Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uniroyal Rainsport 3 205/55 r16

Featured Replies

Napisano

Coś takiego góra mi zamówiła do auta służbowego.

Warte to coś czy badziew?

Napisano

Świetne na mokrym. Niezła opona.

do tego bardzo miękka, pływa na boki i dość szybko się zużywa. Na mokrym bezkonkurencyjna

Napisano
  • Autor

do tego bardzo miękka, pływa na boki i dość szybko się zużywa. Na mokrym bezkonkurencyjna

Czyli do jesieni jak przejadę jakieś 50 kkm to będą już do utylizacji ? :facepalm:

Napisano

dzisiaj się przejechałem na rainsportach 3

na suchym też niezła ale rzeczywiście czuć, że jest...gumowa ;)

do normalnej jazdy zdecydowanie nie przeszkadza wręcz sprawia wrażenie większego komfortu przez swoją miękkość :)

Napisano

Czyli do jesieni jak przejadę jakieś 50 kkm to będą już do utylizacji ? :facepalm:

jest to całkiem prawdopodobne

Napisano

@@muzz

przy profilu autora nic nie będzie "gumowate" :skromny:

nie wiem, ja jeździłem na 215/45/17...

Napisano

W tym roku kupiłem do Uniaka RainExpert3, może to zupełnie inny rozmiar i model, ale miałem wcześniej przez trzy lata RainExperty 2 i głównie dlatego wybrałem teraz trójki.

O zużyciu nie powiem dużo, bo to auto jeździ sporadycznie, ale podczas jazdy na mokrym zdecydowanie wyprzedzają konkurencję.

Wszystko na to wskazuje, że za rok będę kupować opony do Punto (205/45/17) i  najprawdopodobniej będzie to Rainsport - przynajmniej dziś takie bym kupił.

Napisano
  • Autor

W tym roku kupiłem do Uniaka RainExpert3, może to zupełnie inny rozmiar i model, ale miałem wcześniej przez trzy lata RainExperty 2 i głównie dlatego wybrałem teraz trójki.

O zużyciu nie powiem dużo, bo to auto jeździ sporadycznie, ale podczas jazdy na mokrym zdecydowanie wyprzedzają konkurencję.

Wszystko na to wskazuje, że za rok będę kupować opony do Punto (205/45/17) i  najprawdopodobniej będzie to Rainsport - przynajmniej dziś takie bym kupił.

Generalnie z przejechanych prawie 2 tysięcy km na tych oponach wrażenia mam dobre. Ciekawe jak ze zużyciem będzie.

Napisano

ja wczoraj trochę przejechałem znowu (i trochę szybciej też) na rainsportach 3 i nie jest źle...

wrażenie jest, że są bardziej gumowate ale jak do tego się przyzwyczaić to pozatym jest bardzo ok.

Napisano

Mam takie opony u siebie w lagunie. (kolejny komplet zużywa) są mega dobre. Dobrze działają na suchej a na mokrej jeszcze lepsze. Kałuże nie straszne nawet przy większych prędkościach.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Coś takiego góra mi zamówiła do auta służbowego.

Warte to coś czy badziew?

Miałem w poprzednim aucie. Nowe i do 4 lat super.Trzymały parametry do końca.Z uwagi na przebiegi ok12 tyś / rok po 5 - 6 latach mimo grubego bieżnika opony stały się już śliskie przy hamowaniu na mokrym a w następnych latach również na suchym.Mimo wszystko nowe roczne czy 3 letnie nigdy w ulewnym deszczu nie były w jakiś sposób nieprzewidywalne.Przy głębokich kałużach przy wysokich prędkościach nic się nie działo.

Pompowałem więcej coś koło 2,4.Dalej były komfortowe i nie gięły się tak przy szybkich zakrętach.

• 2 tygodnie później...
Napisano

dobre

Nie  :hehe:

Dobre są na mokrym i w sumie tyle. Znaczy ogólnie opona poprawna, ale głośnia, na suchym jest taka sobie (poziom trzyma, choć pływa i droga hamowania taka sobie)  i szybko się zużywa (o ile to ma dla kogoś znaczenie). Stosunek ceny to jakości niezły :)

• 5 miesięcy później...
Napisano
  • Autor

No i jedna z opon zakończyła żywot dość spektakularnie. Tylna lewa wystrzeliła na autostradzie. W połączeniu z dość sporym zużyciem przednich skutkowało to będzie zakupem nowych na kolejny sezon. Te przeżyły 40 kkm.post-151180-0-48852500-1477338388_thumb.jpeg

• 2 tygodnie później...
Napisano

Z przodu Rainexpert-y 3 wytrzymały tylko jeden sezon. Zjechane do minimum. Z tyłu jeszcze połowa. 90% przebiegu na autostradach i ekspresówkach. 

• 2 tygodnie później...
Napisano

Dobre są na mokrym i w sumie tyle.

Zważywszy, że "taki mamy klimat" i przez 300 dni w roku jest mokro, to jest raczej AŻ, a nie tyle.

Jeśli są choć tak dobre jak RainSport 1, na których śmigałem 10 lat temu, to brał bym w ciemno. I pewnie wezmę, bo pora na wymianę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.