Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wynajem 12-24 miesiące bez wkładu

Featured Replies

Napisano

Gdzie szukać, do kogo iść, jest jakaś jedna firma czy lepiej pytać w salonach każdej marki osobno?

Powiedzmy auto wielkości Golfa, chcę mieć porównanie o ile najem będzie droższy od leasingu, ale przy założeniu że nie muszę myśleć o cenach przeglądów, wymianie/zakupie opon, ubezpieczeniu i max po dwóch latach zmieniam auto na nowe.

Ile kosztuje taki komfort?

Napisano
16 minut temu, bizz napisał:

Gdzie szukać, do kogo iść, jest jakaś jedna firma czy lepiej pytać w salonach każdej marki osobno?

Na DG?

Z takich większych to :

Masterlease, Arval,Alphabet

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, Piotrus napisał:

Na DG?

Z takich większych to :

Masterlease, Arval,Alphabet

tak, DG

chyba miałem zaćmienie że nie pomyślałem o największych - jakoś tylko z tradycyjnym leasingiem mi się kojarzyli

Napisano

Pytaj u dealerów, oni współpracują z firmami leasingowymi. Do wyceny poza modelem auta i ceną musisz jeszcze określić przebieg. My tak mamy wyleasingowane auta, kiedyś w Arvalu obecnie w Businesslease. Użytkownika/firmę nic nie obchodzi poza płaceniem raty i kart paliwowych.

Napisano
  • Autor
3 minuty temu, sherif napisał:

Pytaj u dealerów, oni współpracują z firmami leasingowymi. Do wyceny poza modelem auta i ceną musisz jeszcze określić przebieg. My tak mamy wyleasingowane auta, kiedyś w Arvalu obecnie w Businesslease. Użytkownika/firmę nic nie obchodzi poza płaceniem raty i kart paliwowych.

No właśnie problem w tym że ja nie wiem czego chcę.

Ma mieć pięć drzwi, automat i jakieś sensowne wyposażenie, nie chce mi się specjalnie szukać i myślałem że jest (w zasadzie już wiem że jest) firma która ma coś na stronie i można podejrzeć kilka marek.

Wychodzi że BMW 1 albo Mini 5dr można mieć za 1200-1400 netto z automatem przez Alphabet, na razie tylko się rozglądam, zmiana i tak po nowym roku.

Napisano
2 minuty temu, bizz napisał:

No właśnie problem w tym że ja nie wiem czego chcę.

Ma mieć pięć drzwi, automat i jakieś sensowne wyposażenie, nie chce mi się specjalnie szukać i myślałem że jest (w zasadzie już wiem że jest) firma która ma coś na stronie i można podejrzeć kilka marek.

Wychodzi że BMW 1 albo Mini 5dr można mieć za 1200-1400 netto z automatem przez Alphabet, na razie tylko się rozglądam, zmiana i tak po nowym roku.

Nie wiem jaki inni, ale firmy z którymi miałem styczność nie mają takich kalkulatorów bo jest zbyt dużo zmiennych. Za każdym razem trzeba pytać i to na podstawie konkretnego auta. Czasem wychodzą dziwne wyniki, typu tańsze Volvo V60 z rata o 300zł droższą niż znacznie droższe V90. Podobnie z BMW, 3GT jeszcze tańsze od V60 a rata kosmos :bzik:.

Ta cena co podałeś wydaje się być niska. Czasem dealerzy mają oferty wynajmu, sprawdzałem jedynie w Skodzie, to wychodziło mega drogo.

Napisano
  • Autor
4 godziny temu, sherif napisał:

Nie wiem jaki inni, ale firmy z którymi miałem styczność nie mają takich kalkulatorów bo jest zbyt dużo zmiennych. Za każdym razem trzeba pytać i to na podstawie konkretnego auta. Czasem wychodzą dziwne wyniki, typu tańsze Volvo V60 z rata o 300zł droższą niż znacznie droższe V90. Podobnie z BMW, 3GT jeszcze tańsze od V60 a rata kosmos :bzik:.

Ta cena co podałeś wydaje się być niska. Czasem dealerzy mają oferty wynajmu, sprawdzałem jedynie w Skodzie, to wychodziło mega drogo.

Tym się sugerowałem, choć rzeczywiście oferty lekko dziwnie złożone, bo tańsza nie ma wpłaty własnej ale też nie ma OC/AC/ass, a droższa ma wkład 10% i pakiet.

Podzwonię, popytam.

Właśnie Mini mi parę razy w reklamie na Facebooku przemknęło dlatego szukam w tym kierunku.

@sherif sorry, linka nie wkleiłem

https://www.alphabet.com/pl-pl/oferta-specjalna-bmw-serii-1

Edytowane przez bizz

Napisano

Master1.pl

Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka

Napisano
52 minuty temu, bizz napisał:

Tym się sugerowałem, choć rzeczywiście oferty lekko dziwnie złożone, bo tańsza nie ma wpłaty własnej ale też nie ma OC/AC/ass, a droższa ma wkład 10% i pakiet.

Podzwonię, popytam.

Właśnie Mini mi parę razy w reklamie na Facebooku przemknęło dlatego szukam w tym kierunku.

Tylko sprawdzaj limity przebiegu, bo te super oferty z reklam maja czesto max 10kkm rocznie...

Napisano
Godzinę temu, Maciej__ napisał:

Tylko sprawdzaj limity przebiegu, bo te super oferty z reklam maja czesto max 10kkm rocznie...

No i trzeba chyba z takim autem obchodzić się jak z jajkiem żeby nie było problemu przy zwrocie. :hmm: 

Napisano
Godzinę temu, swienty napisał:

No i trzeba chyba z takim autem obchodzić się jak z jajkiem żeby nie było problemu przy zwrocie. :hmm: 

Tak jak ze wszystkim. Jak coś będzie urwane zniszczone to wystawią fakturę. Jak będzie ryska to jest ubezpieczenie, chyba że z winy użytkownika. Zwracałem tak auta i całość wyglądała i trwała jak w wypożyczalni.

3 godziny temu, bizz napisał:

To coś dziwne, bo wynajem bez ubezpieczenia :).

Napisano
2 godziny temu, spad napisał:

Master1.pl

Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka

Jest jeszcze ALD

Napisano
Dnia 17.07.2020 o 17:05, bizz napisał:

Powiedzmy auto wielkości Golfa, chcę mieć porównanie o ile najem będzie droższy od leasingu, ale przy założeniu że nie muszę myśleć o cenach przeglądów, wymianie/zakupie opon, ubezpieczeniu i max po dwóch latach zmieniam auto na nowe.

Ile kosztuje taki komfort?

Jak ustalisz to napisz z ciekawości ile wychodzi zł/km w zakładanym limicie. Pewnie wychodzi niezły kosmos :) 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.