Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

staruszki z turbo

Featured Replies

Napisano

Czy kojarzycie może czy silnik z renault 5 1.4 turbo wsadzali jeszcze do innych samochodów? Lub silnik 1.0 turbo z daihatsu charade? A może znacie jeszcze jakies małe silniczki z turbo (benzyna) z lat 70-90tych wsadzane do małych autem?

Napisano

Musi być z tych lat? Chodzi o to aby był gaźnikowy?

Napisano
14 minut temu, angrius napisał:

Czy kojarzycie może czy silnik z renault 5 1.4 turbo wsadzali jeszcze do innych samochodów? Lub silnik 1.0 turbo z daihatsu charade? A może znacie jeszcze jakies małe silniczki z turbo (benzyna) z lat 70-90tych wsadzane do małych autem?

Uno turbo

Napisano
  • Autor
11 minut temu, Joki napisał:

Musi być z tych lat? Chodzi o to aby był gaźnikowy?

bardziej taki cichociemny:oki:dający frajdę z jazdy. Silnik prosty w konstrukcji dlatego te lata. Mający to cos ale nie mającego dużego silnika. Tak jakby cos z niczego :skromny: nie wiem jakby to określić. A jednocześnie jakby bylo niedoceniane przez co cena niewielka.

Edytowane przez angrius

Napisano

Eee, to Safrane Biturbo odpada. ;)

Napisano
14 minut temu, angrius napisał:

bardziej taki cichociemny:oki:dający frajdę z jazdy. Silnik prosty w konstrukcji dlatego te lata. Mający to cos ale nie mającego dużego silnika. Tak jakby cos z niczego :skromny: nie wiem jakby to określić. A jednocześnie jakby bylo niedoceniane przez co cena niewielka.

Toyota Starlet 1.3T

Jest jeszcze 1.3T 129KM w YRV (K3-VET) czyli uturbiony 2SZ-FE z Yaris-a ale to już Y2K, wtrysk, elektronika, komputer...

Edytowane przez Joki

Napisano
2 godziny temu, angrius napisał:

1.4 turbo z Fiata Punto 1.4 turbo :]

Napisano
2 godziny temu, angrius napisał:

Pamietam jak zaraz po zrobieniu prawka kumpel wzial od ciotki Lancie Dedre turbo ;]

Ale to wtedy robilo wrazenie :ok:

Napisano

jest jeszcze G40 i G60 ze stajni VW ale to na kompresorze.Jest tylko jedno ale wszystkie wymienione w tym wątku auta nie będą tanie 8-)

Napisano
Dnia 06/08/2017 o 21:45, grogi napisał:

Nissan MA09ERT w Micra...

Albo Nissan Figaro z tymże samym silnikiem - bardzo ciekawy roadster z lat 90 stylizowany by udawał starszego niż jest. Niestety tylko do ruchu lewostronnego.

Napisano
Dnia 6.08.2017 o 18:49, angrius napisał:

Ja coś takiego użytkuje na co dzień. Seat Marbella. Jest tak brzydkie że aż piękne. Tak ubogie we wsztystko a jednocześnie ta prostota ujmuje. Auto kompletnie niedoceniane dostępne za groszowe pieniądze. Tylko ja musiałem zaswapować silnik aby killować na światłach kolorowe nowoczesne samochody ;]  Powiem że wzrost mocy o 100% czuć pod nogą ( z 38KM na 82KM F.I.R.E Fiata).

Napisano
Godzinę temu, NaczelnyFilozof napisał:

Ja coś takiego użytkuje na co dzień. Seat Marbella. Jest tak brzydkie że aż piękne. Tak ubogie we wsztystko a jednocześnie ta prostota ujmuje. Auto kompletnie niedoceniane dostępne za groszowe pieniądze. Tylko ja musiałem zaswapować silnik aby killować na światłach kolorowe nowoczesne samochody ;]  Powiem że wzrost mocy o 100% czuć pod nogą ( z 38KM na 82KM F.I.R.E Fiata).

Była oryginalna wersja z silnikiem tuningowanym przez Porsche. Na deklu było logo Porsche. Tylko to chyba była pierwsza Ibiza?

Kiedyś wujek, wówczas handlarz mnie przewiózł aby przyszpanować. Skończyło się głośnym łupnięciem w silniku i plamą oleju pod spodem. Korba wyszła bokiem.

:phi:

Napisano
Była oryginalna wersja z silnikiem tuningowanym przez Porsche. Na deklu było logo Porsche. Tylko to chyba była pierwsza Ibiza?
Kiedyś wujek, wówczas handlarz mnie przewiózł aby przyszpanować. Skończyło się głośnym łupnięciem w silniku i plamą oleju pod spodem. Korba wyszła bokiem.
:phi:

Tam z Porsche to byl chyba jedynie opracowany uklad wtryskowy ;)
Mocy to za wiele nie mialo :)
Napisano
31 minut temu, Maciej__ napisał:

Jakoś tak ale jaki szpan był.

;)

Napisano
4 godziny temu, Maciej__ napisał:

1.5 miało w zależności od wersji do 100 KM a 1.2 do 70 KM więc wcale nie tak mało jak na dość lekkie auto. Tylko niestety ruda chrupała jak świeże bułeczki...

Napisano
17 godzin temu, NaczelnyFilozof napisał:

Brat bliźniak Fiata Pandy pierwszej generacji. Samochód oszczędny w produkcji jak prawie żaden w jego epoce. Podobne założenia przyświecały przy projektowaniu Garbusa i 2CV.  Chociażby wszystkie szyby płaskie.

@angrius

Daj sobie spokój i szukaj czegoś nowszego. Tak stare sprzęty będą albo trupami, albo już poszukiwanymi klasykami w wyśrubowanej cenie.

Edytowane przez gondoljerzy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.