Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Swift czy 207

Featured Replies

Napisano

Witam interesuja mnie te 2 aut. Maja byc uzywane glownie na dojazdy do pracy.Co wybrac? Co bedzie lepsze?

Swift 1.6 125 km rocznik 2007

Czy

Peugeot 207 110 km rocznik 2007

Auto po zakupie ze względu na przebiegi ma dostac instlacje LPG

Pzdr

Napisano

> Witam interesuja mnie te 2 aut. Maja byc uzywane glownie na dojazdy do pracy.Co wybrac? Co bedzie

> lepsze?

> Swift 1.6 125 km rocznik 2007

> Czy

> Peugeot 207 110 km rocznik 2007

> Auto po zakupie ze względu na przebiegi ma dostac instlacje LPG

> Pzdr

chcesz jeździć kup suzuki, chcesz się bliżej zapoznać z wszelkimi magikami od szeroko pojętej elektryki samochodowej kup 207

Napisano

> chcesz jeździć kup suzuki, chcesz się bliżej zapoznać z wszelkimi magikami od szeroko pojętej

> elektryki samochodowej kup

No nie wiem

niestety jeżdziłem oboma ale z innymi silnikami (1,4-88KM w 207-ce i 1,2-92KM w Swifcie) i poza wysokim spalaniem peugeotowskiego silniczka to to auto miało swoje plusy (a żadnych problemów z elektryka nie zanotowałem)

Napisano

Raczej Swift.

Mi w 207 jest zwyczajnie niewygodnie, nie wiem co z tym jest nie tak ale boli strasznie kolano prawe.

Ja bym nie kupił 207.

Napisano

Moja żona ma kilka miesięcy 207 z 2006 r. i mi się to auto podoba, dosyć wygodnie na trasie 360 km, nawet ładne z zewnątrz, choć fakt jakieś tam komunikaty o przepalonych żarówkach się wyświetlają i naprawa wygląda tak - uderzasz w lampę, i naprawiona.

Napisano

Swift ma poważny błąd konstrukcyjny- woda zgarniana przez wycieraczki z przedniej szyby

zalewa lewą szybę tak mocno, że w ogóle nic nie widać w lusterku bocznym. Tragedia.

Napisano

Wersja 1.6 to jest wersja sportowa. Bardzo przyjemne auto. Na pewno mniej awaryjne od P207 ale dosc malo. Dodatkowo to wersja przed przed zmiana modelu wiec pare rzeczy moze denerwowac ale i tak opcja lepsza niz P207.

Napisano

Swift MK6 (czy tam mk4 patrząc po wiki) idzie od 2004/2005 roku. Jak próbę czasu znosi blacharka tego auta?

1.6 może fajnie napędzać ten samochód food.gif

Napisano
  • Autor

> Swift MK6 (czy tam mk4 patrząc po wiki) idzie od 2004/2005 roku. Jak próbę czasu znosi blacharka

> tego auta?

> 1.6 może fajnie napędzać ten samochód

No wlasnie juz widzialem pare swiftow lekko zjedzonych to mnie martwi

Napisano

> No wlasnie juz widzialem pare swiftow lekko zjedzonych to mnie martwi

Poprzednia generacja jest konkretnym rdzewiuchem, stąd ciekaw jestem jak wygląda ten temat w młodszych egzemplarzach.

Napisano

> Witam interesuja mnie te 2 aut. Maja byc uzywane glownie na dojazdy do pracy.Co wybrac? Co bedzie

> lepsze?

> Czy

> Pzdr

nie wiem jak P207 jest wykonany w srodku, ale swift to jakas porazka.

Plastik jak przetop z butelek PET. Siedzenia niczym taborety z PRL.

jechalem tym 125KM jak szukalismy samochodu dla mojej i przyznam szczerze, ze porazka total.

Napisano
  • Autor

> Poprzednia generacja jest konkretnym rdzewiuchem, stąd ciekaw jestem jak wygląda ten temat w

> młodszych egzemplarzach.

No wlasnie tez dobrze nie jest w tej generacji.

Napisano

> Swift MK6 ...

> 1.6 może fajnie napędzać ten samochód

jezdzilem kiedys bo chcialem kupic i ... jakos tak szalu nie bylo. Mialem dziwne wrazenie ze auto w ogole mnie nie zachecalo do pokrecenia do odcinki.

Napisano

Peugeot 207 to chyba najladniejsze w srodku auto z tamtych lat. Co do Suzuki to chyba kazdy wie jakie tam boskie plastiki sa zlosnik.gif

Napisano

> Swift ma poważny błąd konstrukcyjny- woda zgarniana przez wycieraczki z przedniej szyby

> zalewa lewą szybę tak mocno, że w ogóle nic nie widać w lusterku bocznym. Tragedia.

cos mi sie kojarzy, ze ta wersja ma problemy z kataliztorem, ale pewnie przyjdzie mokrii i powie jak to jest zlosnik.gif

Napisano

> Moja żona ma kilka miesięcy 207 z 2006 r. i mi się to auto podoba, dosyć wygodnie na trasie 360 km,

> nawet ładne z zewnątrz, choć fakt jakieś tam komunikaty o przepalonych żarówkach się

> wyświetlają i naprawa wygląda tak - uderzasz w lampę, i naprawiona.

Pewnie trzeba wymienic zarowke... tak jak w Punto biglaugh.gif

Napisano

> chcesz jeździć kup suzuki, chcesz się bliżej zapoznać z wszelkimi magikami od szeroko pojętej

> elektryki samochodowej kup 207

Nie patrz po swoim 206. Tyle poradzę.

Napisano

> Nie patrz po swoim 206. Tyle poradzę. 206 to juz historia , w 207 moze byc tylko gorzej bo elektroniki wiecej. Malo tego te auta są bardzo niechlujnie zmontowane. Wygląd to nie wszystko. 2 lata z p206 wyleczyly mnie z francuzow na zawsze

Napisano

> > Nie patrz po swoim 206. Tyle poradzę.

> 206 to juz historia , w 207 moze byc tylko gorzej bo

> elektroniki wiecej. Malo tego te auta są bardzo niechlujnie zmontowane. Wygląd to nie

> wszystko. 2 lata z p206 wyleczyly mnie z francuzow na zawsze

A mnie ponad 4 lata z 307 (ponoć mega awaryjnym), a wcześniej 2 lata z 306 i rok z Laguną I Ph1, tylko utwierdzają w przekonaniu, że 308 lub Megane III będzie słuszną kontynuacją. I co Ty na to?

Napisano

> > Nie patrz po swoim 206. Tyle poradzę. 206 to juz historia , w 207 moze byc tylko gorzej bo

> elektroniki wiecej. Malo tego te auta są bardzo niechlujnie zmontowane. Wygląd to nie

> wszystko. 2 lata z p206 wyleczyly mnie z francuzow na zawsze

Kupiles pewnie zajezdzonego trupa i teraz narzekasz...

Ja bym chcial, zeby moje kolejne auto bylo tak awaryjne, jak obecna C4-ka ok.gif

Napisano

> Kupiles pewnie zajezdzonego trupa i teraz narzekasz...

> Ja bym chcial, zeby moje kolejne auto bylo tak awaryjne, jak obecna C4-ka

ten trup ma przejechane 68 tys i prawie ulega samorozkładowi, nie działa mechanizm przesuwania siedzeń ( 3d) i wiele innych pierdołek, co jakiś czas samo włącza się radio i zegary żyją własnym życiem, świeca się poduszki powietrzne, chociaż są na miejscu bo auto bezwypadkowe i cholera wie co jeszcze. Nikt nie wie dlaczego tak się dzieje. Kazdy chwali swoje póki posiada, a prawda jest tak,że peugeoty są dobre na 100 tys. potem śmietnik. Jedyny dobry pug to 106. Rok wstecz też myślałem, że 206 to dobre auto, ba, pojechałem nim do Paryża, ale teraz już wiem, że nigdy nie kupie kolejnego. Wejdź na forum jakiegokolwiek puga to się za głowę złapiesz jakie to cuda są. C4 to tez zagadka, nie dziwi cię dlaczego używany jest taki tani.Jedyny plus i to mocny to zabezpieczenie antykorozyjne.

Napisano

> A mnie ponad 4 lata z 307 (ponoć mega awaryjnym), a wcześniej 2 lata z 306 i rok z Laguną I Ph1,

> tylko utwierdzają w przekonaniu, że 308 lub Megane III będzie słuszną kontynuacją. I co Ty na

> to?

nic, ile ludzi tyle fanaberii

Napisano

> lepsze?

> Czy

> Pzdr

Swift jest lepszy do jazdy, a 207 jest lepszy jeśli chcesz zacieśnić znajomości z mechanikami wink.gif .

Matka ma Swifta z 2009 i .. nudny jest - nic w nim się jeszcze nie zepsuło. Koleżanka ma Switfa sprzed FL i też nie miała z nim jeszcze problemów. Ja

207 (różne egzemplarze) kilka razy dostałem od firmy na wyjazd służbowy i pomimo przebiegów sporo poniżej 100 000 km (już teraz, po kilku latach, nie pamiętam ile to było - może koło 80 kkm) samochody sprawiały wrażenie wyeksploatowanych jakby się zaraz miały rozlecieć - wydawały z siebie dość dużo dziwnych dźwięków i miały coś nie halo z elektryką (radio nie zawsze działało, po otwarciu drzwi latały wskazówki na zegarach) Jakbym sał przed takim wyborem, to przebolałbym to, że Swift jest ciaśniejszy od 207 i wybrał Swifta.

Napisano
  • Autor

> Swift jest lepszy do jazdy, a 207 jest lepszy jeśli chcesz zacieśnić znajomości z mechanikami .

> Matka ma Swifta z 2009 i .. nudny jest - nic w nim się jeszcze nie zepsuło. Koleżanka ma Switfa

> sprzed FL i też nie miała z nim jeszcze problemów. Ja

> 207 (różne egzemplarze) kilka razy dostałem od firmy na wyjazd służbowy i pomimo przebiegów sporo

> poniżej 100 000 km (już teraz, po kilku latach, nie pamiętam ile to było - może koło 80 kkm)

> samochody sprawiały wrażenie wyeksploatowanych jakby się zaraz miały rozlecieć - wydawały z

> siebie dość dużo dziwnych dźwięków i miały coś nie halo z elektryką (radio nie zawsze

> działało, po otwarciu drzwi latały wskazówki na zegarach) Jakbym sał przed takim wyborem, to

> przebolałbym to, że Swift jest ciaśniejszy od 207 i wybrał Swifta.

Jakoś Swift też mi się bardziej podoba i chyba go wybiorę.Co do wielkości to nie ma dla mnie znaczenia bo w większości jeżdżę sam.

Napisano

> Swift jest lepszy do jazdy, a 207 jest lepszy jeśli chcesz zacieśnić znajomości z mechanikami .

> Matka ma Swifta z 2009 i .. nudny jest - nic w nim się jeszcze nie zepsuło. Koleżanka ma Switfa

> sprzed FL i też nie miała z nim jeszcze problemów. Ja

> 207 (różne egzemplarze) kilka razy dostałem od firmy na wyjazd służbowy i pomimo przebiegów sporo

> poniżej 100 000 km (już teraz, po kilku latach, nie pamiętam ile to było - może koło 80 kkm)

> samochody sprawiały wrażenie wyeksploatowanych jakby się zaraz miały rozlecieć - wydawały z

> siebie dość dużo dziwnych dźwięków i miały coś nie halo z elektryką (radio nie zawsze

> działało, po otwarciu drzwi latały wskazówki na zegarach) Jakbym sał przed takim wyborem, to

> przebolałbym to, że Swift jest ciaśniejszy od 207 i wybrał Swifta.

dokładnie tak właśnie jest, peugeot jakocią montazu jest lata świetlne za suzuki

Napisano

> Witam interesuja mnie te 2 aut. Maja byc uzywane glownie na dojazdy do pracy.Co wybrac?

jezeli dojazd do pracy po kretych drogach to swift

jezeli 20km autostradą to pug skromny.gif stopniowanie skrzyni w SSS jest idiotyczne grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> jezeli dojazd do pracy po kretych drogach to swift

> jezeli 20km autostradą to pug stopniowanie skrzyni w SSS jest idiotyczne

Why??

Napisano

> Why??

przy 100kmph masz cos okolo 3krpm na 5biegu - 6 nie ma skromny.gif

to nie jest auto na trasy grinser006.gif

Napisano

> przy 100kmph masz cos okolo 3krpm na 5biegu

i tak wlasnie powinno byc w tego typu aucie, dzieki temu mamy jakotaka dynamike takze na najwyzszym biegu.

> - 6 nie ma

fakt, producent pozalowal

> to nie jest auto na trasy

na dlugie proste oczywiscie ze nie ale na krete drogi to moze i juz tak wink.gif

Napisano
  • Autor

> przy 100kmph masz cos okolo 3krpm na 5biegu - 6 nie ma

> to nie jest auto na trasy

Kawałek trasy mam, około 4 km. Reszta fajne kręte drogi myślę ze tam banana na twarzy będzie dawał.

Napisano

> fakt, producent pozalowal

w nowym juz jest 6 zlosnik.gif