Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Aktywna ochrona krawędzi drzwi ...

Featured Replies

Napisano

Fajny bajer na razie ford i skoda :skromny:

Napisano
22 minuty temu, rwIcIk napisał:

Przecież to się szybko urwie ;]

W fordach czasami urywało sie już w salonie ;]

Napisano
  • Autor
38 minut temu, rwIcIk napisał:

Przecież to się szybko urwie ;]

Się urywa jest gwarancja :ok:

Napisano

Tylko po co za to płacić przy kupnie ?

Napisano

Powinno być wyposażeniem obowiązkowym.

Niedawno pod marketem akurat parkowałem i obok już awanturował się facet z babką, że ta obiła mu samochód wysiadając.

Nie widziałem sytuacji, nie wiem jakie były argumenty obu stron ale jak już wracałem z zakupów to na miejscu była już policja.

Napisano

To idealne rozwiązanie dla Freda, który oddaje do lakierowania samochód bo ma odpryski na progach ;]

Napisano

Ciekawe ile wytrzymuje silniczek wysuwający ten plastik, zwłaszcza w drzwiach kierowcy będzie się musiał natrudzić:)

Napisano
3 minuty temu, volf6 napisał:

Ciekawe ile wytrzymuje silniczek wysuwający ten plastik, zwłaszcza w drzwiach kierowcy będzie się musiał natrudzić:)

Tam nie ma silniczka, przynajmniej w Skodzie.

Napisano
1 minutę temu, paweu napisał:

Tam nie ma silniczka, przynajmniej w Skodzie.

A co jest:hmm:

Napisano
2 minuty temu, volf6 napisał:

A co jest:hmm:

Mechanizm bez silniczka

Napisano

Pomysł dobry.. dzięki temu ani sobie się drzwi nie obije, ani komuś. Strasznie mnie to irytuje, że ludzie w ogóle nie patrzą i uderzają drzwimi o inny samochód, tak jaby to było zupełnie normalne.

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, rwIcIk napisał:

A po gwarancji można tradycyjnie nalepić taśmę na rant albo zignorować problem ;]

Chłopie ja to pokazałem jako jakaś idea ,pomysł a nie genialne wykonanie :facepalm:

To jest tak jak z autami jedne są niezawodne a drugie się psują ,a jednymi i drugimi ktoś jeździ :ok:

Edytowane przez MarCo

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, jakubek napisał:

Tylko po co za to płacić przy kupnie ?

Sugerujesz że to będzie jakaś drogo skalkulowana opcja ?:hmm:

Bo ja raczej ze standard :ok:

Napisano
4 godziny temu, MarCo napisał:

Fajny bajer na razie ford i skoda :skromny:

bajer moze  i  fajny ;] 

tyle  tylko  ze  chroni  tylko  drzwi  tego  aut  w  ktorym  jest,  bo  jak  sie  pieprznie   to  na  100% slady  na  aucie  obok  zostaną  

mam  3  takie  fajne  wgnioty :facepalm:

Napisano

Jak kobieta będzie zamykać drzwi to ochrona nie zdąży się schować a drzwi będą zamknięte ;]

Napisano
21 minut temu, mokrii napisał:

bajer moze  i  fajny ;] 

tyle  tylko  ze  chroni  tylko  drzwi  tego  aut  w  ktorym  jest,  bo  jak  sie  pieprznie   to  na  100% slady  na  aucie  obok  zostaną  

Ja mam mnóstwo - pod blokiem mam miejsce parkingowe obok jednej pani ;] 

Zresztą, na parkingu w pracy też pewnie co jakiś czas ktoś stuknie :hehe: 

Napisano
  • Autor
25 minut temu, mokrii napisał:

bajer moze  i  fajny ;] 

Jak ktoś ma szczęście to i cegła mu na głowę spadnie w drewnianym kościele :skromny:

Napisano
5 godzin temu, MarCo napisał:

Uszkodzeń mechanicznych gwarancja nie obejmuje.

Napisano
5 godzin temu, MarCo napisał:

Tak, urwiesz, to zapłacisz, a nie gwarancja ;)

Napisano

Mam ten wynalazek w swoim Focusie. Fajny patent, co do ceny, dostaje się to razem z pakietem, nie pamiętam którym. Bo do wersji trend dodałem z pięć pakietów. Nie widziałem w konfiguratorze tego urządzenia osobno.

Napisano
  • Autor
46 minut temu, Pty napisał:

Mam ten wynalazek w swoim Focusie. Fajny patent, co do ceny, dostaje się to razem z pakietem, nie pamiętam którym. Bo do wersji trend dodałem z pięć pakietów. Nie widziałem w konfiguratorze tego urządzenia osobno.

I jeszcze nie urwałeś ,połamałeś ,zniszczyłeś ?:hmm:

Bo w/g naszych speców to tylko do zniszczenia służy !:ok::hehe:

Napisano
19 minut temu, MarCo napisał:

Bo w/g naszych speców to tylko do zniszczenia służy !:ok::hehe:

No do zniszczenia drzwi bolidu obok służy :phi:

Napisano
14 minut temu, romano11 napisał:

No do zniszczenia drzwi bolidu obok służy :phi:

To jest bardzo dobry patent. Do tej pory jak waliłem swoimi drzwiami w drzwi samochodu obok to była też szansa że oprócz jego wgniecenia może też odprysnąć mój lakier. Z tym wynalazkiem mój lakier byłby chroniony i mógłbym walić w cudze drzwi ile wlezie.

:oki:

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, Ryb napisał:

To jest bardzo dobry patent. Do tej pory jak waliłem swoimi drzwiami w drzwi samochodu obok to była też szansa że oprócz jego wgniecenia może też odprysnąć mój lakier. Z tym wynalazkiem mój lakier byłby chroniony i mógłbym walić w cudze drzwi ile wlezie.

:oki:

Ja w poprzednim miałem jeszcze lepszy patent na idiotów obijających drzwi :skromny:

c97424c9401a8afbbf5e05450a46

Napisano
Ja w poprzednim miałem jeszcze lepszy patent na idiotów obijających drzwi :skromny:
c97424c9401a8afbbf5e05450a46

I niby jak to miało działać w stosunku do tylnych drzwi ? ;]
Napisano
  • Autor

Spójrz Watsonie na długość podstopnic i nadkola :skromny:

Edytowane przez MarCo

Napisano
47 minut temu, MarCo napisał:

Patrzę i widzę, że moimi tylnymi drzwiami zrobię Ci kuku bez problemu, Scherlocku... :hehe:

Napisano

Mam dziwne wrażenie, że to jeden z tych bajerów, którymi należy się ekscytować zamiast doceniać ich realną przydatność. Dwa filmiki i na obu delikatne zamykanie drzwi, ledwo co ktoś próbuje trzasnąć. Dajcie to moim dzieciom przetestować to zobaczymy czy zdążą się te listwy schować :hehe: Tak skubane trzaskają drzwiami, że się cała buda trzęsie no ale co się dziwić jak dzieci małe a ograniczniki wymuszają solidne popchnięcie.

Napisano
12 godzin temu, MarCo napisał:

to teraz obczaj  to 

bmw_335i_otwarte_drzwi.jpg

o  ile  w  tym  przypadku  moglbym  sie  zgodzic ze  prog  w  volowinie  jest  na  wysokosci  klamki  tego  bmw ;l 

to 

7319f7e412e5dae07a5f5f5a7ff7da24.jpg

tu juz niekoniecznie 

cdc31d364ee7cbbamed.jpg

a  tu  zdecydowanie  nie ;l 

progi/ nakladki na  drzwi/ listwy  ozdobne   - nijak  nie  chronia  przed  jełopami  ktorzy  zechca  obic  inne  auto  - bo  roznie  sa  auta  projektowane i wystarczy  odrobine  inny  profil drzwi  by  powstala  piekna  rysa/wgniota  na  aucie  obok Szerloku :skromny:;] 

Napisano
  • Autor
11 godzin temu, romano11 napisał:

Patrzę i widzę, że moimi tylnymi drzwiami zrobię Ci kuku bez problemu, Scherlocku... :hehe:

Ja pierdziele ,przecież nie ma czegoś na wszystko ,szkoda ze foty Kraza nie wkleiłeś :hehe:

Napisano

Nie umieją równo założyć uszczelki a to niby ma działać :):):) .

Napisano
Dnia ‎2017‎-‎06‎-‎23 o 10:56, MarCo napisał:

Sugerujesz że to będzie jakaś drogo skalkulowana opcja ?:hmm:

Bo ja raczej ze standard :ok:

Do fiesty SYNC Edition trzeba dokupić: "Door Edge Protector; aktywne zabezpieczenie krawędzi drzwi (automatycznie wysuwające się osłony, zabezpieczające krawędzie przednich i tylnych drzwi); 650 zł"

Napisano
13 godzin temu, MarCo napisał:

Ja pierdziele ,przecież nie ma czegoś na wszystko ,szkoda ze foty Kraza nie wkleiłeś :hehe:

No tak, tylko jak inaczej rozumieć Twój wpis:

Ja w poprzednim miałem jeszcze lepszy patent na idiotów obijających drzwi

Więc teraz nie wij się, jak piskorz. Sądzisz, że ta rurka pod progiem zatrzymała by Kraz-a 255? :hmm: Wątpię... :hehe:

Napisano
  • Autor
9 godzin temu, romano11 napisał:

No tak, tylko jak inaczej rozumieć Twój wpis:

Więc teraz nie wij się, jak piskorz. Sądzisz, że ta rurka pod progiem zatrzymała by Kraz-a 255? :hmm: Wątpię... :hehe:

No ale że co podstopnice bardzo dobrze zabezpieczały drzwi przed obiciem ,ale  jak ktoś chce obić komuś drzwi to i tak znajdzie na to sposób !:ok:

Ot i cała tajemnica podstopnic  Volvo XC90 no i oczywiście polecam czytać tekst ze zrozumieniem  :facepalm:

Edytowane przez MarCo

Napisano
11 godzin temu, MarCo napisał:

No ale że co podstopnice bardzo dobrze zabezpieczały drzwi przed obiciem

Tak, tak, oczywiście... ale nie przed obiciem tylnymi drzwiami, co nie tylko ja Ci tu przedstawiłem.

No ale jak ktoś się okopie na z góry upatrzonych pozycjach, to pozostaje mu jedynie polerowanie łysiny :hehe:

Napisano
  • Autor
5 minut temu, romano11 napisał:

Tak, tak, oczywiście... ale nie przed obiciem tylnymi drzwiami, co nie tylko ja Ci tu przedstawiłem.

No ale jak ktoś się okopie na z góry upatrzonych pozycjach, to pozostaje mu jedynie polerowanie łysiny :hehe:

Słuchaj jak durnymi postami chcesz sobie nabijać licznik to na HP i tam troluj !

Czytanie ze zrozumieniem nie boli trzeba tylko troche się postarać !

Jak dla mnie  eot :facepalm:

Napisano

Jak nie trzymasz ciśnienia, to daruj sobie osobiste wycieczki, jeśli brak ci argumentów...

Napisano
Dnia 24.06.2017 o 01:32, Igorek napisał:

Mam dziwne wrażenie, że to jeden z tych bajerów, którymi należy się ekscytować zamiast doceniać ich realną przydatność. Dwa filmiki i na obu delikatne zamykanie drzwi, ledwo co ktoś próbuje trzasnąć. Dajcie to moim dzieciom przetestować to zobaczymy czy zdążą się te listwy schować :hehe: Tak skubane trzaskają drzwiami, że się cała buda trzęsie no ale co się dziwić jak dzieci małe a ograniczniki wymuszają solidne popchnięcie.

Próbowałem być szybszy od światła, tzn. chciałem sprawdzić czy przy szybkim zamknięciu dadzą radę, no i nie udało mi się ich przytrzasnąć. Inna sprawa. że przy "dynamicznym" otwarciu drzwi to i ograniczniki nie uratują przed wgniotem drzwi samochodu sąsiada.

Napisano
  • Autor
8 godzin temu, Pty napisał:

Próbowałem być szybszy od światła, tzn. chciałem sprawdzić czy przy szybkim zamknięciu dadzą radę, no i nie udało mi się ich przytrzasnąć. Inna sprawa. że przy "dynamicznym" otwarciu drzwi to i ograniczniki nie uratują przed wgniotem drzwi samochodu sąsiada.

Przecież wiadomo ze na Polski rynek urządzenie będzie musiało być mocno zmodyfikowane :ok::hehe:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.