Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tipo crash test

Featured Replies

Napisano

czyli to co pisałem - Tipo nie jest mało bezpieczne bo ma malo gwiazdek ,tylko jest mało bezpieczne bo ma tylko 82% w teście zderzeniowym dla dorosłego i bardzo mało dla dziecka :ok:

82% to nie jest zły wynik, sporo jest gorszych i porównywalnych: http://www.euroncap.com/en/ratings-rewards/latest-safety-ratings/#?selectedMake=0&selectedMakeName=Select&selectedModel=0&includeFullSafetyPackage=true&includeStandardSafetyPackage=true&selectedModelName=All&selectedProtocols=24370,1472&selectedClasses=1202,1199,1201,1196,1205,1203,1198,1179,1197,1204,1180&allClasses=true&allProtocols=false&allDriverAssistanceTechnologies=false&selectedDriverAssistanceTechnologies=

Twój prestiż ma mniej  :ok:

Edytowane przez mrBEAN

Napisano

A swoją drogą to ilu autokącikowiczów nadal jeździ samochodami ktore nie mają np. kurtym bocznych? 

80% w tym Ci, ktorzy mysla, ze maja ale tam sa niemieckie gazety.

Napisano

W nowych autach raczej nie, ale w starszych odpalaly bez zapietych pasow.

Teraz w wielu autach też. O odpaleniu decyduje czujnik obecności pasażera, nie pasy. Niektóre auta potrafią też inaczej napełniać poduszki w zależności od tego czy pasażer ma zapięte pasy czy nie.

Napisano
  • Autor

Wydaje mi się ża jak samochód się gniecie to pochłania energie i chyba wszystko jest dobrze do puki przedział pasażerski jest cały.

Dopóki.

Napisano

A swoją drogą to ilu autokącikowiczów nadal jeździ samochodami ktore nie mają np. kurtym bocznych? 

A takich, którzy nie mają ani jednej poduszki?

:yaya:

Napisano

Trochę prawdy o gwiazdach Euro NCAP i 4* dla Tipo.

Dobre :ok:

Edytowane przez mgd

Napisano

Dobre :ok:

Daje trochę jasności o tym co się dzieje.

Jeśli ktoś nie chce oglądać, to w skrócie - nie można porównywać gwiazdek z test 2016 do lat wcześniejszych (tych w których były zmiany zasad) + warto patrzeć na szczegóły % wyników testów. 

Napisano

Passek B7 ma 91% dla dorosłego i 77% dla dziecka

IMO słabo, szczególnie dla dziecka. Głupia Kia w teście z 2012 ma odpowiednio 89% i 88%...

Napisano

IMO słabo, szczególnie dla dziecka. Głupia Kia w teście z 2012 ma odpowiednio 89% i 88%...

Skąd pewność, że wynik procentowy z 2016 można porównać bezpośrednio z wynikiem z 2012? Na przestrzeni lat nie tylko same gwiazdki się zmieniały.

Napisano

Ja mam 3 letnią renówe i mam tylko poduszkę kierowcy :(

A odebrana 3 tygodnie temu nowa renówa ma abs,esp,hh i pare innych bajerów i tez tylko jednego jaśka

Edytowane przez BoRuCh

Napisano

W teście z 2010 roku, a to może mieć znaczenie.

Nie kupuj B8 w takim razie, bo ma mniej niż hejtnięte przez Ciebie Tipo  ;)

http://www.euroncap.com/en/results/vw/passat/7900

Ma więcej ;)

Ale nie kupiłbym B8 bo jest po prostu kiepski. A jak już usłyszałem od sprzedawcy ile sobie życzą za tą średniznę to w ogóle padłem, bo wleźli w poletko BMW 5 ;)

Napisano

Ma więcej ;)

Ale nie kupiłbym B8 bo jest po prostu kiepski. A jak już usłyszałem od sprzedawcy ile sobie życzą za tą średniznę to w ogóle padłem, bo wleźli w poletko BMW 5 ;)

VW dobrze wyposażony zaczyna się robić drogi, Skoda jeszcze jako tako.

Kodiaq w sumie wychodzi zadziwiająco tanio nawet wypasiony, zobaczymy co to za pudełko będzie, choć nie jestem grupą docelową.

Napisano

VW dobrze wyposażony zaczyna się robić drogi, Skoda jeszcze jako tako.

Kodiaq w sumie wychodzi zadziwiająco tanio nawet wypasiony, zobaczymy co to za pudełko będzie, choć nie jestem grupą docelową.

Ja myślę, że to sztucznie napompowana cena. Passek B8 ma gorszą skórę niż B7 i duuużo gorszą niż choćby B5 ;] (wersja skóra + alcantara), materiały w środku też bez szału, durne piano black, żeby się rysowało, kupę bajerów elektronicznych, przy czym wyświetlacz liczników jest po prostu kiepski, cukierkowy i przeszkadza (w audi jest super dla odmiany). nie można go fajnie skonfigurowac, jak np superba - nie ma nivo tylko od razu pełne adaptacyjne zawieszenie, albo takich rzeczy jak np isofix z przodu. 2.0 190KM z DSG ma strasznego laga... Jakoś w ogóle mnie nie zachwycił ten samochód. Może jak będzie kosztował 60kpln za parę lat to używkę kupię, ale proponowanych 170kpln w życiu bym za niego nie dał - za tą cenę mam BMW5.

Napisano

Ja mam 3 letnią renówe i mam tylko poduszkę kierowcy :(

A odebrana 3 tygodnie temu nowa renówa ma abs,esp,hh i pare innych bajerów i tez tylko jednego jaśka

dostawczak?  :hehe:

Napisano

Ja myślę, że to sztucznie napompowana cena. Passek B8 ma gorszą skórę niż B7 i duuużo gorszą niż choćby B5 ;] (wersja skóra + alcantara), materiały w środku też bez szału, durne piano black, żeby się rysowało, kupę bajerów elektronicznych, przy czym wyświetlacz liczników jest po prostu kiepski, cukierkowy i przeszkadza (w audi jest super dla odmiany). nie można go fajnie skonfigurowac, jak np superba - nie ma nivo tylko od razu pełne adaptacyjne zawieszenie, albo takich rzeczy jak np isofix z przodu. 2.0 190KM z DSG ma strasznego laga... Jakoś w ogóle mnie nie zachwycił ten samochód. Może jak będzie kosztował 60kpln za parę lat to używkę kupię, ale proponowanych 170kpln w życiu bym za niego nie dał - za tą cenę mam BMW5.

ale to chyba F10 które juz się kończy

BMW 5 G30 zaczyna sie PL cennik od 210tys. zł

Napisano

ale to chyba F10 które juz się kończy

BMW 5 G30 zaczyna sie PL cennik od 210tys. zł

F10 :ok: jest jednak milion razy lepszym autem niż passek ;)

G30 widziałem tylko na fotach, więc sie nie wypowiem.

Napisano

"W moim Mitsubishi mnie osobiście brzęczyk niezapiętych pasów doprowadza do ruiny nerwowej.

Jest problem u mnie na dzielnicy z parkowaniem, więc często zostawiam na zakazie auto, żeby wypakować zakupy. Zaraz wracam i szukam miejsca do parkowania. Toczę się 10km/h przez 500m, czasem 1km i muszę zapiąć pasy, bo by mi brzęczyk prześwidrował mózg    :facepalm:

Lepiej jest w Daewoo. Jest tylko ikonka. Chyba coś tam też brzęczy, ale krótko, może 5 sekund."

a widzisz a w moim oszukującym klientów OOOO brzęczyk od niezapiętych pasów pasażera jest upierdliwy nawet jak się połozy laptopa na siedzeniu, takie czułe ustrojstwo... ;)

Napisano

a widzisz a w moim oszukującym klientów OOOO brzęczyk od niezapiętych pasów pasażera jest upierdliwy nawet jak się połozy laptopa na siedzeniu, takie czułe ustrojstwo...

Laptop w Mitsubishi nie wzbudzi brzęczyka, ale już plecak w którym jest laptop, zasilacz do tego laptopa i jeszcze jakieś szpargały potrafi wywołać dzwonienie   :(   :no:

Edytowane przez Kravitz

Napisano

w końcu to dla bezpieczeństwa :)

Napisano
  • Autor

Ma więcej ;)

Nie no, passek b8 jest dużo bardziej nowoczesnym samochodem niż b7, a do tego jakość również ma duży plus.

Napisano

yakie to ma znaczenie ze przy predkosciach w miescie przy kolizji pasazerowie i owszem wyjda cali ale auto bedzie do kasacji

a przy predkosciach autostradowych wątpie czy cos z klatki kabiny pozostanie :(

Masz przeżyć i kupić następne, chyba nie myślisz że producentowi zależy żebyś naprawił a on nic z tego nie miał?

Wysłane z mojego PSP5453DUO przy użyciu Tapatalka

Napisano

Pokaz jaka kila ma auto za 55k ze 140KM ? :phi: 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.