Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fiat Bravo 1.6 50000km w 19 miesięcy

Featured Replies

Napisano

Wszyscy się chwalą i to ja to zrobię
Bravo 2 z 2008 roku 1.6D 105@133KM
Na blacie już 214000km z czego 50000km u mnie
Spalanie lekko mniej niż 5l (głównie trasa + ecodriving)
2 awarie
1) termostat (200zł z wymianą na oryginał)
2) EGR (350zł)
2x spalone światła mijania, 1 x wymiana klocków
Wymiana oleju i filtrów co 10-15 tys km
Największa wada to trzeszczące plastiki kokpitu zimą.

Napisano

Byle tak dalej, niech się sprawuje. Co prawda do Fiata mam ogromną awersję, ale skoro Ci pasuje to tylko się cieszyć. Spalanie też rewelacyjne, te silniki potrafią być oszczędne, oby tylko za chwilę jakiś wtrysk czy dwumasa nie zjadły oszczędności z kilku lat ;) 

Napisano

Mam Bravo II 1.4 T-JET z 2007 roku. Do zeszłego roku jeździł nim ojciec. Przejechał 90 tyś km. przez 7 lat. W tym czasie pękła sprężyna w przednim zawieszeniu i padła listwa wtryskowa od LPG. Więcej nie pamiętam. Od jakiegoś czasu zaczął uciekać płyn chłodzący, ale po rozebraniu kilku elementów i ponownym złożeniu nic nie leci :) Pali to lekko ponad 10 litrów LPG. Zgadzam się z @cypajak co do trzeszczących plastików.

Napisano

To ja nie wiem kto wam składał te Bravo, bo u mnie nic nie trzeszczy :) Za to przy tych temperaturach odzywa mi się czasem zawieszenie pomimo że nie ma luzów.

Napisano

A mój tjet w okolicach 100kkm dwie awarie złapał. Polosie do wymiany i linki w skrzyni biegów. Reszta na razie śmiga.

Napisano

Pokazywałeś stalówki jak z okrągłych zamieniły się w kwadrat to nie dziwota że półosie nie dały rady ;]

Napisano

Czyli Stilo, Cromę i Bravo II trapi ten sam problem, trzeszcząca decha. A myślałem całkiem poważnie nad przesiadką do Bravo ;) 

Napisano
Czyli Stilo, Cromę i Bravo II trapi ten sam problem, trzeszcząca decha. A myślałem całkiem poważnie nad przesiadką do Bravo [emoji6] 

U mnie raczej nie trzeszczy
Napisano
10 godzin temu, bochumil napisał:

Czyli Stilo, Cromę i Bravo II trapi ten sam problem, trzeszcząca decha. A myślałem całkiem poważnie nad przesiadką do Bravo ;) 

nie powiedziałbym. U mnie w dziesięcioletnim Bravo nic nie skrzypi, ani nie trzeszczy w środku. Kiedyś dawno temu, jeszcze na gwarancji zaczęły dochodzić stuki z okolic słupka i mi to poprawiali. I tyle.

Napisano
11 godzin temu, bochumil napisał:

Cromę sprzedałem przy 240kkm - nic nie trzeszczało.

Freemont ma ponad 200kkm - również cisza.

Napisano
  • Autor

przy -20 na dworze i gdy silnik nie złapie swojej temp roboczej to trzeszczy jak jasna cholera.
Gdy się już nagrzeje jest ok

Napisano

U mnie nie tyle trzeszczy co "strzela". Zjawisko występuje latem przy wysokich temperaturach kiedy włączam klimę oraz zimą kiedy włączam ciepły nawiew. To ponoć częsta przypadłość w Stilo.

Napisano
2 minuty temu, bochumil napisał:

U mnie nie tyle trzeszczy co "strzela". Zjawisko występuje latem przy wysokich temperaturach kiedy włączam klimę oraz zimą kiedy włączam ciepły nawiew. To ponoć częsta przypadłość w Stilo.

faktycznie w Stilo tak miałem. Tak samo mam w Kiji, w której plastiki są strasznie tandetne. Ale w Bravo nic nie strzela

Napisano

jedynie konsola środkowa skrzypiała przy drążku zmiany biegów a tak to cisza kompletna mimo 100 tkm na 18 calowych kołach.

Napisano

Osłona słupka skrzypiała - wystarczyło podkleić i cisza. Auto bezawaryjne.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.