Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra sedan czyli Cruze 2018 - kryzys

Featured Replies

Napisano

GM Holden Astra - czyli Chevy Cruze ...

Stylistycznie okropne...

d5a7666ca6f6be0cc7c1aaf3cdc203e3.jpg

398d36277874c267975954dd1d4c991a.jpg

9d970af4bf08234b810bba6894f6f29f.jpg

51ddfe9c75277075bb2ff4d33974dc6c.jpg

6fac25b210893475eb45f8344564fe67.jpg

61c2f19f839aaf654e0e85bfd4c2df82.jpg

Jeden silnik 1.4l T - 150KM za 57k PLN, klepane w GM Korea na ta czesc swiata..

Kryzys w GM Chevy pomieszany z Opel.. tfu Pug, stylistyka ze starej Hyundai Elantra... musi umrzec..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Napisano

U nas sporo Cruze'ów się pojawia. Mi osobiście się podoba, jako małe, ekonomiczne auto. Oczywiście już jest dostępny z dieselem 1.6.

Napisano

Szkoda bo chyba cos nie wyszlo. Ciekawe czy w EU bedzie taka sama wersja :hmm: Poprzedni Cruze to bardzo ladny sedan.

Napisano
  • Autor
U nas sporo Cruze'ów się pojawia. Mi osobiście się podoba, jako małe, ekonomiczne auto. Oczywiście już jest dostępny z dieselem 1.6.

Mnie się bardziej oryginał lepiej jeździ z 1.6lT. Temu trochę brakuje [emoji36] IMVHO

Sent from my iCrap using Tapacrap
Napisano
  • Autor
Szkoda bo chyba cos nie wyszlo. Ciekawe czy w EU bedzie taka sama wersja :hmm: Poprzedni Cruze to bardzo ladny sedan.

Raczej nie, GM nie będzie nic pakował w EU oprócz Caddy. Teraz nawet Astra EU już nie jest GM wiec nie widzę jak [emoji848]

Napisano
7 godzin temu, OZI napisał:

BTW Czemu podajesz lokalne ceny przeliczone za złotówki? To jest oderwane od rzeczywistości i nic nie wnosi do tematu :facepalm:

Napisano
Teraz, Zbynek napisał:

BTW Czemu podajesz lokalne ceny przeliczone za złotówki? To jest oderwane od rzeczywistości i nic nie wnosi do tematu :facepalm:

Bo do niedawna zarzucali mu, że podaje w dolarach australijskich ;]

Napisano
3 minuty temu, rwIcIk napisał:

Bo do niedawna zarzucali mu, że podaje w dolarach australijskich ;]

Po tylu postach OZI-ego wszyscy na AK już wiedzą że Australia to kraj mlekiem i miodem płynący, a samochody są za pół-darmo. Teraz staje się to nudne i drażniące jak niegdyś posty Jay-a i Norasa.

Napisano
Teraz, Zbynek napisał:

Po tylu postach OZI-ego wszyscy na AK już wiedzą że Australia to kraj mlekiem i miodem płynący, a samochody są za pół-darmo. Teraz staje się to nudne i drażniące jak niegdyś posty Jay-a i Norasa.

Dziwnie to odbierasz.

Recenzja, jak recenzja, ale pozwala ocenić auto także z perspektywy innego rynku. :ok:

p.s. Moja rada- masz dość, to nie wchodź i nie czytaj tych postów. 

Napisano
9 minut temu, Zbynek napisał:

Czemu nic nie wnosi? Pokazuje kontrast cen na świecie, uświadamia nam ile nasze kraje dymają nas w pupę na podatkach.

Napisano
7 godzin temu, OZI napisał:

GM Holden Astra - czyli Chevy Cruze ...

Stylistycznie okropne...

Kryzys w GM Chevy pomieszany z Opel.. tfu Pug, stylistyka ze starej Hyundai Elantra... musi umrzec..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Przód i środek dla mnie okej, tył już lepiej wygląda w starszym modelu Astry. Ten nowy tyłek to pierwsze skojarzenie dla mnie stara Corolla.

Edytowane przez spad

Napisano
  • Autor

Przód i środek dla mnie okej, tył już lepiej wygląda w starszym modelu Astry. Ten nowy tyłek to pierwsze skojarzenie dla mnie stara Corolla.

2010 Elantra. Jeśli się nie mylę oba auta - 2017 Cruze/Astra sedan maja tego samego faceta od design który dla Hyundai robił wcześniej.

e75d3e4b1d1de66389198ad125a73c59.jpg

875231732b230daf63f4d558d7519917.jpg

Napisano
25 minut temu, Zbynek napisał:

Masz możliwość dodania @OZI do ignorowanych jeśli to że podaje ceny samochodów Cię irytuje i drażni.

Napisano
26 minut temu, spad napisał:

Czemu nic nie wnosi? Pokazuje kontrast cen na świecie, uświadamia nam ile nasze kraje dymają nas w pupę na podatkach.

Ale tu w zasadzie nie ma kontrastu. Ceny nowej astry sedan masz tutaj. Jak widać ceny zupełnie nie odbiegają od naszych. Tak, wiem, to zupełnie inny samochód.

Aha, Astra 5 HB realnie kosztuje w OZ więcej niż w Polsce.

Napisano
8 godzin temu, OZI napisał:

Stylistycznie okropne...

Gust jest jak dupa. 

4 minuty temu, format napisał:

Masz możliwość dodania @OZI do ignorowanych jeśli to że podaje ceny samochodów Cię irytuje i drażni.

Myślę, że nie o ceny chodzi, tylko o nazywanie Europejczyków komuchami i wyśmiewanie każdego poglądu innego niż Australijski.

Cena aut mnie nigdy nigdzie tak naprawdę nie bolała - to co zaoszczędzisz na aucie, wydasz na hipotekę. 

Napisano
2 minuty temu, grogi napisał:

Myślę, że nie o ceny chodzi, tylko o nazywanie Europejczyków komuchami i wyśmiewanie każdego poglądu innego niż Australijski.

Jak już mówiłem, jak komuś nie pasuje czyjś styl wypowiedzi może kolegę zacząć ignorować. Sam zresztą to robiłem, zresztą, przez dłuższy czas nawet ignorowaliśmy się na wzajem ;] 

2 minuty temu, grogi napisał:

Cena aut mnie nigdy nigdzie tak naprawdę nie bolała - to co zaoszczędzisz na aucie, wydasz na hipotekę. 

Spoko, zostało to tu jednak poruszone, więc się wypowiadam. Astry w Polsce są bardzo tanie.

Napisano
5 minut temu, format napisał:

Jak już mówiłem, jak komuś nie pasuje czyjś styl wypowiedzi może kolegę zacząć ignorować. Sam zresztą to robiłem, zresztą, przez dłuższy czas nawet ignorowaliśmy się na wzajem ;] 

Możesz robić to samo w odniesieniu do wypowiadających się krytycznie wobec autora wątku ;-)

Napisano
14 minut temu, format napisał:

Spoko, zostało to tu jednak poruszone, więc się wypowiadam. Astry w Polsce są bardzo tanie.

Bym powiedział mega tanie 1.4T 150KM za 72kpln z niezłym wyposażeniem kombi. 8]

Napisano
40 minut temu, AstraC napisał:

Bym powiedział mega tanie 1.4T 150KM za 72kpln z niezłym wyposażeniem kombi. 8]

Od cen katalogowych możesz spokojnie zdjąć 15%. Jak masz większe jajka to i 20.

Napisano

Teraz zauważyłem jedną paskudną rzecz, mianowicie podzielenie bocznych szyb. Teraz z boku jest sześć szyb, w zasadzie cztery przez które coś widać i dwie naklejone na blachę. Wydumka stworzona pod przerysowane drzwi.

Napisano
16 minut temu, format napisał:

Od cen katalogowych możesz spokojnie zdjąć 15%. Jak masz większe jajka to i 20.

To idę do Opla zobaczyć co można ugrać, bo szukam zastępstwa dla VC. ;] Miała być Omega, no ale kurde. ;] 

Napisano
1 godzinę temu, Zbynek napisał:

Ja tam w tym nic nudnego ani drazniacego nie widze.

Dzieki OZIemu wiem ile po prostym przeliczeniu kosztuja u nich auta i wole jak podaje to w zlotowkach niz mialbym sam z kursu przeliczac..

Napisano
Dnia 8.06.2017 o 09:19, format napisał:

Bardzo tanie to może nie, ale nie podrożały o 20% jak pozostałe kompakty.

Astra i tipo trzymają ceny na rozsądnym poziomie i są dobrą alternatywą dla producentów, którym chyba sodowa zaszumiała i chcą sprzedawać auta kompaktowe za 80-90 tyś. z gównianymi silnikami.

Napisano

jako off topic...

w 2000 roku kupiłem astrę F sedan salonową, 1.4 8V, 60 koni, 2x poduszka powietrzna, wspomaganie kierownicy, korbotronic;) z przodu i z tyłu, imobiliser, szyby przyciemniane, granatową za 32600 PLN... dzisiaj za 32600 nie kupie auta tej klasy..., a zarabiam w sumie bardzo podobnie...

Napisano
jako off topic...
w 2000 roku kupiłem astrę F sedan salonową, 1.4 8V, 60 koni, 2x poduszka powietrzna, wspomaganie kierownicy, korbotronic;) z przodu i z tyłu, imobiliser, szyby przyciemniane, granatową za 32600 PLN... dzisiaj za 32600 nie kupie auta tej klasy..., a zarabiam w sumie bardzo podobnie...

To oznacza tylko tyle że skoro w 2000 roku średnie wynagrodzenie wynosiło 1900 zł, a dziś jest to 4300 zł to bardzo smutnym jest że zarabiasz cały czas tyle samo.

tapatalked

Napisano
12 godzin temu, 62545tomasz napisał:

jako off topic...

A teraz idziesz do salonu Fiata i kupujesz nowego tipo za 43.500. https://www.otomoto.pl/oferta/fiat-tipo-sedan-1-4-16v-95km-nowy-2017-dostepny-od-reki-ID6ySe51.html#72c428d52f zle? Po 18 latach kupujesz samochod drozszy o 10k ale mocniejszy, lepiej wyposazony i z klima.

Napisano
  • Autor

To oznacza tylko tyle że skoro w 2000 roku średnie wynagrodzenie wynosiło 1900 zł, a dziś jest to 4300 zł to bardzo smutnym jest że zarabiasz cały czas tyle samo.

tapatalked

Znowu mi się dostanie ze swój pierdziolek chwale - [emoji18]

1990 Cena nowej Toyota Corolla $21,850 - sugerowana cena detaliczna.

4d5396e20a2e12157c0e68b363eeaade.jpg

2017 Cena nowej Toyota Corolla .... sugerowana $20,190.

042c7b3ddd82d274106ed369cf3d9d51.jpg

Przez 27lat inflacja ma się na poziomie ok 2.5-3.5% rocznie....

Czyli powiedzmy ze w ciągu 27lat auto staniało o 50%, - nominalnie jest tańsze o $1,660 ...

Proszę tylko u mnie w pierdziolku - można znów się dopierdzilic - zazdrościć i nie nawidzic ... [emoji18]

Pamietam jak na pierwszym roku studiow zarobiłem ok $12k rocznie .... 20cos tam lat później zarabiam wielokrotność tego a ... Corolla dalej kosztuje tyle samo...

Napisano
3 godziny temu, OZI napisał:

2017 Cena nowej Toyota Corolla .... sugerowana $20,190.

UhJjJKU.png

GAi7jFa.png

Nie jest tak źle.

Napisano
1 godzinę temu, format napisał:

UhJjJKU.png

Nie jest tak źle.

no nie wiem.

Po pierwsze nie sądzę, żeby o @OZIw tej cenie był golas. A jeśli nawet, to porównaj do zarobków. U nas średnia to około 4300 zł miesięcznie, tam pewnie z 3000 $. Czyli około 9.000 zł.

Napisano
no nie wiem.

Po pierwsze nie sądzę, żeby o [mention=129025]OZI[/mention]w tej cenie był golas. A jeśli nawet, to porównaj do zarobków. U nas średnia to około 4300 zł miesięcznie, tam pewnie z 3000 $. Czyli około 9.000 zł.

Jest albo nie jest. Na pewno to nie wersja topowa. I tak jak napisałem. Źle nie jest.

tapatalked

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.