Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wiertarko-wkrętarka z Lidla

Featured Replies

Napisano

http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-0068B223-...ail&id=6804

Warte swojej ceny do standardowych zastosowań w mieszkaniu? Czy może kasa wyrzucona w błoto albo po prostu do takich zastosować można spokojnie coś tańszego kupić i też będzie dobrze? Żeby tylko po roku bateria nie miała 5 minut żywotności i nie rozładowywała się sama po kilku dniach...

Napisano

Da radę, poza tym dają 3 lata gwarancji...

Napisano

> http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-0068B223-...ail&id=6804

> Warte swojej ceny do standardowych zastosowań w mieszkaniu? Czy może kasa wyrzucona w błoto albo po

> prostu do takich zastosować można spokojnie coś tańszego kupić i też będzie dobrze? Żeby tylko

> po roku bateria nie miała 5 minut żywotności i nie rozładowywała się sama po kilku dniach...

Mam ta o numer wieksza i jeszcze zyje pomimo srednio intensywnego uzytkowania na budowie, wiec konstrukcja powinna wytrzymac. Bateria tez sama z siebie sie nie rozladowuje. Inna sprawa, ze jest ciut za slaba - przydalaby sie taka z momentem >30Nm.

Napisano
  • Autor

> Mam ta o numer wieksza i jeszcze zyje pomimo srednio intensywnego uzytkowania na budowie, wiec

> konstrukcja powinna wytrzymac. Bateria tez sama z siebie sie nie rozladowuje. Inna sprawa, ze

> jest ciut za slaba - przydalaby sie taka z momentem >30Nm.

U mnie na pewno nie do użytku na budowie, tylko do baaardzo drobnych prac w mieszkaniu, ewentualnie do pracy "w polu", żeby nie machać śrubokrętem za długo.

Napisano

> U mnie na pewno nie do użytku na budowie, tylko do baaardzo drobnych prac w mieszkaniu, ewentualnie

> do pracy "w polu", żeby nie machać śrubokrętem za długo.

Poki nie wkrecasz dlugich wkretow do kantowek powyzej 5cm grubych, to da rade.

Napisano

> Verto 50G354

> Teraz jest w auchan za 100zl

> Na ceneo.pl jest od 350zl wiec chyba dobra promocja?

na alledrogo za 149zł

Napisano

Moze jakies podroby sa na alledrogo? Troche dziwne ze na ceneo tak drogo?

Z zalet to ma aku litowo jonowy i funkcje udaru.

Czy to dobrze ? nie mam pojecia confused.gif

Napisano

> Verto 50G354

ale ze co? Ma sobie kolega mlotowiertarka wkrety wkrecac?

Napisano

> ale ze co? Ma sobie kolega mlotowiertarka wkrety wkrecac?

lepiej 2 w 1 niz 1 clown.gif

Kupiłem sobie taką i wydaje się być solidna. Na udarze w 2 osoby próbowałem ją zatrzymać wiercąc w pełnej cegle - nie dało rady. Wolałem odpuścić żeby nie zrobić sobie albo wkretarce kuku icon_eek.gificon_eek.gif

panic.gif

Napisano

> Verto 50G354

Widziałeś kiedyś bity do SDSa? hehe.gif

Napisano

Te Parkside z Lidla dają radę ok.gif

Mam wcześniejszy model sprzed dwóch lat- dzielnie służy, ostatnie 10 miesięcy przy wykańczaniu mieszkania (wiercenie w ścianach, składanie mebli itp.) Nie wiem po co komu mocniejszy moment do prac domowych. Ja maksymalnym momentem dokręcałem jedynie kołki mocujące wiszące szafki kuchenne do ściany i już ciężko było utrzymać wkrętarkę. Akumulator szybko się ładuje- zupełnie rozładowany w niecałą godzinę. Zapasowy można sobie zamówić.

Napisano

> Widziałeś kiedyś bity do SDSa?

w podobnym do Verto Boschu Uneo Maxx jest sds quick i pasują normalne bity 6 kątne

Napisano

> Widziałeś kiedyś bity do SDSa?

Ja w swojej mlotowiertarce moge zamontowac zwykla glowice wiertarska.

Napisano

> Warte swojej ceny do standardowych zastosowań w mieszkaniu? Czy może kasa wyrzucona w błoto albo po

> prostu do takich zastosować można spokojnie coś tańszego kupić i też będzie dobrze? Żeby tylko

> po roku bateria nie miała 5 minut żywotności i nie rozładowywała się sama po kilku dniach...

Kupiłem w poprzedniej promocji, używana raczej sporadycznie, ale bardzo poręczna i sprawia wrażenie solidnie wykonanej. Plastiki dobrej jakości, ładnie spasowane.

Fajna sprawa - wskaźnik naładowania akumulatora.

Polecam.

Napisano

jak chcesz kupić to może być późno, bo byłem o 8 rano to banda emerytów mnie przegoniła po m.in takie sprzęty zlosnik.gif

ale ta wkrętarkę kupiłem. zlosnik.gif

Napisano

Na twoim miejscu zainteresowalbym sie czyms takim:

wkretarka Skil

Ma wiekszy moment obrotowy i jest niewiele drozsza, a ma zapasowa baterie.

Napisano

> Na twoim miejscu zainteresowalbym sie czyms takim:

> wkretarka Skil

> Ma wiekszy moment obrotowy i jest niewiele drozsza, a ma zapasowa baterie.

ma Akku Ni-Cd... i jest chyba mniej poręczna (te duże baterie) i gwara 2 lata...ale to tylko moje zdanie zlosnik.gif

Napisano

> wkretarka Skil

dla ciebie 120 zł więcej czyli 85% ceny jest to "niewiele"?

Napisano

> dla ciebie 120 zł więcej czyli 85% ceny jest to "niewiele"?

Cóż, ja patrzę, jak się kwota 120zł ma do ceny ostatniego wypadu do kina, czy do restauracji, a nie na %, więc tak, to jest niewiele.

Napisano

> dla ciebie 120 zł więcej czyli 85% ceny jest to "niewiele"?

Mam skila fakt , że tansza werjsje ale tez 14,4 i nie polecam. Juz lepiej coś z B&D

Napisano

> ma Akku Ni-Cd... i jest chyba mniej poręczna (te duże baterie) i gwara 2 lata...ale to tylko moje

> zdanie

Można porównać tak, a można porównać, jak to wychodzi w praktyce. Ja mam Parkside'a ciut mocniejszego, a kumpel tego Skila. Chętnie bym swoją wkrętarkę zamienił na jego. Jest przede wszystkim mocniejsza i ma dwie, a nie jedną baterię, więc nie musi czekać nawet tej godziny na naładowanie.

Napisano

W sumie 2 wymienne akumulatorki to przede wszystkim zaleta.

Mysle teraz głośno i : raczej bez różnicy czy to akumulatory ni-cd czy li-ion. Może zaletą tego li-ion jest to, że cały czas mamy maksymalną wydajność a przy ni-cd spada ona już od pierwszego uruchomienia(charakterystyka rozładowania).

Ideałem była by naprawdę kompaktowa wkrętarka o mocnych parametrach i porządnym akumulatorem a te są dużo droższe.

Napisano

> W sumie 2 wymienne akumulatorki to przede wszystkim zaleta.

> Mysle teraz głośno i : raczej bez różnicy czy to akumulatory ni-cd czy li-ion. Może zaletą tego

> li-ion jest to, że cały czas mamy maksymalną wydajność a przy ni-cd spada ona już od

> pierwszego uruchomienia(charakterystyka rozładowania).

> Ideałem była by naprawdę kompaktowa wkrętarka o mocnych parametrach i porządnym akumulatorem a te

> są dużo droższe.

Tu masz tansze oferty na to samo:

http://www.skapiec.pl/site/cat/515/comp/8054735

Mysle, ze zanim ci padna oba, to i tego parkside'a bedziesz musial wymienic.

Napisano

> Mam skila fakt , że tansza werjsje ale tez 14,4 i nie polecam. Juz lepiej coś z B&D

B&D które znam, to najgorsza chińszczyzna.

Napisano

> Verto 50G354

Kupiłem dzisiaj z ciekawości, bo czasem przyda się udar bez kabelka. Cena w moim Auchan 130zł. Wykonanie wydaje się być ok, chociaż dopiero 2 sztuka okazała się być sprawna zlosnik.gif

Jak akumulator się naładuje to zdam relację, czy da radę coś wywiercić w starej cegle. Do wielkiej płyty raczej bym z tym nie podchodził devil.gif

Napisano

Mam podobną od pół roku ponad i mi pasuje, nie psuje się, chodzi dobrze, bateria trzyma super. Jakość i ergonomia przeciętna, zwłaszcza umiejscowienie przełącznika zmiany kierunku obrotów.

Taką mam

Napisano

Więc ja mam inne B&D a to co ty moge powiedziec o Skilu

Napisano
  • Autor

> wkretarka Skil

Jest wiele droższa, jest większa i nie ma Li-Ion, więc się nie dziwię po co te zapasowe baterie. zlosnik.gif

Napisano

Ja bym atakował, parksid-a z lidla, ale minimum 14,4v, a bywały i 18v, oczywiście tylko li-ion. Ogniwa w razie "w" zregenerujesz sam w pół godzinki.