Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

287645441-lexus-nx-leak-magazine-2_653.jpg

Brrr! Nawet jako zwolennik tej marki muszę z przykrością powiedzieć że ładne to nie jest.

Silniki 2.0T (200T) oraz 2.4 atkins + hybryda (300H).

Napisano

Juz wiekszego wlotu chyba w Japoni nie mieli albo zjadla og Modzila zlosnik.gif Ale bryla niezla.

Napisano

> Brrr! Nawet jako zwolennik tej marki muszę z przykrością powiedzieć że ładne to nie jest.

> Silniki 2.0T (200T) oraz 2.4 atkins + hybryda (300H).

Ma taki sam grill jak to co pokazywałeś chyba poprzednio. I tam Ci się

podobało grinser006.gif

Napisano

> Brrr! Nawet jako zwolennik tej marki muszę z przykrością powiedzieć że ładne to nie jest.

> Silniki 2.0T (200T) oraz 2.4 atkins + hybryda (300H).

jak dla mnie to brakuje [+18] w tytule zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Ma taki sam grill jak to co pokazywałeś chyba poprzednio. I tam Ci się

> podobało

Grill mi się nadal podoba, ale samochód wygląda jakby miał gazy. Albo pił za dużo piwa.

Napisano

> Grill mi się nadal podoba, ale samochód wygląda jakby miał gazy. Albo pił za dużo piwa.

Raczej to

287645499-pobrane.jpg

post-25693-14352523823896_thumb.jpg

Napisano

To jakaś taka... norma, jeśli chodzi o Lexusa. wink.gif

Napisano
  • Autor

> To jakaś taka... norma, jeśli chodzi o Lexusa.

Jeremy Clarkson ma inną opinię wink.gif Ostatnio chwalił pod niebiosa Lexusa RC-F...

Napisano

> Jeremy Clarkson ma inną opinię Ostatnio chwalił pod niebiosa Lexusa RC-F...

a to jakas wyrocznia motoryzacyjna? paskudny ten grill strasznie. samochod troche mi sie kojazy z f-117 hehe.gif

Napisano

> Raczej to

Dokładnie. Z zatwardzeniem na klopie hehe.gif

Napisano

Duży samochód a miejsca jak w Pandzie, w dodatku biały. Kto to kupi? facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> Duży samochód a miejsca jak w Pandzie, w dodatku biały. Kto to kupi?

Marek kupi wink.gif Może czarny będzie wyglądał lepiej niewiem.gif Ten gril nie będzie tak raził.

Napisano

> Duży samochód a miejsca jak w Pandzie, w dodatku biały. Kto to kupi?

raczej nie jak w pandzie - oparty jest na nowej rav4, tyle że ma bardziej spadzisty dach.

W ravie miejsca nie brakuje

Napisano

Dla mnie wyglada lepiej niz jakakolwiek oferta CUV/SUV spod znaku Audi, BMW i Mercedes (z ktorych wiekszosc jest po prostu karykaturalna). I co najmniej tak dobrze jak Mazda CX-5.

lexus-nx-concept.jpg

Napisano

> Dla mnie wyglada lepiej niz jakakolwiek oferta CUV/SUV spod znaku Audi, BMW i Mercedes (z ktorych

> wiekszosc jest po prostu karykaturalna). I co najmniej tak dobrze jak Mazda CX-5.

Te nowe Lexusy są mało fotogeniczne. Na żywo nie przerażają aż tak bardzo. Choć chyba Lexus zaczyna iść szlakami utartymi przez innych producentów i ich auta są coraz częściej faceliftingowane, niż projektowane od nowa. Taki np. nowy LS. Nie stać mnie na niego i nigdy nie będzie mnie chyba stać - ale nawet gdyby było mnie stać - nie wydałbym takich pieniędzy na auto, które jest tak bardzo podobne do poprzedniej wersji. ES jest w testach gorszy od Avalona. GS - po prostu drogi. A IS - trzeba być fanem marki, żeby jeździć autem, o którym się mówi niekoniecznie pozytywnie, choć wcale nieźle wygląda.

Napisano
  • Autor

> Te nowe Lexusy są mało fotogeniczne. Na żywo nie przerażają aż tak bardzo. Choć chyba Lexus zaczyna

> iść szlakami utartymi przez innych producentów i ich auta są coraz częściej faceliftingowane,

> niż projektowane od nowa. Taki np. nowy LS. Nie stać mnie na niego i nigdy nie będzie mnie

> chyba stać - ale nawet gdyby było mnie stać - nie wydałbym takich pieniędzy na auto, które

> jest tak bardzo podobne do poprzedniej wersji.

LS to rzeczywiście dziwne posunięcie Lexusa - z jednej strony zupełnie nowy samochód, z drugiej wygląda jak stary po delikatnym faceliftingu. Do tego silnik i skrzynia biegów taka sama - 8 lat temu był to jeden z najlepszych układów przeniesienia napędu, ale technologia poszła naprzód i teraz jest raczej przestarzały.

> ES jest w testach gorszy od Avalona.

Tego sam nie rozumiem, zresztą istnienie ES oraz to że ludzie go kupują podczas gdy można mieć dokładnie taki sam samochód taniej jest dla mnie zagadką.

> GS - po prostu drogi.

Tańszy od BMW 535 i Mercedesa E350.

> A IS - trzeba być fanem marki, żeby jeździć autem, o którym się mówi

> niekoniecznie pozytywnie, choć wcale nieźle wygląda.

IS ma świetnie opinie w prasie motoryzacyjnej. Jedyny problem jaki widzę to to że kosztuje prawie tyle co BMW 3, Mercedes C i Audi A4 a jest znacząco mniejszy. Sąsiad kupił IS 250 wczoraj po tym jak A4 mu się tak sypało że więcej czasu spędzało w serwisie niż w garażu.

Napisano

> Sąsiad kupił IS 250 wczoraj po

> tym jak A4 mu się tak sypało że więcej czasu spędzało w serwisie niż w garażu.

To świadczy tylko o tym, jak świat się stacza. Teraz żeby kupić auto,

które będzie miało taki poziom jak auta 20 lat temu - znanych marek,

to trzeba kupić wersję exclusive np. Leksusa, albo Infiniti. Bo kiedyś

te podostawowe były równie dobre, a pozostałe były blisko. A teraz

wszystko się psuje jak leci, planowane postarzanie produktu itd...

Napisano
  • Autor

> To świadczy tylko o tym, jak świat się stacza. Teraz żeby kupić auto,

> które będzie miało taki poziom jak auta 20 lat temu - znanych marek,

> to trzeba kupić wersję exclusive np. Leksusa, albo Infiniti. Bo kiedyś

> te podostawowe były równie dobre, a pozostałe były blisko. A teraz

> wszystko się psuje jak leci, planowane postarzanie produktu itd...

Jest wręcz odwrotnie - sąsiad jako drugi ma Hyundai'a Sonatę. Zero problemów. Po prostu nie należy kupować samochodów produkowanych w Europie...

• 2 tygodnie później...
Napisano

Sie nie podoba koncept Lexusa to zapraszam do Mercedesa

2h3a64y.jpg

2jbr7so.jpg

2hicgfa.jpg

fmujwm.jpg

14bom6r.jpg

A moze ktos ma ochote na Bentleya?

90rk05.jpg