Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Drzwi wewnętrzne

Featured Replies

Napisano

Potrzebuję kupić drzwi na piętro domu - siedem sztuk, wszystkie osiemdziesiątki. 

Dość istotna jest również cena, na drzwi po 2000 za sztukę funduszy nie mam, ale nie chcę też najtańszych, pokrytych cienką tapetą, która zejdzie po dwóch latach albo nie wytrzyma pierwszego kontaktu z dzieckiem ;)

W mieszkaniu rodziców były odnowione solidne drzwi z początku XX wieku, w moim obecnym są poniemieckie z lat trzydziestych, pomalowane chyba jakąś lakierobejcą. Także mam obawy patrząc na współczesne ramki z listewek, obite tekturą a następnie wytapetowane. 

Na którego producenta warto zwrócić uwagę? Na co patrzeć przy wyborze? Jakich oklein unikać?

Myślałem też o surowych drewnianych, ale trochę zależy mi na czasie, a jest z nimi trochę zabawy (wiem, bo mam takie do spiżarni)

Napisano

Ja wybierałem pomiędzy DRE a Pol-Skone. Ostatecznie wybór padł na DRE Premium. Ten model to kompromis pomiedzy ceną a jakością. Okleina nie jest z papieru a cena nie zabija ;]

Napisano

Patrz raczej na malowane niż w okleinie.

Zwróć uwagę żeby ościeżnice były w ten sam sposób wykończone, i! Tym samym kolorem (RAL, NCS). Zaznacz to w umowie.

Napisano

Ja mam Porta ale nie pamiętam już jaki model :), wybierałem aby nie był to plaster miodu tylko ciężkie masywne drzwi i takie mam.Są już 3 lata dzieci niemi trzaskają, jeźdżą zabawkami, ciągle coś przyklejają i okleina nigdzie nie ruszona :phi:. Tak łatwo w drzwiach tej okleiny nie zniszczysz. U mnie z ościeżnicami regulowanymi, obejmującymi kosztowały pon 1500zł.

W bloku kiedyś miałem Dre i były znacznie lżejsze ale przez 10 lat też z okleiną nic się nie stało.

Drewniane są spoko ale dobre kosztują dużo więcej niż 2kzł.

Napisano
2 minuty temu, sherif napisał:

Ja mam Porta ale nie pamiętam już jaki model :), wybierałem aby nie był to plaster miodu tylko ciężkie masywne drzwi i takie mam.Są już 3 lata dzieci niemi trzaskają, jeźdżą zabawkami, ciągle coś przyklejają i okleina nigdzie nie ruszona :phi:. Tak łatwo w drzwiach tej okleiny nie zniszczysz. U mnie z ościeżnicami regulowanymi, obejmującymi kosztowały pon 1500zł.

Mam Porta już 15 lat :ok:

Jedyny problem jest z klejem, który przestał trzymać okleinę - więc co jakiś czas muszę któreś ponownie podkleić z roga :hehe:

Napisano
1 minutę temu, rwIcIk napisał:

Jedyny problem jest z klejem, który przestał trzymać okleinę - więc co jakiś czas muszę któreś ponownie podkleić z roga :hehe:

Przez 15 lat to mogli już ze dwa razy linie produkcyjne wymienić :phi:

Napisano

Wczoraj byłem u znajomych oglądać mieszkanie. Kupili drzwi drewniane wyszło około 1000 od sztuki, bardzo fajne ale i oczekiwanie 8 tygodni...

Napisano
3 godziny temu, rwIcIk napisał:

15 lat temu sprzedawałam drzwi.

To nie to samo :(

Napisano
53 minuty temu, Agata napisał:

15 lat temu sprzedawałam drzwi.

To nie to samo :(

Imho teraz jest dużo więcej opcji, w tym drzwi typu market za "500zł" czy nawet mniej a potem dziwota, że nawet trzasnąć takimi nie można ;).

Napisano
36 minut temu, sherif napisał:

Imho teraz jest dużo więcej opcji, w tym drzwi typu market za "500zł" czy nawet mniej a potem dziwota, że nawet trzasnąć takimi nie można ;).

Mam na wsi i takie za pińcet. Poza papierową okleiną, to całkiem solidne drzwi :ok:

Napisano
Godzinę temu, sherif napisał:

W marketowych za 500 jest już dobra okleina i w ogóle to są już niezłe drzwi z mdf.

Papier jest w tych za 80zł.

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, Joki napisał:

W marketowych za 500 jest już dobra okleina i w ogóle to są już niezłe drzwi z mdf.

Byliśmy dziś w w pierwszym lepszym sklepie z drzwiami i sąsiadującej Castoramie. Te najtańsze z Casto, to dramat - jak ktoś potrzebuje do mieszkania na wynajem, albo idzie bardzo po kosztach to OK, ale wzrokiem można odkleić okleinę grubości folii spożywczej. Ale takie po 400-500 za skrzydło jakoś nie odbiegały od stojących w sklepie obok Dre czy co tam było, a jednak były ciut tańsze. Jak już były lepsze, to niestety cena rzędu 1500 za skrzydło.

A mam jeszcze takie pytanie - jakie są wady/zalety drzwi przylgowych i bezprzylgowych ?

Napisano
13 godzin temu, Joki napisał:

Z ościeżnicą i montażem ?

Napisano
11 minut temu, sherif napisał:

Bez montażu. Z ościeżnicąda się kupić aczkolwiek to już zależy od promocji, lokalizacji i marketu.

Za 80zł najtańsze bez ościeżnicy. 

Napisano
  • Autor
26 minut temu, sherif napisał:

w Leroy najtańsze Classen są za 100 zł, ościeżnice regulowane wychodzą drożej, a za montaż liczą od 150 ;)

A apropos montażu - ile sobie liczą za takie porty, dre czy inne?

Bo jak też około 150 zł, to przy kompletnych drzwiach z ościeżnicą za 850 netto, mamy albo 1050 brutto bez montażu (23% vat), albo 1080 z montażem (8% vat) i zaoszczędzonym czasem, więc nawet nie ma co myśleć o samodzielnym montowaniu. Jeszcze piankę zużyjemy :P

Napisano
Godzinę temu, Majkiel napisał:

w Leroy najtańsze Classen są za 100 zł, ościeżnice regulowane wychodzą drożej, a za montaż liczą od 150 ;)

A apropos montażu - ile sobie liczą za takie porty, dre czy inne?

Bo jak też około 150 zł, to przy kompletnych drzwiach z ościeżnicą za 850 netto, mamy albo 1050 brutto bez montażu (23% vat), albo 1080 z montażem (8% vat) i zaoszczędzonym czasem, więc nawet nie ma co myśleć o samodzielnym montowaniu. Jeszcze piankę zużyjemy :P

Dlatego napisałem o "500". Ja jednak do domu bym nie kupił drzwi w markecie. Idz normalnie do sklepu/przedstawiciela firmy od drzwi, wybierz model, styl i kolor i niech zrobią wycenę. Ja zapłaciłem ok 10kzł za 9sz drzwi (w tym łamane, z dostawką, przeciwpożarowe) wszystkie z ościeżnicami (niektóre o szerokości 260) i montażem. Wychodzi ok 1100zł/szt (8% vat). Montaż samemu raczej sie nie opłaci, u mnie 2 os cały dzień wstawiały a potem jeszcze dwa razy przyjeżdżali doregulować.

Napisano

kupiłem w LM z Vostera

skrzydło 580zl do tego ościeżnica plus opaska w sumie 250zl

drzwi solidne

poszukaj sobie model Etna CPL

montaż we własnym zakresie 

Napisano
2 godziny temu, sherif napisał:

Dlatego napisałem o "500". Ja jednak do domu bym nie kupił drzwi w markecie. Idz normalnie do sklepu/przedstawiciela firmy od drzwi, wybierz model, styl i kolor i niech zrobią wycenę. Ja zapłaciłem ok 10kzł za 9sz drzwi (w tym łamane, z dostawką, przeciwpożarowe) wszystkie z ościeżnicami (niektóre o szerokości 260) i montażem. Wychodzi ok 1100zł/szt (8% vat). Montaż samemu raczej sie nie opłaci, u mnie 2 os cały dzień wstawiały a potem jeszcze dwa razy przyjeżdżali doregulować.

ja mam wszystkie wewnętrzne drzwi z marketu, gdyż tylko takie mieściły się w moim budżecie. Firmy Voster, modelu nie pamiętam, podobnie jak dokładnej ceny. Pamiętam, że załapałem się wtedy na jakąś specjalną promocje i wyszły bardzo tanio. Kojarzy mi się cena poniżej 300 pln tylko nie pamiętam czy za samo skrzydło, czy z ościeżnicą. Montowała mi je ekipa wykańczająca dom. Są dosyć cienkie, ale poza tym nie zauważyłem żadnych wad. Po czterech latach mieszkania nadal działają, z żadnego okleina nie schodzi, nie rozpadają się. 1000 pln za drzwi to było grubo poza moim budżetem. Wtedy takie drzwi z marketu są całkiem dobrą (i chyba jedyną alternatywą). Poniżej przykładowe zdjęcie takich drzwi niedługo po montażu

Drzwi.JPG

Napisano
  • Autor
Dnia 9.01.2018 o 15:10, maro_t napisał:

ja mam wszystkie wewnętrzne drzwi z marketu, gdyż tylko takie mieściły się w moim budżecie. Firmy Voster, modelu nie pamiętam, podobnie jak dokładnej ceny. Pamiętam, że załapałem się wtedy na jakąś specjalną promocje i wyszły bardzo tanio. Kojarzy mi się cena poniżej 300 pln tylko nie pamiętam czy za samo skrzydło, czy z ościeżnicą. Montowała mi je ekipa wykańczająca dom. Są dosyć cienkie, ale poza tym nie zauważyłem żadnych wad. Po czterech latach mieszkania nadal działają, z żadnego okleina nie schodzi, nie rozpadają się. 1000 pln za drzwi to było grubo poza moim budżetem. Wtedy takie drzwi z marketu są całkiem dobrą (i chyba jedyną alternatywą). Poniżej przykładowe zdjęcie takich drzwi niedługo po montażu

Obecnie też dość tanio mają Vostera. Przykład pierwszy z brzegu - Voster Parma - w Leroy 259 albo 299 w zależności od koloru, a na stronie Vostera pięć stów, na ceneo też 400-500. Ościeżnice też mają w promocji - rzucę okiem czy się spodobają :)

Dnia 9.01.2018 o 12:58, sherif napisał:

Byliśmy w RuckZuck, Voxie, BelPolu, w sumie to też markety - drzwi masa, ale jak odrzuciliśmy wszystkie "nie takie", to już zostało kilka par, z których jedne piękne, ale ponad 2000 to nie dam, inne papierowe bardziej niż papier i coś tam zostało, na co chyba się zdecydujemy.

Z ciekawości wysłałem zapytanie do firm stolarskich - około 2000 za drzwi trzeba liczyć :(

Napisano
Dnia 9.01.2018 o 15:10, maro_t napisał:

Drzwi.JPG

OT - ten grzejnik pod schodami ktoś zaprojektował, czy "tak wyszło"? 

Napisano
27 minut temu, Pyrekcb napisał:

OT - ten grzejnik pod schodami ktoś zaprojektował, czy "tak wyszło"? 

dokładnie juz nie pamiętam. W projekcie chyba był w miejscu, gdzie od początku chcieliśmy szafę, więc to było jedyne miejsce na niego.

Napisano
8 minut temu, maro_t napisał:

dokładnie juz nie pamiętam. W projekcie chyba był w miejscu, gdzie od początku chcieliśmy szafę, więc to było jedyne miejsce na niego.

Ale chociaż schody masz ciepłe. :phi:

Napisano
Dnia Tuesday, January 09, 2018 o 00:31, Majkiel napisał:

Ale takie po 400-500 za skrzydło jakoś nie odbiegały od stojących w sklepie obok Dre czy co tam było, a jednak były ciut tańsze. 

Przecież otrzymałeś info ze są nic nie warte i musisz kupić takie za min 1000 zł ;l

Napisano
  • Autor
38 minut temu, szyman napisał:

Przecież otrzymałeś info ze są nic nie warte i musisz kupić takie za min 1000 zł ;l

No dobra, to już idę grzecznie kupić ;)

Napisano
13 godzin temu, Majkiel napisał:

Obecnie też dość tanio mają Vostera. Przykład pierwszy z brzegu - Voster Parma - w Leroy 259 albo 299 w zależności od koloru, a na stronie Vostera pięć stów, na ceneo też 400-500. Ościeżnice też mają w promocji - rzucę okiem czy się spodobają :)

Byliśmy w RuckZuck, Voxie, BelPolu, w sumie to też markety - drzwi masa, ale jak odrzuciliśmy wszystkie "nie takie", to już zostało kilka par, z których jedne piękne, ale ponad 2000 to nie dam, inne papierowe bardziej niż papier i coś tam zostało, na co chyba się zdecydujemy.

Z ciekawości wysłałem zapytanie do firm stolarskich - około 2000 za drzwi trzeba liczyć :(

Zawsze da się coś wypośrodkować. Te 2000zł, to pewnie same drzwi, czyli trzeba doliczyć ościeżnice i montaż ?

Napisano
  • Autor
21 minut temu, sherif napisał:

Zawsze da się coś wypośrodkować. Te 2000zł, to pewnie same drzwi, czyli trzeba doliczyć ościeżnice i montaż ?

OK. 2000 za drzwi z ościeżnicą i montażem, więc nie tak źle, ale że potrzebuję 7 par, to już się robi 14000. 

W salonie drzwiowo-podłogowym, za  nieznacznie ponad 1000 są takie o akceptowalnej jakości i wyglądzie, więc kilka ładnych tysięcy zostaje w kieszeni.

Najtańsza oferta jaką miałem to z firmy Misiniec, 1250 lub 1310 netto w zależności od modelu, ale bez montażu i trzeba by doliczyć koszty wysyłki, więc ok 11tys. wyjdzie. Ekspozycje mają w Krakowie -  można tam podskoczyć i ewentualnie obadać temat. Wciąż są w grze ;) 

Napisano
22 minuty temu, Majkiel napisał:

OK. 2000 za drzwi z ościeżnicą i montażem, więc nie tak źle, ale że potrzebuję 7 par, to już się robi 14000. 

W salonie drzwiowo-podłogowym, za  nieznacznie ponad 1000 są takie o akceptowalnej jakości i wyglądzie, więc kilka ładnych tysięcy zostaje w kieszeni.

Najtańsza oferta jaką miałem to z firmy Misiniec, 1250 lub 1310 netto w zależności od modelu, ale bez montażu i trzeba by doliczyć koszty wysyłki, więc ok 11tys. wyjdzie. Ekspozycje mają w Krakowie -  można tam podskoczyć i ewentualnie obadać temat. Wciąż są w grze ;) 

Jak na drewniane to nie jest źle, pytanie jak z jakością. Przy drewnie bardzo ważne jest materiał aby się to potem nie rozsychało i żyło własnym życiem.

U mnie była o tylko skomplikowana sprawa, że potrzebowałem także drzwi z dostawką, metalowe p.poż, łazienkowe i pokojowe - jedynie porta potrafiła zrobić w jednym kolorze/okleinie. U innych różne rodzaje drzwi = inne okleiny :(

Napisano
2 godziny temu, szyman napisał:

z tego co ja pamiętam, to 1 tys budżetu na drzwi to taki nieszczęśliwy budżet, że na dobre drewniane jednak za mały, a na okleinowe z marketu szkoda tyle wydać. Coś jak 100 tys na samochód: trochę szkoda tyle wydać na kompakta, ale na przyzwoitą klasę D za mało. ;]

Napisano
  • Autor
5 minut temu, maro_t napisał:

z tego co ja pamiętam, to 1 tys budżetu na drzwi to taki nieszczęśliwy budżet, że na dobre drewniane jednak za mały, a na okleinowe z marketu szkoda tyle wydać. Coś jak 100 tys na samochód: trochę szkoda tyle wydać na kompakta, ale na przyzwoitą klasę D za mało. ;]

No właśnie i trzeba pójść na jakiś kompromis - czy brać segment D w  "bieda wersji na kołpaku", czy wypasionego, ale jednak kompakta, czy może jak już brać kompakta, to nie tak wypasionego, a za 50 czy 60. Z autami jest jednak o tyle lepiej, że można kupić mniej lub bardziej używany w akceptowalnej cenie. Swego czasu jak kupowałem Punto, dałem za prawie dwuletnie tyle, co "goła" nówka ;) 

36 minut temu, sherif napisał:

Jak na drewniane to nie jest źle, pytanie jak z jakością. Przy drewnie bardzo ważne jest materiał aby się to potem nie rozsychało i żyło własnym życiem.

U mnie była o tylko skomplikowana sprawa, że potrzebowałem także drzwi z dostawką, metalowe p.poż, łazienkowe i pokojowe - jedynie porta potrafiła zrobić w jednym kolorze/okleinie. U innych różne rodzaje drzwi = inne okleiny :(

Pytanie właśnie jak bardzo może to żyć własnym życiem. Drewniane robi się z klejonego drewna, a potem pokrywa się cienką warstwą drewna wykończeniowego. Płyciny też są często z MDFu pokrytego naturalną okleiną. Z kolei drzwi z okleiną pcv, cpl czy inną "sztuczną", też mają np drewnianą ramę. Bardziej obawiałbym się ościeżnicy, bo tam opaska wykonana jest pojedynczej listwy, którą może powykręcać ;)

Napisano
5 godzin temu, maro_t napisał:

byłem dziś w liroyu i z ciekawości wszedłem na dział drzwiowy były za 108zł wyglądały ładnie ale jakość waga, jak opakowanie na jajka po drugiej stronie najdroższe za bodajże 648 zł sztuka ( paskudne ale o gustach nie dyskutujemy) ogólnie wykonanie spoko masa kg. też jeśli były papierowe to strasznie dużo musiały go mieć w sobie. Powiem gdyby nie wygląd to pokusiłbym na nie w końcu to tylko drzwi :ok:

Napisano
15 godzin temu, Majkiel napisał:

Pytanie właśnie jak bardzo może to żyć własnym życiem. Drewniane robi się z klejonego drewna, a potem pokrywa się cienką warstwą drewna wykończeniowego. Płyciny też są często z MDFu pokrytego naturalną okleiną. Z kolei drzwi z okleiną pcv, cpl czy inną "sztuczną", też mają np drewnianą ramę. Bardziej obawiałbym się ościeżnicy, bo tam opaska wykonana jest pojedynczej listwy, którą może powykręcać ;)

Raczej mało które drzwi mają teraz drewnianą konstrukcję. Większość to właśnie mdf lub płyta wiórowa oklejana fornirem bądź pcv.

Napisano
16 godzin temu, maro_t napisał:

Coś jak 100 tys na samochód: trochę szkoda tyle wydać na kompakta, ale na przyzwoitą klasę D za mało.

I pewnie dlatego jest nowy Civic?

Znaleźli niszę.

;)

Napisano

Porta bym odpuscił , skrzydła jeszcze może ok ale opaski futrynowe są z wiórówki i paskudnie okleinowane. Pol-skone - trafisz na dobry wyrób bedzie ok , znajdziesz jakies defekt , kopanie sie z koniem . Wszystkie reklamacje odrzucają z urzędu. Mielismy ostatnio komplety futryn i skrzydeł bez otworów na zawiasy ;l, foty wysłane i co ...... reklamacja nie uznana , napisali że pracownik takiego bubla by nie wypuscił :hehe:. Na obecną chwilę chyba DRE jest najbardziej powtarzalny , polecam okleine tzw ryflę.  Voster (nie marketowy) słyszałem pozytywne opinie 

Napisano

Ja z Vosterem nie mam dobrych wspomnien. 3 sztuki skrzydeł z ościeżnicą, źle nawiercone otwory pod zawiasy futryn. Skrzydło nie pasowało do oryginalnej ościeżnicy, ewidentny błąd w produkcji, skończyło sie na piśmie od rzecznika praw konsumentów i długą przepychanka. Ostatecznie drzwi zostały naprawione przez specjalnie dorabiane podkladki

Napisano
19 godzin temu, riot napisał:

Ja z Vosterem nie mam dobrych wspomnien. 3 sztuki skrzydeł z ościeżnicą, źle nawiercone otwory pod zawiasy futryn. Skrzydło nie pasowało do oryginalnej ościeżnicy, ewidentny błąd w produkcji, skończyło sie na piśmie od rzecznika praw konsumentów i długą przepychanka. Ostatecznie drzwi zostały naprawione przez specjalnie dorabiane podkladki

Zgodze sie bo zawsze jest tzw jakas czarna owca. To sa dalej budżetowe drzwi. 

Napisano

ja mam invado Domino, ale jakieś pełne wybierałem, nie plaster miodu

i 6 rok sa ok

ladnie tłumia dźwięki

Napisano
Zgodze sie bo zawsze jest tzw jakas czarna owca. To sa dalej budżetowe drzwi. 
Mnie bardziej zraziło podejscie firmy. Jak pokazuje komuś 3 oscieznice i w kazdej otwory pod zawias sa w innym miejscu, a ktoś mi mówi, że to wina montażu, to nie mam pytań.
Same skrzydła nie były złe
Napisano
2 godziny temu, riot napisał:

Mnie bardziej zraziło podejscie firmy. Jak pokazuje komuś 3 oscieznice i w kazdej otwory pod zawias sa w innym miejscu, a ktoś mi mówi, że to wina montażu, to nie mam pytań.
Same skrzydła nie były złe

Opisywałem wyzej co miałem z Pol-skone. Także rozumiem Cie jaka bezsilnośc człowieka ogarnia. Troszke nie w temacie ale z oknami też jest wesoło. Wysyłamy że szyba brudna w środku i co..... serwisant przyjeżdża i najpierw sprawdza piony poziomy :facepalm: czyli szuka dziury w całym mówiąc potocznie .

Napisano
  • Autor
15 godzin temu, demoneczek napisał:

Opisywałem wyzej co miałem z Pol-skone. Także rozumiem Cie jaka bezsilnośc człowieka ogarnia. Troszke nie w temacie ale z oknami też jest wesoło. Wysyłamy że szyba brudna w środku i co..... serwisant przyjeżdża i najpierw sprawdza piony poziomy :facepalm: czyli szuka dziury w całym mówiąc potocznie .

Pewnie w jednym z pierwszych punktów instrukcji montażu/gwarancji napisane jest "dokładnie ustawić pion i poziom". Producent umywa ręce - wina montażysty, a montażysta powie że klient robotę odebrał, podpisał że nie ma zastrzeżeń i finito. Tak jak wielu mówi, przy oknach najważniejszy jest montaż, a dopiero później profil i producent. Dlatego do domu wybrałem może nie najtańszą opcję, ani bazującą na najnowszym profilu (mam Vetrex V90 plus), ale ekipa robiła wcześniej u dwóch znajomych, a do tego montażyści od kilku lat ci sami.

Napisano
37 minut temu, Majkiel napisał:

Pewnie w jednym z pierwszych punktów instrukcji montażu/gwarancji napisane jest "dokładnie ustawić pion i poziom". Producent umywa ręce - wina montażysty, a montażysta powie że klient robotę odebrał, podpisał że nie ma zastrzeżeń i finito. Tak jak wielu mówi, przy oknach najważniejszy jest montaż, a dopiero później profil i producent. Dlatego do domu wybrałem może nie najtańszą opcję, ani bazującą na najnowszym profilu (mam Vetrex V90 plus), ale ekipa robiła wcześniej u dwóch znajomych, a do tego montażyści od kilku lat ci sami.

To już zależy od podejścia producenta. Ja miałem podobny problem z jednym największym oknem (asymetryczne 3m x 5m), jedna z 4 szyb okazała się być mniej ciepła niż pozostałe (oczywiście największa, umieszczona najwyżej). Wyszło to na zdjęciach termowizyjnych, prawdopodobnie uszedł gaz. Gołym okiem nic nie było widać. Firma instalująca pochwaliła jakość zdjęć i po 2 dniach byli gotowi aby umawiać się na wymianę wkładu, który wymieniliśmy po ok miesiącu :).

Z drzwiami też 2 czy 3 razy zgłaszałem problem, że drzwi się zamykają same, przyjeżdżali na regulację, ostatni raz nawet było to już po gwarancji.

Napisano
4 godziny temu, Majkiel napisał:

Pewnie w jednym z pierwszych punktów instrukcji montażu/gwarancji napisane jest "dokładnie ustawić pion i poziom". Producent umywa ręce - wina montażysty, a montażysta powie że klient robotę odebrał, podpisał że nie ma zastrzeżeń i finito. 

No tak , ale ja dawałem przykład kolejnosci weryfikacji reklamacji.  Ja bardziej sie usmiałem z całego zachowania ale serwisant powiedział ze ma takie procedury. 

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Dziś było kolejne podejście i spodobał się nam kolor z palety firmy Verte (tańsza alternatywa Porta) - nowość w ich ofercie "dąb naturalny", okleina perfect 3D (notabene najdroższa  w ich ofercie). No i mamy pytania ;)

Ma ktoś drzwi Verte? Jak się spisują?

Za kompletne drzwi łącznie z montażem wychodzi c.a 1000 zł w wersji przylgowej albo ok 300 zł więcej w przypadku bezprzylgowej/bezfelcowej - W czym są lepsze te bezprzylgowe?

W katalogu zauważyłem uwagę, że  "Montaż ościeżnicy należy wykonać w pomieszczeniach z kompletnie wykończonymi ścianami oraz podłogami" - dlaczego? Nie raz w życiu malowałem lub kafelkowałem (albo rodzice), ościeżnice zawsze już były i problemu nie było.

Napisano
9 godzin temu, Majkiel napisał:

Za kompletne drzwi łącznie z montażem wychodzi c.a 1000 zł w wersji przylgowej albo ok 300 zł więcej w przypadku bezprzylgowej/bezfelcowej - W czym są lepsze te bezprzylgowe?

W katalogu zauważyłem uwagę, że  "Montaż ościeżnicy należy wykonać w pomieszczeniach z kompletnie wykończonymi ścianami oraz podłogami" - dlaczego? Nie raz w życiu malowałem lub kafelkowałem (albo rodzice), ościeżnice zawsze już były i problemu nie było.

W drzwiach bezprzylgowych krawędź skrzydła tworzy jednolitą płaszczyznę, jest w pełni zlicowana z ościeżnicą.

Chcą mieć wykończone podłogi, żeby nie przyjeżdżać na docinanie i regulację :skromny:

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, komor napisał:

W drzwiach bezprzylgowych krawędź skrzydła tworzy jednolitą płaszczyznę, jest w pełni zlicowana z ościeżnicą.

To wiem, pytanie czy tylko różnią się wykończeniem (z felcem albo bez niego, zawiasy wystające albo schowane) czy są jeszcze jakieś plusy/minusy użytkowe.

Fakt - bezprzylgowe podobają mi się bardziej, ale też nie na tyle żeby płacić 1/3 więcej  - przy 7-miu parach drzwi wychodzi 2-3 tysiące.

Napisano
15 godzin temu, Majkiel napisał:

Dziś było kolejne podejście i spodobał się nam kolor z palety firmy Verte (tańsza alternatywa Porta) - nowość w ich ofercie "dąb naturalny", okleina perfect 3D (notabene najdroższa  w ich ofercie). No i mamy pytania ;)

Ma ktoś drzwi Verte? Jak się spisują?

Zobacz sobie przekroj oscieznicy Verte-Porta a np Pol-Skone . wykonanie materiał , okleinowanie zewnetrzne i pod uszczelką . Tylko tak namacalnie nie w folderze.

• 2 miesiące później...
Napisano

Dobra przyszedł czas i na mnie:facepalm:

Jest promo na DRE Reva

Ramiaki z MDFu, o wypełnieniu nic nie piszą.

Klamka i montaż w cenie.

Całość wychodzi za 743 zł netto.

Warto interesować się czy szukać dalej? Nie było mi dane ich pomacać, gdyż będą za tydzień na ekspozycji dopiero.

Wiem, że lepsze były by z wiórówki otworowanej czy też pełnej, ale w takim przypadku idziemy pod 1000 zł netto.

Opcją jest najprostsza płytowa wersja wyp. plaster miodu z montażem za podobne pieniądze:hmm:

Napisano
Dnia 28.03.2018 o 20:19, komor napisał:

Dobra przyszedł czas i na mnie:facepalm:

Jest promo na DRE Reva

Ramiaki z MDFu, o wypełnieniu nic nie piszą.

Klamka i montaż w cenie.

Całość wychodzi za 743 zł netto.

Warto interesować się czy szukać dalej? Nie było mi dane ich pomacać, gdyż będą za tydzień na ekspozycji dopiero.

Wiem, że lepsze były by z wiórówki otworowanej czy też pełnej, ale w takim przypadku idziemy pod 1000 zł netto.

Opcją jest najprostsza płytowa wersja wyp. plaster miodu z montażem za podobne pieniądze:hmm:

Jaka wiórowka , tu masz pełny ramiak z MDF ,wglad  i w ogole. Cena sie nie sugeruj . Czasami pełne z płyty wiórowej sa droższe od ramowych bo maja jakąś tam aprobate tech do stosowania w budynkach uzyteczności publicznej i tyle. Jak nie będa podziarane to bedziesz zadowolony . A jakie klamki wybrałes ? 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.