adamec1 Napisano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Poczyniłem sobie sam wędlinę w nowej wędzarni. Poczatek W międzyczasie Finał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luccass Napisano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 > Poczyniłem sobie sam wędlinę w nowej wędzarni. Wedline wedzic w wychodku? Musi jakis lepszy armoat miec.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamec1 Napisano 22 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Dobra dobra . Z wychodka najlepsza jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luccass Napisano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 > Dobra dobra . Z wychodka najlepsza jest Smaka mi tylko narobiles Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamec1 Napisano 22 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 > Smaka mi tylko narobiles Na sylwestra być może będę wędził ryby i słoninkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flinkston Napisano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Ja wędze w takiej skrzyni http://imagizer.imageshack.us/a/img571/6700/fyse.jpg zaczynałem od boczków, szynek, polędwiczek teraz idzie w ruch maszynka do miesa, nadziewarka, jelita i kiełbasa palce lizać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamec1 Napisano 22 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 > Ja wędze w takiej skrzyni http://imagizer.imageshack.us/a/img571/6700/fyse.jpg > zaczynałem od boczków, szynek, polędwiczek teraz idzie w ruch maszynka do miesa, nadziewarka, > jelita i kiełbasa palce lizać. Bardzo fajna u mnie niestety musi być przestawna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flinkston Napisano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 > Bardzo fajna u mnie niestety musi być przestawna Twoja też zaczynałem od takiej u dziadka na działce, dołożył bym tylko termometr aby kontrolować temperature. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamec1 Napisano 22 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 > Twoja też zaczynałem od takiej u dziadka na działce, dołożył bym tylko termometr aby kontrolować > temperature. Ale termometr był tylko że nie na stałe a na cęgowym mierniku Temperatura była około 45-55*C przez 12h Gdzie strzałka wychodzi na zewnątrz i tam podpinałem miernik. Mierzył temperaturę w środku wędzarni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flinkston Napisano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Ja wędze w temp. 60*C, kiełbasa do 3:45, mięso 4:30-5h na koniec tylko podnosze temp. aby przybiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cumel Napisano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 > Poczyniłem sobie sam wędlinę w nowej wędzarni. > Poczatek > W międzyczasie > Finał Gdzieś obok postaw tabliczkę z nr alarmowym 998 Ale i tak nie zdążą uratować Strasznie długo to wędzisz ja max 4h i to jak mam duże szynki, temp należy również mierzyć w środku wędzonki Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamec1 Napisano 22 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 > Gdzieś obok postaw tabliczkę z nr alarmowym 998 Ale i tak nie zdążą uratować > Strasznie długo to wędzisz ja max 4h i to jak mam duże szynki, temp należy również mierzyć w > środku wędzonki > Smacznego Następne wędzenie obniżam temp dymu do 25-30*C i będę wędził 48h. Wiem że mierzy się w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZUBERTO Napisano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Wedlina wyszla moze i OK, ale lepiej nie mow, niepokazuj jedzacym tej wedzarni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamec1 Napisano 22 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 > Wedlina wyszla moze i OK, ale lepiej nie mow, niepokazuj jedzacym tej wedzarni Miałem w drzwiach wyciąć serduszko ale odpuściłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cumel Napisano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 > Miałem w drzwiach wyciąć serduszko ale odpuściłem Nie lepiej było gotowca kupić ? 550 i po sprawie w dodatku deski ładnie heblowane i usiąść się da nie trzeba w kucki nad dziurą jak w średniowieczu Soryy ale to ak tu szydercy wiodą prym jak wstawiłem swoją to się dowiedziałem że drzwiczki w sklepie z galanterią cmentarną kupiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matadorRS Napisano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Myślałem że wychodek wybudowałeś Fajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pito Napisano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 > Poczyniłem sobie sam wędlinę w nowej wędzarni. > Poczatek > W międzyczasie > Finał Mój pierwszy raz od etapu świnii, dotychczas wędziłem parę razy, ale mięso kupowałem w masarni. Tutaj level wyżej, choć jako jeszcze do niedawna mieszczuch muszę stwierdzić, że to nie do końca przyjemna zabawa, zwłaszcza etap 'kill'im' Ale jak nic pasuje tu cytat: "Czy wiesz jak zabija się krowy i świnie? Czy twoja świadomość kończy się na wędlinie?" Sokół Początek: Finał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamec1 Napisano 22 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 > Nie lepiej było gotowca kupić ? > 550 i po sprawie w dodatku deski ładnie heblowane i usiąść się da nie trzeba w kucki nad dziurą > jak w średniowieczu > Soryy ale to ak tu szydercy wiodą prym jak wstawiłem swoją to się dowiedziałem że drzwiczki w > sklepie z galanterią cmentarną kupiłem Pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamec1 Napisano 22 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 > Mój pierwszy raz od etapu świnii, dotychczas wędziłem parę razy, ale mięso kupowałem w masarni. > Tutaj level wyżej, choć jako jeszcze do niedawna mieszczuch muszę stwierdzić, że to nie do > końca przyjemna zabawa, zwłaszcza etap 'kill'im' > Początek: > Finał: Na drugim zdjęciu to uwędzone niewypróżnione jelita?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pito Napisano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 > Na drugim zdjęciu to uwędzone niewypróżnione jelita?? Nie, to kiełbasa Tylko zdjęcie robione żelazkiem i może nie do końca widzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badyl1982 Napisano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 A palenisko z czego zrobiłeś? Daj foto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinek Napisano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 > Poczyniłem sobie sam wędlinę w nowej wędzarni. > Poczatek > W międzyczasie > Finał A to sie nie sfajczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maras77 Napisano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Miałem taką wędzarke na działce, do czasu imprezy, gdy kilka osób nie wiedziało, że to wędzarka...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalek85 Napisano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 > Ja wędze w takiej skrzyni http://imagizer.imageshack.us/a/img571/6700/fyse.jpg > zaczynałem od boczków, szynek, polędwiczek teraz idzie w ruch maszynka do miesa, nadziewarka, > jelita i kiełbasa palce lizać. Wędzarnik budowałeś na podstawie własnegomprojektu czy inspirowałeś się czymś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flinkston Napisano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 > Wędzarnik budowałeś na podstawie własnegomprojektu czy inspirowałeś się czymś? wzorem był ten projekt http://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-...zarnia-jackosza Robiłem na ,,oko'' nie miałem żadnych wymiarów tylko tyle co zdjęcia, teraz bym zrobił trochę większą o jedną cegłę na boku. Założyłem aby nie przekroczyć budżetu 500zł i ta sztuka sie udała w 2013r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajkDe Napisano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 > Miałem taką wędzarke na działce, do czasu imprezy, gdy kilka osób nie wiedziało, że to > wędzarka...... Że winda do nieba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamec1 Napisano 23 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 > A palenisko z czego zrobiłeś? Daj foto. Palenisko to płytki betonowe wkopane w ziemię. Proste i skuteczne Na razie to wędzarnia ma się przemieszczać. Finalnie jak będzie stała to będzie palenisko i kanał wybetonowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamec1 Napisano 23 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 > Miałem taką wędzarke na działce, do czasu imprezy, gdy kilka osób nie wiedziało, że to > wędzarka...... napisz że żartujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamec1 Napisano 23 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 > A to sie nie sfajczy? Nie ma takiej opcji. Znaczy zawsze jest ale jak ja będę wędził to nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalek85 Napisano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2014 > wzorem był ten projekt http://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-...zarnia-jackosza > Robiłem na ,,oko'' nie miałem żadnych wymiarów tylko tyle co zdjęcia, teraz bym zrobił trochę > większą o jedną cegłę na boku. Założyłem aby nie przekroczyć budżetu 500zł i ta sztuka sie > udała w 2013r. Dokładnie taki budzet mam i na wiosnę będę chciał coś pokoombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.