Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tuscon

Featured Replies

Napisano
3 godziny temu, zinger napisał:

Co nie zmienia dla mnie faktu, ze jak ktos chce takiego Tuscona z tym dychawicznym silnikiem tylko do jazdy po miescie i wozenia zakupow i dzieci, to jak najbardziej bedzie ok. Bo w miescie problem wyprzedzania nie istnieje, a do codziennego turlania sie w zupelnosci wystarczy :ok:

Też zależy gdzie się jeździ. Ja rocznie robię bardzo dużo kilometrów a nie pamiętam kiedy ostatni raz coś wyprzedzałem na drodze z jednym pasem w każdym kierunku.

Napisano
Godzinę temu, marcindzieg napisał:

Mówisz że Alfa daje 5 lat gwarancji praktycznie bez wyłączeń?  :)

Za to na pewno będzie miała po tych pięciu latach niższy przebieg.

;l

Napisano
19 godzin temu, rwIcIk napisał:

Dwusprzęgłowa szybko przełącza biegi :ok:

Gdy wcisnąć pedał gazu do podłogi, silnik ciągnie do wysokich obrotów.

W dół jest trochę wolniej, ale też całkiem przyzwoicie.

Nie próbowałem jeszcze opcji SPORT.

p.s.

Dzisiaj włączyłem tryb SPORT - inna jazda, wreszcie czuć, że silnik pracuje pod maską. :ok:

Będe się musiał kiedyś przejechać autem z tą skrzynią.

Tak czy inaczej imho to dobre rozwiązanie, oby Ci dobrze służyło :oki:

O trybie Eco zapomnij, w moim byłym Subaru był Inteligent (takie eco), Sport i Sport#, w tym pierwszym nie dawało się jeździć, co ciekawe wcale nie mnie palił na Sport. Za to S# też się nie dawało jeździć, pędził jak głupi. U mnie poza skrzynią, zmieniały też się fazy rozrządu i reakcja na gaz.

BTW. Czemu nie Sportage (poza deisgnem) ?

Napisano
2 godziny temu, Dareek napisał:

dokładasz 5 tyś do 150 i masz Stelvio o co najmniej 2 klasy wyżej z 200 konną beną i 8 biegowym automatem i 20 calowymi kołami i 4x4.

Tucson za więcej za 100 tyś to kompletne nieporozumienie- wnętrze niezależnie od ceny ma tragiczne plastiki (boczki drzwi)  a szczytem fantazji wyłożenie plastikiem boków bagażnika - przecież po kilku miesiącach będzie wyglądał jakby tornado przeszło.

Alfa, dwie klasy wyżej ?

Czyli co większe to lepsze to ?

Z tego co oglądałem to taki włoski Hyundai, ja tam nie widziałem super hiper wnętrza czy lepszych plastików, nie wiem jak z jazdą.

Dla wielu 20" to wada nie zaleta :)

Napisano
17 minut temu, sherif napisał:

BTW. Czemu nie Sportage (poza deisgnem) ?

Design i kasa.

Hyundai dał 11% zniżki (dla grup zawodowych), a Kia dawała tylko 5,5 % ;]

Kropke nad i postawiła 5 letnia gwarancji i assistance :ok:

Napisano
3 godziny temu, Ryb napisał:

Za to na pewno będzie miała po tych pięciu latach niższy przebieg.

;l

dzięki takim stereotypom można jeździć fajnym autem i cieszyć się bezawaryjnym autem- w 2 lata  82 tkm i nic - więc kupiłem następne.

Napisano
4 godziny temu, marcindzieg napisał:

Mówisz że Alfa daje 5 lat gwarancji praktycznie bez wyłączeń?  :)

praktycznie?- jakoś jak czytam wyłączenia kia i Hyundai-a i to co podlega wyłączeniu a nie jest napisane to wiesz -wole podstawową gwarę 2 letnia która bez kłopotu można przedłużyć do 5 lat.

Napisano
2 godziny temu, sherif napisał:

Alfa, dwie klasy wyżej ?

Czyli co większe to lepsze to ?

Z tego co oglądałem to taki włoski Hyundai, ja tam nie widziałem super hiper wnętrza czy lepszych plastików, nie wiem jak z jazdą.

Dla wielu 20" to wada nie zaleta :)

nie pisze ze większe i lepsze ale wybacz - Tucson to taczka do Stelvio a dodatkowo jeśli nie widzisz w tej alfie lepszych materiałów to chyba czas pójść do lekarza.

Napisano
5 godzin temu, rwIcIk napisał:

Design i kasa.

Hyundai dał 11% zniżki (dla grup zawodowych), a Kia dawała tylko 5,5 % ;]

Kropke nad i postawiła 5 letnia gwarancji i assistance :ok:

Tego Sportage to skaszanili strasznie :facepalm:.

Fakt,że  z rabatami w Kii jest marnie, ale gwarancja chyba 7-lat .. niby.

3 godziny temu, Dareek napisał:

nie pisze ze większe i lepsze ale wybacz - Tucson to taczka do Stelvio a dodatkowo jeśli nie widzisz w tej alfie lepszych materiałów to chyba czas pójść do lekarza.

No nie widzę ...

Ma przynajmniej skórę naturalną na siedzeniach, bo w Kii/Hyuandaiu to mnie najbardziej irytowało.

Napisano
23 minuty temu, sherif napisał:

No nie widzę ...

Ma przynajmniej skórę naturalną na siedzeniach, bo w Kii/Hyuandaiu to mnie najbardziej irytowało.

Ja w 2008 mialem 7 lat pozniej bylo coraz gorzej teraz jest 2 lata a pozniej to tylko pare gratow. Hultaj tu jest lepszy.

Napisano
Godzinę temu, sherif napisał:

No nie widzę ...

Żartujesz? W aucie tej klasy jak Tucson nie oczekuj niczego lepszego niż plastikowej świni bo inaczej cenę spokojnie przebiłaby 200 tyś.

Napisano
7 godzin temu, Dareek napisał:

Żartujesz? W aucie tej klasy jak Tucson nie oczekuj niczego lepszego niż plastikowej świni bo inaczej cenę spokojnie przebiłaby 200 tyś.

Tej wielkości SUVy, dobrze wyposażone np. VW spokojnie dobijają do 200 tys. zł.

W okolicy 100 tys. zł nie ma za bardzo co kupić i nie ma co wybrzydzać ;]

Hyundai ma ładną tapicerkę i przyzwoite plastiki w górnej części wnętrza. Dół, obudowy foteli są zrobione ze zwykłego, chropowatego plastiku. Wyciszenie wnętrza też nie jest rewelacyjne, ale radia da się słuchać bez podgłaszania. Za to dostajemy kilka bajerów, jak kamera cofania, nawigacja, rozpoznawanie znaków, asystenta pasa ruchu :ok:

Nie wspomnę o dieslu i automacie :)

Napisano
Za to dostajemy kilka bajerów, jak kamera cofania, nawigacja, rozpoznawanie znaków, asystenta pasa ruchu :ok:
 Nie wspomnę o dieslu i automacie [emoji4]

Calkiem dobre wyposazenie :ok:

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Napisano
1 godzinę temu, bergerac napisał:

Calkiem dobre wyposazenie :ok:

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

tia i cena robi się nie 80 tyś ale grubo ponad 100, a to już naprawdę żadna okazja- a co to wnętrza - jeszcze wykonanie deski bym przeżył ale ten plastikowy bagażnik, progi czy boczki to kataklizm jakościowy.

Napisano
19 godzin temu, Dareek napisał:

dokładasz 5 tyś do 150 i masz Stelvio o co najmniej 2 klasy wyżej z 200 konną beną i 8 biegowym automatem i 20 calowymi kołami i 4x4.

Tucson za więcej za 100 tyś to kompletne nieporozumienie- wnętrze niezależnie od ceny ma tragiczne plastiki (boczki drzwi)  a szczytem fantazji wyłożenie plastikiem boków bagażnika - przecież po kilku miesiącach będzie wyglądał jakby tornado przeszło.

Znajomy w lecie lekko ponad 150 kzł kupił nowe 190-konne benzynowe BMW X3 z automatem, nawigacją i wliczonym serwisem na 5 lat. Tak - cena cennikowa była inna, ale na DG wynegocjował tyle. Ja na Hyundaia za tą kasę bym nawet nie spojrzał. Do tego po 4-5 latach takie BMW to będzie warte ze 100 k , a hultaj pewno ze 40 k.

Napisano
2 godziny temu, rwIcIk napisał:

Tej wielkości SUVy, dobrze wyposażone np. VW spokojnie dobijają do 200 tys. zł.

W okolicy 100 tys. zł nie ma za bardzo co kupić i nie ma co wybrzydzać ;]

no to skoro VW za swoje auta żąda 200 tyś to znaczy ze cena jest usprawiedliwiona? moim zdaniem nie!!

Polityka cenowa wielu firm współcześnie wygląda tak, iż wyposażenie jakiegokolwiek modelu w dodatki które powinny być to ceny robią sie absurdalne- klasa miejska podchodzi po 60 -70 tyś, kompakty pod 100 tyś a niższej klasy suv-y pod 150 i więcej.

Napisano
4 minuty temu, Manx napisał:

Znajomy w lecie lekko ponad 150 kzł kupił nowe 190-konne benzynowe BMW X3 z automatem, nawigacją i wliczonym serwisem na 5 lat. Tak - cena cennikowa była inna, ale na DG wynegocjował tyle. Ja na Hyundaia za tą kasę bym nawet nie spojrzał. Do tego po 4-5 latach takie BMW to będzie warte ze 100 k , a hultaj pewno ze 40 k.

właśnie o tym piszę- Hultaj aspiracje ma ale niestety na razie premium dogonił ale ceną.

Napisano
5 minut temu, Dareek napisał:

no to skoro VW za swoje auta żąda 200 tyś to znaczy ze cena jest usprawiedliwiona? moim zdaniem nie!!

Polityka cenowa wielu firm współcześnie wygląda tak, iż wyposażenie jakiegokolwiek modelu w dodatki które powinny być to ceny robią sie absurdalne- klasa miejska podchodzi po 60 -70 tyś, kompakty pod 100 tyś a niższej klasy suv-y pod 150 i więcej.

Jest moda na SUV, to producenci wala cenę z czapki. Dla porównanie skonfigurujcie sobie Vana C4 GP i odpowiednika SUV Puga 5008. róznica to jakies 35 tys w najwyższych wersjach

Napisano

Jak Hyundai stoi obecnie pod względem awaryjności? Zwłaszcza w porównaniu do japończyków?

Napisano
15 godzin temu, Dareek napisał:

zachwycasz się tymi Alfami prawie w każdym poście. Tymczasem jak na razie to te nowe modele (Julia i Stelvio) psują się już na jazdach testowych u dziennikarzy. Był niedawno wątek o Julii, a tutaj fajny test Stelvio:

http://pertyn.com/alfa-romeo-stelvio-super-2-2d-210/

Zwłaszcza fragment:

Bo zaraz potem, kiedy usiłowałem wciąż być wyrozumiały i nawet potraktowałem jaśnie panią jak przystało na system operacyjny Windows (zatrzymałem auto, wyłączyłem silnik, wysiadłem, zamknąłem, otworzyłem, wsiadłem, uruchomiłem silnik, multimedia ruszyły), kolejny foch nadszedł ze strony, której się absolutnie nie spodziewałem: samochód przestał reagować na pedał gazu!

Tak po prostu. Wciskam i nic. Okropne wrażenie. Wciskam głębiej i też nic. Cofam stopę, naciskam ponownie – nic! Dopiero po trzeciej operacji deptania wszystko wróciło do normy, ale ten numer samochód wyciął mi jeszcze JEDENAŚCIE RAZY!!! W ciągu dwóch dni od czasu kręcenia filmu!

Na pewno to incydentalny przypadek. Jak wszystkie inne ;]

Napisano

Tylko Wy tu prowadzicie dywagacje nt aut za 150k, a autor pytał o wersje za 85 do negocjacji ;)

Napisano
16 minut temu, Rado_ napisał:

Jest moda na SUV, to producenci wala cenę z czapki. Dla porównanie skonfigurujcie sobie Vana C4 GP i odpowiednika SUV Puga 5008. róznica to jakies 35 tys w najwyższych wersjach

Dokładnie tak. Dziś wszyscy wypuszczają SUVy, właśnie dlatego, że na nich najlepiej się zarabia - marża jest wyższa. Można walnąć każdą cenę, a i tak się sprzeda. Najbardziej mnie zagięło jak kilka lat temu wysoko postawiony gość z Lotusa powiedział, że ponieważ na SUVach najlpiej się zarabia, rozważają by może opracować SUVa 8]. Porsche i Bentley SUV nie szokują, ale lotus to byłby szok - pasowałoby jak świni siodło, no ale - rachunek ekonomiczny najważniejszy.

giphy.gif

15 lat temu to samo było z minivanami- były modne i żeby kupić kompaktowego minivana trzeba było sporo dopłacić względem porównywalnego gabarytowo kompaktowego kombi.

Wniosek jest taki - dziś za cenę kompaktowego SUVa można kupić kombi nie tylko kompaktowe, bo czasem nawet klasę śrdnią i dostaje się więcej samochodu. Oczywiście jeżeli ktoś potrzebuje więcej samochodu - są tacy, co kupują SUV bo im się podoba i większego samochodu im nie trzeba.

Napisano
15 godzin temu, Dareek napisał:

praktycznie?- jakoś jak czytam wyłączenia kia i Hyundai-a i to co podlega wyłączeniu a nie jest napisane to wiesz -wole podstawową gwarę 2 letnia która bez kłopotu można przedłużyć do 5 lat.

A jakie ma Hyundai wyłączenia?

Ostatnio wiozłem 200 kg jabłek w miejsce, gdzie żadną Alfą bym nie pojechał z jednej prostej przyczyny - laweta tam nie wjedzie. To jest wół roboczy a nie samochód do oglądania.

Napisano
7 minut temu, rwIcIk napisał:

Dają 5 lat gwarancji, więc powinno być w porządku :ok:

W stadninie w której dorabiam jest trochę Kii. Te samochody są tyrane. Nic się z nimi nie dzieje. Musiałbyś mieć strasznego pecha żebyś miał problemy. Jeździj, serwisuj normalnie i ciesz się nowym autem.

Napisano
11 godzin temu, Dareek napisał:

Nie, nie żartuje. W XC70 jest prawdziwa skóra, chwalone wykończenie i kosztował sporo poniżej 200kzł.

Napisano
8 minut temu, sherif napisał:

Nie, nie żartuje. W XC70 jest prawdziwa skóra, chwalone wykończenie i kosztował sporo poniżej 200kzł.

Tzn ile?

Napisano
20 minut temu, maro_t napisał:

zachwycasz się tymi Alfami prawie w każdym poście. Tymczasem jak na razie to te nowe modele (Julia i Stelvio) psują się już na jazdach testowych u dziennikarzy. Był niedawno wątek o Julii, a tutaj fajny test Stelvio:

http://pertyn.com/alfa-romeo-stelvio-super-2-2d-210/

Zwłaszcza fragment:

Na pewno to incydentalny przypadek. Jak wszystkie inne ;]

Marku -ale ja się nie zachwycam- jeżdżę tym co się nie psuje dlatego kopiłem tydzień temu kolejną- nie ma Stelvio ani Giulii tylko Giuliettę- kompletnie bezawaryjne a naprawdę sporo jeżdżę. mam tydzień i 1500 km na liczniku.

Wiele osób ma Giulie -są już z nalotami ponad 100 tys i żadnych usterek wiec nie generalizujmy. GIulie Q szczególni z parku prasowego lekko nie mają ale i sami testerzy ja niejaki Zachar co na paliwie 95 pojechał na hamownie i potem stwierdzenie że mało mocy.

tak się składa że w ASO w którym serwisuję alfę sprzedają także Hyunaide - i weź mi wytłumacz- zawsze stoi jakiś Tucson bez... silnika. był moment że było ich aż ..6 sztuk!!

Jak zapytałem znajomego mechanika wspominając o chęci zakupu to naprawdę odradzał z uwagi na awaryjne jednostki napędowe i nieprzystosowane do masy hamulce.

jest forum Tucsona- może coś tam wyczytasz ale administrator wycina wszystkie negatywne opinie ale już są samochody np po wymianach kompletnych skrzyń biegów.

Mi sie to auto podoba jak pisałem wcześniej ale chora polityka cenowa nie pozwala na zakup auta z sensownym silnikiem no 1.6 GDI to jakby zachwalać dynamikę cc700.

Napisano
3 minuty temu, zinger napisał:

Tzn ile?

165kzł w max wersji z AWD.

Podejrzewam, że XC60 czy jakieś X3 też sie da wyrwać do 200kzł

Napisano
14 minut temu, sherif napisał:

równasz volvo do Hundai-a? Świat się kończy!

Twój model pamięta czasy gdzie skóra była skórą a nie tylko jej marną imitacją.

Napisano
1 minutę temu, sherif napisał:

165kzł w max wersji z AWD.

Podejrzewam, że XC60 czy jakieś X3 też sie da wyrwać do 200kzł

165 a 200 to jednak spora roznica. Zaraz zacznie sie porownywanie aut za 250...300 ;)

Przypominam, autor pytał o wersje za 85k :)

Napisano

no to pisze za 85 tys będzie kompletny golas ze zwykłym radiem bez jakichkolwiek asystentów i silnikiem 1.6 GDI - zapomnij o automatach nawigacjach bezkluczykowych systemach.

może się trafi wersja komfort z klimą dwustrefową i skórkową kierą.

Napisano
26 minut temu, marcindzieg napisał:

A jakie ma Hyundai wyłączenia?

Ostatnio wiozłem 200 kg jabłek w miejsce, gdzie żadną Alfą bym nie pojechał z jednej prostej przyczyny - laweta tam nie wjedzie. To jest wół roboczy a nie samochód do oglądania.

przykre że porównujesz markę z pryzmatu lawety- ale jak widać życie stereotypami ma się bdb.

Napisano
9 minut temu, Dareek napisał:

równasz volvo do Hundai-a? Świat się kończy!

Twój model pamięta czasy gdzie skóra była skórą a nie tylko jej marną imitacją.

Nie równam, tylko podaje przykład auta ze skóra w podanym przedziale cenowym.

Nowe Volvo też mają skórę.

11 minut temu, zinger napisał:

165 a 200 to jednak spora roznica. Zaraz zacznie sie porownywanie aut za 250...300 ;)

Przypominam, autor pytał o wersje za 85k :)

To nie ja stawiam, tezy, że nie da się kupić auta do 200kzł bez prawdziwej skóry ;)

Autor, dawno już dostał odpowiedż.

Napisano
1 minutę temu, Dareek napisał:

przykre że porównujesz markę z pryzmatu lawety- ale jak widać życie stereotypami ma się bdb.

Stereotypy nie wzięły się znikąd. Końcówek tabel awaryjności też nie okupuje dlatego że ludzie się nie znają. To piękne auta. Samo siedzenie w nich jest przyjemnością. Prowadzi się świetnie. A jednak ludzie nie zabijają się za nimi. Spróbuj pomyśleć dlaczego a nie oburzać się.

Napisałeś wyżej o 20'' felgach. Po co do SUVa coś takiego jak nie do oglądania? Pierwsza większa dziura i jest pokrzywiona. Kupuję SUVa po to żeby się nie martwić tym że droga jest dziurawa a krawężnik wysoki.

Napisano
13 minut temu, Dareek napisał:

no to pisze za 85 tys będzie kompletny golas ze zwykłym radiem bez jakichkolwiek asystentów i silnikiem 1.6 GDI - zapomnij o automatach nawigacjach bezkluczykowych systemach.

może się trafi wersja komfort z klimą dwustrefową i skórkową kierą.

Nie powiedzialby, ze taki znowu golas. Widziales w ogole liste wyposazenia tej bida wersji?

Bezpieczeństwo

Przednie poduszki bezpieczeństwa  Wyłącznik poduszki bezpieczeństwa pasażera  Boczne i kurtynowe poduszki bezpieczeństwa  ABS/ESC/VSM - systemy kontroli trakcji i stabilizacji pojazdu  Systemy kontroli zjazdu i podjazdu (DBC & HAC)  System ostrzegania o awaryjnym hamowaniu (ESS)  Aktywna maska 

Komfort

Centralny zamek z alarmem sterowany pilotem (składany kluczyk)  Elektrycznie sterowane szyby przednie i tylne (kierowcy Auto Up & Down)  Klimatyzacja automatyczna (dwustrefowa)  Chłodzony schowek  Flex Steer (tylko MT)  Dwa tryby jazdy Normal & Sport (tylko DCT)  Podgrzewana kierownica  Lusterko fotochromatyczne z kompasem  Elektryczna regulacja podparcia lędźwiowego (kierowca)  Podgrzewane przednie fotele (trójstopniowo)  Regulowany kąt oparcia tylnej kanapy  Tylne czujniki parkowania  Tempomat  Czujnik deszczu 

Zewnętrzne

Lakier metaliczny/perłowy 2 600 zł Felgi aluminiowe 17” z oponami 225/60 R17  Zestaw naprawczy (tylko 1.6 GDi)  Czujniki ciśnienia w oponach  Przyciemniane tylne szyby  Srebrne osłony pod zderzakiem przednim  Lusterka boczne elektryczne i podgrzewane w kolorze srebrnym  Lusterka boczne elektrycznie składane ze zintegrowanymi kierunkowskazami  Klamki zewnętrzne w kolorze nadwozia  Przednie światła projekcyjne  System doświetlania zakrętów  Światła do jazdy dziennej LED  Przednie światła przeciwmgielne  Tylne światła LED  Relingi dachowe

Wewnętrzne

Automatyczne światła  Skórzana częściowo perforowana kierownica i gałka dźwigni zmiany biegów  Osłony przeciwsłoneczne z lusterkiem i podświetleniem  Roleta przestrzeni bagażowej  Siatka mocująca bagaż  Tapicerka siedzeń z jasnoszarym przeszyciem  Podłokietnik przedni z jasnoszarym przeszyciem  Elementy wnętrza w kolorze ciemnego metalu  Lampki do czytania i schowek na okulary

Audio

Sterowanie radiem i komputerem pokładowym w kierownicy  Gniazda USB & AUX  System Bluetooth  6 głośników (w tym 2 tweetery)  Nawigacja z 8'' dotykowym ekranem, kamerą cofania i programem aktualizacji MapCare 

A od ilu zaczyna sie bida wersja w takim Volvo?

Edytowane przez zinger

Napisano
1 godzinę temu, Manx napisał:

Tyle że cena tego Hyundaia (oraz niemal każdego innego auta) też idzie w dół na DG, więc porównujesz nieporównywalne.

Napisano
Godzinę temu, sherif napisał:

Ale oni te XC70 sprzedawali przez pewien czas w bardzo okazyjnych cenach. Normalna cena (np. jeszcze rok wcześniej) mocno się różniła.

Napisano
15 minut temu, Ryb napisał:

Tyle że cena tego Hyundaia (oraz niemal każdego innego auta) też idzie w dół na DG, więc porównujesz nieporównywalne.

A przyzwoicie wyposażony Hyundai w zakupie prywatnym niewiele przekracza 100 kzł. :ok:

Podobnie wyposażone Japończyki są 20-30 tys. zł droższe.

Marki takie jak Audi czy BMW są jeszcze droższe.

Przy moich wymaganiach Hyundai okazał się najbardziej dostępny cenowo :ok:

Napisano
2 minuty temu, rwIcIk napisał:

A przyzwoicie wyposażony Hyundai w zakupie prywatnym niewiele przekracza 100 kzł. :ok:

Właśnie. IMO te auta mają całkiem dobrą cenę. Oczywiście są też wersje przesadzone (np. ta Tour de Pologne co stała nawet po 170k) ale normalnie wyposażone auto do normalnej jazdy nie odbiega cenowo od konkurencji. 

Mi się ten samochód podoba. Jedyna wada (nie dla wszystkich to jest jednak wada) to ten mały bagażnik, o którym już pisałem. Plus za to, że mając do dyspozycji taką a nie inną długość auta oszczędzili tylko na bagażniku, pozostawiając wygodną i obszerną kabinę pasażerską.

Co do wyposażenia, to też nie ma się czego wstydzić - światła full led, wentylowane fotele czy inne całkiem luksusowe dodatki nie są w klasie budżetowej wcale takie oczywiste.  :ok:

Napisano
4 minuty temu, Ryb napisał:

Mi się ten samochód podoba. Jedyna wada (nie dla wszystkich to jest jednak wada) to ten mały bagażnik, o którym już pisałem. Plus za to, że mając do dyspozycji taką a nie inną długość auta oszczędzili tylko na bagażniku, pozostawiając wygodną i obszerną kabinę pasażerską.

Kabina jest obszerna, ale bagażnik sprawia wrażenie mizernego.

Bez sensu dają pełnowymiarowe koło zapasowe, które podnosi znacznie podłogę i zmniejsza przestrzeń bagażową :no:

Napisano
6 minut temu, Ryb napisał:

Właśnie. IMO te auta mają całkiem dobrą cenę. Oczywiście są też wersje przesadzone (np. ta Tour de Pologne co stała nawet po 170k) ale normalnie wyposażone auto do normalnej jazdy nie odbiega cenowo od konkurencji. 

Co do wyposażenia, to też nie ma się czego wstydzić - światła full led, wentylowane fotele czy inne całkiem luksusowe dodatki nie są w klasie budżetowej wcale takie oczywiste.  :ok:

za światła full led czy wentylowane fotele musisz dopłacić do najwyższej specyfikacji wyposażenia. W podstawie masz zwykły halogen.

Napisano
8 minut temu, rwIcIk napisał:

Kabina jest obszerna, ale bagażnik sprawia wrażenie mizernego.

Bez sensu dają pełnowymiarowe koło zapasowe, które podnosi znacznie podłogę i zmniejsza przestrzeń bagażową :no:

Zawsze możesz wywalić, dać zestaw naprawczy i zrobić tam sobie schowek. Chociaż ja nie jestem fanem schowków pod podłogą - korzystanie z nich jest na tyle upierdliwe, że wozi się w nich zwykle tylko niepotrzebne graty.

Napisano
2 godziny temu, Manx napisał:

Wlasnie nie te ich SUV trzymaja dobrze wartosc. Ludzie wolaja jakies chore pieniadze.

Napisano
2 minuty temu, Dareek napisał:

za światła full led czy wentylowane fotele musisz dopłacić do najwyższej specyfikacji wyposażenia. W podstawie masz zwykły halogen.

Ledy za doplata sa w Comforcie, od Style masz w cenie. Wentylowane fotele masz w wersji Premium. W Volvo czy Alfie masz wentylowane fotele w podstawie?

Napisano
52 minuty temu, zinger napisał:

Nie powiedzialby, ze taki znowu golas. Widziales w ogole liste wyposazenia tej bida wersji?

Bezpieczeństwo

Przednie poduszki bezpieczeństwa  Wyłącznik poduszki bezpieczeństwa pasażera  Boczne i kurtynowe poduszki bezpieczeństwa  ABS/ESC/VSM - systemy kontroli trakcji i stabilizacji pojazdu  Systemy kontroli zjazdu i podjazdu (DBC & HAC)  System ostrzegania o awaryjnym hamowaniu (ESS)  Aktywna maska 

Komfort

Centralny zamek z alarmem sterowany pilotem (składany kluczyk)  Elektrycznie sterowane szyby przednie i tylne (kierowcy Auto Up & Down)  Klimatyzacja automatyczna (dwustrefowa)  Chłodzony schowek  Flex Steer (tylko MT)  Dwa tryby jazdy Normal & Sport (tylko DCT)  Podgrzewana kierownica  Lusterko fotochromatyczne z kompasem  Elektryczna regulacja podparcia lędźwiowego (kierowca)  Podgrzewane przednie fotele (trójstopniowo)  Regulowany kąt oparcia tylnej kanapy  Tylne czujniki parkowania  Tempomat  Czujnik deszczu 

Zewnętrzne

Lakier metaliczny/perłowy 2 600 zł Felgi aluminiowe 17” z oponami 225/60 R17  Zestaw naprawczy (tylko 1.6 GDi)  Czujniki ciśnienia w oponach  Przyciemniane tylne szyby  Srebrne osłony pod zderzakiem przednim  Lusterka boczne elektryczne i podgrzewane w kolorze srebrnym  Lusterka boczne elektrycznie składane ze zintegrowanymi kierunkowskazami  Klamki zewnętrzne w kolorze nadwozia  Przednie światła projekcyjne  System doświetlania zakrętów  Światła do jazdy dziennej LED  Przednie światła przeciwmgielne  Tylne światła LED  Relingi dachowe

Wewnętrzne

Automatyczne światła  Skórzana częściowo perforowana kierownica i gałka dźwigni zmiany biegów  Osłony przeciwsłoneczne z lusterkiem i podświetleniem  Roleta przestrzeni bagażowej  Siatka mocująca bagaż  Tapicerka siedzeń z jasnoszarym przeszyciem  Podłokietnik przedni z jasnoszarym przeszyciem  Elementy wnętrza w kolorze ciemnego metalu  Lampki do czytania i schowek na okulary

Audio

Sterowanie radiem i komputerem pokładowym w kierownicy  Gniazda USB & AUX  System Bluetooth  6 głośników (w tym 2 tweetery)  Nawigacja z 8'' dotykowym ekranem, kamerą cofania i programem aktualizacji MapCare 

A od ilu zaczyna sie bida wersja w takim Volvo?

to co tu wymieniłeś ma praktycznie każdy zwykły kompakt w standardzie więc nie przesadzajmy z tym wypasem (z wyjątkiem navi) do ceny 85 tys należy położyć 2.600 za metalic i masz 90 - nadal za auto z silnikiem 1.6 GDI. uważasz to za okazję bo ja nie?

Napisano
6 minut temu, Dareek napisał:

Ja to wiem, ale ja bym dopłacił. Rzecz w tym, że takich rzeczy u konkurencji czasem nie dostaniesz nawet za dopłatą.

Napisano
2 minuty temu, Dareek napisał:

to co tu wymieniłeś ma praktycznie każdy zwykły kompakt w standardzie (...)

...może z wyjątkiem ulubionej przez Ciebie Alfy:

Giulietta

• Felgi
  • 4 KOŁA STALOWE Z OPONAMI O ROZMIARZE R16" 205/55
  • Skrzynia biegów / układ jezdny
  • Alfa DNA - Tryb jazdy: Dynamic/ Natural/ All Weather
  • Komfort / Funkcjonalność
  • Gniazdo 12v
  • Wspomaganie kierownicy
  • Szyby przednie regulowane elektrycznie
  • Czujnik temperatury zewnętrznej
  • Dywaniki welurowe
  • Fotel kierowcy regulowany na wysokość
  • Wyświetlacz matrycowy
  • Klimatyzacja manualna
  • Lusterka regulowane elektrycznie
  • Podłokietnik tylny
  • Regulacja kierownicy na wysokość i głębokość
  • Schowek przedni
  • Tylna kanapa dzielona 40:60 z podłokietnikiem
  • Szyby tylne regulowane elektrycznie
  • Wyposażenie wewnętrzne
  • Airbags - 6 (kierowcy, pasażera, kurtyny, boczne)
  • Zestaw naprawczy Fix&Go
  • System Stop&Start
  • Instrukcja obsługi w języku polskim
  • Nadwozie i styl
  • Podkładka pod tablicę rejestracyjną
  • Skórzana kierownica
  • Białe podświetlenie zegarów
  • Klamki zewnętrzne chromowane
  • Lusterka w kolorze nadwozia
  • Spojler tylny
  • Przyciemniane klosze przednich reflektorów
  • Bezpieczeństwo
  • System Kontroli trakcji ESP
  • System ASR - Hill Holder
  • Dezaktywacja Airbag'u po stronie pasażera
  • Czujnik pomiaru ciśnienia w oponach TPMS
  • Audio - Telematyka
  • Przyciski wielofunkcyjne na ramionach kierownicy
  • Trip computer
  • U-Connect Live
  • Alfa Connect 5'' - Radio, Mp3, Aux-in, Bluetooth
  • Różne
  • KIT SPECIFICI MAROCCO

:lol:

Napisano
8 minut temu, Dareek napisał:

to co tu wymieniłeś ma praktycznie każdy zwykły kompakt w standardzie więc nie przesadzajmy z tym wypasem (z wyjątkiem navi) do ceny 85 tys należy położyć 2.600 za metalic i masz 90 - nadal za auto z silnikiem 1.6 GDI. uważasz to za okazję bo ja nie?

Zaraz, zaraz.

Po pierwsze, pisales, ze ta wersja to totalny golas - jak na moj gust taki golas to nie jest.

Po drugie, to, ze jakies inne auta tez to maja (choc szczerze watpie, zeby kazdy zwykly kompakt mial w standardzie np grzane fotele, elektryczne i podgrzewane lusterak, fotochromatyczne wsteczne, czujniki parkowania, navi  i jeszcze kilka innych by sie znalazlo), nie czyni z tego Tuscona auta zle wyposazonego.

Po trzecie, nie wyjezdzaj mi tu z kompaktem, bo mowa o aucie innej klasy. To moze przyrownasz to klasy B zaraz, tam tez znajdziez takie wyposazenie.

Nie wiem, co usilujesz udowodnic, ale moje zdanie jest takie, ze jak za Suva (bardzo ladnego) z takim wyposazeniem to za 80k (spokojnie urwiesz kilka tys z ceny), nawet z tym marnym 1.6, to dobra cena. Do spokojnej jazdy, jak ktos nie ma cisnienia na drodze, w zupelnosci wystarczy.

Edytowane przez zinger

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.