Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tuscon

Featured Replies

Napisano
Godzinę temu, marcindzieg napisał:

Stereotypy nie wzięły się znikąd. Końcówek tabel awaryjności też nie okupuje dlatego że ludzie się nie znają. To piękne auta. Samo siedzenie w nich jest przyjemnością. Prowadzi się świetnie. A jednak ludzie nie zabijają się za nimi. Spróbuj pomyśleć dlaczego a nie oburzać się.

Napisałeś wyżej o 20'' felgach. Po co do SUVa coś takiego jak nie do oglądania? Pierwsza większa dziura i jest pokrzywiona. Kupuję SUVa po to żeby się nie martwić tym że droga jest dziurawa a krawężnik wysoki.

W kwestii tabel bezawaryjności to jak z rankingiem opon - inna sprawa że mit powielają prehistortyczne konstrukcje typu 156 czy 147 które już dawno powinny znajdować się w krainie wiecznych autostrad. Ja po swoich wieloletnich doświadczeniach z tą marką niestety o ponadprzeciętnej awaryjności nie wiem nic- leje i jadę.

W kwestii SUV-a zależy czego kto oczekuje - Czy to samo napiszesz o Audi Q7 czy Porsche Macan lub Cayenne  czy X5 i X6 bo tam możesz się spotkać nawet i z 22 calami.

generalnie żadno z tych aut nie służy do topienia w błocie a w tym i Tucson - to typowe bulwarówki które mają wyglądać a nie sprawdzać się w lesie.

no ale jeszcze jedno wersja style ma o ile pamiętam 19 cali.

Napisano
Teraz, zinger napisał:

Zaraz, zaraz. Po pierwsze, pisales, ze ta wersja to totalny golas - jak na moj gust taki golas to nie jest. Po drugie, to, ze jakies inne auta tez to maja (choc szczerze watpie, zeby kazdy zwykly kompakt mial w standardzie np grzane fotele, elektryczne i podgrzewane lusterak, fotochromatyczne wsteczne, czujniki parkowania, navi  i jeszcze kilka innych by sie znalazlo). Po trzecie, nie wyjezdzaj mi tu z kompaktem, bo mowa o aucie innej klasy. To moze przyrownasz to klasy B zaraz, tam tez znajdziez takie wyposazenie. Nie wiem, co usilujesz udowodnic, ale moje zdanie jest takie, ze jak za Suva (bardzo ladnego) z takim wyposazeniem to za 80k (spokojnie urwiesz kilka tys z ceny), nawet z tym marnym 1.6, to dobra cena. Do spokojnej jazdy, jak ktos nie ma cisnienia na drodze, w zupelnosci wystarczy.

Ja tylko dodam, że Alfa Giulietta z podstawowym silnikiem (1.4 16V 120KM) doposażona do poziomu tego Hyundaia właśnie mi wyszła w konfiguratorze za...  94 270zł.

;l

Napisano
1 minutę temu, Ryb napisał:

Ja tylko dodam, że Alfa Giulietta z podstawowym silnikiem (1.4 16V 120KM) doposażona do poziomu tego Hyundaia właśnie mi wyszła w konfiguratorze za...  94 270zł.

;l

moja kupiona tydzień temu z bieżącego rocznika przewyższa tego Hyundaia wyposazeniem- i jest tańsza od niego o ponad 15 tyś pln- szach i mat

Napisano
9 minut temu, Ryb napisał:

...może z wyjątkiem ulubionej przez Ciebie Alfy:

Giulietta

• Felgi
  • 4 KOŁA STALOWE Z OPONAMI O ROZMIARZE R16" 205/55
  • Skrzynia biegów / układ jezdny
  • Alfa DNA - Tryb jazdy: Dynamic/ Natural/ All Weather
  • Komfort / Funkcjonalność
  • Gniazdo 12v
  • Wspomaganie kierownicy
  • Szyby przednie regulowane elektrycznie
  • Czujnik temperatury zewnętrznej
  • Dywaniki welurowe
  • Fotel kierowcy regulowany na wysokość
  • Wyświetlacz matrycowy
  • Klimatyzacja manualna
  • Lusterka regulowane elektrycznie
  • Podłokietnik tylny
  • Regulacja kierownicy na wysokość i głębokość
  • Schowek przedni
  • Tylna kanapa dzielona 40:60 z podłokietnikiem
  • Szyby tylne regulowane elektrycznie
  • Wyposażenie wewnętrzne
  • Airbags - 6 (kierowcy, pasażera, kurtyny, boczne)
  • Zestaw naprawczy Fix&Go
  • System Stop&Start
  • Instrukcja obsługi w języku polskim
  • Nadwozie i styl
  • Podkładka pod tablicę rejestracyjną
  • Skórzana kierownica
  • Białe podświetlenie zegarów
  • Klamki zewnętrzne chromowane
  • Lusterka w kolorze nadwozia
  • Spojler tylny
  • Przyciemniane klosze przednich reflektorów
  • Bezpieczeństwo
  • System Kontroli trakcji ESP
  • System ASR - Hill Holder
  • Dezaktywacja Airbag'u po stronie pasażera
  • Czujnik pomiaru ciśnienia w oponach TPMS
  • Audio - Telematyka
  • Przyciski wielofunkcyjne na ramionach kierownicy
  • Trip computer
  • U-Connect Live
  • Alfa Connect 5'' - Radio, Mp3, Aux-in, Bluetooth
  • Różne
  • KIT SPECIFICI MAROCCO

:lol:

wrzuć specyfikację Hyundaia w wersji Classic gdzie nawet kiera jest ze wspaniałego plastiku to się razem pośmiejemy

Napisano
8 minut temu, zinger napisał:

Zaraz, zaraz.

Po pierwsze, pisales, ze ta wersja to totalny golas - jak na moj gust taki golas to nie jest.

Po drugie, to, ze jakies inne auta tez to maja (choc szczerze watpie, zeby kazdy zwykly kompakt mial w standardzie np grzane fotele, elektryczne i podgrzewane lusterak, fotochromatyczne wsteczne, czujniki parkowania, navi  i jeszcze kilka innych by sie znalazlo), nie czyni z tego Tuscona auta zle wyposazonego.

Po trzecie, nie wyjezdzaj mi tu z kompaktem, bo mowa o aucie innej klasy. To moze przyrownasz to klasy B zaraz, tam tez znajdziez takie wyposazenie.

Nie wiem, co usilujesz udowodnic, ale moje zdanie jest takie, ze jak za Suva (bardzo ladnego) z takim wyposazeniem to za 80k (spokojnie urwiesz kilka tys z ceny), nawet z tym marnym 1.6, to dobra cena. Do spokojnej jazdy, jak ktos nie ma cisnienia na drodze, w zupelnosci wystarczy.

ale ja niczego nie udowadniam i nie jest to moim zamiarem- moje zdanie jest takie - z tym silnikiem to auto powinno kosztować max 70 tyś pln i to niezależnie od tego czy ma więcej lub mniej wyposażenia. Dobrze któryś z userów wspomniał - jest boom na SUV-y to i ceny są chore podobnie jak polityka cenowa marek.

Napisano
6 minut temu, Dareek napisał:

moja kupiona tydzień temu z bieżącego rocznika przewyższa tego Hyundaia wyposazeniem- i jest tańsza od niego o ponad 15 tyś pln- szach i mat

Ale ja wiem że oni je za pół ceny rozdają i wiem, że nie bez powodu.   :hehe:

Napisano
17 minut temu, Ryb napisał:

Ale ja wiem że oni je za pół ceny rozdają i wiem, że nie bez powodu.

Ciesze się że Ty zawsze wszystko wiesz tylko po co wrzucasz i piszesz głupoty? nie troluj ale trzymaj poziom

Napisano

6 minut temu, Dareek napisał:

wrzuć specyfikację Hyundaia w wersji Classic gdzie nawet kiera jest ze wspaniałego plastiku to się razem pośmiejemy

Nie, pośmiejemy się wyłącznie z Ciebie. Nie porównujemy wersji classic. Przypomnij sobie, że na widok listy TEJ KONKRETNEJ WERSJI Hyundaia stwierdziłeś co następuje:

20 minut temu, Dareek napisał:

to co tu wymieniłeś ma praktycznie każdy zwykły kompakt w standardzie więc nie przesadzajmy z tym wypasem (z wyjątkiem navi) do ceny 85 tys należy położyć 2.600 za metalic i masz 90 - nadal za auto z silnikiem 1.6 GDI. uważasz to za okazję bo ja nie?

...więc wziąłem pierwszego lepszego kompakta i sprawdziłem co ma w standardzie. Jakby dużo brakuje. Nawet powiedziałbym, że na tyle dużo że ten kompakt po doposażeniu do poziomu tego hyundaia kosztuje ponad 90k - i nadal z silnikiem 1.4 120KM.

To ja owszem, uważam tego Hyundaia za okazję.  :hehe:

Napisano
1 minutę temu, Dareek napisał:

Ciesze się że Ty zawsze wszystko wiesz tylko po co wrzucasz i piszesz głupoty? nie troluj ale trzymaj poziom

Głupotę to Ty tu napisałeś (nie jedną zresztą) a teraz jej rozpaczliwie bronisz. 

Napisano
24 minuty temu, Ryb napisał:

Zawsze możesz wywalić, dać zestaw naprawczy i zrobić tam sobie schowek. Chociaż ja nie jestem fanem schowków pod podłogą - korzystanie z nich jest na tyle upierdliwe, że wozi się w nich zwykle tylko niepotrzebne graty.

Zgadza się. Im więcej zakamarków, tym więcej śmieci ;]

Ale w tym przypadku wystarczyło dać dojazdówkę i podłoga idzie w dół o 10 cm. Są nawet przygotowane niżej po bokach podstawy do osadzenia podłogi.

Napisano
Teraz, rwIcIk napisał:

Zgadza się. Im więcej zakamarków, tym więcej śmieci ;]

Ale w tym przypadku wystarczyło dać dojazdówkę i podłoga idzie w dół o 10 cm. Są nawet przygotowane niżej po bokach podstawy do osadzenia podłogi.

A da się samemu to koło zmienić na dojazdówkę (lub wywalić w ogóle) i obniżyć tę podłogę? 

Napisano
Teraz, Ryb napisał:

A da się samemu to koło zmienić na dojazdówkę (lub wywalić w ogóle) i obniżyć tę podłogę? 

Na pierwszy rzut oka powinno się dać umieścić podłogę na niższym podparciu, które jest. Musiałbym wyjąć koło i sprawdzić. :)

Odpowiednią dojazdówkę pewnie da się kupić. Kiedyś do Cruze kupiłem :ok:

Napisano
1 minutę temu, rwIcIk napisał:

Na pierwszy rzut oka powinno się dać umieścić podłogę na niższym podparciu, które jest. Musiałbym wyjąć koło i sprawdzić. :)

Jak auto jeździ po mieście to ja bym dał zestaw naprawczy. Przebicie opony gwoździem ogarniesz (choć ja takiego czegoś nie pamiętam, nie przydarzyło mi się od tak dawna) a rozwalenie opony na jakiejś dziurze jest mało prawdopodobne w SUVie, dzięki wysokiemu profilowi.

Napisano
3 minuty temu, Ryb napisał:

Jak auto jeździ po mieście to ja bym dał zestaw naprawczy. Przebicie opony gwoździem ogarniesz (choć ja takiego czegoś nie pamiętam, nie przydarzyło mi się od tak dawna) a rozwalenie opony na jakiejś dziurze jest mało prawdopodobne w SUVie, dzięki wysokiemu profilowi.

Do Cruze kupiłem dojazdówkę zamiast zestawu naprawczego, gdy pierwszy raz chciałem nim wyjechać w dalszą podróż do Bułgarii i tak już została - nie przydała się przez 5 lat - niezłe ubezpieczenie ;]

Napisano
2 godziny temu, Ryb napisał:

Ale oni te XC70 sprzedawali przez pewien czas w bardzo okazyjnych cenach. Normalna cena (np. jeszcze rok wcześniej) mocno się różniła.

Zgoda, ale to była max wersja z AWD, wersje od środkowej w dół były tańsze.

Napisano
1 minutę temu, sherif napisał:

Zgoda, ale to była max wersja z AWD, wersje od środkowej w dół były tańsze.

A tak z ciekawości: były XC70 bez AWD?

:hmm:

Napisano
4 minuty temu, Ryb napisał:

A tak z ciekawości: były XC70 bez AWD?

:hmm:

Były:

http://premiummoto.pl/volvo-xc70-d4-fwd-test/

Jak piszą sprzedaż była marginalna, podobnie jak z noPb, jak się dopytywałem to mało który dealer zawiał.

Niżej nawet jest tabela z cenami, co prawda to MY15, ale ceny MY16 były takie same, tylko rabaty znacznie większe :)

Poza najwyższą wersją (Summum) kosztowały <200kzł, może T5 być jeszcze droższy, a bez różnicy na wersję skóra to skóra a drewno to drewno nie plastkik, podobnie z alu (choć to nie wiem czy dobrze, bo zimą jest bardzo zimne w dotyku :phi:)

Napisano
2 godziny temu, rwIcIk napisał:

Kabina jest obszerna, ale bagażnik sprawia wrażenie mizernego.

Bez sensu dają pełnowymiarowe koło zapasowe, które podnosi znacznie podłogę i zmniejsza przestrzeń bagażową :no:

Dokładnie, aż wjechałem dzis do salonu zobaczyć tego Tucsona. Bagażnik to porażka. Myślałem że 4x4 stoi a to zwykła wersja i z tak wysoka podłogą. W środku też miejsca mniej niz w Atece/Tiguanie. Dziwne bo z zewnątrz auto wygląda na większe od tych wymienionych. W sumie kamień spadl mi z serca bo jak by się spodobało zastanawiałbym się co z zamówiona Atecą ;) 

Napisano
2 godziny temu, rwIcIk napisał:

Podobno Tucsony z benzyną maja zestaw naprawczy i ten bagażnik jest jak w specyfikacji powyżej 500 l. Tak mówił dzis w salonie handlowiec.

Napisano
10 minut temu, newposen napisał:

Dokładnie, aż wjechałem dzis do salonu zobaczyć tego Tucsona. Bagażnik to porażka. Myślałem że 4x4 stoi a to zwykła wersja i z tak wysoka podłogą. W środku też miejsca mniej niz w Atece/Tiguanie. Dziwne bo z zewnątrz auto wygląda na większe od tych wymienionych. W sumie kamień spadl mi z serca bo jak by się spodobało zastanawiałbym się co z zamówiona Atecą ;) 

Ateca, jak na moj gust, jednak lepszy wybor. I dzieki znacznie lepszemu finansowaniu (dla prywatnych) mozna brac o ok 10k drozsze ale i lepiej wyposazone auto, bo koniec koncow, i tak tyle samo bedzie kosztowal, po doliczeniu kosztow kredytu. Ale z rabatami u nich faktycznie straszna lipa. No i z dostepnoscia jeszcze wieksza. Jak pod siebie chcesz konfigurowac to powiedzial mi koles, ze maj-czerwiec. No to zapytalem co zamowili juz do salonu. Niestety w praktyce te same konfiguracje w roznych kolorach. Waham sie miedzy exlusive z paroma dodatakmi za 124500 (z rabatem 2000 i alarmem - potrzebne do ubezp) a Reference za 118 z zamowionymi przez nich dodatkami. Ten pierwszy ma byc chyba poczatkiem stycznia, ten drugi jakos w listopadzie.

Albo zaryzykowac i poczekac na koncowke roku, ale wyglada, ze Ateca moze nie byc na wyprzedazy, bo dealerzy praktycznie nie maja tych aut na stanie.

Napisano
Godzinę temu, sherif napisał:

Były:

http://premiummoto.pl/volvo-xc70-d4-fwd-test/

Jak piszą sprzedaż była marginalna, podobnie jak z noPb, jak się dopytywałem to mało który dealer zawiał.

No, bo to kompletnie bez sensu.  8]

Niżej nawet jest tabela z cenami, co prawda to MY15, ale ceny MY16 były takie same, tylko rabaty znacznie większe :)

Patrząc na to jest drogo. Niby najdroższe ledwo przekraczają 200k ale za to najtańszy to 170k. Jest mała rozpiętość cen. U innych w tym segmencie może ona wynosić nawet 100%.

Poza najwyższą wersją (Summum) kosztowały <200kzł, może T5 być jeszcze droższy, a bez różnicy na wersję skóra to skóra a drewno to drewno nie plastkik, podobnie z alu (choć to nie wiem czy dobrze, bo zimą jest bardzo zimne w dotyku :phi:)

Nie dotykaj.  ;]

Napisano
26 minut temu, newposen napisał:

VW umie zagospodarować wnętrze :ok:

Napisano
7 minut temu, zinger napisał:

Ateca, jak na moj gust, jednak lepszy wybor. I dzieki znacznie lepszemu finansowaniu (dla prywatnych) mozna brac o ok 10k drozsze ale i lepiej wyposazone auto, bo koniec koncow, i tak tyle samo bedzie kosztowal, po doliczeniu kosztow kredytu. Ale z rabatami u nich faktycznie straszna lipa. No i z dostepnoscia jeszcze wieksza. Jak pod siebie chcesz konfigurowac to powiedzial mi koles, ze maj-czerwiec. No to zapytalem co zamowili juz do salonu. Niestety w praktyce te same konfiguracje w roznych kolorach. Waham sie miedzy exlusive z paroma dodatakmi za 124500 (z rabatem 2000 i alarmem - potrzebne do ubezp) a Reference za 118 z zamowionymi przez nich dodatkami. Ten pierwszy ma byc chyba poczatkiem stycznia, ten drugi jakos w listopadzie.

Albo zaryzykowac i poczekac na koncowke roku, ale wyglada, ze Ateca moze nie byc na wyprzedazy, bo dealerzy praktycznie nie maja tych aut na stanie.

Maj i czerwiec to chyba przesada. Ja zamawiałem 2 tyg temu indywidualna wersje na luty/marzec. I taki termin proponowało 3 dealerów. Wcześniejsza dostępność dotyczy tylko diesli albo mocniejszego TSI. Co do warunków kredytu to prawda Seat ma b. korzystne o dziwo lepsze niż Skoda i VW choć to ten sam bank.

Napisano
25 minut temu, newposen napisał:

Podobno Tucsony z benzyną maja zestaw naprawczy i ten bagażnik jest jak w specyfikacji powyżej 500 l. Tak mówił dzis w salonie handlowiec.

Słabszy diesel w cenniku też ma zestaw naprawczy.

Ja na szczęście nie potrzebuję dużego bagażnika :)

Napisano
Godzinę temu, rwIcIk napisał:

Słabszy diesel w cenniku też ma zestaw naprawczy.

Ja na szczęście nie potrzebuję dużego bagażnika :)

Alez dziwna polityka :hmm: IMO wszedzie powinni dawac zestaw naprawczy i dac mozliwosc wyzszego zamontowania podlogi jakby ktos chcial kolo.

Napisano
Godzinę temu, Ryb napisał:

No, bo to kompletnie bez sensu.  8]

Patrząc na to jest drogo. Niby najdroższe ledwo przekraczają 200k ale za to najtańszy to 170k. Jest mała rozpiętość cen. U innych w tym segmencie może ona wynosić nawet 100%.

Nie dotykaj.  ;]

Jak na chińskie auto może i drogo ;]. Patrząc na ulice W-wy to masa tego jeździ.

Rozpiętość nie jest tak dużo, bo z wersjami jest jak w autach jp, masz 3-4 wersje + kilka pakietów. Tyle, że te pakiety kosztują bardzo dużo, np wentylowane siedzenie 12kzł, keyless AFAIR 7kzł, itp

Napisano
5 godzin temu, Ryb napisał:

Głupotę to Ty tu napisałeś (nie jedną zresztą) a teraz jej rozpaczliwie bronisz. 

Miałbyś troszkę wstydu to przyznałbyś się do błędu, ale na koniec w ramach wyjaśnienia -wziąłeś do porównania podstawową wersję Giulietty - a po czym to poznać? a no po tym, że w specyfikacji podałeś koła stalowe 16 cali i ją doposażyłeś  - dlatego Ci wyszło 94 tyś. :hehe:

Więc albo do porównania (jak już tak chcesz równać) Tucsona bierzesz jego wersję Classic albo wersję Super Giulietty- tyle w ramach wyjaśnienia - bez odbioru i dalszych pyskówek. :piwko:

Napisano
2 godziny temu, wujekcybul napisał:

Alez dziwna polityka :hmm: IMO wszedzie powinni dawac zestaw naprawczy i dac mozliwosc wyzszego zamontowania podlogi jakby ktos chcial kolo.

Właśnie sprawdziłem.

Po wyjęciu koła można wsunąć podłogę niżej - są przygotowane ranty po bokach :ok:

Napisano
19 godzin temu, newposen napisał:

Maj i czerwiec to chyba przesada. Ja zamawiałem 2 tyg temu indywidualna wersje na luty/marzec. I taki termin proponowało 3 dealerów. Wcześniejsza dostępność dotyczy tylko diesli albo mocniejszego TSI. Co do warunków kredytu to prawda Seat ma b. korzystne o dziwo lepsze niż Skoda i VW choć to ten sam bank.

Oczywiscie, ze przesada, wiec jak to uslyszalem to zapadla cisza i chcialem wychodzic. Ale moze faktycznie przejade sie jeszcze kontrolnie do innego dealera jak znajde czas.

Napisano
Dnia 22/09/2017 o 11:53, wujekcybul napisał:

Wlasnie nie te ich SUV trzymaja dobrze wartosc. Ludzie wolaja jakies chore pieniadze.

Wszędzie SUVy najlepiej trzymają wartość. No może z tym 40 k przesadziłem... ale na pewno dostaniesz za to dużo mniej pieniędzy niż za BMW czy VW, które jako nówka kosztowały tyle samo. 

Napisano
Dnia 22.09.2017 o 19:07, rwIcIk napisał:

Właśnie sprawdziłem.

Po wyjęciu koła można wsunąć podłogę niżej - są przygotowane ranty po bokach :ok:

Jak spalanie?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.