Napisano 2 Lutego 201610 lat Z ciekawości wklepałem nr rej swojego auta na ww. portalikuNo i co widzę:Województwo mazowieckiePowiat Wołomin (do 2003r.)Samochód: CITROEN C5 1.8I 16V XKomentarzeBrak komentarzy. pytanie nr1: co znaczy (do 2003r.) ??? (auto faktycznie rok produkcji 2003, ale to chyba przypadek? rejestracja z 2012 roku) pytanie nr2: SKĄD ten portalik ma dane mojego auta (marka, model, wersja) ? drugiego auta nie zna, z aut kilku znajomych wypisał markę i model tylko w 1 przypadku
Napisano 2 Lutego 201610 lat Autor 1.8I 16V X dodam, że auto nie ma żadnych oznaczeń dotyczących wersji, pojemności silnika. Bo rozumiem, że ktoś mógł zobaczyć i uzupełnić markę i model ale to co tam jest wygląda jak wyciągnięte z jakiejś bazy danych - pytanie jakiej i jakim prawem
Napisano 2 Lutego 201610 lat Autor Odpowiedź na 1 pytanie jest taka: Powiat wołomiński ma przydzielone dwie numeracje: WWL oraz WV WWL oznaczona jest jako do 2003r WV oznaczona jest jako od 2003r Praktyka jest nieco inna, mamy rok 2016 a rejestracji WV jeszcze nikt na oczy nie widział. Pytanie drugie: skąd dane aut, pozostaje w mocy
Napisano 2 Lutego 201610 lat u mnie też ma informacje o samochodzie. Samochód: HONDA CIVIC HATCHBACK, lata produkcji: 2008-2012
Napisano 2 Lutego 201610 lat Ostatnio tu sprawdzałem sprawcę stłuczki: https://www.ufg.pl/infoportal/faces/pages_home-page?_afrLoop=4692631751173521&_afrWindowMode=0&_adf.ctrl-state=12k3nddc83_36 Pokazało mi markę, model i dodatkowo pojemność oraz wersję Co tam o twoim aucie piszą? Może ktoś tam sprawdził i przepisał do portalu tablica rejestracyjna.
Napisano 2 Lutego 201610 lat Autor Nic nie piszą O aucie kolegi, gdzie też jest wypelniony model - również brak wpisów
Napisano 2 Lutego 201610 lat A jak tam się zarejestrować to nie można dodać nowych tablic rej. i innych danych o samochodzie? Może ktoś po prostu wpisał dane twojego samochodu i tyle. Nie wiem po co.
Napisano 2 Lutego 201610 lat Autor kto i po co? poza tym jakby ktoś z ręki wpisywał, to raz: skąd wiedziałby jaki mam silnik, dwa: nawet gdyby wiedział, wpisałby Citroen C5 1.8 a nie jakieś magiczne CITROEN C5 1.8I 16V X Ale dzieki za trop bo taki symbol modelu stoi w www.ufg.pl
Napisano 3 Lutego 201610 lat kto i po co? poza tym jakby ktoś z ręki wpisywał, to raz: skąd wiedziałby jaki mam silnik, dwa: nawet gdyby wiedział, wpisałby Citroen C5 1.8 a nie jakieś magiczne CITROEN C5 1.8I 16V X Ale dzieki za trop bo taki symbol modelu stoi w www.ufg.pl te "magiczne" nazwy aut pochodzą prawdopodobnie z bazy Eurotax lub Infoexpert - ufg pewnie korzysta z tych baz.
Napisano 3 Lutego 201610 lat te "magiczne" nazwy aut pochodzą prawdopodobnie z bazy Eurotax lub Infoexpert - ufg pewnie korzysta z tych baz. ztcp z klasyfikcji Pimotu, albo taki był plan. Troche juz czasu minelo wiec nie mam pewnosci
Napisano 4 Lutego 201610 lat Z ciekawości wklepałem nr rej swojego auta na ww. portaliku No i co widzę: Województwo mazowieckie Powiat Wołomin (do 2003r.) Samochód: CITROEN C5 1.8I 16V X Komentarze Brak komentarzy. pytanie nr1: co znaczy (do 2003r.) ??? (auto faktycznie rok produkcji 2003, ale to chyba przypadek? rejestracja z 2012 roku) pytanie nr2: SKĄD ten portalik ma dane mojego auta (marka, model, wersja) ? drugiego auta nie zna, z aut kilku znajomych wypisał markę i model tylko w 1 przypadku Ktoś Cię opisał i taka to tajemnica...
Napisano 5 Lutego 201610 lat Powiat wołomiński ma przydzielone dwie numeracje: WWL oraz WV Praktyka jest nieco inna, mamy rok 2016 a rejestracji WV jeszcze nikt na oczy nie widział. Polskie tablice WV? Skąd masz takie informacje? :D Co do tematu - mojego też nie ma. A UFG często ma błędy - np. mi od ostatniego okresu ubezpieczeniowego mam wpisane wersję wyposażenia "GL", a mam "CD". Swoją drogą - nawet nikt mnie o wersję nie pytał przy ubezpieczeniu.
Napisano 5 Lutego 201610 lat Autor Polskie tablice WV? Skąd masz takie informacje? :D z wielu źródeł, z rozporządzeniem ministra włącznie tak jak pisałem - są przewidziane dla powiatu wołomińskiego (obok WWL), ale "niepraktykowane"
Napisano 5 Lutego 201610 lat Jak Cie to pocieszy to moj tez jest , bez komenatrzy Ale juz kiedys tam szukalem, pewnie uzupelnia dane, np. na podstawie ufg, tych numerow, ktorymi bylo zainteresowanie