Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

dwie fury do oceny - zabaweczki dla duzych dzieci

Featured Replies

Napisano

Prosiłbym o info na co zwrócić uwagę jeszcze w przypadku tych dwóch fur, o mini wiem chyba wszystko łącznie z raportem z dekry, jak to zawsze na aukcji nie mowi sie o kilku rzeczach ale po dopytaniu wychodzą (brak letnich kapci, zimowki do utylizacji, wgnioty i przerysowania na lakierze, felgi zajechane, do zrobionia przegląd, wymiany klocków tarcz. Cena wysoka jak za ten rocznik, ale może uda się wynegocjować coś sensownego:

mini cooper s

o hondzie poki co nie wiem za duzo, zdjecia tez kiepskiej jakości, brak informacji o bezwypadkowości, sugeruje ze przygody jakies byly - pytanie czy bac sie tego czy nie.

civic type r

Oba auta to typowe zabawki, jako dodatkowe w domu, za kazdym przemawia co innego, ale oba to moi liderzy wśród zabawek.

Napisano

> Prosiłbym o info na co zwrócić uwagę jeszcze w przypadku tych dwóch fur, o mini wiem chyba wszystko

> łącznie z raportem z dekry, jak to zawsze na aukcji nie mowi sie o kilku rzeczach ale po

> dopytaniu wychodzą (brak letnich kapci, zimowki do utylizacji, wgnioty i przerysowania na

> lakierze, felgi zajechane, do zrobionia przegląd, wymiany klocków tarcz. Cena wysoka jak za

> ten rocznik, ale może uda się wynegocjować coś sensownego:

> mini cooper s

> o hondzie poki co nie wiem za duzo, zdjecia tez kiepskiej jakości, brak informacji o

> bezwypadkowości, sugeruje ze przygody jakies byly - pytanie czy bac sie tego czy nie.

> civic type r

> Oba auta to typowe zabawki, jako dodatkowe w domu, za kazdym przemawia co innego, ale oba to moi

> liderzy wśród zabawek.

to zabawki raczej dla młodszych mężczyzn smile.gif

mini: trzeba uważać na rozrząd, bo to trefny silnik. poza tym troche babskie to to.

civic: w swojej kategorii, najwolniejszy hothatch generacji. do tego materiały w środku itp itd. jak już wydawac kase na ten rocznik, to brać coś fajniejszego...

ale jak się podoba. to nic tylko ukręcać przeguby smile.gif

Napisano
  • Autor

> to zabawki raczej dla młodszych mężczyzn

czuje się młody duchem, a na droższe zabawki narazie mnie nie stać

> mini: trzeba uważać na rozrząd, bo to trefny silnik. poza tym troche babskie to to.

moze byc babskie, gejowskie, jakiekolwiek - mi sie podoba jak sie tym jezdzi.

> civic: w swojej kategorii, najwolniejszy hothatch generacji. do tego materiały w środku itp itd.

najwolniejszy ? Kolega ma i sobie chwali, jak trzeba to pocisnie, a tak to tylko leje wache do swojego

> jak już wydawac kase na ten rocznik, to brać coś fajniejszego...

podaj przykłady, bo mi się skończyły pomysły

> ale jak się podoba. to nic tylko ukręcać przeguby

smile.gif

Napisano

Mini - pedalski. Civic dosc wolna IMO.

Moje typy ponizej IMO powinienes sie nad nimi zastanowic.

1. Pezot jakiś tekst

2. Megne RS 2.0T

3. Skoda Fabia RS bedzie max 3 letnia.

Napisano

> czuje się młody duchem, a na droższe zabawki narazie mnie nie stać

> moze byc babskie, gejowskie, jakiekolwiek - mi sie podoba jak sie tym jezdzi.

> najwolniejszy ? Kolega ma i sobie chwali, jak trzeba to pocisnie, a tak to tylko leje wache do

> swojego

> podaj przykłady, bo mi się skończyły pomysły

jak zabawki?

Honda S2000.

Megane RS

cały segment HH jest mocniejszy w tym roczniku niż Civic (łącznie z "równym" Clio wink.gif.

Ameryka cała (SRT, Mustangi itp) w tym budżecie już będą.

BMW - 330, 540 itp. czy też odpowiedniki Merc/Audi. gama wielka do wyboru, w cenach bardzo szerokich (zalezy od rocznika).

Napisano
  • Autor

> Mini - pedalski. Civic dosc wolna IMO.

> Moje typy ponizej IMO powinienes sie nad nimi zastanowic.

> 1. Pezot jakiś tekst

francuzik, a za tymi nie przepadam - ogolnie z zewnatrz mi sie podoba, ale srodek zbyt peugotowy. Nawet nie wiedzialem ze to auto ma "siedzenia" z tylu

> 2. Megne RS 2.0T - w tej cenie raczej cieżko będzie znaleźć zdrowy egzemplarz, w dodatku pytanie jak z awaryjnością, bo to auto to chciałem kupić jako nowe - jednak nie teraz.

> 3. Skoda Fabia RS bedzie max 3 letnia.

napewno nie - fabia mi się nie podoba

Napisano
  • Autor

> jak zabawki?

> Honda S2000 - to jest dopiero damskie auto

> Megane RS - to mi się podoba choć z ceną wątpię by się udało wcelować, w dodatku boję się tu używki ze względu na odwieczne historie o problemach z renaultami - przy nnowym temat nie interesuje mnie smile.gif

> cały segment HH jest mocniejszy w tym roczniku niż Civic (łącznie z "równym" Clio - clio to chyba znacznie mniejsze, po drugie podoba mi się tylko najnowszy, a tam w budżecie nie znajdę pojazdu

> Ameryka cała (SRT, Mustangi itp) w tym budżecie już będą. - tak ale znowu tutaj problem później serwisów i kosztów.

> BMW - 330, 540 itp. czy też odpowiedniki Merc/Audi. gama wielka do wyboru, w cenach bardzo - tego nie chce

> szerokich (zalezy od rocznika).

max 2008, w dodatku fa potrzebna smile.gif

Napisano

a scirocco 2.0T ? smile.gifścierka ten z linku jako przykład oczywiście

Napisano
  • Autor

> a scirocco 2.0T ? ścierka R ten z linka jako przykład oczywiście

tak myslalem o tym mocno, ale tylko wersja po lifice, a tam juz cena po za zasiegiem

Napisano

cif r-type bedzie napewno bardzi meski

powiedzial to wlasciciel e46compact smile.gif

a powanie cif to ostatni (poza er1) wolnossacy szybki kompakt wiec brac ok.gif

Napisano

> Honda S2000

Ciezko znalezc dobry egzemplarz, a jak juz sie uda to drogie. Praktycznosc w porownaniu do HH zadna. Ale tak, fantastyczny samochod.

> Megane RS

Tylko 3RS, tylko Cup i Recaro. Inaczej to nie zabawka. Podaz takich w dobrym stanie w PL niewielka, ale tu akurat zawsze mozna stosunkowo latwo sprowadzic.

> cały segment HH jest mocniejszy w tym roczniku niż Civic (łącznie z "równym" Clio .

Clio bez sensu - pakowanie sie w koszty typu niewymienialne sworznie itp. (a leca, ceny kompletnych wahaczy w ASO zabojcze). Silnik moim zdaniem beznadziejny - rownie slaby jak Honda na dole, po czym costam sie dzieje od 6krpm ale juz przy 7200-7300 odcinka. Skrzynia przy Hondzie zalosna. Faktycznie skreca to lepiej niz Civic ale ogolnie jest tez mniejsze i mniej praktyczne.

> Ameryka cała (SRT, Mustangi itp) w tym budżecie już będą.

Nie wiem czy beda w dobrym stanie.

R56S (ze szpera oczywiscie) plus najgrubsze staby JCW, plus remap na okolice 210PS i jest naprawde dobrze. Oczywiscie jesli nie potrzeba praktycznosci.

Napisano

> Ciezko znalezc dobry egzemplarz, a jak juz sie uda to drogie. Praktycznosc w porownaniu do HH

> zadna. Ale tak, fantastyczny samochod.

ma byc zabawka

> Tylko 3RS, tylko Cup i Recaro. Inaczej to nie zabawka. Podaz takich w dobrym stanie w PL niewielka,

> ale tu akurat zawsze mozna stosunkowo latwo sprowadzic.

zabawka to szerokie pojecie. ja wyrosłem z marzeń o wyscigach i kupilem sobie zabawkę "ponton" z V8. pytanie co kto lubi.

> Clio bez sensu - pakowanie sie w koszty typu niewymienialne sworznie itp. (a leca, ceny kompletnych

> wahaczy w ASO zabojcze). Silnik moim zdaniem beznadziejny - rownie slaby jak Honda na dole, po

> czym costam sie dzieje od 6krpm ale juz przy 7200-7300 odcinka. Skrzynia przy Hondzie zalosna.

> Faktycznie skreca to lepiej niz Civic ale ogolnie jest tez mniejsze i mniej praktyczne.

> Nie wiem czy beda w dobrym stanie.

jw zabawka ma byc. co kogo swoznie obchodzą.

> R56S (ze szpera oczywiscie) plus najgrubsze staby JCW, plus remap na okolice 210PS i jest naprawde

> dobrze. Oczywiscie jesli nie potrzeba praktycznosci.

nie znam tych Hondowskich oznaczeń smile.gif honda skonczyla sie na nsx i s2000 dla mnie smile.gif

Napisano

> jw zabawka ma byc. co kogo swoznie obchodzą.

Jak poleca to obchodza smile.gif

> nie znam tych Hondowskich oznaczeń honda skonczyla sie na nsx i s2000 dla mnie

Yyyyy, R56S to Mini smile.gif

Napisano

> staroc,

Krócej na rynku od Mini, młodsze od twojego z linku o rok, dlaczego staroć?

> nie chce opla,

To mogę zrozumieć. smile.gif

> chyba ze coś duzego opc w niskiej cenie - co się nie da

W sensie Vectra OPC? Za tą kasę powinna być jakiś 2008r.

Napisano
  • Autor

ja tez wyroslem ze scigania sie, chce miec poprostu przejsciowo "fajny" szybki samochod

Napisano

> Napęd w obu jest niedobry

Zgadza się. Co to za zabawa w FWD?!?

Łada RWD daje więcej frajdy.

wink.gif

Napisano
  • Autor

> Krócej na rynku od Mini, młodsze od twojego z linku o rok, dlaczego staroć?

generacja stara

> To mogę zrozumieć.

no i to chyba kluczowy argument

> W sensie Vectra OPC? Za tą kasę powinna być jakiś 2008r.

nie widziałem rozsądniej opc, miałem poprzednio GTS'a i byłem zadowolony ale za taką kasę bym już jej nie kupił, walłbym znowu nową generację czyli insignie

Napisano

> generacja stara

Mini starsze zlosnik.gif Ale ok.

> no i to chyba kluczowy argument

Zupełnie z nim nie dyskutuje, każdy ma swoje preferencje. smile.gif

> nie widziałem rozsądniej opc, miałem poprzednio GTS'a i byłem zadowolony ale za taką kasę bym już

> jej nie kupił, walłbym znowu nową generację czyli insignie

Szukaj na wyprzedażach wojskowych - były przynajmniej dwie OPC czarne 5d w Rembertowie. wink.gif

Napisano

> Jak poleca to obchodza

no w zabawce mniej niz normalnie smile.gif

> Yyyyy, R56S to Mini

aaale nie cooper S smile.gif

Napisano

> ja tez wyroslem ze scigania sie, chce miec poprostu przejsciowo "fajny" szybki samochod

no to to nie są jakos specjalnie szybkie auta. do zabawy to tak pod 300 KM by sie przydalo smile.gif

Napisano

> Napęd w obu jest niedobry

287888261-480289_515341838485742_586049197_n.jpg

zlosnik.gif

Przedni napęd jest strasznie nudny.

post-33468-14352525515994_thumb.jpg

Napisano

> Mini - pedalski.

i z silnikiem specjalnej troski zlosnik.gif

>Civic dosc wolna IMO.

ziew.gif

> 1. Pezot jakiś tekst

imo pedalski i z silnikiem jak w mini zlosnik.gif

Napisano

Witam.

Mając 50-60kzł na zabawkę, wybrałbym BMW 130 zlosnik.gif

Osobiście, lubię małe, szybkie samochodziki. UFO mam w wersji typeS 1.8, i jestem mocno rozczarowany tym samochodem, mulher.gif za to się podoba, a dla niej nic więcej poza wyglądem i kolorem się nie liczy hehe.gif

Napisano

> Witam.

> Mając 50-60kzł na zabawkę, wybrałbym BMW 130

> Osobiście, lubię małe, szybkie samochodziki. UFO mam w wersji typeS 1.8, i jestem mocno

> rozczarowany tym samochodem, za to się podoba, a dla niej nic więcej poza wyglądem i kolorem

> się nie liczy

A ja bym wybrał Almerę N16 jakby dawali tam normalnej mocy silnik. Powiesz szczerze jakoś tak jak gokart się prowadzi i jest to całkiem przyjemne, uwielbiam jeździć Almerami. Ale niestety jedna to 1.5 16V 98KM i była słaba, a teraz mam czasem do dyspozycji 1.5 16V 90KM i jest jeszcze gorzej. sick.gif Podobno robią swap na jakiś 2.0 z Almery Tino czy innej Primery.

Napisano

Tylko, ze to zadna zabawka. Wcale niezbyt szybkie, dosyc ciezkie, brak LSD... Zabawka to moze byc 135i E82 plus pare modow.

Napisano

> No jak nie. Wlasnie S Dlatego R56S

a sory, mea culpa.

ale tak czy siak. 1.6 THP jako serce zabawki? no tyle to ma byle diesel w rodzinnym sedanie smile.gif

Napisano

> Witam.

> Osobiście, lubię małe, szybkie samochodziki. UFO mam w wersji typeS 1.8, i jestem mocno

> rozczarowany tym samochodem, za to się podoba, a dla niej nic więcej poza wyglądem i kolorem

> się nie liczy

Jezeli oczekiwales, ze UFO 1.8 (nie wazne czy TypeS czy 5d bo to bez roznicy) bedzie szybkim samochodem to masz za swoje smile.gif

TypeS to tylko to, ze jest wersja 3D. Technicznie jest identyczny z rodzinnym 5D. A 140 KM przy masie kompakta nie zapewni sportowych osiagow, tymbardziej, ze R18 jest raczej nastawiony na eko, podobnie jak jego i-VTEC

Napisano

> a sory, mea culpa.

> ale tak czy siak. 1.6 THP jako serce zabawki? no tyle to ma byle diesel w rodzinnym sedanie

Remap na 210PS to zaden problem. Na tak male auto wystarcza. Zreszta ono od poczatku jest do zakretow, a nie bicia rekordow na prostych.

Napisano

> Remap na 210PS to zaden problem. Na tak male auto wystarcza.

remap na 210 PS to nadal zostawia tylko 210 PS w tym aucie:) do tego ten silnik do żywotnych nie należy i remap mu w tym nie pomoże.

> Zreszta ono od poczatku jest do

> zakretow, a nie bicia rekordow na prostych.

a zakrety są na torach. a od zabawy na codzień są ulice i proste odcinki:)

Napisano

> a zakrety są na torach. a od zabawy na codzień są ulice i proste odcinki:)

Nawet nie wiesz ile zakretow jest w Warszawie, ktore takim miniakiem mozna isc z bardzo grubymi predkosciami grinser006.gifgrinser006.gif Plus jest swietny w ruchu, szybkie zmiany pasow miedzy innymi autami - spory moment na dole i bardzo maly lag turbiny robia swoje.

Napisano

> Nawet nie wiesz ile zakretow jest w Warszawie, ktore takim miniakiem mozna isc z bardzo grubymi

> predkosciami

wiem że są zakręty. ale ograniczenia prędkości raczej trzymają z dala od tych "fajnych" zakresów.

> Plus jest swietny w ruchu, szybkie zmiany pasow miedzy innymi autami - spory

> moment na dole i bardzo maly lag turbiny robia swoje.

a wiesz jak fajnie by leciało 300? 400 KM? smile.gif

Napisano

> wiem że są zakręty. ale ograniczenia prędkości raczej trzymają z dala od tych "fajnych" zakresów.

Eee, robisz problemy grinser006.gif

> a wiesz jak fajnie by leciało 300? 400 KM?

W FWD?? Nie sadze grinser006.gifgrinser006.gif RWD/AWD co innego, ale z reguly te zabawki majace po 400 i wiecej sa juz dosc duze i ciezkie i nie daja w miescie takiego funu. I mowie to z doswiadczenia.

Napisano

> Eee, robisz problemy

> W FWD?? Nie sadze RWD co innego, ale z reguly te zabawki majace po 400 i wiecej sa juz dosc duze

> i ciezkie i nie daja w miescie takiego funu. I mowie to z doswiadczenia.

no jak? nikt nie każe Ci tego testowac ze startu zatrzymanego smile.gif

Napisano

> no jak? nikt nie każe Ci tego testowac ze startu zatrzymanego

400 w FWD jest bezuzyteczne do predkosci dawno juz w miescie niezalecanych. Jeszcze 2 posty wczesniej narzekales, ze zakresy predkosci dla zakretow sa daleko za wysokie na miasto, a teraz propagujesz rozwiazanie dzialajace od 4 biegu w gore grinser006.gif

Napisano

> 400 w FWD jest bezuzyteczne do predkosci dawno juz w miescie niezalecanych. Jeszcze 2 posty

> wczesniej narzekales, ze zakresy predkosci dla zakretow sa daleko za wysokie na miasto, a

> teraz propagujesz rozwiazanie dzialajace od 4 biegu w gore

tak. bo srednio mnie przekonuje uznanie za zabawkę czegoś co ma potencjał do wciskania w fotel, jak insignia diesel sąsiada smile.gif

już wolę idiotyczne 400 KM i reakcję na gaz w każdych warunkach. chodzi wlasnie o fakt, bezużyteczności tej mocy - to jest zabawa. to vs szukanie urywania ułamków sekund na zakrętach w mieście słabowitym aczkolwiek lekkim autem.

Napisano

> już wolę idiotyczne 400 KM i reakcję na gaz w każdych warunkach. chodzi wlasnie o fakt,

> bezużyteczności tej mocy - to jest zabawa. to vs szukanie urywania ułamków sekund na zakrętach

Chyba nigdy nie miales auta o mozliwosciach silnika znacznie przewyzszajacych trakcje. To jest zabawa przez kilka dni, pozniej to tylko frustracja (ok, RWD to zabawa zawsze grinser006.gif). No i jesli mowimy o 400PS FWD to 100% bedzie to silnik doladowany, najczesciej turbina. O fajnej reakcji na gaz tak wysilonej turbiny vs male VTG (jak w Mini), nie mowiac juz o 400PS N/A mozna generalnie zapomniec.

Napisano

> Chyba nigdy nie miales auta o mozliwosciach silnika znacznie przewyzszajacych trakcje.

mialem volvo V40 T4 (1.8) z uszkodzonym zaworem wastegate (za późno otwierał;).

>To jest

> zabawa przez kilka dni, pozniej to tylko frustracja (ok, RWD to zabawa zawsze ). No i jesli

> mowimy o 400PS FWD to 100% bedzie to silnik doladowany, najczesciej turbina. O fajnej reakcji

> na gaz tak wysilonej turbiny vs male VTG (jak w Mini), nie mowiac juz o 400PS N/A mozna

> generalnie zapomniec.

fajna reakcja na gaz to szerokie pojęcie smile.gif nie znaczy koniecznie, natychmiastowa i liniowa. ba. im większa turbodziura tym wiekszy fun smile.gif

Napisano

> mialem volvo V40 T4 (1.8) z uszkodzonym zaworem wastegate (za późno otwierał;).

> fajna reakcja na gaz to szerokie pojęcie nie znaczy koniecznie, natychmiastowa i liniowa. ba. im

> większa turbodziura tym wiekszy fun

Heheh, co kto lubi grinser006.gif