Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rodzinne dynamiczne z jajami i ekonomiczne do stówki

Featured Replies

Napisano
3 minuty temu, trzepol napisał:

A gdzie jaja :) ?  Vany mi wogole nie leżą.

Wiesz, S-Max z najniższym silnikiem, z najgorszym wyposażeniem kosztuje 108. Wersja titanium z silnikiem kosztuje 150.

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, format napisał:

No to zmienia postać rzeczy, jeśli z jednej strony dodajesz graty z innego auta, ale procesu nie powtarzasz vice versa.

Generalnie w Elite masz półskórę w standardzie, czyli odejmujesz 5000. Jeśli wystarczy ci nawigacja z własnego telefonu poprzez android auto / apple car to nie musisz kupować navi. Masz drugie minus 5000.

Jak odejme navi to nie fair bo w leonie to jest. Poza tym zapewne wyswietlacz tez nie bedzie wtedy 8 cali.  

Poza tym pieniadze to nie wszystko :D  Jak narazie mnie Leon bardziej przekonuje chyba, ze podobna wersja Opla bedzie z 10tys tansza to bede myslal o niej... 

Te oplowskie 1.4 T duzo rozni sie od poprzedniego, ktory mial LPG ? Mysle aby moze cos pod gaz brac.

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, format napisał:

Wiesz, S-Max z najniższym silnikiem, z najgorszym wyposażeniem kosztuje 108. Wersja titanium z silnikiem kosztuje 150.

Czyli trzeba miec jaja aby je kupic :D

Napisano

Jak odejme navi to nie fair bo w leonie to jest.

No ale z android auto podpinasz swój telefon i masz nawigację z google maps na ekranie samochodu. To jest lepsze rozwiązanie od wbudowanych navi, bo google mapsy są jednak znacznie bardziej aktualne i całkiem mądrze prowadzą (obciążenie dróg, korki itd)

Poza tym zapewne wyswietlacz tez nie bedzie wtedy 8 cali.

Jeśli to czy będziesz miał 7 czy 8 robi Ci różnicę to oczywiście.

Poza tym pieniadze to nie wszystko

Oczywiście, ale o gustach nie ma sensu dyskutować.

Napisano

Po co w zasadzie patrzeć na parametr spalania? Przecież wszystkie nowe auta z silnikami benzynowymi o podobnej mocy i gabarytach będą palić prawie identycznie. 

Napisano
52 minuty temu, trzepol napisał:

Jak odejme navi to nie fair bo w leonie to jest. Poza tym zapewne wyswietlacz tez nie bedzie wtedy 8 cali.  

Będzie. Np w Touranie wersja z fabryczną navi i bez różni się tylko opisem przycisków. Ekran i wielkość ta sama...

IMO obecnie nie widzę sensu dopłaty kasy za fabryczną navi...

Napisano
Godzinę temu, trzepol napisał:

Te oplowskie 1.4 T duzo rozni sie od poprzedniego, ktory mial LPG ? Mysle aby moze cos pod gaz brac.

Rozni, w tym nowym jest juz wtrysk bezposredni, wiec do LPG to srednio.

W Leonie chyba tez zaden silnik sie pod gaz nie nadaje.

Edytowane przez Maciej__

Napisano
Godzinę temu, trzepol napisał:

To inny silnik z bezpośrednim wtryskiem, wię raczej nie do gazu.

Napisano

Będzie. Np w Touranie wersja z fabryczną navi i bez różni się tylko opisem przycisków. Ekran i wielkość ta sama...

Kolega mówi raczej o oplu. Pomijając wersje ascetyczne 7" to standard, upgrade do navi robi z tego 8"

tapatalked

Napisano
20 godzin temu, K3 napisał:

Też nie widzę sensu dopłacana za fabryczną navi jeżeli nie jeździ się regularnie za granicę. Przy jeździe głównie po kraju lepiej dokupić obsługę Mirror Link/ Apple car play i nawigacja ze smartfona działa bardzo dobrze. Odpada kwestia abonamentów za informacje o ruchu drogowym, opłat za aktualizacje map. Jedyny minus smartfonowej jest przy wyjeździe za granicę - transfer danych w roamingu kosztuje sporo.

Napisano
17 minut temu, Manx napisał:

Jedyny minus smartfonowej jest przy wyjeździe za granicę - transfer danych w roamingu kosztuje sporo.

Można ściągnąć mapę offline, ponadto od 1 lipca nie ma roamingu (tak, wiem, transmisja nie liczy się w pakiety tak jak w Polsce, ale generalnie koszty są okołozerowe za takie ilości danych).

Napisano
Godzinę temu, format napisał:

Można ściągnąć mapę offline, ponadto od 1 lipca nie ma roamingu (tak, wiem, transmisja nie liczy się w pakiety tak jak w Polsce, ale generalnie koszty są okołozerowe za takie ilości danych).

Owszem tak - można offline, ale nie masz wtedy pełnej swobody, którędy jedziesz. W aplikacji Google Maps sciągasz sobie obszary offline, a w Mapach w iOS zapamiętuje obszary, które przeglądałeś. Ja mam apple i zawsze to tak ogarniałem, że będąc pod WIFI gdzieś oglądałem sobie mapę tego co mnie interesowało, ustawiałem trasę , a potem jechałem już offline. W zeszłym roku czesi zrobili mi numer bo trasę zaplanowałem, wsiedliśmy do samochodu i był objazd koło Pragi. Nawigacja się zgubiła bo była offline i nie była w stanie znaleźć nowej trasy. W efekcie jechałem na czuja i na drogowskazy - jak za dawnych czasów ;) To że masz mapę na stałe w pamięci i nie potrzebujesz do tego internetu, to jedyna zaleta prawdziwej fabrycznej nawigacji. Pod każdym innym względem aplikacje z mapami są od niej lepsze.

Napisano
10 minut temu, Manx napisał:

Ja mam apple i zawsze to tak ogarniałem

Rozumiem, niestety w Android tego problemu nie masz, ładujesz offline większy teren i działa na nim nawigacja offline. Inna sprawa, że jednak całkiem dziwi mnie to że jako dumny właściciel najdroższego telefonu na rynku wolałeś kluczyć na pałę po jakichś czeskich krzakach zamiast włączyć dane w roamingu, pociągnąć nową i te dane wyłączyć. Zeszłoroczne ceny to bodaj 20 centów za megabajt. Wyznaczenie trasy pewnie nie zje więcej niż 100kB.

Napisano
7 minut temu, Manx napisał:

Owszem tak - można offline, ale nie masz wtedy pełnej swobody, którędy jedziesz. W aplikacji Google Maps sciągasz sobie obszary offline, a w Mapach w iOS zapamiętuje obszary, które przeglądałeś. Ja mam apple i zawsze to tak ogarniałem, że będąc pod WIFI gdzieś oglądałem sobie mapę tego co mnie interesowało, ustawiałem trasę , a potem jechałem już offline. W zeszłym roku czesi zrobili mi numer bo trasę zaplanowałem, wsiedliśmy do samochodu i był objazd koło Pragi. Nawigacja się zgubiła bo była offline i nie była w stanie znaleźć nowej trasy. W efekcie jechałem na czuja i na drogowskazy - jak za dawnych czasów ;) To że masz mapę na stałe w pamięci i nie potrzebujesz do tego internetu, to jedyna zaleta prawdziwej fabrycznej nawigacji. Pod każdym innym względem aplikacje z mapami są od niej lepsze.

Wiesz że są jeszcze inne aplikacje do nawigacji, nie tylko apple/google maps? HERE WeGo przychodzi mi jako pierwsze do głowy z tych darmowych i zdatnych do użytku. 

Nigdy w życiu bym nie dopłacił żeby mieć nawigację fabryczną.

Napisano
Teraz, grogi napisał:

HERE WeGo przychodzi mi jako pierwsze do głowy z tych darmowych i zdatnych do użytku

Certyfikowana android auto?

Napisano
1 minutę temu, format napisał:

Domyślam się, że to pytanie retoryczne :D

Napisano
35 minut temu, format napisał:

Obecnie tylko Google Maps...

Napisano
Godzinę temu, grogi napisał:

Wiesz że są jeszcze inne aplikacje do nawigacji, nie tylko apple/google maps? HERE WeGo przychodzi mi jako pierwsze do głowy z tych darmowych i zdatnych do użytku. 

Nigdy w życiu bym nie dopłacił żeby mieć nawigację fabryczną.

Tak - wiem że jest na rynku pełno aplikacji z mapą, ale co z nich za pożytek jak trzeba jak za króla ćwieczka dawać uchwyt na szybę i śledzić aplikację ma małym ekraniku telefonu i patrzeć na te wszędobylskie kable.

Na dziś tylko trzy nawigacje współpracują z Android Auto/ Apple Car Play i mogą tym samym imitować fabryczną nawigację, tj na ekranie radia:

- Google Maps (darmowa)

- Maps od Apple (darmowa)

- Sygic (płatna)

Z Apple Car Play działa tylko Maps od Apple.

Napisano
1 godzinę temu, format napisał:

Rozumiem, niestety w Android tego problemu nie masz, ładujesz offline większy teren i działa na nim nawigacja offline. Inna sprawa, że jednak całkiem dziwi mnie to że jako dumny właściciel najdroższego telefonu na rynku wolałeś kluczyć na pałę po jakichś czeskich krzakach zamiast włączyć dane w roamingu, pociągnąć nową i te dane wyłączyć. Zeszłoroczne ceny to bodaj 20 centów za megabajt. Wyznaczenie trasy pewnie nie zje więcej niż 100kB.

A po co aż tyle złośliwości?

Sprytnie zablokowałem sobie u operatora transmisję danych w roamingu i bym i tak nie sciągnął :phi: Z Pragi do granicy z Polską trudno się zgubić, więc wielki problem to nie był ;)

Napisano
  • Autor
22 godziny temu, 62545tomasz napisał:

ujezdzam 1.4 turbo 125 koni i daje rade;)

Jechalem takim w leonie i nie jest zle, moze nie ciagnie jak moje 1.9 CDTI ale jest dynamiczny. Zawsze mozna go podciagnac zapewne na 150-160KM :)

Napisano
1 minutę temu, trzepol napisał:

Jechalem takim w leonie i nie jest zle, moze nie ciagnie jak moje 1.9 CDTI ale jest dynamiczny. Zawsze mozna go podciagnac zapewne na 150-160KM :)

Mysle, ze tylko Ci sie wydaje, ze 1.9 cdti jezdzi lepiej ;]

NIestety ale diesel zazwyczajsprawia wrazenie szybszego niz jest w rzeczywistosci ;) 

Napisano
  • Autor
Teraz, Maciej__ napisał:

Mysle, ze tylko Ci sie wydaje, ze 1.9 cdti jezdzi lepiej ;]

NIestety ale diesel zazwyczajsprawia wrazenie szybszego niz jest w rzeczywistosci ;) 

Wiem o tym juz patrzac na dane techniczne Leon mial 1s do 100 mniej. Mimo wszystko moment w dieslu robi efekt odczucia przyspieszania.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.