Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wypadek śmiertelny i procedury....

Featured Replies

Napisano

Najbardziej się obawiam tego że przyjedzie firma KC i zapłaci mi 23tyś zł, a gdy zwrócę się do PZU o dopłatę to usłyszę że oni wskazali firmę KC bis / KC II / KiC (chodzi mi o odmiany firmy KC)  i się wypną ma mnie..... 

tyle czekasz to poczekaj jeszcze trochę aż kasa wpłynie na konto. A o całej sytuacji poinformuj kogoś wyżej w pzu.

Napisano

Po pierwsze to uprzejmemu Panu z firmy KC powiedz że póki co auto jest twoją własnością i Ty nim dysponujesz i to straszenie może sobie w buty wsadzić. Po drugie poinformuj że sprawa się toczy ile się toczy jesteś zwodzony ciągle i jak chce dziś auto odebrać to niech swoimi kontaktami w pzu spowoduje żeby dziś wyszedł przelew jak mu tak zależy :skromny:

Napisano

właśnie jestem po telefonie od firmy KC który naciska na to aby dzisiaj auto było odebrane, PZU ma mi wysłać ponownie e-mal z zapewnieniem że dopłata różnicy się odbędzie. Mam sprawdzić pocztę e-mal i oddzwonić o której mogą dzisiaj przyjechać po auto. (może być nawet późny wieczór) 

Ciekawe jak to jest że firma KC przez 13 dni miała do mnie "bardzo daleko" a teraz po zmianie kwoty nagle może przyjechać w ciągu 2 godzin od mojego telefonu.

Nie zgadzaj się do czasu otrzymania oficjalnej korespondencji z PZU a najlepiej kasy. Inaczej Cie wydymają.

Krawiec

Napisano
  • Autor

Nie zgadzaj się do czasu otrzymania oficjalnej korespondencji z PZU a najlepiej kasy. Inaczej Cie wydymają.

Krawiec

Oczywiście ze tak zrobię. Dowiem się tylko ile czasu mają na odbiór auta i zadzwonię do nich w ostatni dzień :d a do tego momentu bmw trafi na allegro. Moze uda sie cos jeszcze zarobic za to czekanie ;)

Napisano

Ostatni wpis to ewidentny "wałek" ktoś z KC musi ładnie płacić komuś z PZU za takie rzeczy.

Prasę sobie odpuszczam. 

Hmm... spółka giełdowa, skarb państwa ma udziały. To może organy ścigania? ;)

Historia niesamowita, mógłbyś opublikować w jakimś wydawnictwie. 

Napisano

Hmm... spółka giełdowa, skarb państwa ma udziały. To może organy ścigania? ;)

Historia niesamowita, mógłbyś opublikować w jakimś wydawnictwie. 

W sumie to by się należało. I najlepiej jak by Piotrek sprzedał wrak na allegro.

Krawiec

Napisano

W sumie to by się należało. I najlepiej jak by Piotrek sprzedał wrak na allegro.

Ja z Hestii dostałem kasę i "wrak". Sprzedałem na Allegro w 1 min. za taką sumę, że wyszedłem na zero wg sumy ubezpieczenia :ok:

Napisano

Można i tak, szkoda tylko, że aby "wyjść na zero" (czyli tak, jak być powinno) musisz się zaangażować w to osobiście, a nie robi tego profesjonalnie TU.

TU profesjonalnie zbierają tylko składki...   :hehe:

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Z dniem wczorajszym, otrzymałem pismo od PZU z potwierdzenie dopłaty różnicy między pierwszą kwotą a drugą. Poczekam jeszcze tylko na zaksięgowanie pieniędzy na koncie i sprawę chyba będzie można uznać za zamkniętą.

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Teoretycznie sprawa zamknięta, PZU prosiłem się 2 tygodnie o wypłacenie różnicy między pierwszą kwotą a drugą (od czasu otrzymania pierwszej informacji na temat dopłaty)  :facepalm:  

Sprawa jednak dalej jest "otwarta" na policji, nie otrzymałem jeszcze żadnego pisma w sprawie zakończenia dochodzenia. (w sobotę będzie 5 miesięcy)

Jeśli chodzi o sprawy "psychiczne" to z dnia na dzień jest coraz lepiej, wiadomo z tyłu głowy zawsze siedzi ale da się normalnie funkcjonować. Ciarki mnie przechodzą kiedy widzę jak ktoś jedzie nieoświetlony po zmroku, zdarzało się nawet że zabierałem takie delikwenta do auta, (jak jechałem busem to miałem gdzie rower zabrać).

Jedno z gorszych doświadczeń jakie miałem w życiu, nie życzę nikomu przechodzenia przez coś takiego.

Napisano

Jeśli chodzi o sprawy "psychiczne" to z dnia na dzień jest coraz lepiej, wiadomo z tyłu głowy zawsze siedzi ale da się normalnie funkcjonować.

Ciarki mnie przechodzą kiedy widzę jak ktoś jedzie nieoświetlony po zmroku,

Jedno z gorszych doświadczeń jakie miałem w życiu, nie życzę nikomu przechodzenia przez coś takiego.

Spoko, co Cię nie zabije, to Cię wzmocni...   :hehe:

Napisano

Szkoda pary i energii... sądzę, że zarząd doskonale zdaje sobie sprawę z tego, jak doją klientów. Widziałeś kiedyś rybę, która psuje się od ogona? :hmm:

Ale firma KC doi PZU.

Ciekawe tylko, czy nie mają śmietanki z tego dojenia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.