak zapytałem ich dlaczego, skoro od ludzia z ulicy chcą 1020 z łachą obniżyli do 1200.

Ostatecznie kupię w mBanku za 950. smile.gif

Napisano

> A mi zaproponowali składkę 1280zł przy odnawianiu polisy. Jak zapytałem ich dlaczego, skoro od

> ludzia z ulicy chcą 1020 z łachą obniżyli do 1200.

> Ostatecznie kupię w mBanku za 950.

Mi zaproponowali 1200 tyle samo co rok temu a wartość auta znacząco zmalala .

Dodatkowo Assistance u nich w wersji midi to jakaś kpina bo jest do 150 km .

Napisano

> Mi zaproponowali 1200 tyle samo co rok temu a wartość auta znacząco zmalala .

> Dodatkowo Assistance u nich w wersji midi to jakaś kpina bo jest do 150 km .

U mnie to było nieco mniej niż rok temu ale i tak jestem wściekły, że od klienta, który płaci już kilka lat chcą choćby o 1zł więcej.

Napisano

Awiwy nie bierzesz pod uwagę?