Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odkurzacze parowe - korzystał ktoś?

Featured Replies

Napisano

Mam do odświeżenia tapicerkę siedzeń, podłokietnika oraz drzwi. Czy odkurzaczem parowym na myjni nie zrobię krzywdy swojemu autu? Nie chcę mieć zafalowań na materiale itp. Ktoś korzystał?

Napisano
3 godziny temu, bochumil napisał:

Mam do odświeżenia tapicerkę siedzeń, podłokietnika oraz drzwi. Czy odkurzaczem parowym na myjni nie zrobię krzywdy swojemu autu? Nie chcę mieć zafalowań na materiale itp. Ktoś korzystał?

Kiedyś zamawiałem pranie parą i nic nie zepsulli, tylko wodą znacznie dokładniej prali.

Parą można tylko delikatnie odświeżyć.

Napisano

W większości miast można wypożyczyć odkurzacz piorący za kilka złotych i wyprać sobie samemu wnętrze. Wyjdzie na pewno dobrze, a wiadomo, że dla siebie się postarasz.

Napisano

Jeżeli tym sam nie robiłeś to uważaj. Ja mam (u rodziców), pożyczyłem dla kolegi to jakiś plastik mu się odbarwił w Reno :). Do siedzeń super sprawa.

Napisano
  • Autor

Niestety, w moim mieście nie ma ani jednego działającego odkurzacza parowego na myjni samoobsługowej. Pozostaje wypożyczenie odkurzacza piorącego. Koszt 80 zł na dobę.

Napisano

W komforcie na 24h wypożyczasz odkurzacz za 1zl + 80zl płacisz za środek piorący. Nie prałem auta ale w parę godzin opanowałem w domu duży narożnik, dwa dywany, fotel i dwa krzesła tapicerowane. Została jeszcze 1/3 buteleczki środka piorącego. 

Na bank nie brałbym się za to jeśli nie jest ciepło bo możesz mieć problem z wysuszeniem auta i będzie gnój w środku. Jednak materiał zostaje wilgotny i musi doschnąć. 

Napisano
22 godziny temu, Lukass186 napisał:

W komforcie na 24h wypożyczasz odkurzacz za 1zl + 80zl płacisz za środek piorący. Nie prałem auta ale w parę godzin opanowałem w domu duży narożnik, dwa dywany, fotel i dwa krzesła tapicerowane. Została jeszcze 1/3 buteleczki środka piorącego. 

Na bank nie brałbym się za to jeśli nie jest ciepło bo możesz mieć problem z wysuszeniem auta i będzie gnój w środku. Jednak materiał zostaje wilgotny i musi doschnąć. 

Wodę trzeba jeszcze odessać z tapicerki ,  wtedy szybko przesycha. 

Napisano

Kiedyś chciałem sobie spróbować takiego prania, na stacji benzynowej kolo myjni bezdotykowej stał. 

Piorę to siedzenie kierowcy, piorę i czuję okropny smród - okazało się, że woda w tym odkurzaczu nie była z sieci, tylko była wlewana do jakiegoś zbiornika, od stania na słońcu woda zasmierdziala się okropnie, a ja to wtarłem sobie w siedzenie.

Musialem na szybko szukać kogoś kto mi auto wypierze, bo śmierdziało okropnie ;]

Napisano

Ludzie mają biznesy typu mobilna myjnia parowa. Poszukaj u siebie w okolicy, zadzwoń i zapytaj. Ostatnio widziałem ich w akcji na TVN Turbo.

Robili starą Rav4 ze smrodem psa. Za całe auto wzięli 150 zł.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.