Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

STYCZEŃ - no i mamy o kolejny rok starsze auta

Featured Replies

Napisano

Styczeń przywitał nas mrozami -10oC , ale jest za to słonecznie  :oki:

Jak Wam odpaliły dzisiaj Cromki ? 

Napisano

Napiszę powtórkę z grudnia:

Może rzeczywiście zrobić wspólny roczny wątek np styczeń 2017 +

:)

u mnie tam było tylko -5.

No i szyby drapałem bo zapomniałem sobie kartonika zapodać.

Edytowane przez Bzyk

Napisano

Może rzeczywiście zrobić wspólny roczny wątek np styczeń 2017 +

Już kilka razy o tym pisałem, ale jest jak jest. Miesięcznica   ;)

u mnie tam było tylko -5.
No i szyby drapałem bo zapomniałem sobie kartonika zapodać.

Wczoraj i dziś było + 5 i piękne słońce. Idealne warunki do schłodzenia piwa w bagażniku   :ok:

Napisano

+7*C i opady deszczu.

Złomek tydzien nie ruszany.

Napisano
  • Autor

W południe u mnie było +3 , więc nie jest źle    ;)

Co do spam-wątku rocznego - obawiam się czy nie będzie jednak za obszerny , a jako że pojawiają się w nim sprawy techniczne to trudno potem będzie coś w nim znaleźć    :hmm:  

Napisano

Co do spam-wątku rocznego - obawiam się czy nie będzie jednak za obszerny , a jako że pojawiają się w nim sprawy techniczne to trudno potem będzie coś w nim znaleźć      

Teraz to dopiero jest bałagan. Porozrzucane chaotycznie wątki po całym kąciku. Jeśli ktoś będzie czegoś szukał, to trudno będzie mu się w tym połapać.

Jeden podwieszony wątek bardziej by to uporządkował i byłaby szansa na gorący temat   ;]

Napisano

eeeee tam, od razu marudzić.

w zeszłym roku szukałem - i przeszedłem przez 4 miesiące i nie znalazłem.

U góry jest szukajka: TEN wątek .

I już.

A śnieżek ma prószyć w tym tyg.

Napisano

u mnie też cały czas na plusie   ;] ....teraz widzę coś śniegu sypie lekko, a tak to jakby nie zima    ;l

Napisano

To moze nie śnieg,tylko białe myszki :phi: :phi: :phi:;l ;l ;l

Napisano

W Katowicach sypie śniegiem od 13 i to nie takim jak białe myszki    ;)    :hehe: . Croma przykryta w garażu kołderką :spi:   i panda znaczy melex w użytkowaniu.

Edytowane przez Fox03

Napisano

Croma przykryta w garażu kołderką :spi:   i panda znaczy melex w użytkowaniu.

Ty też podobnie jak ja - oszczędzasz Cromusie? hehehehe

U mnie podobnie - śpi.

Napisano

Jak widzę pogodę za oknem to by mi było żal cromę z garażu wyciągać. Pandy jakoś mi nie żal    :hehe:  , a jak widzę jakie piruety ludzie na drodze odstawiają bo trochę śniegu spadło :facepalm: , to zastanawiam się czy drugiej kołderki na cromcie nie narzucić    ;]

Edytowane przez Fox03

Napisano
  • Autor

A u mnie niemal codziennie oba pojazdy muszą być w ruchu , więc Croma nie ma co liczyć na odpoczynek ;)  

Napisano

ja to teraz tylko prawie do roboty zasuwam . Tam i z powrotem.

W zimie silnik w Cromali nie zdąrzy się nagrzać. Więc dogrzewam się benzyniakiem.

Croma to na pokaz do kościoła heheheh

Edytowane przez Bzyk

Napisano
  • Autor

No cóż , poniżej 10km w obecnych warunkach nawet przy nawiewie z temp. na min. silnik nie ma szans osiągnąć prawidłowej temperatury :sob:

Napisano

U mnie dziś -5 ,pali od strzała bestia :D

Napisano

No cóż , poniżej 10km w obecnych warunkach nawet przy nawiewie z temp. na min. silnik nie ma szans osiągnąć prawidłowej temperatury :sob:

ja mam 15 do roboty. Startuje autostradą 5 km i przy obecnej temp jadąc przepisowo - mam szansę przekroczyć 3/4 skali.

No chyba że go trochę potem na 3 tyś podciągnę

Napisano

Ja mam 10 km do pracy i przy obecnych temperaturach to też temperatura w okolicach 3/4 skali. Dlatego też szkoda mi crome męczyć, a panda w benzynie szybko temperaturę łapie i w miarę szybko w środku też jest ciepło.

Napisano

Ja mam 24 km do pracy ekspresówką ale wskazówka nawet nie drgnie w Cromie    :hehe:  :hehe:  :hehe: 

Napisano

chyba trza by było jak w starym fiacie - teksturką se atrapę zasłonić ;l

Napisano

A ja myślałem żeby przy okazji corocznej wymiany olejów wymienić termostat. Na odcinku 12km wskazówka nie osiąga pionu. Jak miałem do pracy 35km to zdążyło się nagrzać. Spalanie wtedy było na poziomie 6.1. Teraz to mi żre jak smok- średnio 6.5 l/100km. Widocznie tttm.

Napisano

To moja jest chyba zepsuta bo w taką pogodę i nie tylko, ostatnio życzy sobie 9 l/100 km. Do Cinsoftu chyba z reklamacją muszę jechać  ;)  :hehe:

Napisano

tak. w cinsofcie - cromy już w kolejce stoją :P

Nocek - poczytaj - 5 postów w górę. Chyba miałeś zepsuty bo się nagrzewał hehehe.

Napisano

Jakoś z tym muszę żyć:) fakt faktem panda 1.1 dmucha ciepłem już po 2km. A wskazówka staje do pionu po ok 5 w taką pogodę. Szkoda że w Kromce nie mam webasto

Napisano
  • Autor

Ja mam 10 km do pracy i przy obecnych temperaturach to też temperatura w okolicach 3/4 skali. Dlatego też szkoda mi crome męczyć, a panda w benzynie szybko temperaturę łapie i w miarę szybko w środku też jest ciepło.

Ja też coś koło tego , tyle że w drodze do pracy mam kilka podjazdów pod górkę więc do pionu pół działki tylko brakuje , ale za to spowrotem ledwo na wskaźniku do 70o dochodzi :)

Napisano
  • Autor

Ja mam 24 km do pracy ekspresówką ale wskazówka nawet nie drgnie w Cromie    :hehe:  :hehe:  :hehe:

No tak , pewnie w tym czasie odpoczywa sobie w garażu - trafiłem ?    :phi:

Napisano

ledwo na wskaźniku do 70o dochodzi :)

to teraz po 7-10 latach doszlismy do wniosku że croma powinna mieć 70 st w zimie na blacie. heheh

Kazu - jak tam twój pocisk w zimie//? z dogrzewaniem?

Napisano

Przepraszam ze sie wtracam ale cos chyba nie tak z grzaniem - kiedyś mialem vectre 1.9 i przy około -2 do 0 wskazowka podskakiwala na 70 po 6-7 minutach i juz lecialo cieple powietrze; a po nastepnych 2 było ustawowe 88; cała droga to 8km i 10 minut jazdy

Ps.

Ceed 2008 1.6 klekot nagrzewal się tak samo.

Ps2

Po ilu robiliscie/czysciliscie maszynowo wtryski?

Wysłane z mojego SM-J500FN

Napisano
  • Autor

@@kokosz - jakie trzymałeś obroty podczas jazdy ?

Co do wtrysków to u mnie 4 był zajechany po ledwo 100kkm przez syf z EGR-a i niesprawne klapki  ...

A propo's - dzisiaj na tradycyjnym dystansie do pracy silnik bez problemu załapał temperaturę roboczą , tyle że głównie ze względu na przedłużające się oczekiwanie aż tiry wyczołgają się pod górkę i bedzie można normalnie jechać dalej ;)

Napisano

@@kokosz - jakie trzymałeś obroty podczas jazdy ?

Co do wtrysków to u mnie 4 był zajechany po ledwo 100kkm przez syf z EGR-a i niesprawne klapki ...

Tradycyjnie zawsze powyżej 1800, jazda przez miasto więc góra 80km/h

Napisano

No tak , pewnie w tym czasie odpoczywa sobie w garażu - trafiłem ?    :phi:

Dokładnie.... na co dzień mam i30 więc Croma od swięta jest wyciągana z garażu      :phi:   i to jak nie pada   :hehe:   w zeszłym roku zrobiłem nią 4 tys km    :facepalm:   a dwa lata temu 2 tys   :(

Edytowane przez Lisek

Napisano

Widzę że zaraz zrobimy jakieś podforum.

Ja jakis czas temu kupiłem od " dziadka" starą ibizę. Miała przez 10 lat - 50 kkm.

Teraz u mnie, podobnie jak u was jest to benzyniak na zime - a croma - pod kocem ogrzewa się przy minus 12  :)

Napisano

Dokładnie.... na co dzień mam i30 więc Croma od swięta jest wyciągana z garażu :phi: i to jak nie pada :hehe: w zeszłym roku zrobiłem nią 4 tys km :facepalm: a dwa lata temu 2 tys :(

Ja klekotem a3 1996 zrobiłem 6k w 3 lata, teraz robi 20km na tydzień (ma bazę i po 5 dniach do domu)

Napisano

Aż żal patrzeć   :(   :(   :(

Napisano

przez moment myślałem, że ktoś navigacje uszkodził, ale chyba tylko ktoś panel ze zwykłego radia zerwał, bo to wersja bieda wersja z manualna klimą

Napisano

Tak model po lifcie ( 2008...) - więc może kradziona ... szkoda patrzeć jak niszczeje    :(  

• 2 tygodnie później...
Napisano

daj za moją 25k i bierz :]

Napisano

Na stilokąciku jest gość, który jak go poprosić to sprawdza vin fiatów.

Tak patrze na zdjęcia z tego ogłoszenia i niestety muszę stwierdzić, że Cromy strasznie brzydkie są, albo są bardzo niefotogeniczne ;]

Moja była jakaś ładniejsza ;)

Napisano

Do PiotrekPanda napisz.

Napisano
  • Autor
18 godzin temu, tom111 napisał:

Tak patrze na zdjęcia z tego ogłoszenia i niestety muszę stwierdzić, że Cromy strasznie brzydkie są, albo są bardzo niefotogeniczne ;]

Moja była jakaś ładniejsza

Moja jest nadal ładna :skromny: , ale te po lifcie wyglądają z przodu faktycznie niespecjalnie - prawie jak Grande Punto :phi:

Napisano

VIN rozkodowany - wiele nie mówi ;)

Co do wyglądy - większości osób sie podoba bardzo moja Croma Czarna na 18" ;)

Wiekszość jest na 16 w polsce -słabo do tego dużego auta. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.