Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

NOWY do 40 tyś GP? FABIA? IBIZA?

Featured Replies

Napisano

We FIACIE teraz Grande Punto young za 38 tyś 1.2 69KM klima itp.
FABIA III silnik 1.0 z klimą 40 tyś pln
SEAT IBIZA 38 tyś ale gołas bez klimy
Jak myślicie ile można urwać z cen u każdego z dilera?

Inna sprawa poza konkursem - ASTRA IV 1.4 100KM z klimą jakaśpromocja jest że cennik pokazuje 50 tyś pln
Czy z tego cos jeszcze uda się urwać ?

Napisano

Bez klimy nie ma sensu kupowac nowego auta. Za 40k to troszku masakra bo ciezko cos znalezc. Od fiata ucieklbym jak najdalej. Najrozsadniejsza bedzie fabia i 5 lat gwarancji. Tez kupa ale najnowsze auto.

Napisano
  • Autor

samochód dla wczesnego emeryta
osiągi mało istotne.

Napisano

osiągi mało istotne.

to brać Swifta

Napisano

swift za mały

masz na mysli bagaznik? bo jezeli tak to zgoda - natomiast w srodku jest nadspodziewanie duzy...

Napisano

osiągi mało istotne.

A to emeryt ma się toczyć byle badziewiem. Z tego co wiem to z wiekiem wpływ temperatury na samopoczucie wzrasta, więc klima tym bardziej wymagana. A może coś z Daćki, jakiś Sandero, nie będzie tam w tej cenie bardziej bogato?

Napisano
  • Autor

samochód będzie kupiony na co najmniej 10 lat.
nie możemy sobie pozwolić na rdzę, czyli dacia odpada.

Napisano

We FIACIE teraz Grande Punto young za 38 tyś 1.2 69KM klima itp.

Jeszcze to tłuką ? Za chwilę będzie można rejestrować od razu na żółte ;) Silnik pamięta Uno.

R5 to to nie jest, ale z tych trzech chyba najsensowniejsza opcja

SEAT IBIZA 38 tyś ale gołas bez klimy

Nowe auto bez klimy ? To jakby kupować czarno-biały telewizor.

Napisano

To może dołożyć (jak są możliwości) i zastanowić się nad tą astrą?

Napisano

osiągi mało istotne.

Jeszcze Fieste zobaczyc i koniecznie z klima. 

Napisano

ja po roku jazdy jestem bardzo zadowolony z Peugeota 301 1.2, myslę że z wyprzedaży rocznika ubogą wersję ale z klimą za 40k da się kupić

auto się sprawdza przy codziennej jeździe praca-dom, ale w trasy po EU tez daje radę, jestem bardzo zadowolony, autko bardzo przestronne jak za tą cenę

Napisano

samochód będzie kupiony na co najmniej 10 lat.

nie możemy sobie pozwolić na rdzę, czyli dacia odpada.

No to jak już na wieku będzie to auto to wybrać co najnowocześniej wygląda. Punto bym odrzucił od razu, fajnie to on wyglądał ja wchodził do produkcji, teraz trąci myszą.

Napisano

Inna sprawa poza konkursem - ASTRA IV 1.4 100KM z klimą jakaśpromocja jest że cennik pokazuje 50 tyś pln

Czy z tego cos jeszcze uda się urwać ?

Prędzej Corsa 1,2 albo 1,4 wyjdzie po negocjacji bliżej 40 kzł. No i są jeszcze opcje 50/50 i 4x25% :ok:

Najlepiej pójść do jakiegoś dilera i pogadać.

Napisano

Jeszcze to tłuką ? Za chwilę będzie można rejestrować od razu na żółte ;) Silnik pamięta Uno. 

E tam, ten silnik ma tyle wspólnego z Uno co nowe TDI z tym sprzed 20 lat czyli ma wał, korby i rozrząd w głowicy.

Ciężka buda i 1.0 to trzeba będzie piłować po obrotach. 

Napisano

@@muchenz 1.2 fiata też trzeba będzie kręcić.. W pracy jeżdże GP VAN 1.4 8V i żeby jechać to trzeba kręcić. IMO to są za małe silniki żeby można komfortowo i bezpiecznie się poruszać..

Napisano

nie możemy sobie pozwolić na rdzę, czyli dacia odpada

Widziałeś jakąś Dacie która była zardzewiała?

Napisano
  • Autor

Kupiłem astre IV 1.4 100km w mm car w katowicach

Za 52800 klima, elektryka, lakier metalik,tempomat, radio cd mp3, alarm , podgrzegane lusterka...

Napisano

ja po roku jazdy jestem bardzo zadowolony z Peugeota 301 1.2, myslę że z wyprzedaży rocznika ubogą wersję ale z klimą za 40k da się kupić

auto się sprawdza przy codziennej jeździe praca-dom, ale w trasy po EU tez daje radę, jestem bardzo zadowolony, autko bardzo przestronne jak za tą cenę

41800 i wyjeżdża nowym Peugeotem.

Napisano

Tak? Pokaż mi taki w Uno.

Napisano

Tak? Pokaż mi taki w Uno.

chyba że po swapie - ale swapowano na 90 KM... :hehe:  :hehe:  :hehe:  :hehe:  :hehe:  :hehe:  :hehe:

Napisano

a co powiecie o kia rio??? w kielcach cena wyjściowa (sedana jesli można wogóle go tak nazwać) to 42900, klima, metalik, elektryka z przodu, halogeny, radio sterowane z kierownicy i coś tam jeszcze tyle ze silnik 1,2

wypowie sie ktos o tym??

aha, gość jeszcze mówił za 7lat gwarancji lub 150 kkm, lub chyba 3 lata bez limitu, 

cos ktoś powie na plus czy minus?

Napisano

a co powiecie o kia rio??? w kielcach cena wyjściowa (sedana jesli można wogóle go tak nazwać) to 42900, klima, metalik, elektryka z przodu, halogeny, radio sterowane z kierownicy i coś tam jeszcze tyle ze silnik 1,2

wypowie sie ktos o tym??

aha, gość jeszcze mówił za 7lat gwarancji lub 150 kkm, lub chyba 3 lata bez limitu, 

ja kupiłem Rio w styczniu tego roku. Z tym że silnik 1.4 i hatchback. Na razie jeździ, przebieg 15 tys. km - bez zastrzeżeń. Samochód przestronny i wygodny jak na klasę B, silnik powiedzmy że wystarczający, spalanie przyzwoite. Z minusów to słabe wygluszenie i dziwnie zestopniowana skrzynia 6b (to znaczy obroty na szóstce są takie jak na piątce w większości innych aut).

Napisano

praktycznie codziennie pod blokiem logana z 1 wypustu i raz na jakis czas podjezdza duster tez z 1 serii

drzwi na dole klapa bagaznika przegryzione prawie na wylot - dziury

Napisano

wypowie sie ktos o tym??

bardzo poprawne auto

do tego jak na klase B bardzo przestronne

silniczek tylko słabawy jesli 1,2 

ze slabych stron wygluszenie+ specyficzne prowadzenie (komfort raczej bujany)... 

aha i nie wierz w pełną 7 letnia gwarancje Kii

Napisano

Nawet kilka.

Praktycznie wszystkie starsze niz 5 lat.

Napisano

Punto śmiało w okolicach 40 kupisz  ;)  Wersje Young dostaniesz tylko w tej chwili z stocku dealerskiego bo nie jest już oferowana do zamówienia  :oki:Natomiast jeśli auto chciałbyś brać na kredyt jest teraz promocyja wtedy punto mozesz dostać już od 35 900 :oki:

Napisano

no i??

ziomek to bardzo dobrze

sprawdzona jednostka, czesc łatwo dostepne. bez problemu sie gazuje - 4 gen pojedzie na valteku i alasce