Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Robi ktoś prawko aktualnie?

Featured Replies

Napisano

> Nie wiem jak u Ciebie, ale kumpel zdawał w czasie rzęsistej ulewy w Gdyni. Panowie egzaminatorzy

> zamiast przesunąć egzamin oblewali za każdy najdrobniejszy błąd na placu, byle w tą ulewę na

> miasto nie jechać. 3/4 kursantów oblało wtedy na hamowaniu awaryjnym...

akurat zdaje z tego manewru moga zwolnic w deszczu

Napisano

> Nie wiem jak u Ciebie, ale kumpel zdawał w czasie rzęsistej ulewy w Gdyni. Panowie egzaminatorzy

> zamiast przesunąć egzamin oblewali za każdy najdrobniejszy błąd na placu, byle w tą ulewę na

> miasto nie jechać. 3/4 kursantów oblało wtedy na hamowaniu awaryjnym...

U mnie koleżanka zdawała w grudniu jakieś 2 czy 3 lata temu i patrzyli na każdego przez palce na egzaminie (3 szt zdawały, 3 sztuki zdały). Nie kazali mocno hamować. Nie kazali rozpędzać się do 50 na szybkim slalomie. Na mieście luz, bo przecież trzeba uważać żeby się nie wyglebić.

Napisano

Jak wjedziesz słupek to tylko ślepy egzaminator pomoże wink.gif

Prawda jest taka,że ogromna większość pada na wolnych manewrach, a tam nie da się nie zauważyć błędów (potrącenie pachołka, podparcie,itp.).

Napisano

> Jak wjedziesz słupek to tylko ślepy egzaminator pomoże

> Prawda jest taka,że ogromna większość pada na wolnych manewrach, a tam nie da się nie zauważyć

> błędów (potrącenie pachołka, podparcie,itp.).

Zgadza się. Ale zakładam że na egzamin idzie się przygotowany. Chyba że ktoś lubi zostawić xxx kasy (nie wiem ile teraz egzamin kosztuje) na ładowanie w pupcie WORD'a żeby wyglądał ładniej niż budynki ZUS (zakładam że egzamin kosztuje ze 150zł więc taki WORD zarabia te 150zł w 10 minut) zlosnik.gif

W razie czego jakby ktoś chciał wykorzystać opcję numer 2 to mogę od razu podać numer konta grinser006.gif

Napisano

Przygotowanie to jedno, a paraliżujący stres to drugie.

Już tak jesteśmy skonstruowani.

Napisano

> Przygotowanie to jedno, a paraliżujący stres to drugie.

> Już tak jesteśmy skonstruowani.

No jak ktoś idzie na trzeźwo to tak zlosnik2.gif

Napisano

> Egzamin w deszczu się zdaje?

Ja tak zdawałem, ale akurat deszcz mi nie przeszkadzał tylko to że było strasznie zimno a ja nawet żadnych rękawic nie wziąłem (dostaliśmy za to ochrzan od egzaminatora biglaugh.gif).

Napisano

> Przygotowanie to jedno, a paraliżujący stres to drugie.

> Już tak jesteśmy skonstruowani.

dokładnie crazy.gif

Napisano
  • Autor

Piątek, godz. 11:30.

Podczas zapisywania powstała afera o wymagane obuwie, ale mam zgodę na buty motocyklowe. (Jakby ktoś nie słyszał o tym, to przepisy wymagają "sznurowane obuwie na płaskiej podeszwie").

Jutro 2 godziny placyku, we czwartek miasto z placykiem WORD, a w piatek przed samym egzaminem 2 godziny. Trzymajcie kciuki ok.gif

Napisano

Znamy ten bubel interpretacyjny.

Napisano

> Znamy ten bubel interpretacyjny.

Tja - kurs robiłem w butach motocyklowych, a egzamin zdałem w adidaskach hehe.gif

Napisano

W jakim ośrodku masz kurs?

Napisano
  • Autor

> W jakim ośrodku masz kurs?

As jazdy

Napisano

> As jazdy

Placyk na ul.Poziomej,czy już w innym miejscu mają?

Ja robiłem kat"A" w zeszłym roku,było trochę problemów na placyku,ale finalnie udało mi się zaliczyć praktyczny za 3 razem.

Powodzenia waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Placyk na ul.Poziomej,czy już w innym miejscu mają?

> Ja robiłem kat"A" w zeszłym roku,było trochę problemów na placyku,ale finalnie udało mi się

> zaliczyć praktyczny za 3 razem.

> Powodzenia

Dziękuję. Tak. Pozioma. A czemu aż 3x podchodziles? Ja jestem dobrej myśli co do tego piątku.

Napisano

> Dziękuję. Tak. Pozioma. A czemu aż 3x podchodziles? Ja jestem dobrej myśli co do tego piątku.

Miałem problem z wolnym slalomem.

O ile na motocyklu szkoleniowym nie było problemów,to na egzaminie mi nie poszło.Pisałem o tym jakiś czas temu:

Archiwum palacz.gif

Napisano
  • Autor

> Miałem problem z wolnym slalomem.

> O ile na motocyklu szkoleniowym nie było problemów,to na egzaminie mi nie poszło.Pisałem o tym

> jakiś czas temu:

> Archiwum

Dziękuję. Pół nocy nie spałem po tym co opisałeś...

Napisano

> Dziękuję. Pół nocy nie spałem po tym co opisałeś...

Będzie dobrze,ja się za mocno nakręciłem na zdanie egzaminu,a zdałem dopiero gdy podszedłem do niego na chłodno,że tak się wyrażę.

Wiedziałem,że umiem zdać ten egzamin,tylko nie sądziłem,że to takie stresujące i ten stres mnie mocno usztywniał(dla dociekliwych wyjaśnie,że nie chodzi o jazde ze wzwodem)

grinser006.gif

Dodatkowo,dużo wnosi przejażdżka na placu WORD'u,zwłaszcza w zestawieniu z placem na Poziomej.

Jest dużo miejsca,do rozpędzenia i wyhamowania,ale najważniejsze jest z mojego doświadczenia to,że na placu egzaminacyjnym ósemkę robisz w miejscu gdzie teren nie jest płaski.

W jedną stronę masz lekko pod górkę,po nawrocie lekko z górki.

Warto podjechać i przećwiczyć.

Napisano
  • Autor

No i stało sie! Zdałem egzamin na prawo jazdy A!

Dziś rano jeszcze robiłem placyk, potem oczekiwanie w stresie na egzamin.

Gdy przywitałem sie z egzaminatorem stres powoli mijał. Człowiek super sympatyczny i wyluzowany. Wszystko objaśnił po kolei, pogadaliśmy, podpytałam w międzyczasie czy motor rozgrzany. Powiedział ze tak. Zaproponował, ze po zadaniu z przestawianiem motocykla będę mógł sobie strzelić pare kólek zeby sie wczuć i rozgrzać motor. Super.

Po czym zaczęły się zadania z jazdy. Wszystko udało mi sie zrobić bez błędów.

Szkoła jazdy As Białystok polecam, egzaminatora takiego jak ja miałem wszystkim zdającym życzę!

LWG

Napisano

gratulacje 20.GIF

Napisano

Gratulacje.Do zobaczenia na drodze 275123014-zielony.gif

Napisano

> No i stało sie! Zdałem egzamin na prawo jazdy A!

> Dziś rano jeszcze robiłem placyk, potem oczekiwanie w stresie na egzamin.

> Gdy przywitałem sie z egzaminatorem stres powoli mijał. Człowiek super sympatyczny i wyluzowany.

> Wszystko objaśnił po kolei, pogadaliśmy, podpytałam w międzyczasie czy motor rozgrzany.

> Powiedział ze tak. Zaproponował, ze po zadaniu z przestawianiem motocykla będę mógł sobie

> strzelić pare kulek zeby sie wczuć i rozgrzać motor. Super.

> Po czym zaczęły się zadania z jazdy. Wszystko udało mi sie zrobić bez błędów.

> Szkoła jazdy As Białystok polecam, egzaminatora takiego jak ja miałem wszystkim zdającym życzę!

> LWG

20.GIF

Napisano

> Wszystko objaśnił po kolei, pogadaliśmy, podpytałam w międzyczasie czy motor rozgrzany.

>

Gratulacje smile.gif

To Ty w końcu on czy ona? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Gratulacje

> To Ty w końcu on czy ona?

O shiet. Dzięki ok.gif

Ja to ja, znaczy On, sorry za pomyłkę grinser006.gif

Napisano

stary aleś poszedł jak burza

dwa miechy temu kupiłeś 125 a juz przsiadka będzie

podziwiam i zazdraszczam

Napisano

> stary aleś poszedł jak burza

> dwa miechy temu kupiłeś 125 a juz przsiadka będzie

> podziwiam i zazdraszczam

Burza...? cfaniaczek.gif

2 tygodnie po tym jak nagle sobie wymyśliłem, że będę jeździł na moto, miałem już termin egzaminu i R6 w garażu palacz.gif

Gratki dla kolegi za zdanie egzaminu. Szerokości!

Napisano

> Burza...?

> 2 tygodnie po tym jak nagle sobie wymyśliłem, że będę jeździł na moto, miałem już termin egzaminu i

> R6 w garażu

> Gratki dla kolegi za zdanie egzaminu. Szerokości!

RSSSSSSSs wiesz w pewnym wieku pewne rzeczy juz trwają... jakby to powiedzieć.... dłużej ;-)DDDDD i to co dla prawie 40 latka jest burzą dla 20-30 jest w innym wymiarze :-) :-D

Napisano

> Burza...?

> 2 tygodnie po tym jak nagle sobie wymyśliłem, że będę jeździł na moto, miałem już termin egzaminu i

> R6 w garażu

Twojej zayebistosci nikt nie zdoła przebić!!!

Napisano

Ale to nie znaczy, że nie powinniście próbować! wpysk.gif

Napisano

> Ale to nie znaczy, że nie powinniście próbować!

ale to nie znaczy ze nie próbujemy- tylko czasookresy się zmieniają "Twoje" 2 tygodnie vide "nasze" 2 miesiące ;-):-)))))

Napisano

> ale to nie znaczy ze nie próbujemy- tylko czasookresy się zmieniają "Twoje" 2 tygodnie vide "nasze"

> 2 miesiące ;-):-)))))

a jego dwa miesiące to nasze/wasze dwa lata? icon_rolleyes.gifzlosnik.gif

Napisano

> No i stało sie! Zdałem egzamin na prawo jazdy A!

Widziałem kwity potwietdzające to wydarzenie w ORYGINALE, a że Swidrowi wobec tego 125tka już nie będzie potrzebna, to zabrałem ją ze sobą... grinser006.gif

288429697-IMG_20150525_222647.JPG

post-3756-14352530761678_thumb.jpg

Napisano

> RSSSSSSSs wiesz w pewnym wieku pewne rzeczy juz trwają... jakby to powiedzieć.... dłużej

> ;-)DDDDD i to co dla prawie 40 latka jest burzą dla 20-30 jest w innym wymiarze :-) :-

Ereseseeeseres w każdym temacie jest NAJSZYBSZY, absolutnie w KAŻDYM - nawet nie jak 20 latek, ale jeszcze szybszy...jak 16 latek... hehe.gifgrinser006.gif

Napisano

> Ereseseeeseres w każdym temacie jest NAJSZYBSZY, absolutnie w KAŻDYM

To biedna ta jego Młoda... swieca.gif

Napisano
  • Autor

> Widziałem kwity potwietdzające to wydarzenie w ORYGINALE, a że Swidrowi wobec tego 125tka już nie

> będzie potrzebna, to zabrałem ją ze sobą...

ok.gifok.gifok.gif

Dojechaliście bez przygód? Miło było Cię poznać. Niech się Hyo dobrze sprawuje cool.gif

Napisano

> Dojechaliście bez przygód? Miło było Cię poznać. Niech się Hyo dobrze sprawuje

I wzajemnie. ok.gif

Dojechaliśmy ok. 20:40, bez niespodzianek, choć całą drogę lał deszcz.

Napisano

> I wzajemnie.

> Dojechaliśmy ok. 20:40, bez niespodzianek, choć całą drogę lał deszcz.

fajny kawał maszynki nie? :-) i człowiek nie wygląda i nie siedzi jak na skuterze jakimś jak Sancho Pansa tylko po ludzku