Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Małe ogniska rdzy po zimie

Featured Replies

Napisano

Obejrzałem se wczoraj swojego dziadka i niestety po zimie wylazło parę małych rdzawych kropek - większych i mniejszych.

I sam nie wiem, co z tym zrobić? blush.gif

Wyczyściłem ze dwie, zrobiłem zaprawki - z daleka może być, ale z bliska nie wygląda to ładnie. oslabiony.gif

Chciałbym to zrobić profesjonalnie na lata, ale auto ma jak na swój wiek bdb blachę i lakier (jeszcze z tych nie_ekologicznych), więc chyba szkoda lakierować całe elementy. Z drugiej strony - co innego? niewiem.gif

Co myślicie? hmm.gif

Napisano

Myślę, że zrobiłeś co umiałeś. Wszystko , co następne to przekracza już Twoje umiejętności więc udaj się do lakiernika na wycenę i ew. ocenę czy jest sens, a jak tak to czym to ruszać.

Napisano
  • Autor

> Myślę, że zrobiłeś co umiałeś. Wszystko , co następne to przekracza już Twoje umiejętności więc

> udaj się do lakiernika na wycenę i ew. ocenę czy jest sens, a jak tak to czym to ruszać.

Ja nie chcę sam robić, tylko zdecydować, co ma zrobić lakiernik. Jak pojadę do zakładu, to poradzą lakierować - każdy chce z czegoś życ. hehe.gif

Napisano

Jeśli chcesz to zrobić profesjonalnie na lata to pozostaje tylko porządne polakierowanie przez kogoś kto się zna ok.gif A i tak sądzę, że zanim coś będzie się działo z tym ekologicznym lakierem (czy rzeczywiście te nieekologiczne są dużo bardziej trwałe? hmm.gif) to proces "odrdzewiania" trzeba będzie powtórzyć... oslabiony.gif

Napisano

> (czy rzeczywiście te nieekologiczne są dużo bardziej trwałe? )

Nie wiadomo ile auto ma lat, ale wiadomo, że rdza wyłazi. Ciężko powiedzieć, nie mając pojęcia o jakim aucie i z którego roku, założyciel wątku pisze.

Ale skoro dopuszcza on lakierowanie całych elementów, to raczej nie są to pojedyncze kropki rdzy (jak w pierwszym poście), a raczej potencjalne ogniska korozji.

Napisano

>, więc chyba szkoda lakierować całe elementy. Z drugiej

> strony - co innego?

> Co myślicie?

spokojnie da się zrobić zaprawki, i polakierować tylko fragment elementu.

Napisano

> Obejrzałem se wczoraj swojego dziadka i niestety po zimie wylazło parę małych rdzawych kropek -

> większych i mniejszych.

> I sam nie wiem, co z tym zrobić?

> Wyczyściłem ze dwie, zrobiłem zaprawki - z daleka może być, ale z bliska nie wygląda to ładnie.

> Chciałbym to zrobić profesjonalnie na lata, ale auto ma jak na swój wiek bdb blachę i lakier

> (jeszcze z tych nie_ekologicznych), więc chyba szkoda lakierować całe elementy. Z drugiej

> strony - co innego?

> Co myślicie?

Dotarłbym rudą, ewentualnie szpachli jak za głęboko wżarło, potem zakupiłbym lakier o odpowiednim odcieniu w sprayu, w kartonie wyciął dziurkę delikatnie większą od purchla i pomalował, po takiej akcji jak wyschnie polerowanie całego autka i śladu wielkiego nie powinno być.

Napisano

> Obejrzałem se wczoraj swojego dziadka i niestety po zimie wylazło parę małych rdzawych kropek -

> większych i mniejszych.

> I sam nie wiem, co z tym zrobić?

> Wyczyściłem ze dwie, zrobiłem zaprawki - z daleka może być, ale z bliska nie wygląda to ładnie.

> Chciałbym to zrobić profesjonalnie na lata, ale auto ma jak na swój wiek bdb blachę i lakier

> (jeszcze z tych nie_ekologicznych), więc chyba szkoda lakierować całe elementy. Z drugiej

> strony - co innego?

> Co myślicie?

Zrob zaprawki, ale u lakiernika ok.gif

O ile pamietam to ten Fox jest bialy, wiec powino sie ladnie dobrac kolor i po polerce nie bedzie sladu grinser006.gif

Aczkolwiek obawiam sie, ze co roku bedziesz mial ten sam problem...

Napisano

Podjedz do KL Auto na końcu Ożarowskiej. Już Ci Pan Krzysztof odpowiednio doradzi co masz z tym zrobić. Ew. telefon na priv Ci mogę podać wink.gif

Napisano

ile to ma lat ze mulher.gifhorse.gifhmm.gif, to ten UP ?

Napisano
  • Autor

> Nie wiadomo ile auto ma lat, ale wiadomo, że rdza wyłazi. Ciężko powiedzieć, nie mając pojęcia o

> jakim aucie i z którego roku, założyciel wątku pisze.

> Ale skoro dopuszcza on lakierowanie całych elementów, to raczej nie są to pojedyncze kropki rdzy

> (jak w pierwszym poście), a raczej potencjalne ogniska korozji.

A.D. 1991, kropki są pojedyncze. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Podjedz do KL Auto na końcu Ożarowskiej. Już Ci Pan Krzysztof odpowiednio doradzi co masz z tym

> zrobić. Ew. telefon na priv Ci mogę podać

Poproszę. ok.gif