Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lexus czy Hyundai - co lepsze?

Featured Replies

Napisano

Poszlem sobi dziś w Golf cały dzień pograć i przy okazji wsadzili nam to ...

219687f5bf10cb47691c73eabeed7fa2.jpg

Hultaj... i tak ...

- 5 lat gwarancji od zderzaka do zderzaka bez limitu km,

1682d531132409026fee6ce6b032bac0.jpg

- 5 lat -75k km service za free z DOBRA na poziomie Lexus obsługa klienta - czyli np podrzucenie auta do domu - wzięcie twojego - service - podrzucenie twojego z powrotem - czyli jakieś $1,500 oszczędności...

- napęd na tył,

- V6 z twój turbo i 365KM...

752f3868dc37dedc0cbf9a7713f53991.jpg

- i generalnie mi się podoba...

574fa4b47ef403df1edcc07644716815.jpg

38e3774e92ceccf9b9b57551a129371d.jpg

- plus mój wsiowy golf club wyglada ze ma spory % z ceny [emoji4][emoji847]

f4d6cf45eab37bad6ada0c7e5c401f33.jpg

I tak się zastanawiam ... gwarancja na Lexus (4lata) kończy mi się za rok ... ale auto ma dopiero 55k km - pewnie do 80k km dobije.... - z drugiej strony problemów z Lexus ZERO - nic nie chce paść, nic mieć chce potrzeszczec, obsługa klienta świetna .... - plan był trzymać do 5-6 lat... - 100k km - jesli tak dalej będzie i następnego kupować....

Może tak zamienić obłupić Hultaj-a który wydaje się ze wszystkie [emoji736][emoji736][emoji736][emoji736][emoji736] dostaje i wsadzić trochę $$$ z powrotem w kieszeń?

Co za czasy ... Hyundai bije się o klienta Lexus ...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Napisano

Szczerze. To bym przejechal sie obydwoma i sprawdzil ktory mi bardziej pasuje. Znajac zycie i $$$ bedziesz trzymac do 1 wymiany rozrzadu lub 5lat. A pozniej puscisz go dalej w inne rece.

Napisano

Dam ci przyklad. Moj przyjaciel jest menedzerem w duzej koorporacji w soutkensington w london. I tak auto zmienia co koniec gwarancji.

Wlasnie na takie jakie mu bardziej podchodzi. Wygoda wyglad itp. 

I tak pomimo ze nigdy nie ma z nimi przygod itp, niskie przebiegi rzedu 15-20 tys mil przez okres gwarancji oddaje dalej i bierze nowe wlasnie takie jakie mu sie podoba rzuca w oko i jet wygodne.

Moze czas na zmiane?

Napisano
32 minuty temu, OZI napisał:

Może tak zamienić obłupić Hultaj-a który wydaje się ze wszystkie emoji736.pngemoji736.pngemoji736.pngemoji736.pngemoji736.png dostaje i wsadzić trochę $$$ z powrotem w kieszeń?

Sent from my iPhone using Tapatalk

nie wiem, jak tam  u was

ale, w RU, te "premiumy" od HYUNDAI, straaaasznie tracą na wartości

Napisano

Po prostu przejedź się i porównaj wrażenia. To najważniejsze kryterium, a tego za ciebie nikt nie zrobi. 

Napisano

Troche im sie dziwie caly swiat ucieka od sedanow a oni dalej swoje. Ostatnio ogladalem test kia k9000 to chyba odpowiednik? I w USA to sie to strasznie slabo sprzedaje moze w AU lepiej nie wiem. Jak byly u nas mistrzostwa pilki noznej to pozniej za 100k sprzedawali kily cadenza calkiem przyjemny duzy woz ale obok passata to to nie stalo :phi: 

Napisano
  • Autor
nie wiem, jak tam  u was
ale, w RU, te "premiumy" od HYUNDAI, straaaasznie tracą na wartości

To samo ale auto to strata a nie investycja.

Nic nie pobiją EU odpowiednika Opel Insignia 2018, V6 jest warte po 4 latach ... przewidywana wartość 18% [emoji33][emoji90]

Sent from my iCrap X using Tapacrap
Napisano
  • Autor
Po prostu przejedź się i porównaj wrażenia. To najważniejsze kryterium, a tego za ciebie nikt nie zrobi. 

To fakt, śle to bardziej luźny post / narazie nie kupuje i raczej mam tym razem zamiar się trzymać oryginalnego planu - dobić do 100k km Lexus - ale Genesis już mnie drugi raz zaskoczył (pozytywnie).

Nie widziałem tego dotychczas na żywo ale [emoji79]to jest naprawdę ładne [emoji106][emoji1488]

A warunki zakupu są również jedne z najlepszych vs Np BMW/Merc/Audi

Napisano
  • Autor
Troche im sie dziwie caly swiat ucieka od sedanow a oni dalej swoje. Ostatnio ogladalem test kia k9000 to chyba odpowiednik? I w USA to sie to strasznie slabo sprzedaje moze w AU lepiej nie wiem. Jak byly u nas mistrzostwa pilki noznej to pozniej za 100k sprzedawali kily cadenza calkiem przyjemny duzy woz ale obok passata to to nie stalo :phi: 

Nie sedan umiera. Oprócz Premium chyba. Ostatni Genesis był tez klapa u mnie - z planowanych 1,000 sztuk namieszać sprzedają - ... 50-100. I to nie cena... po prostu lud kupuje SUV albo sprawdzone Premium, ale Missus Ozi nie chce SUV ... tylko sedan ...

Napisano
  • Autor
Dam ci przyklad. Moj przyjaciel jest menedzerem w duzej koorporacji w soutkensington w london. I tak auto zmienia co koniec gwarancji.

Wlasnie na takie jakie mu bardziej podchodzi. Wygoda wyglad itp. 
I tak pomimo ze nigdy nie ma z nimi przygod itp, niskie przebiegi rzedu 15-20 tys mil przez okres gwarancji oddaje dalej i bierze nowe wlasnie takie jakie mu sie podoba rzuca w oko i jet wygodne.

Moze czas na zmiane?

Zazwyczaj nie trzymam aut po gwarancji ale akurat się złożyło ze Lexus mi max 15k jeździ ... przy zakładanej 40k km rok.

Problemów jak mówię jest totalnie zero, nudno - z dealer nie ma się nic do roboty, wiec mnie korci potrzymać do 100k km - co w tym tempie będzie następne 2-3 lata...

Napisano
Teraz, OZI napisał:

Nie sedan umiera. Oprócz Premium chyba. Ostatni Genesis był tez klapa u mnie - z planowanych 1,000 sztuk namieszać sprzedają - ... 50-100. I to nie cena... po prostu lud kupuje SUV albo sprawdzone Premium, ale Missus Ozi nie chce SUV ... tylko sedan ...

Moja obecne nie ma swojego auta, jeździ komunikacją publiczną albo Uberem.

Ale, gdy kupowaliśmy auto dla nas, to kiedyś preferowała sedana, a obecnie wymusiła, by kupić SUVa, choć ja nie byłem przekonany ;]

Napisano
4 minuty temu, OZI napisał:

Czyli kila hultaj podjeli kiepska strategicznie decyzje zeby pchac pieniadze w projekty sedanow. Nie wyobrazam sobie zeby moj prezes czy tez prezes firmy w UK czy USA wstal rano i powiedzial a dzis zamienie swoje BMW 7 na Genesisa :hehe: I to sie nigdy nie stanie premium to premium a nie Genesis sedan. Mysle, ze maja szanse zamieszac w SUVach takich troche bardziej lukusowych.

Napisano
39 minut temu, OZI napisał:

To samo ale auto to strata a nie investycja.

Nic nie pobiją EU odpowiednika Opel Insignia 2018, V6 jest warte po 4 latach ... przewidywana wartość 18% emoji33.pngemoji90.png

A to ma europejskie homologacje? Orientujesz się, ile +/- kosztowałby statek do UK z tym złomem?

Napisano
  • Autor

A to ma europejskie homologacje? Orientujesz się, ile +/- kosztowałby statek do UK z tym złomem?
@grogi Chyba musi miec. To jest klepane w EU.

Ja nawet nie wierzę że to bedzie nawet 18% warte- dlaczego?

Dlatego ze to zostało królem stulecia, oficjalnie jest to najniższa przewidywana wartość na jakiekolwiek auto w ciągu ostatnich 50 latach... od chyba 1973 dokladnie.

GM ma ogromny spadek sprzedazy u mnie.

Ten model jest największą klapą znow nawet nie w ostatnich 50 latach ...oficjalnie od 1948...

Dealerzy maja place pelne, GM ma stock tego na ok 210 dni (Sic!), dodatkowo ja nie uwazam ze GM tu dalej bedzie w ciagu 36miesiecy jak tak dalej bedzie...

Ergo za $800-1k kontener do UK co bedzie kosztowal... zobaczny jak to spadnie... w zeszlym miesiacu nawet 500 sztuk nie sprzedali, dla porownania poprzedni model V8 w tym samym miesiacu 2017 znalazl 3,000 luda...

Roznice: mase izolacji ma wywalone bo GM nie chce PSA placic za auta - poszly w gore 20% odkad GM sie Opel pozbylo. I to skychac w autach z pierwszego rzutu 11-2017 a tych z 2018...

Silnik: tylko Buick i Holden AFAIK Opel V6 brak...

Zawieszenie: inne sprezyny z tylu - do kupienia w EU normalnie u Opel...

Spoiler: inny niz EU

I tyle ... potwierdzone z mojego dobrego zrodla GM...

214f2552b93d53d2062395ada1d75725.jpg

Sent from my Samshiite Note8

Napisano
  • Autor
Ten G70 to generalnie Stinger w innym opakowaniu chyba?

Tak. Zobaczymy jak będzie z cena.

Jak narazie nie mogą wyklepać tyle ile schodzi. 6 miesięcy czekania na V6 u mnie - zależy ile statek przyniesie - sprzedają 200-500 sztuk na miesiąc.

Klientow jest 2x tyle..

0bf73d35bfabb439f31bcf92313f1a6f.jpg

799116b532af2f71e29ac82623926b0b.jpg

62c1759b6bf54a35ab2b5dfe1c809636.jpg

90e2d45561bfee98bb7823b863af6ea0.jpg

Napisano
14 godzin temu, OZI napisał:

U nas też Hyundai mocno prze do przodu.

Ogólnie widać, że komuś na górze się chce.

Napisano
8 godzin temu, K3 napisał:

Ten G70 to generalnie Stinger w innym opakowaniu chyba?

własnie miałem wysnuc podobną hipoteze ;] 

ogladałem  ostatnio stingera :serducha: 

i może za kilka lat jak bedę wciąż tak samo biedny ;] 

Napisano

0bf73d35bfabb439f31bcf92313f1a6f.jpg&key

Jak zrobaczylem fotki to w pierwszym momencie myslalem, ze to Infiniti

2018-infiniti-q50-sedan.jpg

Edytowane przez Filipfm

Napisano
23 minuty temu, Filipfm napisał:

Jak zrobaczylem fotki to w pierwszym momencie myslalem, ze to Infiniti

Infiniti to jakos ostatnio kiepsko wyglada.... Z marki premium zrobila sie kopia Mercedesa. Tak srednio bym powiedzial tak srednio.

Napisano
42 minuty temu, wujekcybul napisał:

Infiniti to jakos ostatnio kiepsko wyglada.... Z marki premium zrobila sie kopia Mercedesa. Tak srednio bym powiedzial tak srednio.

Najbardziej chyba ten maszkaron na bazie A-klasy.

Chociaz i duze SUVy tez nie grzeszą urodą. Ale generalnie to chyba normalka w tej klasie ;)

cac30ins081a021001.png

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.