Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

moc i moment ale..... opinia kury

Featured Replies

Napisano

Dla oninstów...

z folderu Kodiaqa :"

"Co sprawia, że auto przyspiesza dynamicznie ? Wcale nie duża pojemność skokowa czy moc, a wysoki i szybko dostępny moment obrotowy – właśnie ten parametr warto szczególnie wziąć pod uwagę podczas zakupu samochodu."

linka

na samym dole:

http://az749841.vo.msecnd.net/sitesplpl/alv1/71145492-d799-450f-8e15-94961e92535e/cennik-kodiaq.4fecb69ebf9ac5041305bb587052dfc2.pdf

Napisano

Ile mozna...

Kto ma jakiekolwiek pojecie o fizyce to juz dawno wie kiedy auto przyspiesza najlepiej. A kto nie ma to czyta i bezkrytycznie wierzy w foldery producentow...ewentualnie auto-swiat.

Edytowane przez A_Kras

Napisano

Ile mozna...

Kto ma jakiekolwiek pojecie o fizyce to juz dawno wie kiedy auto przyspiesza najlepiej. A kto nie ma to czyta i bezkrytycznie wierzy w foldery producentow...ewentualnie auto-swiat.

Ale tu chodzi o to jak auto przyspiesza wtedy gdy NIE przyspiesza najlepiej.

Napisano

Dla oninstów...

z folderu Kodiaqa :"

"Co sprawia, że auto przyspiesza dynamicznie ? Wcale nie duża pojemność skokowa czy moc, a wysoki i szybko dostępny moment obrotowy – właśnie ten parametr warto szczególnie wziąć pod uwagę podczas zakupu samochodu."

linka

na samym dole:

http://az749841.vo.msecnd.net/sitesplpl/alv1/71145492-d799-450f-8e15-94961e92535e/cennik-kodiaq.4fecb69ebf9ac5041305bb587052dfc2.pdf

Przyspieszenie "dynamiczne" to niekoniecznie "maksymalne". Tu się więc zgodzę - osobiście wolę auto, które ma mniej 0-100, ale za to przy 2500 rpm już jedzie bez potrzeby redukcji o 2 biegi.
Napisano

Marketingowy belkot. Wg producenckich katalogow kazde auto "przyspiesza dynamicznie" lub zapewnia "sportowe wrazenia"...

A w rzeczywistosci 13s do setki i strach sie zabrac za wyprzedzanie tira.

Edytowane przez A_Kras

Napisano

strach się bać to było w 126p albo innym podobnym wynalazku...nawet w fieście 45KM było słabo...

w samochodzie, który ma 13s nie powinno być najgorzej pod warunkiem, że się umi ;)

Napisano

strach się bać to było w 126p albo innym podobnym wynalazku...nawet w fieście 45KM było słabo...

w samochodzie, który ma 13s nie powinno być najgorzej pod warunkiem, że się umi ;)

13s do 100 to porażka nawet jak się umi i nie ma co tworzyć alternatywnej rzeczywistości.

Napisano

Nic nie tworze. Na codzień w trasie jeżdżę sedanem 280KM.

Ale jeździłem tez focusem 1.6, clio 75KM w automacie i innymi słabszymi i mocniejszymi. I w żadnym traumy nie przeżywałem oprócz rzeczonej fiesty. A 13s tragedia nie jest. Nie ma co tworzyć alternatywnej rzeczywistosci, ze jeździć da się tylko samochodami z przyspieszeniem pon. 10 s.

Napisano

13s do 100 to porażka nawet jak się umi i nie ma co tworzyć alternatywnej rzeczywistości.

to ja CI powiem, że przyjemnie mi się jeździ CC 899 jak wisiadam do niego;), mam wrażenie, że do setki lata, a setke robi chyba w ... 18 sekund;), ... na drugim biegu;) mam tez astre K 1.4 turbo co setke robi w 8.6 czy jakos tak i powiem Ci, że lubie CC899 pomykac po miescie;), dynamika ok, nie wspominam o tym, ze czasami parkuje ... prostopadle do chodnika;)

Napisano

ze jeździć da się

Da się też na letnich po śniegu ale chyba nie o to chodzi.

Jeśli przyjmujemy kryteria czy się da czy nie, to wszystkim się da.

i powiem Ci, że lubie CC899 pomykac po miescie;)

Miasto słowo klucz.

Rowerem też jest przyjemnie, a 100 nie osiąga wcale  ;)

Napisano

Jeździłem 2 dni słabszym autem - prawie dwukrotnie od obecnego. Wyprzedzanie połączone z planowaniem a i tak skończyło się na mruganiu z przeciwka :phi:

Jednak jazda razem z innymi i problem zupełnie znika.  Da się :oki:

Ps. rowerem 100km/h to też nie jest jakiś urban legend :phi:

Edytowane przez stig

Napisano

Jeszcze niedawno auta o takich osiągach były królami szos i nosiły dumny znaczek: Sporting.

;)

Napisano

No nie tak niedawno...to juz ze 20 lat bedzie :)

Dla mnie jakby wczoraj. Pamiętam jak nowym Polonezem jeździłem i jaki to był wypas.

:)

Napisano

Dla mnie jakby wczoraj. Pamiętam jak nowym Polonezem jeździłem i jaki to był wypas.

:)

Ja chciałem kupić nowego w 95 r., ale wstrzymali sprzedaż, choć stały na placu przy fabryce.

Kupiłem używanego, naprawdę wypasionego wtedy - wersja 1,6 GLE, seledynowy metalic i nawet szyby elektryczne miał ;]

Napisano

Ja chciałem kupić nowego w 95 r., ale wstrzymali sprzedaż, choć stały na placu przy fabryce.

Kupiłem używanego, naprawdę wypasionego wtedy - wersja 1,6 GLE, seledynowy metalic i nawet szyby elektryczne miał ;]

Moi rodzice kupili nowego 1.6 GLE właśnie w 1995-tym.

:ok:

Napisano

Jeszcze niedawno auta o takich osiągach były królami szos i nosiły dumny znaczek: Sporting.

;)

Bardzo trafnie.

By utrzymać ten status i nadążyć za natężeniem ruchu na drogach osiągi trzeba waloryzować  :phi:

Napisano

Ps. rowerem 100km/h to też nie jest jakiś urban legend

Po mieście może być problem mimo wszystko.

Z górki da się, nawet na mtb, ale ja na razie 80 km/h tylko  :(

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.