Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Koniec diesla - moze wcale nie?

Featured Replies

Napisano
9 minut temu, rwIcIk napisał:

No i znów nastąpi wyrównanie szans :)

Wyrównanie szans nastąpi jak wszystkie nowe auta przestaną mieć porty diagnostyczne, a wszechobecna grzejąca się już w tej chwili elektronika sprawi, ze auta zmuszeni będziemy wymieniać jak smartfony... zanim taki dpf się zapcha ;] 

wracajac do tematu i dyskusji o opłacalności diesla vs. benzyna - jeżdżąc dużo i dynamicznie, cały czas diesel jest dla mnie bardziej opłacalny. A ekologia ... krowy nie maja dpf-ów 

Napisano
42 minuty temu, Chorzyn napisał:

Wyrównanie szans nastąpi jak wszystkie nowe auta przestaną mieć porty diagnostyczne, a wszechobecna grzejąca się już w tej chwili elektronika sprawi, ze auta zmuszeni będziemy wymieniać jak smartfony... zanim taki dpf się zapcha ;] 

wracajac do tematu i dyskusji o opłacalności diesla vs. benzyna - jeżdżąc dużo i dynamicznie, cały czas diesel jest dla mnie bardziej opłacalny. A ekologia ... krowy nie maja dpf-ów 

Krowy były na świecie zanim urodzili się panowie Otto oraz Diesel. Krów w to nie mieszaj...

Napisano
9 minut temu, rwIcIk napisał:

Ale nie były masowe hodowane na pożytek ludziom ;)

Masowa hodowla tylko ludziom szkodzi... ;)

Edytowane przez grogi

Napisano
22 godziny temu, grogi napisał:

Masowa hodowla tylko ludziom szkodzi... ;)

czyli naturalnie logiczny wniosek jest taki, że VW i jego wlasciciele w ramach ratowania planety powinni przeprowadzić zmasowany atak na krowy! PETA bedzie bardzo niezadowolona, ale Ci od globalnego ocieplenia i gospodarki wodnej bardzo:)

Napisano
3 godziny temu, jimbo22 napisał:

czyli naturalnie logiczny wniosek jest taki, że VW i jego wlasciciele w ramach ratowania planety powinni przeprowadzić zmasowany atak na krowy! PETA bedzie bardzo niezadowolona, ale Ci od globalnego ocieplenia i gospodarki wodnej bardzo:)

Powtórzę - krów w to nie mieszajmy. Krowa nie ma raczej wyboru, czy i jak będzie hodowana... 

Ale zmasowany atak na hodowców, szczególnie w nowym świecie, to popieram oboma rękoma i oboma nogoma. 

Napisano
Dnia 2.05.2018 o 18:14, t_kucyk napisał:

Nie wiem jak bardzo potrafisz przechylac glowe ale panelu przyciskow po lewej sterujacych utrzymywaniem pasa, blind spot itd. nie sposob zobaczyc bez dluzszego oderwania wzroku od drogi.

A po co je oglądać?

Dnia 2.05.2018 o 18:14, t_kucyk napisał:

zaglowek jest daleko od glowy

W koreańczykach zagłówek jest zwykle regulowany w dwóch płaszczyznach - można go regulować zarówno góra/dół, jak i przód/tył... W Niro też tak jest. 

Nie najeżdziłem się: łosie zapomnieli baterię naładować... A chcę to auto przetestować pod względem napędu EV właśnie... 

Napisano
58 minut temu, grogi napisał:

A po co je oglądać?

W koreańczykach zagłówek jest zwykle regulowany w dwóch płaszczyznach - można go regulować zarówno góra/dół, jak i przód/tył... W Niro też tak jest. 

2 płaszczyzny słabo brzmi, 4 kierunki to już coś :oki:

Napisano
Godzinę temu, grogi napisał:

A po co je oglądać?

Nie najeżdziłem się: łosie zapomnieli baterię naładować... A chcę to auto przetestować pod względem napędu EV właśnie... 

Na przyklad zeby je wlaczyc, wylaczyc?

Zaglowek mi nie podpasowal.

Tryb EV w korku to najwieksza zaleta Niro!

• 2 tygodnie później...
Napisano

No i nie podobało mi się... 

Nie dlatego, że plastiki śmierdziały. Bo nie smierdziały. Nic też nie trzeszczało...

Fotel też był ok - miał tyle regulacji, że ustawiłem go bardzo szybko pod siebie. I mimo że mam 195 cm, to mogłem usiąść za sobą. Ale chociaż auto salonowe praktycznie bez przebiegu, to skóry już noszą lekkie oznaki zużycia... :/

Touch screen działa szybko - chociaż grafika trąci myszką, a nawigacja trochę głupawa. Na szczęście jest Android Auto..

Ale układ przeniesienia napędu jest... kiepski. Skrzynia wolna i macha biegami nawet w pełnym trybie elektrycznym. I z tego powodu autu brakuje tego charakterystycznego elektrycznego kopa... 

Edytowane przez grogi

Napisano
9 godzin temu, grogi napisał:

Ale układ przeniesienia napędu jest... kiepski. Skrzynia wolna i macha biegami nawet w pełnym trybie elektrycznym. I z tego powodu autu brakuje tego charakterystycznego elektrycznego kopa... 

Oni maja zasadniczo problem z automatami. Jezdzilem i dieselem i benzyna z automatem w ceed. Jeden DCT druga zwykla i co ciekawe zwykla byla szybsza. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.