Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Auto do 10 kpln z pakietem startowym ...

Featured Replies

Napisano

...

Warunki (oprócz w/w ceny):

- ABS, klima, wspomaganie - wyposażenie OBOWIĄZKOWE

- pozostałe wyposażenie opcjonalne (będzie to OK, nie będzie to jakoś przeżyję :])

- silnik PB do 1,6 litra jak najlepszy do LPG (tzn bezobsługowy pod kątem LPG - bez jakiegoś sprawdzania zaworów, luzów itp. co 5 tys. km :] )

- moc do 100 KM

- napęd przedni

- rocznik nie starsze niż 2000

- segment auta B lub C

- spalanie LPG średnie do 10 litrów

- nadwozie dowolne (preferowane 4/5 drzwiowe, ale 2/3 też będzie OK)

- zawieszenie albo trwałe albo tanie w utrzymaniu :] (trochę dziur po drodze będę miał) z w miarę jakimś przyzwoitym komfortem

- jeżeli będzie lekko podwyższony to miło (np.: coś jak ford fusion) ale nie jest to warunek koniczny

- NIE VW !!!

na razie moje typy to jakaś astra II/corsa C,

lub wspomniany fusion jeżeli w cenie się wyrobię

Napisano

Moje Stilo 1,6 z lpg z 2002 roku odjechało w sobotę do nowego właściciela  :palacz:

Proponuję tędy poszukać również :piwko: 

Napisano

Astra II 1.6 8V 75KM lub 84KM
kupiłem siostrze - mega dobry samochód - utrzymany już za 8 tyś wzwyż :)

Napisano

Stilo 1,6 pasuje mi tu jak ulał. Jak coś to mam na sprzedaż :)

Napisano

Astra, to dobry wybór, ale z klimatyzacją w tej cenie i z pakietem startowym to ja bym szukał, ale modelu F, z końca produkcji (do 2002 roku)

Edytowane przez technix

Napisano

...

- pozostałe wyposażenie opcjonalne (będzie to OK, nie będzie to jakoś przeżyję :])

- silnik PB do 1,6 litra jak najlepszy do LPG (tzn bezobsługowy pod kątem LPG - bez jakiegoś sprawdzania zaworów, luzów itp. co 5 tys. km :] )

- moc do 100 KM

- napęd przedni

- segment auta B lub C

- zawieszenie albo trwałe albo tanie w utrzymaniu :] (trochę dziur po drodze będę miał) z w miarę jakimś przyzwoitym komfortem

- jeżeli będzie lekko podwyższony to miło (np.: coś jak ford fusion) ale nie jest to warunek koniczny

- NIE VW !!!

stilo z motorem fiatowskim  1600 103 KM  , zawieszenie proste i trwałe , stilo zazwyczaj miały fajny wypas na tle konkurencji ,  

Napisano

...

- moc do 100 KM

- napęd przedni

- segment auta B lub C

- NIE VW !!!

Nissan Almera 2002-2006 czyli po lifcie, z silnikem1,5 16V 98KM.

Luz zaworowy przy lpg należy sprawdzać, ale co ok. 30tys. km.

Napisano

Citroen Xsara - sprawdzić tylko belkę przed zakupem. Komforcik chyba najwyższy w klasie w tamtych rocznikach. 

1.6 16V fajnie się zbiera nie wiem jak z gazem. 1.6 8V prosty jak cep - wszystkim zagazujesz.

Ewentualnie Stila -> 1.2 lub 1.6

Corsa sobie odpuść jak szanujesz swoje plomby :hehe:

Edytowane przez cesarz

Napisano

Astra, to dobry wybór, ale z klimatyzacją w tej cenie i z pakietem startowym to ja bym szukał, ale modelu F, z końca produkcji (do 2002 roku)

co Ty opowiadasz?

kupiłem siostrze Astrę II z 1.6 8V z 2000 roku za 8 tyś

przebieg udokumentowany 260 tyś

Z gazem do 2020 i działającą klimatyzacją, 3 lata u poprzedniego właściciela

Za 8 tyś PLN

Napisano

Za 10 ładną dwójkę się da kupić. Sprzedałem niedawno 1.6 93 tys udokumentowanego przebiegu, po zmianie rozrządu, na alusach letnich "jak nowe" i bardzo ładnych zimówkach stalowych, 100% bezwypadek, wszystko działające łącznie z klimą, mini otarcie na prawym błotniku (można robić lub nie), uszkodzony włącznik regulacji lusterek i radio grało ale miało uszkodzony wyświetlacz. Mechanicznie i blacharsko super.Poszła poniżej 10 tys.

PS rok 2002. Teraz będzie bez alusów 1.6 niebawem tylko srebrna i ma ocierkę na przednim błotniku i kawałku zderzaka, pewnie to podmaluję, cena ok 9 będzie, może deko niżej zobaczę jak UC podejdzie do akcyzy, z klimą i 140 przebieg.

Edytowane przez AkuQ

Napisano

Przymierzamy się do sprzedaży Astry II z 2002 lub 2003 roku mojej narzeczonej, która obecnie ma ~125 tyś km - licznikowo, ale wszystko wskazuje na to że to prawdziwy przebieg.

1,6 8V ale jakiś mocniejszy - chyba 84KM.

Klima, ABS, Aluski, zimówki, elektryka szyb i lusterek, bez gazu.

W naszych rękach ok ok 4 lat.

Ostatni większy serwis (poza olejami) - wymieniałem w sierpniu, gdzie wymieniłem przegub, wahacz, końcówki, tarcze i klocki tylne, 2 przednie amorki. Faktura na 2500,- :)

Jakbyś był zainteresowany daj znać :)

Grzegorz

Edytowane przez listoor

Napisano

wymieniłem przegub, wahacz, końcówki, tarcze i klocki tylne, 2 przednie amorki.

Przebieg chyba jednak kręcony

Edytowane przez kyrtap

Napisano

...

- moc do 100 KM

- napęd przedni

- segment auta B lub C

- NIE VW !!!

a ja bym zaproponował fiata

ALBEA 1.2 16vv.

opinie o silniku masz w watku obok.

tanie, prosty silnik, auto w miare nowe i dobre do LPG

Napisano

Który z tych elementów na to wskazuje?

W astrze z mojego opisu wymieniałem tylko pęknięte sprężyny i końcówki drążków. Oczywiście tarcz i klocków nie licze. Chodzi mi tylko o zawieszenie. Pozdrawiam

Napisano

Ale dowodzi to przebiegowi czy sposobowi użytkowania?Tarcze można zajechać w 20 i 60 tys, przeguby można w paręset km itd...

Napisano

W astrze z mojego opisu wymieniałem tylko pęknięte sprężyny i końcówki drążków. Oczywiście tarcz i klocków nie licze. Chodzi mi tylko o zawieszenie. Pozdrawiam

Nie neguję - nie kupowałem tej Astry więc nie wiem co działo się przed jej przyjazdem do Polski.

Wiem jak jeździ moja narzeczona i dlatego nie boję się o samochody, skoro dałem jej moje 200KM Volvo.

BTW - rozumiem że swoją Astrę masz 13 lat i zrobiłeś nią 225tkm po polskich drogach wymieniając sprężyny i końcówki drążków ?

Sorki, ale to mało prawdopodobne :) Ale na pewno wiesz co masz :)

Wszystkiego dobrego na weekend !

Napisano

Z doświadczenia polecam astrę. Zawieszenie pancerne(jeden drążek, 4 sprężyny) jak na 240 tyś przebiegu to jak dla mnie ok. Z gazem jeździ super no i tanio jak fiks. Z grubszych rzeczy komp padł(500 zł) czujnik położenia wału i sprzęgło ale to eksploatacja. Za to często psuje się pilot w kluczyku. Po prostu łamie się płytka :) Chyba mógł bym zaryzykować ze stilo ale to tylko dlatego że mi się podoba. Chociaż na tym forum nie powinno się raczej polecać fiatów :)

Napisano

BTW - rozumiem że swoją Astrę masz 13 lat i zrobiłeś nią 225tkm po polskich drogach wymieniając sprężyny i końcówki drążków ?

Sorki, ale to mało prawdopodobne Ale na pewno wiesz co mas

To jest jedna z zalet posiadania samochodu od nowości. Wiem co mam i dzięki szybkiej reakcji i wymianie zużytych elementów można przedłużyć żywotność pozostałych. Nie czekałem z sprężynami aż padną mi amortyzatory. Tak jak ktoś już napisał w Astrach G zawieszenie jest pancerne i mój przebieg nie jest jakimś wielkim wyczynem. Ale bez przesady z resztą mojej astry nie jest już tak kolorowo. Pozdrawiam

Napisano

...

- moc do 100 KM

- napęd przedni

- segment auta B lub C

- NIE VW !!!

chewrolet lacetti 1.4

95KM

buda albo sedan albo hb albo kombi

idealny do gazu i najnowszy a co za tym idzie najmniej sponiewierany

wyposazenie to co chcesz

dodam jeszcze ze kupisz spokojnie z duzo mniejszym przebiegiem niz ww. auta.

ja za 14500 kupiłem z 2007/08 roku z 90tys na blacie

gdy szukałem do 10 tys mozna było kupic juz z gazem w roczniku 2005 i wyzej

pakiet startowy?? ostatnio robiłem to co wchodzi w pakiet startowy (rozrzad, filtry itd) koszt ok 800zł za wszystko

Edytowane przez dracoo