Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kadjar lub inny automat do 100k

Featured Replies

Napisano

Jako ze obie dotychczasowe umowy poszły do nowych firm szukam dla siebie auta. Kryterium proste automat i nie więcej niż 100k. Dobrze by miał kawałek bagażnika i system bezkluczykowy ;)

narazie na horyzoncie dwa auta kadjar i megan kombi,  auto. A dwa lata kiedy to Mam zamiar kupić tiguana spacebacka

Napisano
31 minut temu, wujekcybul napisał:

Jak lodówkę otworzę to tam będzie BMW?

Moja propozycja:

https://www.otomoto.pl/oferta/opel-astra-v-elite-1-6-turbo-200-km-at6-czerwona-ID6z7ZWX.html

Napisano
Godzinę temu, AstraC napisał:

Jak lodówkę otworzę to tam będzie BMW?

ale tu akurat to pokazują pół BMW bo to silnik 3 cyl... a wiadomo że prawdziwe BMW zaczynają sie od momentu gdzie pod maską pojawia sie 6 cyl. :D

co do tematu ... jak kadjar (choć bardzo mi sie podoba) to może kaczkaj ... nissan jest troche mniejszy ale chyba ma lepsze warunki gwarancyjne

octavia kombi  - chyba bedzie to najwiekszy bagażnik z możliwych

Napisano
Godzinę temu, Lukas246 napisał:

Ja pierdziele 100 000 za astre 😂

A co lepsze? Co Cię tak dziwi w tej cenie? Z której jeszcze na 100% coś urwiesz - podstawowy Elit z 1.6T 200KM i automatem w cenniku to okolice 97kpln, więc można pewnie za 85kpln wyjechać. :ok: 

Napisano
  • Autor
7 godzin temu, jetbang napisał:

ale tu akurat to pokazują pół BMW bo to silnik 3 cyl... a wiadomo że prawdziwe BMW zaczynają sie od momentu gdzie pod maską pojawia sie 6 cyl. :D

co do tematu ... jak kadjar (choć bardzo mi sie podoba) to może kaczkaj ... nissan jest troche mniejszy ale chyba ma lepsze warunki gwarancyjne

octavia kombi  - chyba bedzie to najwiekszy bagażnik z możliwych

Qq ma xtronica zamiast automatu dla mnie nie do przeżycia :)

skod nie lubię, a na Renault mam 5 lat gwarancji za śmieszna kase

Napisano
1 godzinę temu, arogal01 napisał:

Qq ma xtronica zamiast automatu dla mnie nie do przeżycia :)

skod nie lubię, a na Renault mam 5 lat gwarancji za śmieszna kase

Jezdzilem tydzien temu koleosem z xtronikiem w tej topowej wersji ... bdb wrazenia ... tyle ze ten mial symulacje zwyklej skrzyni ....

Ja z reno przesiadlem sie do skody ... idzie wyżyć. ... jedno ma i plusy drugie ma plusy ... i tak samo minusy ...

Szczerze to megankami i  I i  II bardzo dobrze mi sie jezdzilo ... ;)

Do kadjara sie przymierzalem ... w wersji 4x4 i manualu ... ale zonisko stwierdzilo ze sie nie pomiescimy rodzina ... 

Jesli jezdzisz duzo tras ... wez megane ... jesli raczej miasto to kadjara ... ;)

Napisano
21 godzin temu, arogal01 napisał:

Jako ze obie dotychczasowe umowy poszły do nowych firm szukam dla siebie auta. Kryterium proste automat i nie więcej niż 100k. Dobrze by miał kawałek bagażnika i system bezkluczykowy ;)

narazie na horyzoncie dwa auta kadjar i megan kombi,  auto. A dwa lata kiedy to Mam zamiar kupić tiguana spacebacka

Jak szukasz auta to imho coś co najmniej straci na wartości.

Może jakaś Toyota? Corolla? Auris Hybrid?

Napisano
  • Autor
8 godzin temu, karax napisał:

Jak szukasz auta to imho coś co najmniej straci na wartości.

Może jakaś Toyota? Corolla? Auris Hybrid?

Toyoty brzydkie, drogie i ciasne :)

Napisano
20 godzin temu, AstraC napisał:

A co lepsze? Co Cię tak dziwi w tej cenie? Z której jeszcze na 100% coś urwiesz - podstawowy Elit z 1.6T 200KM i automatem w cenniku to okolice 97kpln, więc można pewnie za 85kpln wyjechać. :ok: 

To mnie dziwi, ze za te pieniądze można mieć auto pod każdym względem lepsze od Astry 😂. 

Napisano

To mnie dziwi, ze za te pieniądze można mieć auto pod każdym względem lepsze od Astry 😂. 

Konkrety poproszę?

17 minut temu, tomecki napisał:

masz pretensje o proponowanie BMW, a sam drugi raz w tym samym wątku proponujesz Opla. To co z tą lodówką?

Hmmm... raptem drugi raz - przejrzyj wszystkie wątki i zobacz ile razy ja Astrę proponuję, a ile razy BMW? Nawet nie jeśli nie pasuje do założeń, to byle jakie BMW byle się w cenie mieściło.

Napisano
3 minuty temu, tomecki napisał:

jesteś po prostu ostatnią osobą, która może wytykać tego typu "błędy"

No no, to musiałeś się do lutego(!) dokopać - poszukaj frazy BMW - zobaczysz że w każdym wątku jest propozycja nowego BMW - nie pisałem do konkretnej osoby, tylko że wszędzie wciskacie BMW.

Napisano
3 godziny temu, Lukas246 napisał:

a któreż to auto takie będzie?

Napisano
1 godzinę temu, maro_t napisał:

a któreż to auto takie będzie?

Gust jest jak d...a. To co dla mnie będzie pod każdym względem lepsze od Astry dla Ciebie wcale nie musi. Ta rozmowa prowadzi  w ślepą uliczkę.

Napisano
11 minut temu, Lukas246 napisał:

Gust jest jak d...a. To co dla mnie będzie pod każdym względem lepsze od Astry dla Ciebie wcale nie musi. Ta rozmowa prowadzi  w ślepą uliczkę.

To po co piszesz tak, jakby to była uniwersalna prawda? Ja też bym za tyle pieniędzy nie kupił Astry, ani za mniej też nie, bo nie bardzo mi się widzi ten samochód, ale prawda jest jednak taka, że nie znajdziesz taniej szybszego kompakta niż Astra 1.6 turbo.

Napisano
20 minut temu, maro_t napisał:

że nie znajdziesz taniej szybszego kompakta niż Astra 1.6 turbo.

Szybszy = lepszy :hmm:

Napisano
3 minuty temu, Łukasz___F napisał:

Ma być szybki, reszta się nie liczy 😉

Napisano
1 minutę temu, Lukas246 napisał:

Ma być szybki, reszta się nie liczy 😉

A to musi być czerwony bo takie są najszybsze:phi:

Napisano
39 minut temu, Lukas246 napisał:

No więc nie wiesz, ale się wypowiesz. :sciana: 

Napisano
27 minut temu, AstraC napisał:

No więc nie wiesz, ale się wypowiesz. :sciana: 

Której części mojej wypowiedzi nie ogarnąłes ? 

Napisano
6 godzin temu, Lukas246 napisał:

To ja się pytam - co to za samochód tak jest lepszy? I czemu Astra jest zła? Tylko konkretne pytania - ot podyskutujmy trochę, ja na prawdę akceptuje inny punkt widzenia, nie lubię tylko bezsensownych docinek, bo ja lubię Ople to mi dowalisz że jest tyle lepszych samochodów. Więc kto nie ogarnął prostego pytania?

Napisano
26 minut temu, AstraC napisał:

To ja się pytam - co to za samochód tak jest lepszy? I czemu Astra jest zła? Tylko konkretne pytania - ot podyskutujmy trochę, ja na prawdę akceptuje inny punkt widzenia, nie lubię tylko bezsensownych docinek, bo ja lubię Ople to mi dowalisz że jest tyle lepszych samochodów. Więc kto nie ogarnął prostego pytania?

To jeszcze raz: to co dla Ciebie będzie gorsze od Astry dla mnie może być lepsze. Dlatego takie wywody nie mają sensu. A to jaką markę preferujesz mnie totalnie ni grzeje ni chłodzi. Dla mnie eot. 

Napisano
To jeszcze raz: to co dla Ciebie będzie gorsze od Astry dla mnie może być lepsze. Dlatego takie wywody nie mają sensu. A to jaką markę preferujesz mnie totalnie ni grzeje ni chłodzi. Dla mnie eot. 
Ale pisałeś, ze można mieć lepsze od Astry w tej cenie. Tez chętnie się dowiem, nie krępuj się, to forum motoryzacyjne.
Napisano
3 minuty temu, Rado_ napisał:
44 minuty temu, Lukas246 napisał:

Ale pisałeś, ze można mieć lepsze od Astry w tej cenie. Tez chętnie się dowiem, nie krępuj się, to forum motoryzacyjne.

Każde auto, które tu wypisze dostanie zaraz 100 kontr argumentów jakie jest beznadziejne jak w przypadku każdej tutaj dyskusji 😌. Ale dla pożywki wrzucę jeden model na pożarcie. Peugeot 5008 (nowy) po rabatach wersja średnia wychodzi 100 000 zł . Ale nie ma 200 koni pod maska 😌. Można się pastwić i znęcać nad nim @Rado_ i @AstraC. A i zeby nie było autor wątku pyta o Kadjara wiec jestem w temacie 😌

Napisano

O widzisz tez bym wolal 5008, ale po pierwsze za 100 jezeli nawet jakis rabat dostaniesz to bedzie to marny rabat, bedzie slaby silnik 1.2 , slaby wypas, właściwie taka pół bieda. Nie wiem, czy chcialby 100 wydac na bieda wersję, serio. Choc 5008 mi sie bardzo podoba, ale właściwie maly sens jest go kupować

Napisano
2 minuty temu, Rado_ napisał:

O widzisz tez bym wolal 5008, ale po pierwsze za 100 jezeli nawet jakis rabat dostaniesz to bedzie to marny rabat, bedzie slaby silnik 1.2 , slaby wypas, właściwie taka pół bieda. Nie wiem, czy chcialby 100 wydac na bieda wersję, serio. Choc 5008 mi sie bardzo podoba, ale właściwie maly sens jest go kupować

Ja mówię o wersji allure czy jak to się tam pisze 😉. A to jest prawie top jeśli chodzi p wyposażenie. Ale dla przeciętnego Kowalskiego pewnie nie zejdą z tą wersja do ceny bliskiej 100 000. 

Napisano
Ja mówię o wersji allure czy jak to się tam pisze [emoji6]. A to jest prawie top jeśli chodzi p wyposażenie. Ale dla przeciętnego Kowalskiego pewnie nie zejdą z tą wersja do ceny bliskiej 100 000. 
Allure jest ok, jak dla mnie najwazniejszy szklany dach jeszcze....i teraz zagwozdka, bo 1.2 slabo raczej to będzie jechało. Do 1
6 bubla thp ogromna doplata, co jest z lekka smieszne, bo szukają frajera. Wiec zostaje dizel 2.0, cena sie robi też wysoka. Wiec ja z wlasnej nieprzymuszonej niestety odpadam. A na wysokie rabaty nie ma co liczyć.
Napisano
2 minuty temu, Rado_ napisał:

Allure jest ok, jak dla mnie najwazniejszy szklany dach jeszcze....i teraz zagwozdka, bo 1.2 slabo raczej to będzie jechało. Do 1
6 bubla thp ogromna doplata, co jest z lekka smieszne, bo szukają frajera. Wiec zostaje dizel 2.0, cena sie robi też wysoka. Wiec ja z wlasnej nieprzymuszonej niestety odpadam. A na wysokie rabaty nie ma co liczyć.

I o to właśnie chodzi, ze jeden potrzebuje dobrego silnika, a drugiemu na tym nie zależy. Ja należę do tej pierwszej grupy . Zawsze można iść stopień niżej czyli w 3008. Dla pracowników PSA jest bodajże 15 lub 20 % upustu na każdy model wiec ma to sens 

Napisano

No to juz cos, moze 3008  1,2  z automatem jakos by uszedl,  ale nie wiem nie jechalem. Brakuje im normalnej benzyny 

Napisano
28 minut temu, rwIcIk napisał:

Za niewiele ponad 100 tys. dostanie Tucsona z dieslem i automatem. Wersja Design z nawigacją, asystentem pasa ruchu, rozpoznawaniem znaków itd. :ok:

NIe chce sie czepiac, ale Tucson diesel to watpliwa alternatywa dla Astry 1,6T noPB ;)

Napisano
38 minut temu, Lukas246 napisał:

I o to właśnie chodzi, ze jeden potrzebuje dobrego silnika, a drugiemu na tym nie zależy. Ja należę do tej pierwszej grupy . Zawsze można iść stopień niżej czyli w 3008. Dla pracowników PSA jest bodajże 15 lub 20 % upustu na każdy model wiec ma to sens 

Czekaj. No właśnie o co Ci chodzi, bo nie ogarniam?

Piszesz, że astra za 85 tysiakow z 200KM dla kogoś z ulicy jest gorsza od 5008 za 100  koła z silnikiem1,2 (bij zabij, nie wiem ile to ma mocy, ale pewnie osiągami odstaje) a następnie stwierdzasz, że należysz do ludzi potrzebujących dobrego silnika?

Sens swego twierdzenia podpierasz zniżka dla pracownikow, wynoszącą tyle % ile w Oplu dostaje każdy dziad z ulicy?

A jak pracownik dostanie taka Astrę za 50% ceny katalogowej?

Serio, nie kumam już co chcesz przekazać.

Nie pisz mi tylko, jak tutejszy miłośnik fiata, że raza go moje ople z podpisu, bo nie jeżdżę tym z miłości, a i za bardzo nie polecam nikomu.

Napisano

Ja bym nie wybrał żadnego nowego auta. I nie interesuje mnie jakim autem jeździsz 😌

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, rwIcIk napisał:

Za niewiele ponad 100 tys. dostanie Tucsona z dieslem i automatem. Wersja Design z nawigacją, asystentem pasa ruchu, rozpoznawaniem znaków itd. :ok:

Zamowilem kadjara w piątek mam zamiar odebrać ;) jest czerwony wiec napewno będzie szybki 😂

Napisano
21 minut temu, arogal01 napisał:

Zamowilem kadjara w piątek mam zamiar odebrać ;) jest czerwony wiec napewno będzie szybki 😂

bardzo fajne autko

gratulejszyn

daj opinie po kilku tysiacach km jak sie jeździ :D

Napisano
4 godziny temu, Łukasz___F napisał:

zależy od wymagań. Dla kogoś tak może być. I nie dostanie nigdzie indziej szybszego kompakta od tej Astry. I chociażby w tej dziedzinie Astra jest najlepsza

Napisano
  • Autor
13 godzin temu, rwIcIk napisał:

Silnik? Skrzynia?

Tce 130 edc które było podstawowym kryterium, dość klekotów (pasek mnie pod tym względem wkurzał) No a bez automatu sobie nie wyobrażam jazdy 😇

Napisano
  • Autor
12 godzin temu, maro_t napisał:

zależy od wymagań. Dla kogoś tak może być. I nie dostanie nigdzie indziej szybszego kompakta od tej Astry. I chociażby w tej dziedzinie Astra jest najlepsza

To jak z kura u jajkiem niestety. 'Miałem auto szybkie, duże, małe i wolne ;) każdy ma swoje plusy dodatnie i ujemne. 

Rs przy dwójce dzieci by niewygodny (2 drzwi i twardy zawias), pasek w sedanie zbyt dziadkowy.  Generalnie doszedłem do wniosku ze najlepiej mieć 2 auta. Szybkie i tutaj dla mnie golf r i duże najlepiej tuareg ;) i da się żyć. Muszę jednak kasy troszkę nazbierać wiec teraz. Kadjar ma być jako ten wygodny po prostu 

Napisano
41 minut temu, arogal01 napisał:

Tce 130 edc które było podstawowym kryterium, dość klekotów (pasek mnie pod tym względem wkurzał) No a bez automatu sobie nie wyobrażam jazdy 😇

ja zawsze jeździłem benzyną z manualną skrzynią, a teraz kupiłem klekota z automatem - przyzwyczajam się diesla. ;]

Napisano
1 godzinę temu, rwIcIk napisał:

ja zawsze jeździłem benzyną z manualną skrzynią, a teraz kupiłem klekota z automatem - przyzwyczajam się diesla. ;]

Przestanie Ci przeszkadzać dopóki znowu nie pojeździsz benzyną  :)

Napisano
  • Autor
9 minut temu, marcindzieg napisał:

Przestanie Ci przeszkadzać dopóki znowu nie pojeździsz benzyną  :)

To napewno. Mailem w domu do niedawna dwa vw jeden klekot drugi benz oba praktycznie nowe jak jeździłem dieslem to niezwracalne uwagi na telepanie itp, jak siadałem do benzyny jakbym hybryda jeździł ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.