Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Reklamacja usługi w ASO

Featured Replies

Napisano

Czy oprócz straty czasu i nerwów warto reklamować spartaczoną prostą usługę? Chodzi o drobnostkę - wymiana zbiorniczka płynu chlodzacego. Panowie przy takich prostych sprawach się w ogóle nie skupiają i zapomnieli założyć opaske na wężyk powrotu płynu. Skutkiem tego było wyrzyganie całego płynu ze zbiornika, przymusowane zatrzymanie, kupno opaski skrecanej na wężyk, 5L płynu do chłodnicy (całe szczęście ze sklep akurat był pod ręką ) i własnoręczna poprawka usługi po ASO. Całe szczescie, że wszystko w mieście - w trasie ino laweta.

Pytanie jak do tego podchodzą?

Zrobią sobie coś z tego czy potraktują jak wariata i zrzucą na drzewo?

Wysłane z HTC

Napisano

Zależy pewnie od serwisu. Jedni przeprasza, poprawia, i może jakiś gratis dadzą czy cis, inni zleja. Ją bym próbował bo nic na tym nie tracisz.

Wysłane z mojego LG-D315 przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor

Zależy pewnie od serwisu. Jedni przeprasza, poprawia, i może jakiś gratis dadzą czy cis, inni zleja. Ją bym próbował bo nic na tym nie tracisz.

Oprócz czasu i nerwów.

Jeśli z góry wiadomo że zleją to szkoda zachodu.

Wysłane z HTC

Napisano

Za coś się płaci w końcu. Ewentualnie jechać i zobaczyć jak podejda do tematu. Jak zlejesz to następnym razem coś mogą więcej wywinac.

Napisano

Nie sądzę żeby zlali. W końcu każdy może coś spier.... ale właśnie tym się różni ASO od pana Mietka że powinni przyjąć na klatę, przeprosić, w ramach rekompensaty coś dorzucić od siebie tak żeby kwasu nie było.

Napisano

widac  nie wiesz   jak reklamowac 

tel do aso   , wymienialicie to i to 

fura unieruchomiona   prosze numer do waszego assistance

Napisano
  • Autor

Nie sądzę żeby zlali. W końcu każdy może coś spier.... ale właśnie tym się różni ASO od pana Mietka że powinni przyjąć na klatę, przeprosić, w ramach rekompensaty coś dorzucić od siebie tak żeby kwasu nie było.

Z ciekawości zgłoszę w poniedziałek telefonicznie, ew. dzisiaj jeszcze puszcze maila a w poniedziałek się dopytam.

Wysłane z HTC

Napisano
  • Autor

widac nie wiesz jak reklamowac

tel do aso , wymienialicie to i to

fura unieruchomiona prosze numer do waszego assistance

Trochę szkoda mi dnia na takie podejście - za ładna pogoda. Wielkim plusem było to ze zjechalem dosłownie pod sklep z częściami do auto. W innym wypadku dzwonił bym na assistance, ale raczej swój

Wysłane z HTC

Napisano

A skąd ma być wiadomo?

Napisano

Przeciez to wlasnie jak u swojego Mietka robisz to jakby cokolwiek się stało to zawsze podejdzie jak człowiek do problemu. Dlatego wole robic u Mietka (w moim przypadku u Mariusza) niż u obcych.

Napisano

ja bym wezwał lawete, kazal sie do wspomnianego ASO zawieźć, niech poprawiają, myją komore silnika.

Napisano
  • Autor

A skąd ma być wiadomo?

Nie wiem, dlatego pytam tutaj. Może wcześniej ktoś reklamował jakieś podobne pierdoły i wie, że nie warto sobie głowy zawracać tym bardziej, że w oczach serwisu i tak przecież nic się ostatecznie nie stało.

Wysłane z HTC

Napisano
  • Autor

ja bym wezwał lawete, kazal sie do wspomnianego ASO zawieźć, niech poprawiają, myją komore silnika.

Myślałem sobie, że może w ramach zadość uczynienia zrobią najbliższy przegląd auta po kosztach albo za free, ale z drugiej strony jak na takich pierdołach się wywalają to strach dawać im coś poważniejszego do robienia.

Z tym myciem komory to w sumie niezły pomysł, bo

1. Miałem wcześniej mocno zasyfione

2. Płyn mimo tych temperatur jeszcze gdzieś tam zalega bo śmierdzi po nagrzaniu silnika

Jutro się do nich zglosze, ale nie nastawiam się na nic.

Wysłane z HTC

Napisano

Dlatego wole robic u Mietka (w moim przypadku u Mariusza) niż u obcych.

Z nowym autem na gwarancji nie pojedziesz do Mietka kolegi Mariusza tylko do ASO. Pozdrawiam

Napisano

Czy oprócz straty czasu i nerwów warto reklamować spartaczoną prostą usługę? Chodzi o drobnostkę - wymiana zbiorniczka płynu chlodzacego. Panowie przy takich prostych sprawach się w ogóle nie skupiają i zapomnieli założyć opaske na wężyk powrotu płynu. Skutkiem tego było wyrzyganie całego płynu ze zbiornika, przymusowane zatrzymanie, kupno opaski skrecanej na wężyk, 5L płynu do chłodnicy (całe szczęście ze sklep akurat był pod ręką ) i własnoręczna poprawka usługi po ASO. Całe szczescie, że wszystko w mieście - w trasie ino laweta.

Wysłane z HTC

Reklamowalem brak mozliwosci zamkniecia nawiewu po czyszczeniu klimatyzacji. Mistrz najpierw wytlumaczyl mi ze to raczej przypadek (a najprawdopodobniej nie dzialalo juz wczesniej) bo oni parownik czyszcza od spodu - w Ave jest dobre dojscie od schowka pasazera i tak sie czysci klime wg procedury producenta. A potem wzial auto na hale, znalazl problem (ulamana zebatka), wyjal owa zebatke z innego uszkodzonego nawiewu (zwrot gwarancyjne z innego auta - klientowi trzeszczalo ;)   ) a po chwili rozmowy jeszcze mi naprawil drugi nawiew ktory polamal poprzedni uzytkownik mojej ave (rowniez wykorzystujac czesci z tego zwrotu gwarancyjnego). 

Calosc zalatwiona (z obu stron) grzecznie, spokojnie i kulturalnie ;)

PS. ASO Toyota Nowakowski w WRC :)

Napisano

widac  nie wiesz   jak reklamowac 

tel do aso   , wymienialicie to i to 

fura unieruchomiona   prosze numer do waszego assistance

Po czym słyszysz dźwięk odkładanej słuchawki... :hehe::} :D

Napisano

Wysłane z HTC

Pojedź, spokojnie przedstaw swój problem i powiedz, czego oczekujesz. Dojdziecie razem do rozsądnego rozwiązania  :) .

Jak zaczniesz się od progu awanturować jest spora szansa, że Cię zleją.

Napisano

To poczytaj jak opisałem boje z serwisem po uwaleniu tapicerki przez mechanika