Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakup nowego auta - co i jak

Featured Replies

Napisano

Najprawdopodobniej w niedługim czasie będę kupował nowy samochód na firmę w leasing. Nigdy nie kupowałem nowego samochodu. I teraz pytanie: jak się to robi 😁 jak rozmawiać w salonie, na co zwracać uwagę itp by wynegocjować jak najlepszą cenę? Auto to Yaris, jak najtańszy (5 drzwi i silnik 1,5) bez żadnych dodatkowych fajerwerków. Generalnie auto ma być jak najtańsze, może być demówka. Proszę o pomoc🙂

Napisano
13 minut temu, angrius napisał:

będę kupował nowy samochód na firmę w leasing

Jeżeli to leasing, to samochód kupujesz nie Ty ;]

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, wladmar napisał:

Ale ja wybieram i szukam w odpowiedniej cenie😛

Napisano

Czy najtanszy? IMO sie nie oplaca lepiej wziac wyzsze wyposazenie bo rata leasingu wzrosnie raptem z parenascie zlotych miesiecznie.

Napisano
  • Autor
8 minut temu, wujekcybul napisał:

Czy najtanszy? IMO sie nie oplaca lepiej wziac wyzsze wyposazenie bo rata leasingu wzrosnie raptem z parenascie zlotych miesiecznie.

Do autka będzie montowane LPG od razu, które podniesie cenę auta i leasingu. Ponieważ nie chcę utraty gwarancji to LPG będzie z ASO. Grosz do grosza... 

Napisano
9 minut temu, angrius napisał:

Do autka będzie montowane LPG od razu, które podniesie cenę auta i leasingu. Ponieważ nie chcę utraty gwarancji to LPG będzie z ASO. Grosz do grosza... 

To moze hybrydke?

Napisano
  • Autor
36 minut temu, wujekcybul napisał:

To moze hybrydke?

Niestety musi być manualna skrzynia. 

Napisano
Godzinę temu, angrius napisał:

Najprawdopodobniej w niedługim czasie będę kupował nowy samochód na firmę w leasing. Nigdy nie kupowałem nowego samochodu. I teraz pytanie: jak się to robi 😁 jak rozmawiać w salonie, na co zwracać uwagę itp by wynegocjować jak najlepszą cenę? Auto to Yaris, jak najtańszy (5 drzwi i silnik 1,5) bez żadnych dodatkowych fajerwerków. Generalnie auto ma być jak najtańsze, może być demówka. Proszę o pomoc🙂

Zacznij od przeglądu otomoto. Będziesz wedział za ile można kupić daną konfigurację. Napisz parę maili i podzwoń po dealerach. Poproś o jakieś oferty. I dopiero wtedy idź do lokalnego dealera :)

Napisano
Godzinę temu, wujekcybul napisał:

To moze hybrydke?

Człowiek pyta o najtańsze 1.5 (najtańsze na otomoto ok. 52kPLN od dealer'a), a Ty mu proponujesz hybrydę, która najtańsza na otomoto kosztuje 72kPLN.

Swoją drogą, pojeździłem tym trochę na carsharing'u i straszne guano.

Napisano
  • Autor
34 minuty temu, Manx napisał:

Osobiste przekonania, czy boisz się CVT?

Prywatnie mam automat i nie wykluczam kiedyś nawet hybrydy. Ale to auto ma służyć do nauki jazdy:drive:

Napisano
2 godziny temu, wladmar napisał:

Nie on, ale on negocjuje rabaty, co ugra to jego :)

Napisano
3 godziny temu, angrius napisał:

Strategie są różne, można mailowo pytać, wtedy oszczędzasz czas i możesz poszerzyć zasięg. Nie warto się też ograniczać do najbliższego/najbliższych salonów, bo często lokalnie są różne polityki rabatowania. Można popatrzeć w necie na ogłoszenia dealerów ile dane auto kosztuje i używać tego arg przy negocjacji. Po kilku tel/rozmowach będziesz znał widełki. Jak nie masz ograniczenia co do finansowania to daj im też się wykazać w tej materii, może całość wyjdzie korzystniej.

Jak masz ofertę to załatwiasz leasing.

Ja zacząłem od ofert z firmy leasingowej, ale były drogie ze std rabatami, jak pochodziłem/podzwoniłem to auto kupiłem z max rabatem a dla f. leasingowej pokazałem palcem co mają i za ile zamówić.

Napisano

Człowiek pyta o najtańsze 1.5 (najtańsze na otomoto ok. 52kPLN od dealer'a), a Ty mu proponujesz hybrydę, która najtańsza na otomoto kosztuje 72kPLN.
Swoją drogą, pojeździłem tym trochę na carsharing'u i straszne guano.

Można pomyśleć o niskich ratach leasingowych i później oddać lub wykupić. Dla mnie yaris jest generalnie bez szału.
Napisano
2 minuty temu, wujekcybul napisał:

Można pomyśleć o niskich ratach leasingowych i później oddać lub wykupić. Dla mnie yaris jest generalnie bez szału.

To auto do nauki jazdy a nie robienia szalu :hehe:

Jak WORD jezdzi na Yarisach to zbytniego wyboru nie ma ;)

Napisano
  • Autor
29 minut temu, rwIcIk napisał:

Toyota dopuszcza LPG do tego silnika?

LPG do auta w leasingu - jak to formalnie załatwić?

Dzisiaj się dowiadywalem w jednym z banków i po prostu jest powiększania kwota leasingu o instalację LPG i policzone raty leasingowe. Generalnie żadnego problemu z tym nie ma

Napisano
4 godziny temu, angrius napisał:

Gdybym miał dziś kupować nowe auto to chyba bym zamiast tego je wynajął.

Napisano
  • Autor
32 minuty temu, Maciej__ napisał:

Wybór jest. Właściwie można szkolić na każdym aucie. Ale kursanci chcą takie jak w WORD. Ewentualnie pozostaje dokupić zestaw kamer z dyskiem i można zdawać na samochodzie OSK. Ale wtedy kursant dopłaca do kursu 150-200zl (koszt wynajęcia auta OSK) plus egzamin 140. 

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, Ryb napisał:

Gdybym miał dziś kupować nowe auto to chyba bym zamiast tego je wynajął.

Ale ja potrzebuję do pracy😉 

Napisano
Teraz, angrius napisał:

Ale ja potrzebuję do pracy😉 

Tym bardziej. Spłacasz tylko utratę wartości a potem auto idzie precz. Nie musisz się bujać z wykupem i sprzedażą.

Napisano
1 minutę temu, Ryb napisał:

Tym bardziej. Spłacasz tylko utratę wartości a potem auto idzie precz. Nie musisz się bujać z wykupem i sprzedażą.

Tak super to jest tylko w teorii :hehe:

Auto na nauke jazdy po pierwsze musisz przerobic, a po drugie bedziesz mial limit kilometrow, albo solidna doplate za ponadnormatywne zuzycie...

Napisano
7 minut temu, Maciej__ napisał:

Tak super to jest tylko w teorii :hehe:

Auto na nauke jazdy po pierwsze musisz przerobic, a po drugie bedziesz mial limit kilometrow, albo solidna doplate za ponadnormatywne zuzycie...

Fakt, nauka jazdy. Nie doczytałem.  :facepalm:

Napisano
3 godziny temu, Maciej__ napisał:

Musialem przeoczyc, ze to dla L.

Napisano
15 godzin temu, angrius napisał:

tak z ciekawości czemu musi być 1.5 ?

Napisano
15 minut temu, bielaPL napisał:

tak z ciekawości czemu musi być 1.5 ?

Bo pewnie takie sa na egzaminach, a chce mieć auto w identycznej specyfikacji z tymi jakie są w WORD'zie. Co mnie akurat nie dziwi :ok:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.