Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Auta z BARDZO niską utratą wartości.

Featured Replies

Napisano
Godzinę temu, slawek_l_83 napisał:

A nowa to mnóstwo kosztowała - trzeba być wariatem by kupować nowe Renault :)

w 2008 zapłaciłem za nową LIII (rok produkcji 2008) 62 tys zło - wersja expresion 2.0 benzyna z z metalikiem... wariatem mówisz?

Napisano
w 2008 zapłaciłem za nową LIII (rok produkcji 2008) 62 tys zło - wersja expresion 2.0 benzyna z z metalikiem... wariatem mówisz?

Yyy mi sie wydawalo ze Laguny zawsze kolo 100 byly megane kolo 65.

Go Hard or Go Home

Napisano
37 minut temu, slawek_l_83 napisał:

Yyy mi sie wydawalo ze Laguny zawsze kolo 100 byly megane kolo 65.

Za 108? tys była wersja z mocniejszym dieslem w najbogatszej specyfikacji....

Ale przyznaję że wyrwalem za ta cenę bo dealerowi zalezalo żeby sprzedac ten konkretny egzemparz...... a po drugie zbiegły się (co było wyjatkowe) dwie promocje które  (być może poprzez błąd regulaminu?) nie wykluczały się...

Ale cena byla wówczas rewelacyjna i pamiętam że chyba 3 niedowiarkom pokazywałem fakturę ;) 

Napisano
5 godzin temu, slawek_l_83 napisał:

Co do Laguny 2 mam inne zdanie... kupione za 18kzł 2,5 roku temu teraz mam kupca za 16kzł :)

I co z tego wynika ?

Nic.

Napisano
Godzinę temu, Dembu napisał:

I co z tego wynika ?

Nic.

Ze jeszcze lepiej byloby wtedy kupic Lagune I za 5kPLN, pewnie bylaby nadal tyle samo warta ;]

Napisano
Ale przyznaję że wyrwalem za ta cenę bo dealerowi zalezalo żeby sprzedac ten konkretny egzemparz...... a po drugie zbiegły się (co było wyjatkowe) dwie promocje które  (być może poprzez błąd regulaminu?) nie wykluczały się...
Ale cena byla wówczas rewelacyjna i pamiętam że chyba 3 niedowiarkom pokazywałem fakturę [emoji6] 

Dlatego lubię toyote. Nie wyskoczy mi na forum jakiś cwaniak co zapłacił za to samo 20kzl mniej...
Napisano
51 minut temu, bielaPL napisał:

Dlatego lubię toyote. Nie wyskoczy mi na forum jakiś cwaniak co zapłacił za to samo 20kzl mniej...

Ale za to może wyskoczyć jakiś cwaniak, który napisze, że w cenie yarisa z wyposażeniem ciut lepszym niż podstawowe (co nie znaczy że bogatym) kupił nową lagunę :lol:

Napisano
2 godziny temu, bielaPL napisał:

Hm a ja jednak uważam że to miło zapłacić mniej..... - ale co kto woli ;) 

Napisano
2 godziny temu, bielaPL napisał:

Popraw mnie, jeżeli się mylę, ale to chyba właśnie toyota dawała "starym" klientom darmowe przeglądy liczone w grubych tzł w ramach rekompensaty za kampanię reklamową z obniżonymi cenami na bieżące modele. Klienci kupujący kilka m-cy wcześniej przepłacali kilka/naście tzł.

Napisano
7 godzin temu, Pyrekcb napisał:

Popraw mnie, jeżeli się mylę, ale to chyba właśnie toyota dawała "starym" klientom darmowe przeglądy liczone w grubych tzł w ramach rekompensaty za kampanię reklamową z obniżonymi cenami na bieżące modele. Klienci kupujący kilka m-cy wcześniej przepłacali kilka/naście tzł.

a to jedna akcja może była ;)

Napisano
14 godzin temu, delco napisał:

Ale cena byla wówczas rewelacyjna i pamiętam że chyba 3 niedowiarkom pokazywałem fakturę ;) 

Zgadzam się też nie mógłbym uwierzyć bo znajomy w 2009 brał Megane 1.6 i płacił koło 63kzł a wcale jakiegoś mega wypasu nie ma :)

Cena zajeb... ;)

Napisano
10 godzin temu, iwik napisał:

Ale za to może wyskoczyć jakiś cwaniak, który napisze, że w cenie yarisa z wyposażeniem ciut lepszym niż podstawowe (co nie znaczy że bogatym) kupił nową lagunę :lol:

Dokładnie tak to wygląda, już tu pisałem rok temu na wyprzedaży koleżanka z pracy dała 62kzł za Yarisa 1.3 a tu kolega wyskakuje z Laguną w tej cenie :)

Ps. co do Toyoty to są rabaty ale dla b.dobrych znajomych - nie będę pisał ile ziomek ugra kupując Avensisa...

Napisano
4 minuty temu, slawek_l_83 napisał:

Dokładnie tak to wygląda, już tu pisałem rok temu na wyprzedaży koleżanka z pracy dała 62kzł za Yarisa 1.3 a tu kolega wyskakuje z Laguną w tej cenie :)

Ps. co do Toyoty to są rabaty ale dla b.dobrych znajomych - nie będę pisał ile ziomek ugra kupując Avensisa...

fakt... życie jest niesprawiedliwe

dawaj za ile tego avensisa wziął :)

Napisano
2 minuty temu, bielaPL napisał:

fakt... życie jest niesprawiedliwe

dawaj za ile tego avensisa wziął :)

Od ceny wyjściowej 15% ale układy i układziki wóda itp...

ps. jakieś dodatki dostał do tego jeszcze...

Edytowane przez slawek_l_83

Napisano
3 minuty temu, slawek_l_83 napisał:

Od ceny wyjściowej 15% ale układy i układziki wóda itp...

ps. jakieś dodatki dostał do tego jeszcze...

Przezywacie ta utrate wartosci, jak byscie co pol roku kupowali nowe auto w salonie ;]

Ludzie opowiadaja rozne pierdoly...

Poza tym rabat zalezy od tak wielu rzeczy, ze jeden dostanie na Avensisa 1kPLN i dywaniki, a drugi z 20kPLN.

Przy czym pierwszy kupi wersje zaslepka  z biezacego rocznika, a drugi jakis wypas w dieslu na wyprzedazy...

I kto lepiej na tym wyszedl? :hehe:

Napisano

Jak kogoś boli utrata wartości, to niech kupuje tylko 10 letnie. Nie wiem po co ta dyskusja, chyba że takie hobby masochizm , to jest odpowiedni wątek na HP

Napisano
17 minut temu, Rado_ napisał:

Jak kogoś boli utrata wartości, to niech kupuje tylko 10 letnie. Nie wiem po co ta dyskusja, chyba że takie hobby masochizm , to jest odpowiedni wątek na HP

najlepsze jest, że utrata wartości nowych właśnie najbardziej boli tych, co kupują dziesięcioletnie ;]

Napisano
1 minutę temu, maro_t napisał:

najlepsze jest, że utrata wartości nowych właśnie najbardziej boli tych, co kupują dziesięcioletnie ;]

Tez to zauważyłem, najwiecej o rabatach, utracie wartości i upadkach z lawet maja do powiedzenia amatorzy używanych autek.

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, Maciej__ napisał:

Przezywacie ta utrate wartosci, jak byscie co pol roku kupowali nowe auto w salonie ;]

Utrata wartości to jeden z większych kosztów posiadania auta.

Jak kogoś stać, by nie brać tego pod uwagę, to problemu nie ma.

Napisano
9 minut temu, mrBEAN napisał:

Chyba, że ktoś dużo jeździ, to wtedy większym kosztem po kilku latach staje się paliwo. :skromny:

Napisano
15 minut temu, mrBEAN napisał:

Kupujac nowy to jest oczywista oczywistość, więc jak mnie nie stać, nie kupuje nowego

Napisano
  • Autor
Teraz, Rado_ napisał:

Kupujac nowy to jest oczywista oczywistość, więc jak mnie nie stać, nie kupuje nowego

O czym Ty do mnie rozmawiasz :)

Mnie stać na zakup Octavii, ale nie stać na zakup 5er.

Wg. Twojej logiki, stać mnie na nowy czy nie?

7 minut temu, rwIcIk napisał:

Chyba, że ktoś dużo jeździ, to wtedy większym kosztem po kilku latach staje się paliwo. :skromny:

Dlatego napisałem "jednym z większych". Też robię statystyki ;)

Napisano
1 godzinę temu, Maciej__ napisał:

Ludzie opowiadaja rozne pierdoly...

Poza tym rabat zalezy od tak wielu rzeczy, ze jeden dostanie na Avensisa 1kPLN i dywaniki, a drugi z 20kPLN.

Przy czym pierwszy kupi wersje zaslepka  z biezacego rocznika, a drugi jakis wypas w dieslu na wyprzedazy...

I kto lepiej na tym wyszedl? :hehe:

Ja miałem tylko Punto od nowości - zapłaciliśmy w 2000r za niego 37500zł a w 2014 sprzedałem za 5300zł :)

Napisano
17 minut temu, slawek_l_83 napisał:

Ja miałem tylko Punto od nowości - zapłaciliśmy w 2000r za niego 37500zł a w 2014 sprzedałem za 5300zł :)

Czyli utrata wartosci to bylo niewiele ponad 2kPLN rocznie...

Tyle co nic :ok:

Napisano
48 minut temu, mrBEAN napisał:

O czym Ty do mnie rozmawiasz :)

Mnie stać na zakup Octavii, ale nie stać na zakup 5er.

Wg. Twojej logiki, stać mnie na nowy czy nie?

Nie rozumiem również, jak i nie wiem co to 5er:nie_wiem:

Napisano
41 minut temu, Maciej__ napisał:

Czyli utrata wartosci to bylo niewiele ponad 2kPLN rocznie...

Tyle co nic :ok:

Dokładnie, jak brać nowe auto to tylko na dłużej dla prywatnego użytku wtedy spadek jest pomijalny, tylko pytanie czy któreś auto z obecnie produkowanych wytrzyma 15lat bez kosztownych awarii :)

Bo w Punto najkosztowniejszą awarią była wymiana amortyzatorów w przodzie, później przekaźnik od pompy paliwa :)

Awarii alternatora i innych pierdół nie miałem.

Napisano
9 godzin temu, slawek_l_83 napisał:

Zgadzam się też nie mógłbym uwierzyć bo znajomy w 2009 brał Megane 1.6 i płacił koło 63kzł a wcale jakiegoś mega wypasu nie ma :)

Cena zajeb... ;)

mialem megane 2009 coupe z TCE180. normalnie zamowiona z fabryki. ze wszystkimi pakietami poza xenon i szklany dach... zaplacilem 66 brutto. pamietam dokladnie, bo przez cenę i rabaty wlasnie się zdecydowałem. w tamtym czasie, nic zbliżonego nawet u konkurencji nie bylo w tej cenie (tylko jakies 1.4 turbawki z takim se wyposażeniem).

Napisano

Procenty też nic nie znaczą. Np skuter chiński 5000zl utrata po roku 50% niech będzie czyli 2500. Japoński 20tys utrata 15% czyli 3000. Wychodzi ze skuterami z 15% utrata wartości fizycznie tej kasy stracił więcej... :)
Napisano
  • Autor
6 minut temu, bielaPL napisał:

Procenty też nic nie znaczą. Np skuter chiński 5000zl utrata po roku 50% niech będzie czyli 2500. Japoński 20tys utrata 15% czyli 3000. Wychodzi ze skuterami z 15% utrata wartości fizycznie tej kasy stracił więcej... :)

Za 500 zł więcej wolę jeździć tym japońskim ;)

Napisano
10 godzin temu, mrBEAN napisał:

Za 500 zł więcej wolę jeździć tym japońskim ;)

to było przerysowane, chinole nie lecą 50% w dół po 1 roku :) poza tym trzeba mieć te 20 klocków na start...

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, bielaPL napisał:

to było przerysowane, chinole nie lecą 50% w dół po 1 roku :) poza tym trzeba mieć te 20 klocków na start...

To po co dOOpę zawracasz ;] ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.