Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Reklamacja opon

Featured Replies

Napisano

Mam ja ci nowe opony w runflacie i nie można ich dobrze wyważyć .

Kierownicą telepie przy jeździe ponad 100 km/h

Koła były juz wymieniane przod tył i nadal jestem problem.

Dzisiaj jeszcze raz były wyważane i do 100 jest jest spokój a powyżej czuć wibrację.

Zawieszenie jest ok. 

4 opony do reklamacji aż mi się wierzyć nie chce :(

Napisano

A felgi gumiarz sprawdził? Czy to tylko obsługiwacz wyważarki?

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, kenickie napisał:

A felgi gumiarz sprawdził? Czy to tylko obsługiwacz wyważarki?

Felgi nowe tez są. 

Napisano
4 minuty temu, Marcin79 napisał:

Felgi nowe tez są. 

co nie zmienia faktu że będą bez wady

Napisano
31 minut temu, Marcin79 napisał:

Felgi nowe tez są. 

Niech wywazy same felgi

Napisano

Dobrze byłoby wykonać test drogowy na wyważarce Huntera

Napisano

Jedź do porządnego zakładu oponiarskiego - to raz. Niestety runflaty ciężko się wyważa, możliwe że bez doważania na aucie się nie obędzie. Czasami takie doważanie starcza na np 3 miesiące i znowu trzepie ;]

Napisano

Ile gramów ponabijane jest ?

Napisano
  • Autor
17 godzin temu, Vadero napisał:

Jedź do porządnego zakładu oponiarskiego - to raz. Niestety runflaty ciężko się wyważa, możliwe że bez doważania na aucie się nie obędzie. Czasami takie doważanie starcza na np 3 miesiące i znowu trzepie ;]

Zalozylem kola zimowe i nie trzepie. Przelozylem opony zimowe na letnie alu i tez nie trzebie.

Opony letnie poszly do reklamacji.

To nie sa moje pierwsze runflaty i nigdy problemu nie bylo. Zaklad tez chyba dobry.

Sie zobaczy letnie wpadna za kilka miesięcy wiec sie nie spieszy :)

Napisano
Dnia 16.10.2018 o 15:56, Marcin79 napisał:

Mam ja ci nowe opony w runflacie i nie można ich dobrze wyważyć .

Kierownicą telepie przy jeździe ponad 100 km/h

4 opony do reklamacji aż mi się wierzyć nie chce :(

Zdarza się tak. Ojciec tak miał kilka lat temu z zimówkami - założył zimówki i pojechał w długą trasę do DE. Wrócił czerwony ze wściekłości i już miał ochotę samochód do rzeki zepchnąć. Było wielokrotne wyważanie, doważanie na samochodzie i inne cuda - bez efektu. Samochód był niewinny - nowy i na letnich problemu nie miał, felgi były OK, opony (run-flat) wyglądały dobrze i na wyważarce pokazywało że wszystko dobrze.  Okazało się że opony miały fehler - na zgłoszoną reklamację, producent przysłal inny komplet i problem zniknął jak ręką odjął.

Napisano

Ze 3 lata temu jak robiłem bodajże w 4-tym warsztacie (sporym) wyważanie, z optymalizacją na Hunterze, gość pokazał mi pliczek druków reklamacyjnych i dodał to tylko z dzisiejszego dnia 8-). Takie niby obecnie gumy robią + rozmiar też nie ułatwia sprawy.  Tradycyjnie moją reklamacje odrzucili, pisząc, że mogę się odwołać do Instytutu Transportu w Poznaniu. Gdzie jak się dowiedziałem tez mają Huntera a koszt diagnozy to ok 500zł /oponę .

Napisano

też kiedyś kupiłem letnie fuldy i strasznie biły, wyważałem je 5 razy u rożnych wulkanizatorów i każdy twierdził ze są dobrze wyważone , opon ie reklamowałem bo akurat sprzedałem auto, ale z tymi reklamacjami to jest różnie a raczej kiepsko, np continental wcale nie przyjmuje reklamacji (info od wulkanizatora) , na nowej oponie wyskoczył  guz z boku opony wiec ją zareklamowałem ,odpowiedź przyszła odmowna że niby to z mojej winy że musiałem gdzieś uderzyć w krawężnik :ogien:, ja myślę że na nasz rynek pchają opony klasy trzeciej

Napisano
23 minuty temu, HARDTECHNO napisał:

Ciekawe co by było jakbyś kupił opony w ASO? U nich reklamował? Też by odmówili?

Często jest tak, że nawet dla kupionych w ASO gwarancji na opony udziela producent opon.

Napisano
52 minuty temu, rwIcIk napisał:

Często jest tak, że nawet dla kupionych w ASO gwarancji na opony udziela producent opon.

Gwarancji tak. Ale odpowiedzialność sprzedawcy z tytułu niezgodności z umową dalej obowiązuje. Ty jako klient kopiesz się z ASO, niech oni się kopią z producentem opon.

Napisano
40 minut temu, kenickie napisał:

Gwarancji tak. Ale odpowiedzialność sprzedawcy z tytułu niezgodności z umową dalej obowiązuje. Ty jako klient kopiesz się z ASO, niech oni się kopią z producentem opon.

Jasne. Aso i tak wysle do producenta, ten odrzuci i ASO sila rzeczy tez. I co im zrobisz?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.