Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowy Dodge Challenger

Featured Replies

Napisano

> Dodge odświeżył też Challengera.

Oni też kopiują deskę z VAGa? Plaga jakaś? facepalm%5B1%5D.gif

seat-leon-3_1.jpg

Napisano

A podobno mieli zaprzestać produkcji tego potworka...

Napisano

> A podobno mieli zaprzestać produkcji tego potworka...

Marudzisz malkontencie. Jest równie ładny jak Camaro. Mustang się nie umywa.

Napisano

> Oni też kopiują deskę z VAGa? Plaga jakaś?

bo vag to wzorzec metra smile.gif

Napisano

> Marudzisz malkontencie. Jest równie ładny jak Camaro.

Niema nic ladniejszego niz Camaro !

wink.gif

Napisano

> Oni też kopiują deskę z VAGa? Plaga jakaś?

Znowu z tym zdjęciem wyjeżdżasz ? facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> Znowu z tym zdjęciem wyjeżdżasz ?

A to moja wina, że oni to wszędzie kopiują? panic.gifzlosnik.gif

Napisano

> Niema nic ladniejszego niz Camaro !

Ale tylko z zewnątrz. W środku to kupa jest.

Napisano

> Ale tylko z zewnątrz. W środku to kupa jest.

Co jest ładnego w tym ociężałym brzydactwie?

Napisano

> Co jest ładnego w tym ociężałym brzydactwie?

Ma swój styl w tym zalewie chłamu z Azji ok.gif

Napisano

> Co jest ładnego w tym ociężałym brzydactwie?

Jeden woli rybki, drugki pipki.

Mi tam sie podoba ok.gif

Napisano

> Jeden woli rybki, drugki pipki.

> Mi tam sie podoba

gdybym miał to bym chwalił zlosnik.gif ponieważ nie stać mnie to powiem że brzydki smile.gif ale fajny fajny food.gif

Napisano

> Jeden woli rybki, drugki pipki.

> Mi tam sie podoba

Mi dopiero obiecywany model 2016 podchodzi:

2016-chevrolet-camaro-artists-rendering-photo-514693-s-624x382.jpg

Napisano

> Mi dopiero obiecywany model 2016 podchodzi:

Ten nie wygląda jak Camaro. Tak to sobie mogą Aveo wystylizować.

sick.gif

Napisano

Nadal jest taki jak trzeba. ok.gif

Napisano

> Marudzisz malkontencie. Jest równie ładny jak Camaro. Mustang się nie umywa.

Francuskie auta też są ładne zlosnik.gif I co z tego? smile.gif W przypadku tych aut życie bezlitośnie weryfikuje:

szybko --> szybciej --> najszybciej

Challenger --> Camaro --> Mustang smile.gif

Ja tam wolę Mustanga grinser006.gifzlosnik.gif Może nie najnowszego, ale z roczników 2005-2009 ok.gif

Napisano
  • Autor

> Francuskie auta też są ładne I co z tego? W przypadku tych aut życie bezlitośnie weryfikuje:

> szybko --Challenger --

> Ja tam wolę Mustanga Może nie najnowszego, ale z roczników 2005-2009

Takim sprintem 0-100 to chyba tylko w gimnazjum się jarają grinser006.gif

Napisano

> Takim sprintem 0-100 to chyba tylko w gimnazjum się jarają

Pewnie jestem w gimnazjum...

Napisano
  • Autor

> Pewnie jestem w gimnazjum...

W takim razie Marku dobra wiadomość dla Ciebie: już za ok 2 miesiące wakacje grinser006.gif

Napisano

> Czy tym wogóle da się skręcić?

Da się nawet w miejscu skręcić tylko wtedy trochę gumą cuchnie... grinser006.gif

Napisano

> Takim sprintem 0-100 to chyba tylko w gimnazjum się jarają

nie wiem. w gimnazjum nigdy nie byłem grinser006.gif A Mustang i tak jest najfajniejszy grinser006.gif270751858-jezyk.gif

Napisano

> Pewnie jestem w gimnazjum...

Przy mocach, ktore Cie interesuja w autach (jak mniemam po IS-F) to bardziej sie powinienes jarac 1mila. Bo 0-100 to lekko podkoksowane Evo zmiata te amerykanskie potwory.

Napisano

> Francuskie auta też są ładne I co z tego?

i to że są ładne smile.gif a jednocześnie tańsze niż niemieckie smile.gif

> W przypadku tych aut życie bezlitośnie weryfikuje:

> szybko --Challenger --

> Ja tam wolę Mustanga Może nie najnowszego, ale z roczników 2005-2009

nie życie tylko bezsensowna próba na prostej... a kogo taki sprint obchodzi w tych autach? przecia to krążowniki dla Kowalskiego, który do toru to sie nawet nie zblizy... liczy sie fun, wygląd i poczucie mocy vs niski koszt zakupu. różnice kilku metrów na mecie - są pomijalne. jak chcesz sybkosci na prostej, to nie bawisz sie w marne 400 KM.

a Mustang jest w tym wypadku ofiarą własnego sukcesu... jest ich jak mrówków.

Challenger wygląda najładniej z tej 3ki (prostota i największe podobieństwo do pierwowzoru).

Napisano

> a Mustang jest w tym wypadku ofiarą własnego sukcesu... jest ich jak mrówków.

> Challenger wygląda najładniej z tej 3ki (prostota i największe podobieństwo do pierwowzoru).

Jako że u nas zarówno Mustangów, jak i Camaro oraz Challengerów jeździ od diabła i trochę, to moim zdaniem najładniejszy z tej trójki jest Mustang, na 2 miejscu jest Camaro natomiast Challenger jest najbrzydszy.

Napisano

> Przy mocach, ktore Cie interesuja w autach (jak mniemam po IS-F) to bardziej sie powinienes jarac

> 1mila. Bo 0-100 to lekko podkoksowane Evo zmiata te amerykanskie potwory.

Przecież nikt nie kupuje amerykańskiego potwora, żeby cokolwiek zamiatać smile.gif Takie samochody doskonale wyglądają i brzmią. A od grzebniętego EVO dostaną nie tylko na ćwiartkę - potężne baty zbiorą na pierwszym lepszym OSie, czy na torze (na ciasnym torze to i seicento wklepie Camaro - nie oszukujmy się). To jednak nie zmienia faktu, że EVO zawsze będzie wyglądać jak podrasowany Hyundai Pony, a Mustang, Challanger, czy Camaro, jak prawdziwa bestia... To są auta dla dwóch różnych typów odbiorców...

Napisano

> i to że są ładne a jednocześnie tańsze niż niemieckie

bierz tuzin grinser006.gifzlosnik.gif

> chcesz sybkosci na prostej, to nie bawisz sie w marne 400 KM.

nie sposób sięnie zgodzić ok.gif

> a Mustang jest w tym wypadku ofiarą własnego sukcesu... jest ich jak mrówków.

> Challenger wygląda najładniej z tej 3ki (prostota i największe podobieństwo do pierwowzoru).

ale "De gustibus non est disputandum", czy raczej wszyscy muszą myśleć tak samo? Dla mnie Challenger jest najbrzydszy (super przód, przyzwoity bok, beznadziejny tył), a Mustang najładniejszy (klasyczny z każdej strony), Camaro w tej trójce plasuję też wysoko - tuż za Mustangiem grinser006.gif270751858-jezyk.gif

Napisano

> bierz tuzin

jeden mnie wystarczająco męczy smile.gif

> nie sposób sięnie zgodzić

> ale "De gustibus non est disputandum", czy raczej wszyscy muszą myśleć tak samo?

to podchwytliwe pytanie? strzelam: tak smile.gif

> Dla mnie

> Challenger jest najbrzydszy (super przód, przyzwoity bok, beznadziejny tył), a Mustang

> najładniejszy (klasyczny z każdej strony), Camaro w tej trójce plasuję też wysoko - tuż za

> Mustangiem

dokladnie odwrotną kolejność bym tutaj podał smile.gif poprostu mustangi mam 2 na osiedlu, camaro widuje bardzo rzadko, a challengera to nie pamietam kiedy ostatnio widzialem...

ale tak czy siak - jakbym mial brać, to poszedłbym w Chargera, ktory tez mial lifting... w koncu rodzinne auto wink.gif

Napisano

> Przecież nikt nie kupuje amerykańskiego potwora, żeby cokolwiek zamiatać Takie samochody doskonale

> wyglądają i brzmią. A od grzebniętego EVO dostaną nie tylko na ćwiartkę - potężne baty zbiorą

> na pierwszym lepszym OSie, czy na torze (na ciasnym torze to i seicento wklepie Camaro - nie

> oszukujmy się). To jednak nie zmienia faktu, że EVO zawsze będzie wyglądać jak podrasowany

> Hyundai Pony, a Mustang, Challanger, czy Camaro, jak prawdziwa bestia... To są auta dla dwóch

> różnych typów odbiorców...

Podalem ten przyklad nie w kontekscie co kogo zmiecie ale jarania sie 0-100. W dzisiejszych czasach i autach sportowych, w ktorych moce na poziomie 400+ sa czyms zupelnie naturalnym ten parametr bardzo mocno traci na znaczeniu.

Napisano

> Podalem ten przyklad nie w kontekscie co kogo zmiecie ale jarania sie 0-100. W dzisiejszych czasach

> i autach sportowych, w ktorych moce na poziomie 400+ sa czyms zupelnie naturalnym ten parametr

> bardzo mocno traci na znaczeniu.

Tak i nie. Wyścig trwa nadal, dawniej < 4 sekundy to było coś niezwykłego, dziś można bez problemu kupić samochód który ma takie osiągi. Obecnie < 3 sekundy jest granicą "supersamochodów" (nowe 911 Turbo S ma 2.6 sek), ale wyścig trwa nadal i podejrzewam że za kilka lat będziemy się zachwycali samochodami osiągającymi setkę w mniej niż 2 sekundy.

Napisano

> Tak i nie. Wyścig trwa nadal, dawniej < 4 sekundy to było coś niezwykłego, dziś można bez problemu

> kupić samochód który ma takie osiągi. Obecnie < 3 sekundy jest granicą "supersamochodów" (nowe

> 911 Turbo S ma 2.6 sek),

To sa 4 lapy albo hypercars pokroju P1. Mowilem o autach sportowych RWD gdzie parametr 0-100 w zasadzie bardzo juz malo mowi o mozliwosciach samochodu wzgledem innej tylnonapedowej konkurencji. Wiadomo, ze samochod z silnikiem centralnym lub tylnym wyjdzie z progu szybciej i bedzie mial lepszy czas do setki. Ale w wyscigu na 1/4 albo wiecej moze sporo przegrac.

Tak naprawde w przypadku mocniejszych aut powinno sie teraz podawac czas 0-200. Ale to pewnie byloby bardzo niemile widziane w EU.