Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Moskitiery

Featured Replies

Napisano

Muszę założyć siatkę na okno i szukam czegoś konkretnego. Na allegro widzę możliwość zamówienia już gotowej pod wymiar. Opcja fajna tylko boję się że przyjdzie jakiś nie pasujący bubel. Także pewnie ktoś zamawiał coś takiego  i może podzieli się swoją opinią;)

Napisano

Tylko i wyłącznie w ramkach.
Swego czasu w Lidlu można było kupić takie do docięcia samemu - zaryzykowałem na jedno okno i jakość Lidlowa super tyle, że max rozmiary ograniczone.

tapatalked

Napisano
3 minuty temu, luccass napisał:

Tylko i wyłącznie w ramkach.
Swego czasu w Lidlu można było kupić takie do docięcia samemu - zaryzykowałem na jedno okno i jakość Lidlowa super tyle, że max rozmiary ograniczone.

takie wklejane starczają na rok-dwa

Napisano
27 minut temu, Mr_Hyde napisał:

i może podzieli się swoją opinią;)

Kupiłem kilka lat temu na kilka okien, brązowa ramka. Służą dzielnie, żałuję że tak późno się zdecydowałem. Te wklejane nie sprawdzały się przy naszym profilu okna, bo skrzydło wystaje poza płaszczyznę ramy i ciągle walczyłem z przyklejaniem. Jakieś z allegro, przyszły zmontowane, wymiary takie jak podałem. Niby rekomendują ściągać na zimę, żeby wydłużyć czas życia, ale od 5- 6 lat nic się nie dzieje.

Napisano
13 godzin temu, rwIcIk napisał:

Dawno temu zamawiałem w ramkach - służą do dziś

Też mam ramki już kilkanaście lat. Te nowsze pozwalają na bezproblemową wymianę siatki i gumy, trzymającej siatkę. Gumę można kupić na metry i siatkę również i dociąć na wymiar.

Napisano
13 godzin temu, Rado_ napisał:

Kojarzycie jakieś, gdzie max. szerokość zwijanej moskitiery osiąga około 160cm?

Powyższy producent ma max. 140:/

Napisano
11 minut temu, tomkowski napisał:

Kojarzycie jakieś, gdzie max. szerokość zwijanej moskitiery osiąga około 160cm?

Powyższy producent ma max. 140:/

Nie kojarzę,  bo pewnie kaseta była by zbyt duza? Ja mam dzieloną,  zwijana z dwóch stron na drzwiach balkonowych

Napisano

mam z allegro pod wymiar, składasz ramki i wkładasz siatkę - owszem troszkę roboty jest, ale efekt bdb

Napisano
Teraz, Pado napisał:

mam z allegro pod wymiar, składasz ramki i wkładasz siatkę - owszem troszkę roboty jest, ale efekt bdb

ja zamawiałem lokalnie z odbiorem osobistym - już gotowe ramki z siatką :ok:

Napisano

Ja kiedyś zamówiłem moskitiery w ramkach. Są super, ale wredne ptaszory wydziobują siatkę i muszę ją wymienić bo mam dziury.

Punkt w którym zamawiałem już nie istnieje. 

Gdzie mi wymienią samą siatkę lub gdzie kupię siatkę na wymianę ? (nie wiem czy moje ramki są rozbieralne)

Napisano
3 godziny temu, slawekw napisał:

gdzie kupię siatkę na wymianę ?

np. tu

Napisano
14 godzin temu, slawekw napisał:

(nie wiem czy moje ramki są rozbieralne)

Na pewno są. Ale czy powtórnie składalne to już nie wiadomo.;]

Napisano
W dniu 13.05.2022 o 17:04, slawekw napisał:

.... gdzie kupię siatkę na wymianę ? (nie wiem czy moje ramki są rozbieralne)

Jak będziesz kupował siatkę to nie zapomnij o przyrządzie bo się możesz lekko :ogien: przy zakładaniu 

Napisano
2 godziny temu, Artur_W_wa napisał:

Jak będziesz kupował siatkę to nie zapomnij o przyrządzie bo się możesz lekko :ogien: przy zakładaniu 

Widziałem że jako "przyrząd" dokładają też plastikowe kliny - takie z ząbkami jak do układania paneli:-)

Napisano

Ja szukam takiej na magnesy, ale nie wiem która najmocniejsza i najlepiej "sama się zamyka" po otwarciu. 😚

Napisano
W dniu 13.05.2022 o 17:04, slawekw napisał:

Gdzie mi wymienią samą siatkę lub gdzie kupię siatkę na wymianę ? (nie wiem czy moje ramki są rozbieralne)

U mnie ramki były sklejone na klej. 
Siatkę sam wymienisz, jest zaciśnięta w ramce na gumowy klin. Przynajmniej u mnie tak jest. 

Napisano

https://allegro.pl/oferta/moskitiera-ramkowa-zlozona-na-okno-siatka-standard-10162233420 - szczerze polecam. Wprawdzie moje jeszcze nie przyszły, bo zamówiłem 10 dni temu, ale zamawiałem z polecenia - na podstawie doświadczeń z montażem ich produktów u kolegi.

Napisano
11 godzin temu, kenickie napisał:

https://allegro.pl/oferta/moskitiera-ramkowa-zlozona-na-okno-siatka-standard-10162233420 - szczerze polecam. Wprawdzie moje jeszcze nie przyszły, bo zamówiłem 10 dni temu, ale zamawiałem z polecenia - na podstawie doświadczeń z montażem ich produktów u kolegi.

Mam takie u siebie w domu. Polecam.

• 1 miesiąc później...
Napisano
W dniu 23.05.2022 o 23:13, kenickie napisał:

Dobrze liczę,  że około 70zł szt za okno około 70x140?

A jakie macie doświadczenia z moskitierami drzwiowymi? Zastanawiam się czy Tesa czy Broś.

Napisano
5 godzin temu, mati_lecha napisał:

Dobrze liczę,  że około 70zł szt za okno około 70x140?

A jakie macie doświadczenia z moskitierami drzwiowymi? Zastanawiam się czy Tesa czy Broś.

Mi wychodzi ponad 90, i opinie nie zachęcają 

• 2 tygodnie później...
Napisano
W dniu 23.05.2022 o 23:13, kenickie napisał:

I co, dotarły? Jak wrażenia?

Czy tego typu moskitiery w ramkach nadają się do okien z roletami zewnętrznymi ?

Napisano
5 godzin temu, Majkiel napisał:

I co, dotarły? Jak wrażenia?

Czy tego typu moskitiery w ramkach nadają się do okien z roletami zewnętrznymi ?

Mam podobne, o ile nie takie same, tyle że od innego sprzedawcy. Ale profile, uszczelka, narożniki, siatka - wszystko to samo. Parę lat i bez problemów.

Odnośnie rolet - moskitiera odstaje od płaszczyzny okna na kilka mm, wg mnie nie ma to żadnego znaczenia dla rolet zewnętrznych, na pewno między roletą, a oknem jest zostawiony większy luz.

Napisano

A ja nieco z innej beczki - gdzieś tu ktoś polecał Domondo.

Zamówiłem moskitiery w ramach i jedną rolowaną podwójną na drzwi tarasowe z ruchomym słupkiem.

O ile a ramkami spoko to rolowana przyszła źle wykonana (za długie listwy i sama siatka moskitiery). Wszystko o 4 mm.

Po 1,5 m-c sam sobie to obciąłem. Bo Domondo jedynie przekazuje maile do producenta. I tyle. 

Aż się zastanawiam czy pełnej korespondencji gdzieś nie upublicznić bo to jakaś totalna porażka.

• 2 tygodnie później...
Napisano
W dniu 14.07.2022 o 16:23, Pito napisał:

Mam podobne, o ile nie takie same, tyle że od innego sprzedawcy. Ale profile, uszczelka, narożniki, siatka - wszystko to samo. Parę lat i bez problemów.

Odnośnie rolet - moskitiera odstaje od płaszczyzny okna na kilka mm, wg mnie nie ma to żadnego znaczenia dla rolet zewnętrznych, na pewno między roletą, a oknem jest zostawiony większy luz.

Mieści się :)

image.png.ea4682b74a7ea36028b5204bd8dd5c08.png

Napisano
15 minut temu, Majkiel napisał:

Mieści się :)

O kurcze, mało tam luzu. Czyli trzeba sprawdzić przed zakupem.

Napisano
18 godzin temu, Pito napisał:

O kurcze, mało tam luzu. Czyli trzeba sprawdzić przed zakupem.

W moim przypadku jest ze 12 mm luzu pomiędzy roletą a moskitierą a sama moskitiera odstaje od ramy okiennej o ok. 2 mm (w narożniku 3 mm).

moskitiera.jpg.fcbde7253c66c2fe0c41496555365e58.jpg