Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

2017 Subaru Impreza juz oficialnie -NY Motor Show, imvho niezle

Featured Replies

Napisano

A wiec, juz prawie oficialnie...Subaroo mialo feed przez periscope, kiedy nagle ukazalo sie to ;]

RtwchXH.jpg

4EccO0q.jpg

MnAyG8l.jpg

lHi2G8g.jpg

yGozxE1.jpg

GKNOCHs.jpg

DUy0FYs.jpg

naKzUOZ.jpg

UNB3ldV.jpg

3VHDY6J.jpg

Fw0gBKG.jpg

a potem bezczelnie wylaczyli :( ...

Gdzie juz ten tyl dzisiaj widzialem z 40x .... :chipsy:  aaaaa juz wiem, Toyota Camry sprzed lifting dzwonila, tyl jej ukradli ;]

Toyota_Camry_export_large.jpg

Napisano

Troche toto do mondeo podobne :facepalm:  :phi:

Napisano

zawsze to lepiej niż do lanosa ... ale raczej z "kilometra" już nie poznasz, że to subaru 

Napisano

zawsze to lepiej niż do lanosa ... ale raczej z "kilometra" już nie poznasz, że to subaru 

No niestety zunifikowało się to całe towarzystwo a szkoda :facepalm:

Napisano
  • Autor

czasy kiedy drzwii byly bez ramek niestety bezpowrotnie minely... :no::facepalm:  ... ale dalej, IMVHO Outback jest jednym z lepszych aut na rynku - i patrzac jak sie sprzedaje co miesiac bijac rozne SUV to widac, ze lud to potrafi docenic ...

Napisano
  • Autor

Nie mozliwe, Mondeo aka Fusion sie nie sprzedaje ;]  - chyba, dwa auta widzialem w ciagu powiedzmy dwoch -trzech tygodni, oba z napisem Toshiba ;l  na drzwiach ... Nie znam klienta prywatnego ktory by kupil Mondeo :chipsy: ....

Napisano

A wiec, juz prawie oficialnie...Subaroo mialo feed przez periscope, kiedy nagle ukazalo sie to ;]

RtwchXH.jpg

4EccO0q.jpg

MnAyG8l.jpg

lHi2G8g.jpg

yGozxE1.jpg

GKNOCHs.jpg

DUy0FYs.jpg

naKzUOZ.jpg

UNB3ldV.jpg

3VHDY6J.jpg

Fw0gBKG.jpg

a potem bezczelnie wylaczyli :( ...

Gdzie juz ten tyl dzisiaj widzialem z 40x .... :chipsy:  aaaaa juz wiem, Toyota Camry sprzed lifting dzwonila, tyl jej ukradli ;]

Toyota_Camry_export_large.jpg

historia lubi się powtarzać:

1995-subaru-impreza-2.jpg

93-95_Toyota_Corolla_Sedan.jpg

Napisano
  • Autor

Ja mam jeszcze gorsze skojarzenie ... :hehe: Przeciez to Accent :chipsy:

547517626_691.jpg

RtwchXH.jpg

Napisano

Do Mondeo 8]  , w którym miejscu ?

Ford_Mondeo_Vignale_2.jpg

Ford_Mondeo_Vignale_1.jpg

Dla mnie jest podobne trochę do Outbacka My2016.

Napisano

Wygląda fajnie, nie wyzywająco, nie rzuca na kolana, od poprawne, zachowawcze auto które może się podobać i takie powinno być Subaru ;). Chociaż ta obecna Impreza tez była bardzo podobna.

Ciekawy i bardziej atrakcyjny środek przynajmniej w takiej wersji jak na zdjęciu :oki: .

Napisano
  • Autor

Ford_Mondeo_Vignale_2.jpg

Ford_Mondeo_Vignale_1.jpg

[...]

Pomylil sie ;]  - mowil, ze wyglada, jak Accent, Haj-jun-daj Akksent ;]

Przedstawilem dowody :skromny: - winny :admin: 

Napisano

No, wygląda jak ten cały Levorg sedan. Po prezentacji tamtego wygląd nowej Imprezy był oczywisty.

Napisano

czasy kiedy drzwii byly bez ramek niestety bezpowrotnie minely... :no::facepalm:  ... ale dalej, IMVHO Outback jest jednym z lepszych aut na rynku - i patrzac jak sie sprzedaje co miesiac bijac rozne SUV to widac, ze lud to potrafi docenic ...

Outback jest ok, sam mocno zastanawiałem się nad zakupem, niestety podejście firm leasingowych vs polityka Subaru to dwie rózne rzeczy i przez to Subaru wychodzi baaardzo drogo przy wynajmie długoterminowym a szkoda.

U nas sprzedało się 1487szt i tyle mniej więcej sprzedaje się tych aut w ostatnich latach. Dla porównania Skoda sprzedała przeszło 44k aut. Outback dość dobrze się sprzedaje, dużym ograniczeniem był importer, który miał limity od producenta.

Napisano

No, wygląda jak ten cały Levorg sedan. Po prezentacji tamtego wygląd nowej Imprezy był oczywisty.

jest coś takiego ?

Na jakie rynki ?

Wyglądać musi podobnie bo to można powiedzieć to samo auto.

Napisano
  • Autor

Wygląda fajnie, nie wyzywająco, nie rzuca na kolana, od poprawne, zachowawcze auto które może się podobać i takie powinno być Subaru ;). Chociaż ta obecna Impreza tez była bardzo podobna.

Ciekawy i bardziej atrakcyjny środek przynajmniej w takiej wersji jak na zdjęciu :oki: .

Outback IMVHO udal sie, lud kupuje, klepac nie nadazaja... ladny, materialy etc... Powaznie sie zastanawiam czy 3.6l nie kupic w przyszlym roku ...., ceny spadly ... srodek produkcji i jak narazie same dobre opinie :oki:

To :hmm: - nie zle, ale czy idealnie :chipsy: ? Nie wiem...

Napisano
  • Autor

Levorg ma juz dwa lata :hmm:  - to ma byc "New Impreza 2017' ;] , ergo Levorg czeka facelifting. Ba, platforma chyba jest inna - to jest juz na Subaru Global Platform ... a Levorg - sam nie wiem, az zobacze ale przeciez to de facto MY2011 - smiecie pod maska....

Napisano

Outback IMVHO udal sie, lud kupuje, klepac nie nadazaja... ladny, materialy etc... Powaznie sie zastanawiam czy 3.6l nie kupic w przyszlym roku ...., ceny spadly ... srodek produkcji i jak narazie same dobre opinie :oki:

To :hmm: - nie zle, ale czy idealnie :chipsy: ? Nie wiem...

Nie wkurzaj :wpysk: , nad H6 długo bym się nie zastanawiał, ale u nas niestety z racji polityki EU brak. tutaj wyjasnienie dyrekcji:

http://ec.europa.eu/...rs/index_en.htm

Czyli :

1. każdy samochód w procesie homologacji przechodzi badania uwzględniające m.in. emisję CO2 ( w gramach na kilometr )

2. EU ustaliła granice górne granice dla tej emisji   ( 2015 : 130 g/km )

3. Liczone jest to jako średnia ważona ( = ( ilość sprzedanych aut A  x emisja a  + ilość aut B x emisja b + .... ) / ilość wszystkich sprzedanych aut )

Ponieważ Subaru nie ma  małych aut, które tę średnią by "ściągały w dół", jest nam dość trudno spełniać warunki UE .

A że mocniejsze jednostki napędowe generują wyższą emisję CO2 ...

http://forum.subaru.pl/index.php?/topic/83733-emisja-flotowa/#entry2330919

Napisano

jest coś takiego ?

Na jakie rynki ?

Wyglądać musi podobnie bo to można powiedzieć to samo auto.

Miałem na myśli że Impreza wygląda jakby z Levorga zrobić sedana. Do drugiego słupka jest niemal identyczna. Wnętrze też niemal takie same, z tyłu podobne... IMO to po prostu uzupełnienie gamy, jakby nazwali Levorga Imprezą kombi byłoby też ok.

Napisano

Levorg ma juz dwa lata :hmm:  - to ma byc "New Impreza 2017' ;] , ergo Levorg czeka facelifting. Ba, platforma chyba jest inna - to jest juz na Subaru Global Platform ... a Levorg - sam nie wiem, az zobacze ale przeciez to de facto MY2011 - smiecie pod maska....

No to popatrz. Te auta są niemal takie same na zewnątrz i w środku. Teraz Levorg dostanie lifting w którym pewnie zmienią detale i będzie wyglądał dokładnie jak ta Impreza.

Napisano

Miałem na myśli że Impreza wygląda jakby z Levorga zrobić sedana. Do drugiego słupka jest niemal identyczna. Wnętrze też niemal takie same, z tyłu podobne... IMO to po prostu uzupełnienie gamy, jakby nazwali Levorga Imprezą kombi byłoby też ok.

To logiczne, bo płyta w Levorgu AFAIR jest z Imprezy. Subaru dopiero pracuje nad płyta modułową i jak pisze Ozi to może być wykorzystana przy Imprezie 2017

Napisano

To logiczne, bo płyta w Levorgu AFAIR jest z Imprezy. Subaru dopiero pracuje nad płyta modułową i jak pisze Ozi to może być wykorzystana przy Imprezie 2017

Dlatego dla mnie to żadne zaskoczenie. Auta poprawne ale szału nie ma - jak to zwykle u Subaru. Może przynajmniej coś ciekawego wsadzą pod maskę?

Napisano

No, wygląda jak ten cały Levorg sedan ...

Bez jaj :facepalm:

Levorg przynajmniej ma kurnik i nie wygląda jak ta kupa.

Subaru_Levorg_13.jpeg

Napisano

Bez jaj :facepalm:

Levorg przynajmniej ma kurnik i nie wygląda jak ta kupa.

Subaru_Levorg_13.jpeg

To co zaprezentowali to pewnie wolnossące 2.0 jest. Może wersja turbo dostanie kurnik?

Napisano

Outback jest ok, sam mocno zastanawiałem się nad zakupem, niestety podejście firm leasingowych vs polityka Subaru to dwie rózne rzeczy i przez to Subaru wychodzi baaardzo drogo przy wynajmie długoterminowym a szkoda.

U nas sprzedało się 1487szt i tyle mniej więcej sprzedaje się tych aut w ostatnich latach. Dla porównania Skoda sprzedała przeszło 44k aut. Outback dość dobrze się sprzedaje, dużym ograniczeniem był importer, który miał limity od producenta.

Outback jest u nas drogi przez akcyzę. Jak by subaru na EU wsadziło do niego 2.0DIT to by była inna rozmowa. 

Krawiec

Napisano

Dlatego dla mnie to żadne zaskoczenie. Auta poprawne ale szału nie ma - jak to zwykle u Subaru. Może przynajmniej coś ciekawego wsadzą pod maskę?

i tak ma być ! Przeciętne, poprawne auto o akceptowalnym designie ;)

Idealnie jakby był 1.6T - to niemal pewne + np 2.0 DIT :jem: + mocniejsze wersje do STI

Napisano

Outback jest u nas drogi przez akcyzę. Jak by subaru na EU wsadziło do niego 2.0DIT to by była inna rozmowa. 

Krawiec

Nie jest drogi, jak porównasz do Volvo XC70 czy Audi Allroad. Ja porównywałem do XC70 i mimo max rabatu na Volvo tj -28% wychodziło ono znaczniej drożej. Outback jest przy tym większy w środku i ma znacznie bogatsze wyposażenie w Volvo nawet za keyless trzeba sporo płacić. Problem w tym, że subaru ma ceny cennikowe a inni mają polityke rabatów (m.in dla flot), czego nie lubią f. leasingowe.

Napisano

Planuję się tam wybrać w poniedziałek. Pociągiem z przesiadką w Secaucus.

Ciekawe, czy będzie 1 egzemplarz, czy wystawią ich więcej do "omacania"...

Pojawiły się zdjęcia nowej Toyoty Prius Prime. Ciekawy wyświetlacz. Ciekawe, od kogo Toyota wzięła ten pomysł.

Napisano

Pojawiły się zdjęcia nowej Toyoty Prius Prime. Ciekawy wyświetlacz. Ciekawe, od kogo Toyota wzięła ten pomysł.

Wyglada troche jak karykatura auta  8]  

2017-Toyota-Prius-PHEV-22.jpg

Napisano

Nie jest drogi, jak porównasz do Volvo XC70 czy Audi Allroad. Ja porównywałem do XC70 i mimo max rabatu na Volvo tj -28% wychodziło ono znaczniej drożej. Outback jest przy tym większy w środku i ma znacznie bogatsze wyposażenie w Volvo nawet za keyless trzeba sporo płacić. Problem w tym, że subaru ma ceny cennikowe a inni mają polityke rabatów (m.in dla flot), czego nie lubią f. leasingowe.

Jedyną wadą Outbacka był dla mnie brak 2.0DIT. Niestety FXT ma dwie wady. Brak pamięci ustawień fotela i brak eyesight. Fakt rabaty w subaru nie istnieją (są symboliczne) ale i ciekawą ofertę kredytową mieli w zeszłym roku. Na tyle ciekawą że nie opłacało się na szybko sprzedawać poprzedniego auta, tylko spokojnie załatwić kredyt 50/50 i poczekać aż trafi się napalony co zapłaci odpowiednią cenę.

Krawiec

Napisano

O wyświetlacz ala Tesla. tyle że Tesli to wychodzi 10 razy lepiej. Zresztą te nowe Toyoty są straszliwie szkaradne zwłaszcza Auris w środku.

Krawiec

Napisano

Wyglada troche jak karykatura auta 8]

2017-Toyota-Prius-PHEV-22.jpg

honda City ;);l
Napisano

Jedyną wadą Outbacka był dla mnie brak 2.0DIT. Niestety FXT ma dwie wady. Brak pamięci ustawień fotela i brak eyesight. Fakt rabaty w subaru nie istnieją (są symboliczne) ale i ciekawą ofertę kredytową mieli w zeszłym roku. Na tyle ciekawą że nie opłacało się na szybko sprzedawać poprzedniego auta, tylko spokojnie załatwić kredyt 50/50 i poczekać aż trafi się napalony co zapłaci odpowiednią cenę.

Krawiec

Nie tylko tobie brakuje :phi: , całe forum SIp o tym mówi i dpytuje dlaczego OBK z DIT jest dostepny tylko w CHRL. Nowy Forek pewnie będzie miał eyesight, bo obie rzeczy są w Obk, ba nawet mój ma pamięć ;]

Napisano

Nie tylko tobie brakuje :phi: , całe forum SIp o tym mówi i dpytuje dlaczego OBK z DIT jest dostepny tylko w CHRL. Nowy Forek pewnie będzie miał eyesight, bo obie rzeczy są w Obk, ba nawet mój ma pamięć ;]

Eyesight występuje zawsze z aktywnym tempomatem czy niekoniecznie?

Napisano

Eyesight występuje zawsze z aktywnym tempomatem czy niekoniecznie?

Zawsze. To jest element tego systemu.

Krawiec

Napisano

brzydko subaru konczy sie na 2003/5 pozniej juz rownia pochyla

Napisano

1995-subaru-impreza-2.jpg

93-95_Toyota_Corolla_Sedan.jpg

tnij  cytaty  :facepalm: 

Napisano
  • Autor

[...]

czyli dokladnie odwrotne proporcje niz u mnie, Skoda 4,000 aut , Subaru 50,000 w 2015... Podobnie, VAG Oz ma idiotyczne podejscie do Skoda, a szkoda bo np nowy Superb jest IMVHO :oki: - auto w cenie Hyundai Genesis :hehe:  ale przynajmniej pomysleli tym razem i wersja bieda ma 2.0l z Golf R ... :ok:

Wielu ludzi uwaza ze VAG na Skoda nie zalezy skoda moga VW sprzedawac ... i zarobic wiecej $$$ na sztuke ...

Napisano
  • Autor

Jedyną wadą Outbacka był dla mnie brak 2.0DIT.

To juz oficjalnie na wymarciu i patrzac z Subaru bez sensu. EU nie jest jakims wielkim rynkiem dla nich ... :hmm:  -

Diesel ich -co tu duzo mowiac, malo udany - Q wyklepania okropna - podobno byl to jeden z najwiekszych pozycji napraw gwarancyjnych - i to by sie zgadzalo z tego co user-zy mowia :no:

Problem z VAG dowalil swoje, juz oficjalnie to byl jedyny i ostatni Diesel w Subaru. Nie ma czego zalowac IMVHO ...

vw7.jpg

Napisano
  • Autor

brzydko subaru konczy sie na 2003/5 pozniej juz rownia pochyla

tylko ze wyniki sprzdazy przecza temu ... :hmm: zarowno w Asia-Pacific jak i w USDM, CDM ...

Fuji nie nadaza klepac Subaru ....

Subaru-USA-annual-sales-chart.jpg

Napisano
  • Autor

Wez jakis pix przytargaj - znudzilo mi sie ogladanie podrasowanego photoshop svomit_100-122.gif

Napisano
  • Autor

Zmodyfikowany 2.0l - 114kW/200NM, calkowity brak manual CVT tylko ... Eyesight u mnie od wersji bieda....

2017-Subaru-Impreza-hatch-and-sedan-NY-a

Napisano
  • Autor

8' display z Apple Car i Android, nie dzis to najwazniejsze w aucie ;) ?

Napisano

czyli dokladnie odwrotne proporcje niz u mnie, Skoda 4,000 aut , Subaru 50,000 w 2015... Podobnie, VAG Oz ma idiotyczne podejscie do Skoda, a szkoda bo np nowy Superb jest IMVHO :oki: - auto w cenie Hyundai Genesis :hehe:  ale przynajmniej pomysleli tym razem i wersja bieda ma 2.0l z Golf R ... :ok:

Wielu ludzi uwaza ze VAG na Skoda nie zalezy skoda moga VW sprzedawac ... i zarobic wiecej $$$ na sztuke ...

jak się u Was kupuje takie Superby, stoją na placu ?

W pl jest z tym dramat, Skodę zamawia się per klient dopiero wtedy fabryka produkuje auto. Ja zamawiałem w listopadzie, miałem już termin produkcji luty, kwiecień, czerwiec, wrzesień, po mojej eskalacji wróciło na czerwiec ale nie jest to pewne. Obecne zamówienie to prawie rok czekania :facepalm:.

Z autami z jp nie ma takie problemu, bo np Subaru ma kilka kolorów + 3 wersje wyposażenia, dwa silniki, wiec sprzedają auto które mają lub które płynie, czas oczekiwania 0-2m

Napisano

To juz oficjalnie na wymarciu i patrzac z Subaru bez sensu. EU nie jest jakims wielkim rynkiem dla nich ... :hmm:  -

Diesel ich -co tu duzo mowiac, malo udany - Q wyklepania okropna - podobno byl to jeden z najwiekszych pozycji napraw gwarancyjnych - i to by sie zgadzalo z tego co user-zy mowia :no:

Problem z VAG dowalil swoje, juz oficjalnie to byl jedyny i ostatni Diesel w Subaru. Nie ma czego zalowac IMVHO ...

vw7.jpg

Mało, bo cała EU to ok  40k aut, czyli miej niż u Ciebie, ale na tyle dużo by być tu obecnym. 2.0 DIT właśnie w EU powinien być na liście z racji braku w ofercie H6. Największe auto w ofercie i najmocniejszy silnik 170KM :facepalm:

Napisano

vw7.jpg

Ty ale 2.0DIT to nie jest kopciuch. Tylko turbo benzyna która w zależności od wersji ma 240 - 300KM. To samo co mam w FXT.

Krawiec

Napisano

tylko ze wyniki sprzdazy przecza temu ... :hmm: zarowno w Asia-Pacific jak i w USDM, CDM ...

Fuji nie nadaza klepac Subaru ....

Subaru-USA-annual-sales-chart.jpg

W PL jest więcej chętnych niż przydział dla SIP.

Krawiec

Napisano

Zmodyfikowany 2.0l - 114kW/200NM, calkowity brak manual CVT tylko ... Eyesight u mnie od wersji bieda....

Czekam aż XV dostanie nowy design.

Napisano

Zmodyfikowany 2.0l - 114kW/200NM, calkowity brak manual CVT tylko ..

Japonczycy sie lubuja w CVT, a ja jakos nie jestem przekonany do efektu skutera ;) chociaz np Honda robi symulacje zmiany biegów z CVT, zeby przyspieszajac byly zmiany obrotów jak z przy manualu albo normalnym automacie. 

Napisano
  • Autor

jak się u Was kupuje takie Superby, stoją na placu ?

W pl jest z tym dramat, Skodę zamawia się per klient dopiero wtedy fabryka produkuje auto. Ja zamawiałem w listopadzie, miałem już termin produkcji luty, kwiecień, czerwiec, wrzesień, po mojej eskalacji wróciło na czerwiec ale nie jest to pewne. Obecne zamówienie to prawie rok czekania :facepalm:.

Z autami z jp nie ma takie problemu, bo np Subaru ma kilka kolorów + 3 wersje wyposażenia, dwa silniki, wiec sprzedają auto które mają lub które płynie, czas oczekiwania 0-2m

Czyli jak w PL ...

Ile to lat jak juz przypello - 6-7? Skoda zakladala, ze bedzie miala 10-12k spprzedazy po dwoch latach... - jak przekrocza 4k na rok to jest dobrze.

IMVHO problem jest taki ze a tylko osobnym pokojem w HQ VAG Oz ... wsystko a to wszystko jest VeeDub ...

Na te 4,000 sztuk to z 70% bedzie Octavia RS, 20% bedzie demo zarejstrowane na dealer-a - a potem sprzedane (jak dobrze pojdzie) a reszta 10% stoi na placach ..

Problem masz taki, ze powiedzmy te 7 lat pozniej, marka nie znana totalnie, zapytasz sie Joe Blow na ulicy to sie usmiechnie i nie bedzie wiedzial co to ...

Dochodzi ogromny spadek wartosci, i ceny sugerowane nie maja nic wspolnego z rzeczywistoscia. Widzialem ostatnio z 3-4 dealer-ow robiacych re-branding z Skoda, widocznie sie deal z VAG skonczyl (nie ma samo stojacego dealer-a Skoda AFAIK)...

Z reszta popatrzmy, we wsi obok mam dealera VAG-Skoda-Nissan-Jeep-Mitsu-Suzuki pod jednym dachem...

Na szybko patrac na dzis maja 393 auta na placu stojace ...

aa91f4b060d766ed5aa52bdd317f4dd7.jpg

Z tego VeeDub to 143 - i od razu widac co sie sprzedaje - Golf 90 sztuk na placu, Amarok 30 sztuk - przychodzisz, wybierasz i wyjezdzasz...

e88fbb37c1a8eb0f7f64addc813906fc.jpg

Teraz Skoda - 16 sztuk

New Superb - ZERO, w ogole Superb Zero ...

Z punktu widzenia klienta to sam widzisz ..

Z reszta, wezmy Passat vs New Superb

2e9f72107317d9a1f17a23877a7630d6.jpg

Passat - sugerowana cena to $39k - wyjechanie na ulice ze ubezpieczeniem, rejstracja, etc za wersje bazowa 1.8l 132TSI

64ecc8c6d30ec4f4e1276614137ed358.jpg

Superb - -wersja bieda to $42k - ale masz 2.0l 162TSI

Patrzac za ile to dealer naprawde sprzedaje, to wyglada, ze na dzien dobry dostajesz -10% na Passat, na Superb - de facto model majacy 1 miesiac nie powinienes miec nic a... jednak patrzac to jestem 100% pewien, ze albo Passat ci wepchaja ... ($4k nizej nic sugerowana cena detaliczna na dzien dobry), albo dopasuja cene do Passat - te auta IMVHO sa niesprzedawalne ... A szkoda

29d4011388fe3e4b529710e9d8ed3e8a.jpg

Wiec dalej nie moge odpowiedzic na pytanie, po co to trzymac, skoro klieentow nie wielu, utrata wartosci ogromna, a VAG nie investuje w Skoda...

a4fc8f7b88c7e17874359c283a09fa1c.jpg

Z reszta, wybierajac genesis czy Superb - ide po Genesis - Superb wg pismakow to konkurencja dla Genesis i Chrysler 300...

Wiec chyba sie nic od PL nie rozni, roznica taka, ze nie masz obslugi nie masz sprzedazy - nikt na SKoda nie bedzie czekal 6 miesiecy oprocz tych zapatrzonych ...